*חדשות* USENET תחת התקפה של ה RIAA!

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738

שליחה

משהו שאו שלא אמרתם או שבאמת לא נקלט כאן , לחברת היוזנט הזו יש שתי בעיות היא קטנה , והיא פרסמה את עצמה כמתחרה לגדולות ע"י עזרה להורדות . המשמעות היא שהיא קלה לתקיפה כי היא פרסמה את עצמה וכך היא "מרוויחה" מחומר אסור , דבר שכמעט כול שופט יסכים לו , והעובדה שהיא קטנה ומתחרה בגדולות , אומר שהיא לא תצליח , מבחינה פיננסית להלחם עם הכרישים של ראייה .
בתור שכזו היא הכי טובה כי אז כמעט בטוח שהיא תכשל , ואז כשיהיה תקדים מישפטי ניתן ללכת לגדולות , ולגדולות זה גם אוניברסיטאות שהסטודנטים שלהם משתפים תכנים ביוזנט . ולאוניברסיטאות יש כסף .
ומה שיצא אחרי שיתבעו את האוניברסיטאות , זה שהבנוניות יגידו לעצמן , שאם הגדולות נפלו ושילמו , הן לא ממש יכולות על זה ולכן , כשהמכתב מעו"ד של ראייה יגיע , הן יתקפלו , ואתם תראו שהשרת אולי תמשיך , אבל תיאלצו למצוא את החומר ברשתות חברתיות סגורות שיקודדו את זה במילות קוד שיקשה על מישהו לדעת .
זה בערך מה שקורה עם הקבוצות הסגורות של הטורנטים . רק מה ששם זה קבוצה סגורה , וזה לא מפורסם לציבור , אז אין סיכוי שכול אחד ואישתו יוריד תכנים .
הראאייה נלחמת על קיומה כי נגני הבלו ריי וHD היו אמורים להכניס כסף רב חדש לאולפנים ע"י מינוף החומר הקיים , וגם ליצרנים ע"י ייצור אלקטרוניקה שניתן לדרוש עליה מחירי פרימיום . כשיצרני אלקטרוניקה גם שולטים באולפנים , וסוני היו לה כשנתיים של הפסדים בגלל ההורדות , אני ממש לא חושב שהם יעצרו .
אני מציע להתחיל לבדוק מי עושה קבוצות שם ולנסות להשיג קבלה לקבוצה
דרך אגב אם למישהו יש הסבר מועיל על איך משתמשים בטורנטים ויש לו הפניה לקבוצה טובה אני אשמח מאוד

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78971
שם מלא: עפר לאור

שליחה

truejoker,

אתה טועה. חברות GN ו-NH (וגם USENET.COM) לא פרסמו את עצמן כך.

היחידה שכן עשתה זאת היא USENEXT.

dragonflyXXL
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1039

שליחה

וואו, לא הייתי כאן כמה שעות והשרשור שוב הפך מעניין...
noam23 כתב:אני טענתי שאם אתה משתמש פרטי בעל חבילת Unlimited, רוב הסיכויים שאתה עבריין (המשמעות של "רוב הסיכויים" היא שייתכן שלא, אבל לא סביר).
...
זו עדיין ספקולציה. אין לך שום יסוד ממשי או מספרים לאמת את זה.
יותר מזה - גם ל-RIAA/MPAA אין. היחידים שיכולים לתת לך מספרים כאלה הם ספקי השירות והם לא מחוייבים לספק לך את הנתונים האלה, או בכלל לאסוף אותם מלכתחילה.

לגבי הדוגמא עם פדקס והרמקולים של מרטין... שד, לא יכולתי להתאפק. פצצה של דוגמא אבל אתה מתעלם מכמה פרטים "קטנים":

רמקול הם אובייקט ממשי. זה לא ממש דומה לתוכן שהוא ערימה של אלקטרונים וביטים.
אם ניקח את הדוגמא שלך אנחנו לא מדברים על רמקול שהיה אצל מרטין ופתאום נעלם, אלא על עותקים של הרמקול של מרטין שיופיעו פתאום בכל סניף וסניף של פדקס, DHL, UPS, רשות הדואר, USPS ורשות הדואר של זימבבווה בו זמנית, ובכל אותם סניפים יהיה מכשיר שישכפל את אותם רמקולים לכל עובר ושב.
(דרך אגב, אין כאן מקום אחד שממנו הרמקול נשלח כך שאין אפשרות לעצור אותו בכניסה.)

נשאלות השאלות:

1. לאן ירוץ מרטין?
2. איך הוא בכלל יידע ששד גנב ממנו?
3. איך הוא יידע ששד הלך לאותו סניף של פדקס כדי לנסות ולשלוח את הרמקול?
4. נניח שאותו תהליך הפצה קיים לכל פריט ופריט שעובר ברשת הסניפים הזאת, האם עדיין יש להם חובה לבחון ולאמת את חוקיותו של כל פריט?
5. אם באותם סניפים לא רשמו את שמות כל האנשים שלהם ניתנו עותקים של הרמקולים, איך יימצאו את כל העותקים שכבר חולקו?
6. מה לעזאזל אכפת לו שיהיו עוד אנשים בזימבבווה שיוכלו להנות מרמקולים באותה רמה כמו שלו? הרי הרמקול שלו עדיין אצלו והוא יכול להנות ממנו בכל זמן שייתחשק לו, ואפילו להזמין חברים שיהנו גם.
7. למרטין חבר שקוראים לו "רדיו" (שם משפחה "הד") שהוא מוזיקאי. החבר רדיו ראה כמה נהנים האנשים בזימבווה מהרמקולים של מרטין והחליט לעשות את אותו דבר בעצמו. היות ורדיו היה צריך להשקיע הרבה כסף במוזיקה שלו (אבל יש לו מספיק והוא לא צריך יותר), הוא החליט לשים כפתור "paypal" על הדיסק שלו. מי שירצה - יתרום, מי שלא - שיהנה בחינם.
מי ייצא יותר סבבה - מרטין שרודף אחרי כל העולם או רדיו שממשיך לעשות מוזיקה ונהנה?

(מרטין, אני מתנצל שגררתי אותך ואת הרמקולים שלך לדיון הזה... :D )

tevel3
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1016

שליחה

oferlaor כתב:Mendelson,

צריך לקחת את הרעיון שלך צעד קדימה.

הרי אם לא יהיה USENET יהיה משהו אחר שיחליף אותו (יש הרי אלף שיטות להעביר מידע).

האשם האמיתי הוא הרשת, כלומר ספקי האינטרנט שבעצם מביאים לך את התוכן עד הבית. מה ההבדל בעצם בינם לבין ספקי ה-USENET, אלא מחזיקים דיסק קשיח ואלה מעבירים לך את התוכן עד הבית.

יותר גרוע מזה, יש הוכחות לכך שאחוז ניכר מאוד מהתעבורה על הרשת היא SPAM וחומר בלתי חוקי.

על הספקים לדאוג ששום חומר בלתי חוקי יעבור אותם. זה לא משנה אם זה דרך רשת USENET או BIT TORRENT.

זה האחריות שלהם.

הפיתרון הוא פשוט. צריך להיות אנשים שהתפקיד שלהם הוא לעבור על כל PACKET ברשת ולזהות אם היא חוקית או לא חוקית ולסנן בהתאם.

זה יפתור את כל בעיות החוקיות אחת ולתמיד.

אם הן לא מצליחות צריך לקנוס אותן על כל ביט לא חוקי שהן מעבירות דרך התשתית שלהן.

אני מציע את Mendelson לתפקיד "פילטר רשת אנושי" שיזהה את החומר הלא חוקי ויוריד אותו מיד :)
...
דבר אחד מעניין אותי, איך בדיוק אמורים לזהות מה הוא תוכן לא חוקי ומה הוא כן?
לקחתי תסרט רובוטריקים חילקתי ל60 קבצי rar, לקבצים נתתי שם אחר, לדוגמא...: "masterpiece" עכשיו לך תוכיח שזה תוכן לא חוקי.

Mendelson
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 49

שליחה

כרגע אין את הבעיה הזו . ניתן לזהות את התכנים הלא חוקיים שמופצים באמצעות השירות מקילומטר וחצי על ידי הכותרת שלא משאירה שום ספק לגבי השאלה אם מדובר בתוכן בעל זכויות שמורות או לא .

tevel3
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

Mendelson, איזו כותרת?

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג

שליחה

רגע, אני מתקשר לאשתי.....
פפייווו.....הרמקולים במקום.... :D
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

Mendelson
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

אני מדבר על זה שנכון להיום כשאתה רוצה להוריד תוכן אתה יודע בדיוק מה אתה מוריד . איך אתה יודע את זה ? בגלל שכותרת התוכן הוא מתאר בפרטי פרטים את מה שאתה מוריד : שם התוכן הפירטי ( סרט , תוכנה , דיסק ) , שנת יצירת התוכן הפירטי , רזולוציית התוכן הפירטי , פורמט התוכן הפירטי .
בגלל זה היום מאוד קל לבדוק מה זה תוכן פירטי ומה זה לא .

tevel3 כתב:Mendelson, איזו כותרת?
...

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

Mendelson,

אז הם יעברו למצב מקודד שבו אי אפשר יהיה להבין מהכותרת מה קורה.

כבר היום יש לא מעט קבוצות ברשת שמשתמשות בקודים ואפילו בקבצים מקודדים שהסיסמא מוסתרת בשם הכותרת או אפילו רק בפורום מסויים.

dragonflyXXL
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

Mendelson כתב:אני מדבר על זה שנכון להיום כשאתה רוצה להוריד תוכן אתה יודע בדיוק מה אתה מוריד . איך אתה יודע את זה ? בגלל שכותרת התוכן הוא מתאר בפרטי פרטים את מה שאתה מוריד : שם התוכן הפירטי ( סרט , תוכנה , דיסק ) , שנת יצירת התוכן הפירטי , רזולוציית התוכן הפירטי , פורמט התוכן הפירטי .
בגלל זה היום מאוד קל לבדוק מה זה תוכן פירטי ומה זה לא .

tevel3 כתב:Mendelson, איזו כותרת?
...
...
שכחת את הדגל עם הגולגולת והעצמות...
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832

שליחה

dragon
לגבי הדוגמא עם פדקס והרמקולים של מרטין... שד, לא יכולתי להתאפק. פצצה של דוגמא אבל אתה מתעלם מכמה פרטים "קטנים":

אם ניקח את הדוגמא שלך אנחנו לא מדברים על רמקול שהיה אצל מרטין ופתאום נעלם, אלא על עותקים של הרמקול של מרטין שיופיעו פתאום בכל סניף וסניף של פדקס, DHL, UPS, רשות הדואר, USPS ורשות הדואר של זימבבווה בו זמנית, ובכל אותם סניפים יהיה מכשיר שישכפל את אותם רמקולים לכל עובר ושב.
...
נתתי דוגמא עם רמקולים בגלל שקל לנו יותר להבין קניין פיזי, ומכיוון שהייתי חייב להכניס איזה שהוא פלפל והומור לשרשור.
תחליף את הרמקולים בדוגמא בעותקים מזוייפים של "הארי פוטר" (קרי, שד קנה עותק אחד, והתחיל לשכפל עותקים בבית דפוס שסבא שלו הקים אחרי שגמר להילחם בבריטים).
כל הנקודות הטכניות לא רלוונטיות, לצורך העניין תניח שיש למרטין "מרגל" בארגון של שד.

tevel
דבר אחד מעניין אותי, איך בדיוק אמורים לזהות מה הוא תוכן לא חוקי ומה הוא כן?
לקחתי תסרט רובוטריקים חילקתי ל60 קבצי rar, לקבצים נתתי שם אחר, לדוגמא...: "masterpiece" עכשיו לך תוכיח שזה תוכן לא חוקי.
...
שום תוכנת סריקה או תוכנת P2P לא מתבססת על שם הקובץ אלא על תוכנו. גם קאזזה יודעת ששני קבצים בעלי שם שונה אבל תוכן זהה הם אותו קובץ (ומנצלת את זה בהורדות). איך עושים את זה? על ידי CRC - מעין "חתימה" שיש לכל אוסף ביטים בכל אורך שהוא.
You are never fully dressed without a smile

Gili_Regev
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5111
שם מלא: גילי

שליחה

כבר היום יש לא מעט קבוצות ברשת שמשתמשות בקודים ואפילו בקבצים מקודדים שהסיסמא מוסתרת בשם הכותרת או אפילו רק בפורום מסויים.
...
השבוע נתקלתי בתוכן, כאשר ברשימת הקבצים להורדה ב- Newaleecher לא היה שום קשר לשם התוכן בפועל..
כבר חשבתי שעשיתי טעות בהורדה/הרצה של ה- NZB, אז ביטלתי את ההורדה והתחלתי שוב.
...

Mendelson
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

למה לקחת את הנושא הזה כל כך רחוק ? בינתיים ב-USENET משתמשים בשיטה פשוטה , ללא קידודים כדי שהלקוחות לא יצטרכו להתאמץ להבין על איזה חומר פירטי מדובר וכדי שיוכלו לאתר את זה בחיפוש מהיר מאוד.
אם יכניסו קידודים וסיסמאות עבור פתיחת התכנים ב-USENET אף אחד לא ישתמש בזה .

...

dragonflyXXL
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

Shed כתב:dragon

...
נתתי דוגמא עם רמקולים בגלל שקל לנו יותר להבין קניין פיזי, ומכיוון שהייתי חייב להכניס איזה שהוא פלפל והומור לשרשור.
תחליף את הרמקולים בדוגמא בעותקים מזוייפים של "הארי פוטר" (קרי, שד קנה עותק אחד, והתחיל לשכפל עותקים בבית דפוס שסבא שלו הקים אחרי שגמר להילחם בבריטים).
כל הנקודות הטכניות לא רלוונטיות, לצורך העניין תניח שיש למרטין "מרגל" בארגון של שד.
...
כמו שאמרתי לא יכולתי להתאפק מלקחת את הדוגמא שלך ולהקצין אותה.
אוקיי, אז נחליף רמקולים בספרים, למרות שבמקרה הספציפי של ספרים החוקים הם אחרים לחלוטין. אני אשמח להרחיב על ההבדלים (כמו מנגונים שלמים שמיועדים להפצת התוכן ללא תמורה שנקראים "ספריות", חוקי התיישנות שונים ותוכן שהופך להיות public domain ועוד ועוד) אם מישהו מעוניין אבל זה קצת off topic...

אבל בוא נגיד שהם לא - רוב השאלות שהעלתי עדיין רלוונטיות ועדיין לא השבת עליהן.
להכניס מרגל לארגון זה יותר Deus ex machina מאשר משהו שיכול לקרות במציאות, כך שאני לא מקבל הנחה כזו כפתרון פלא לשאלות שלי.

Mendelson
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

dragonflyXXL ,
על מה אתה מדבר בכלל ? להכניס מרגל לאגון ניתן לעשות בקלי קלות . לא ראית איך רפי גינת הכניס מרגל לטיב טעם ?
חוץ מזה , כאן אתה לא ממש חייב מרגל בן אדם . מספיק שאתה מכניס סוס טרויאני שמספק לך את כל המידע מתוך האתר .
אתם רוצה להגיד לי שאתם לא מכירים את השיטות האלה של האח הגדול ב-NYC ?

נ.ב : התעוררת מוקדם היום , מה קרה ?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

Mendelson,

נושא הקידוד היה מאוד חזק לפני כשנה, לאחרונה ירד מאוד, אבל זה תמיד היה שם (זה גם הסיבה שיש שימוש נרחב בקבצי RAR).

tevel3
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

בכל מקרה כל עניין המחיקה והשינוי של שם הקבצים רק אני חושב שזה ממש ממש ממש ממש אדיוטי טיפשי ובלתי אפשרי?
לא צריך להיות גאון, לא צריך להיות מבין גדול בשביל לדעת שאי אפשר לעקוב אחרי האינטרנט ואי אפשר לעקוב אחריו 24/7 ולמנוע ולאתר ולמחוק כל קובץ שמעובר ומעולה ונכנס.
זה בלתי אפשרי זה ענק - אין סופי אפשר להגיד.
אפילו הfbi והnsa לא מצליחים ל"עקוב" אחרי רבע ממנו, ויש להם אמצעים ואנשים והאקרים ומבינים ושרתים ויש להם הכל
אבל הם לא יכולים לעקוב אחרי חצי ממנו, זה בלתי אפשרי.
אז לצפות מאיזה חברות אינטרנט לעשות עבודה כל כך קשה לעקוב ולמנוע זה אשכרה פנטזיה לא אפשרית, לנחות על הירח אני מאמין יהיה אפשרי בזמן הקרוב לפני דבר כזה.

gvarvar
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 67

אתם מתעלמים לחלוטין

שליחה

מכך שהמידע נשמר על גבי בסרברים של החברה או הרשת. זו הבעיה העיקרית. אתה לא יכול להגיש שפיספסת ש- 90% מהמידע המאוכסן על הדיסקים שלך הוא וידאו (סרטים וסדרות ושירים). רשת ה- BITTORENT עושה זאת ע"י זה שכל אחד מחזיק בקובץ ומשתף אותו והטרקרים מסתובבים חופשי. אין מקום מוגדר לפגיעה בו, אלא כל משתמש קצה.
ב- USENET יש סרברים ענקיים שמאנדקסים פיילים שברור שהם לא חוקיים.
יבקשו משרתי ה- USENET להעיף כל פיסה של FILE שאיננה חוקית אחרת יתבעו את בעלי הסרברים, ונותני השירות.
כמו שעשו ל- YOUTUBE , כאשר היה ממי לתבוע (GOOGLE) מיד תבעו.
אמר ובצדק מישהו קודם USENET.COM נבחרו בשל שמם. כח ההתקפה היא על כל הספקים. דרך אגב אני דע בטוח שהספקים היותר גדולים יעזרו לספק הנ"ל כי בשניה שהוא יפסיק תהיה פסיקה תקדימית נגדם, מה שיהפוך אותם לאחר מכן בעיני כל שופט ל"חצי אשמים".
וחוץ מזה באמת חשבתן שלא יעלו אלינו? שהחגיגה תמשך לעד?
היה ברור שנעבור את הסף הקריטי - סך ההפסדים גדול מהוצאות התביעה - יפנו הגוופים הנ"ל לטפל ב- USENET האהובה.

בכל מקרה אין לנו ממה לחשוש כרגע כי כל עוד אין UPLOAD מאיתנו, לא שווה לתבוע אותנו על מחיר השיר/וידיאו פלוס הקנס.

בכל מקרה המצב מפסיק להיות כמו שהיה,

Mendelson
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

החגיגה רחוקה מלהיגמר .
אולי לא יתבעו אותנו בגלל שהם אנשים טובים ולא רוצים להתעסק עם העבריין הקטן אבל זה לא אומר שאנחנו לא עבריינים בגלל שאנחנו רק מורידים שזה סוג של גנבה מבלי לשתף אותו בחזרה .
אני מאמין שבסופו של התהליך המשפטי יגיעו לטבלת עבריינות ויקבעו עונשים ספציפים בהתאם לדרגת העבריינות .

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

Re: אתם מתעלמים לחלוטין

שליחה

gvarvar כתב:ב- USENET יש סרברים ענקיים שמאנדקסים פיילים שברור שהם לא חוקיים.
...
לא מדוייק. USENET עובד לפי הודעות POSTS. כלומר, השרת לא יודע מה זה טקסט בכלל ומה זה מידע בינארי. לך, בגלל שאתה משתמש במח אנושי ברור שמשהו חוקי או לא חוקי. זה מאוד מסובך לשרת לזהות מה חוקי ומה לא חוקי.

תן לי קריטריון פשוט לזיהוי אם POST קטן (אלפית הפרומיל של קובץ לא חוקי) וזה יהיה מעניין...

לגבי זה שאם אומרים להם להוריד הם יורידו, זה קל למדי. אם יש NZB שכולל רשימת POSTS מלאה זה בדיוק דקה בשבילם להוריד.

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”