סלקום 5 גיגה, מתאם סיב פרטי
בזמנו כשעברתי מחבילה של 1000/100 ל 2000/200. היתה בעיה במהירויות ההעלאה. סלקום לא הצליחו בשום אופן לספק 200.
כל הניסיונות לפתור את הבעיה לא צלחו התעקשו שהבעיה אצלי ברשת. בסוף אחד הטכנאים התעקש שיבטלו את החשבון ויקימו חדש ואז הכל הסתדר בשניה. קראתי בעוד איזה פורום על מישהו שגם סבל מבעית מהירויות על תשתית IBC וסלקום וגם הפתרון שעבד שם היה מחיקת משתמש והקמה מחדש.
אציע לסלקום. מעניין איך כל נושא המשתמש קשור לעניין הזה?
בדיקות עוצמה שנעשו על הקו בזמנו הראו עוצמות תקינות.
כל הניסיונות לפתור את הבעיה לא צלחו התעקשו שהבעיה אצלי ברשת. בסוף אחד הטכנאים התעקש שיבטלו את החשבון ויקימו חדש ואז הכל הסתדר בשניה. קראתי בעוד איזה פורום על מישהו שגם סבל מבעית מהירויות על תשתית IBC וסלקום וגם הפתרון שעבד שם היה מחיקת משתמש והקמה מחדש.
אציע לסלקום. מעניין איך כל נושא המשתמש קשור לעניין הזה?
בדיקות עוצמה שנעשו על הקו בזמנו הראו עוצמות תקינות.
נערך לאחרונה על ידי zahi8804 ב 24/08/2025 19:42, נערך פעם 1 בסך הכל.
ה ont שסלקום סיפקו זה dzs 5302....
הוא אמור להיות xgs-pon בלבד
מעבר לכך שהוא מסתנכרן ונראה יציב
אין לי שום אינפורמציה מועילה נוספת לגביו. ושם דרך שאני מכיר לבדוק אותו.
- DanielGR
- גורו רשתות

- תגובות: 1448
- שם מלא: DanielG
- נתן תודות: 217 פעמים
- קיבל תודות: 280 פעמים
נראה שמיצית את כל מה שאפשר לבדוק אצלך, סלקום יצטרכו לפתור את זה.24/08/2025 17:42zahi8804 כתב: ה ont שסלקום סיפקו זה dzs 5302.
אין לי שום אינפורמציה מועילה נוספת לגביו. ושם דרך שאני מכיר לבדוק אותו....
- whatevernevermind
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 126
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 37 פעמים
הנתונים טיפה חשודים ובמיוחד החסימה ב2.5. אחרי כל השינויים וההערות לא ברור לי לגמרי מה הsetup שלך, אבל האם אתה רואה את הlink speed בין הנתב לבין הdzs 5302? יש מצב שאתה מדבר איתו בלינק של 2.5 ולא בלינק של 5 או 10? כבל דפוק, סיכוך קרוע, לחיצות בעייתיות... הdsz הזה אמור להיות עם פורט multispeed אז הוא לא יסרב לעבוד אם הלינק גרוע מכל סיבה שהיא. במקרה הזה יכול להיות שזה משחק לרעתך כי לא תדע שיש בעיה.24/08/2025 17:42zahi8804 כתב: ה ont שסלקום סיפקו זה dzs 5302.
אין לי שום אינפורמציה מועילה נוספת לגביו. ושם דרך שאני מכיר לבדוק אותו....
The 5302 ONT features a 100M/1G/2.5/5/10Gbps and a
100M/1G/2.5Gbps auto-sensing LAN Ports in a compact enclosure for
indoor use.
שני הפורטים תומכים עד 2.5 אבל רק אחד מהם עד 10.. ובכל מקרה שניהם autosensing אז צריך לבדוק מה מתקבל בפועל...
כבל חדש CAT6A מסוכך וקצר יחסית קונקטורים יצוקים במפעל , (בבדיקה עם כבלים שונים לא התקבלו תוצאות שונות)24/08/2025 18:47whatevernevermind כתב: הנתונים טיפה חשודים ובמיוחד החסימה ב2.5. אחרי כל השינויים וההערות לא ברור לי לגמרי מה הsetup שלך, אבל האם אתה רואה את הlink speed בין הנתב לבין הdzs 5302? יש מצב שאתה מדבר איתו בלינק של 2.5 ולא בלינק של 5 או 10? כבל דפוק, סיכוך קרוע, לחיצות בעייתיות... הdsz הזה אמור להיות עם פורט multispeed אז הוא לא יסרב לעבוד אם הלינק גרוע מכל סיבה שהיא. במקרה הזה יכול להיות שזה משחק לרעתך כי לא תדע שיש בעיה.
The 5302 ONT features a 100M/1G/2.5/5/10Gbps and a
100M/1G/2.5Gbps auto-sensing LAN Ports in a compact enclosure for
indoor use.
שני הפורטים תומכים עד 2.5 אבל רק אחד מהם עד 10.. ובכל מקרה שניהם autosensing אז צריך לבדוק מה מתקבל בפועל......
כתבתי שהפורט ב UCG הוא פורט 5 והוא נחושת. בצד של ה UCG הפורט מוגדר ידנית 10Gfdx (לא אוטומטית) והוא אכן מראה חיבור של 10G
בDZS יש אכן שני פורטים. אחד שרשום עליו 2.5G והוא בכלל לא פעיל בלי קשר למה שמתחבר אליו - הוא כנראה מבוטל ברמת חומרה או Firmware.
הפורט הנוסף הוא הפורט שאני מחובר אליו והוא אכן מולטי גיג אוטוסנס. במקרה הספציפי הוא עובד לפי הקיבוע הידני של ה UCG ב 10G.
מסכים איתך שהמגבלה של הסביב 2500 פלוס, מאד חשודה. אבל בגלל שכבר היו לי בדיקות גם עם 2600, ואפילו אחת בודדה ומקרית של 2800 זה פחות סביר שזו מגבלת פורט או קישור חומרתי. בפורט חומרתי תמיד תראה פחות מ 2500 על חיבור של 2.5G.
הרבה יותר סביר בעיניי שזה מגבלה אחרת בצד ה ISP או הגדרת משתמש ב ISP.
חשבתי אפילו שאולי חיברו ציוד קצה מסוג XGS-PON ל OLT GPON אבל נראה לי שפחות סביר שזה בכלל היה עובד ומסתנכרן מלכתחילה.
אם באיזו דרך נס זה היה מסתנכרן זה היה יכול להסביר הרבה מהבעיות שיש לי....
- DanielGR
- גורו רשתות

- תגובות: 1448
- שם מלא: DanielG
- נתן תודות: 217 פעמים
- קיבל תודות: 280 פעמים
אם הלינק הפיזי היה 2.5 המהירות המקסימלית שהיתה מתקבלת היא 2340Mbps. כל מספר גבוה מזה מעיד על כך שהלינק גבוה מ-2.5 ואיננו צוואר הבקבוקמהירויות 2500/1000 בערך...
- whatevernevermind
- חבר פעיל מאוד

יכול מאוד להיות שזו בעיה בהגדרות של IBC, בהחלט לא תהיה הפעם הראשונה. לסלקום אין הרבה מה לעשות בעצמם עם זה מלבד לדבר עם IBC, שזה משהו שהם כנראה יודעים לעשות כפי שכתבתי בתחילת השרשור. מכיוון שזה ציוד של סלקום הם אמורים לטפל בו - מקסימום יחליפו למשהו אחר. אם יביאו לך GF10C יהיה גם יותר קל לדבג מה קורה בתוכו.24/08/2025 19:37zahi8804 כתב: כבל חדש CAT6A מסוכך וקצר יחסית קונקטורים יצוקים במפעל , (בבדיקה עם כבלים שונים לא התקבלו תוצאות שונות)
כתבתי שהפורט ב UCG הוא פורט 5 והוא נחושת. בצד של ה UCG הפורט מוגדר ידנית 10Gfdx (לא אוטומטית) והוא אכן מראה חיבור של 10G
בDZS יש אכן שני פורטים. אחד שרשום עליו 2.5G והוא בכלל לא פעיל בלי קשר למה שמתחבר אליו - הוא כנראה מבוטל ברמת חומרה או Firmware.
הפורט הנוסף הוא הפורט שאני מחובר אליו והוא אכן מולטי גיג אוטוסנס. במקרה הספציפי הוא עובד לפי הקיבוע הידני של ה UCG ב 10G.
מסכים איתך שהמגבלה של הסביב 2500 פלוס, מאד חשודה. אבל בגלל שכבר היו לי בדיקות גם עם 2600, ואפילו אחת בודדה ומקרית של 2800 זה פחות סביר שזו מגבלת פורט או קישור חומרתי. בפורט חומרתי תמיד תראה פחות מ 2500 על חיבור של 2.5G.
הרבה יותר סביר בעיניי שזה מגבלה אחרת בצד ה ISP או הגדרת משתמש ב ISP.
חשבתי אפילו שאולי חיברו ציוד קצה מסוג XGS-PON ל OLT GPON אבל נראה לי שפחות סביר שזה בכלל היה עובד ומסתנכרן מלכתחילה.
אם באיזו דרך נס זה היה מסתנכרן זה היה יכול להסביר הרבה מהבעיות שיש לי.......
אבל עדיין לא ברור - אם הפורט בucg הוא פורט נחושת של 10, למה היה צריך לקבע אותו ידנית למהירות כלשהי? מה קורה כשאתה נותן לו לבחור אוטומטית (מבחינת הלינק)?
- whatevernevermind
- חבר פעיל מאוד

הלינק יכול לזגזג, בתלות באיכות הנתפסת ע"י הצדדים. קרה לי למשל עם כבילה מפוקפקפת בזגזוג בין 10g לבין 5g, זה כולל אובדן לינק רגעי שלא תמיד היה מורגש בלי להסתכל בלוג.24/08/2025 19:52DanielGR כתב: אם הלינק הפיזי היה 2.5 המהירות המקסימלית שהיתה מתקבלת היא 2340Mbps. כל מספר גבוה מזה מעיד על כך שהלינק גבוה מ-2.5 ואיננו צוואר הבקבוק...
סלקום טוענים שבדקו עם IBC והכל אצלם תקין - משום מה אני לא מאמין ש IBC באמת בדקו לעומק...
הפורט ב UCG מסתנכרן על 10 מול ה DZS אבל בהמשך קיבעתי אותו ואת כל שאר הפורטים "ליתר בטחון" שלא יזגזג...זה לא ממש הכרחי.
הפורט של ה 2.5G ב DZS לא עובד אצלי בכלל, לא משנה מה מחובר אליו (1G/2.5G) והוא גם בתכלס לא ממש מעניין..
הפורט ב UCG מסתנכרן על 10 מול ה DZS אבל בהמשך קיבעתי אותו ואת כל שאר הפורטים "ליתר בטחון" שלא יזגזג...זה לא ממש הכרחי.
הפורט של ה 2.5G ב DZS לא עובד אצלי בכלל, לא משנה מה מחובר אליו (1G/2.5G) והוא גם בתכלס לא ממש מעניין..
זה היה די בהתחלה...לא התקבלו תוצאות טובות כמו התוצאות של בדיקה ישר מתוך הראוטר....25/08/2025 12:30OMRIJ כתב: ניסית לחבר למחשב ולהקים חייגן pppoe ולבחון?
לא windows אלא Linux (גם macos עובד טוב)...
כרגע המצב די טוב. יש לי 2500/1000 ואני ממש לא צריך יותר מזה.
אני אדבר בהמשך עם שימור לקוחות בסלקום ונראה אם בכלל נעשה משהו...
מאד מעניין אותי למצוא את הבעיה. אבל אני ממש לא רוצה לסכן את מהירות ההעלאה שיש לי היום
בדיקה אחרונה באמצעות כרטיס 10G מעליאקספרס מבוסס MARVELL. מותקן במחשב ישן WIN11 עם דרייבר אחרון, מחובר לפורט SFP+ במתג מקומי שמחובר לעוד מתג מקומי שמחובר ב DAC ל UCG בפורט שמוגדר כ LAN. הבדיקה מול שרת סלקום באמצעות אפליקציית Speedtest התקבל 5056/1047
עכשיו אני יודע שסלקום נותנים את מה שהתחייבו...
בבדיקות מתוך הנתב עצמו עם Speedtest Cli לאותו השרת התקבל יותר מ 3000...
כל זה לאחר המון בדיקות מול המון שרתים. וגם קצת אופטימיזציה של הגדרות בכרטיס הרשת.
עכשיו אני יודע שסלקום נותנים את מה שהתחייבו...
בבדיקות מתוך הנתב עצמו עם Speedtest Cli לאותו השרת התקבל יותר מ 3000...
כל זה לאחר המון בדיקות מול המון שרתים. וגם קצת אופטימיזציה של הגדרות בכרטיס הרשת.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20173
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
יפה מאד.
באיזו חבילה אתה בסלקום שיש לך אפלוד של 1 גיגה?
באיזו חבילה אתה בסלקום שיש לך אפלוד של 1 גיגה?
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1303
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
אני רוצה לראות בדיקות בשרתים אחרים....
ארץ - שרתים אחרים לא של סלקום
חו"ל - לגרמניה
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1303
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
טוב אז כרגע אני מחובר לסלקום על חבילת 1 ג'יגה - לא משתלם לי להישאר בחבילה הזאת במחיר הזה.
השגתי את הרשימה שלהם של המתאמים: לפי מה שאני מבין מהרשימה, לשדרג מהירות ל2.5G אני אצרך לעבור לסיב של בזק?
השגתי את הרשימה שלהם של המתאמים: לפי מה שאני מבין מהרשימה, לשדרג מהירות ל2.5G אני אצרך לעבור לסיב של בזק?
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.
5000/1000 , תשתית IBC. לא בטוח שחבילות כאלה נמכרות היום......
בדקתי רק מול שרתים בארץ - זה היה השרת הכי מהיר וגם בזק היה מאד קרוב. בפועל לא תמיד מתקבלת המהירות הזו....
כדאי לזכור שהבדיקה היא קצת מאגיה שחורה ותלויה בהמון גורמים.
לאור זאת - הפסקתי להתעסק בבדיקות מהירות..
היי מישהו יכול להגיד לי למה החיבור שלי מול סלקום מוגדר לנתניה ואני ברמת גן וחבר ושכן מוגדרים לאור יהודה.
לפני 3 שנים שהתחברתי הייתי מוגדר לשרת של אור יהודה ORY בשרת, ובאופן דינמי בהתחלה זה התחיל להשתנות ל NTA נתניה וכל פעם החליף עד שנתקע לנתניה.
אצל השכן וחבר התחברו אחריי אם זה כמה חודשים או שנים וישר מקבלים ORY ועדיין נשארים על ORY ואני עם שני מנויים של סלקום בבית מקבל NTA וזה לא השתנה גם כשהתנתקתי והתחברתי שוב לפחות פעמיים, זה לא קשור לאייפי קבוע או יוזר בדקנו יוזר זמני בדקנו כמה כתובות אייפי. זה משהו במערכת אצלהם שהם טוענים שזה עומסים... למה רק אני ?
יש למישהו מושג למה זה קורה ? הם לא מוכנים בשום צורה לשנות לי את החיבור טוענים שאי אפשר. אפשר לפנות למשרד התקשורת בנוגע לזה? להגיד שהם לא מספקים את השירות כמו שצריך? וזאת תקלה
<div style="direction: ltr;">Tracing route to one.one.one.one [1.1.1.1]
over a maximum of 30 hops:
1 <1 ms <1 ms <1 ms 192.168.50.1
2 5 ms 5 ms 5 ms lo50.cbng3.nta.nv.net.il [212.143.208.34]
3 6 ms 6 ms 7 ms 212.143.203.219
4 7 ms 7 ms 7 ms 212.143.12.228
5 6 ms 6 ms 6 ms 207.232.10.115
6 8 ms 6 ms 5 ms 194.90.40.54
7 6 ms 5 ms 5 ms one.one.one.one [1.1.1.1]
לפני 3 שנים שהתחברתי הייתי מוגדר לשרת של אור יהודה ORY בשרת, ובאופן דינמי בהתחלה זה התחיל להשתנות ל NTA נתניה וכל פעם החליף עד שנתקע לנתניה.
אצל השכן וחבר התחברו אחריי אם זה כמה חודשים או שנים וישר מקבלים ORY ועדיין נשארים על ORY ואני עם שני מנויים של סלקום בבית מקבל NTA וזה לא השתנה גם כשהתנתקתי והתחברתי שוב לפחות פעמיים, זה לא קשור לאייפי קבוע או יוזר בדקנו יוזר זמני בדקנו כמה כתובות אייפי. זה משהו במערכת אצלהם שהם טוענים שזה עומסים... למה רק אני ?
יש למישהו מושג למה זה קורה ? הם לא מוכנים בשום צורה לשנות לי את החיבור טוענים שאי אפשר. אפשר לפנות למשרד התקשורת בנוגע לזה? להגיד שהם לא מספקים את השירות כמו שצריך? וזאת תקלה
<div style="direction: ltr;">Tracing route to one.one.one.one [1.1.1.1]
over a maximum of 30 hops:
1 <1 ms <1 ms <1 ms 192.168.50.1
2 5 ms 5 ms 5 ms lo50.cbng3.nta.nv.net.il [212.143.208.34]
3 6 ms 6 ms 7 ms 212.143.203.219
4 7 ms 7 ms 7 ms 212.143.12.228
5 6 ms 6 ms 6 ms 207.232.10.115
6 8 ms 6 ms 5 ms 194.90.40.54
7 6 ms 5 ms 5 ms one.one.one.one [1.1.1.1]