לא רלוונטי כי מהרגע שניתן אישור לבזק לפעול כספק, בזב"ל כבר לא מקבלת לקוחות פרטיים חדשים. בינתיים לקוחות קיימים לא מנותקים או מועברים לבזק, אבל בזק הודיעה שבסופו של דבר הכוונה היא שבזב"ל תהיה ספק לחברות ועסקים בלבד.13/07/2023 16:02Rinotorious כתב: מישהו יודע אם בזק בינלאומי עדיין לא שמים מאחורי NAT מתחברים חדשים?...
מצב ה-cgNAT בספקיות שונות
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
לא יודע לענות מנסיון, אבל יכול לענות מהגיון: אני כמעט בטוח שזה עדיין המצב, מכמה סיבות:13/07/2023 16:02Rinotorious כתב: מישהו יודע אם בזק בינלאומי עדיין לא שמים מאחורי NAT מתחברים חדשים?...
• יש ברשותם מעל למיליון וחצי כתובות, אז כנראה שאין להם צורך בזה, במיוחד בהתחשב בעובדה ש…
• הם כיום פונים בעיקר למגזר העסקי (יש הטוענים שהם לא מקבלים לקוחות פרטיים חדשים, יש הטוענים שאם מתעקשים עדיין אפשר להתחבר) כך שכמות הלקוחות החדשים כנראה נמוכה יחסית
• חוץ מזה, הסבירות שתהיה דרישה לכתובת נגישה ולא CGNAT גבוהה יותר אצל לקוחות עסקיים
• תכנון ומימוש של CGNAT זה לא משהו שעושים כלאחר יד, זה שינוי במבנה הרשת שלהם ואין סיבה להשקיע משאבים בפרויקט כזה אם אין בזה צורך אמיתי
- PowerToWill
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 2
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
שאלה אחרת לגבי קו הטלפון שלך,...
השארת קו טלפון של בזק ב-25 ש''ח לחודש עם שיחות נכנסות ויוצאות רק אם אתה מתקשר אתה משלם או שזה רק נכנסות?
מה קו הטלפון כולל?
אבל הם לא היחידים.04/12/2024 13:52elad919 כתב: ועוד דבר שחשוב עבורי - בזק בינלאומי נותנת IP אמיתי, לא מאחורי CGNAT.
אם הייתי עובר לבזק, לגילת, או לחברות אחרות הייתי צריך להוסיף עוד 15 ש"ח לחודש על IP קבוע בשביל מה שאני צריך....
עוד נקודה, IP חיצוני לא מקביל ל-IP קבוע. אני מניח שבזב"ל לא נותנים קבוע בלי תוספת תשלום?
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1301
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 157 פעמים
לא ניתן. רק בהוט אם מבקשים עושים זאת בחינם. בשאר הספקיות ידרשו ממך לשלם 15 ₪ על אייפי קבוע ועל הדרך זה מוציא אותך מ-CGNAT....
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.
ואם אני לא רוצה אייפי קבוע10/04/2025 20:28Jabberwock כתב: לא ניתן. רק בהוט אם מבקשים עושים זאת בחינם. בשאר הספקיות ידרשו ממך לשלם 15 ₪ על אייפי קבוע ועל הדרך זה מוציא אותך מ-CGNAT....
אתה נשאר ברצון, או עובר ספקית......
לא...
תבדוק בנתב, אם זו: https://www.showmyip.com/24/06/2025 9:09ohadi76 כתב: כתובת ה IP התחילה ב5 הוט פייבר ללא NAT
בשבוע שעבר הייתה תקלה במשך חצי שעה ומאז הIP שלי השתנה ומתחיל ב37
האם אני עדיין ללא NAT...
גם הכתובת שהוא מקבל...
למישהו יש נסיון עם YES+FIBER כיצד ניתן לצאת מה- CGNAT שלהם?01/12/2021 14:39jtk כתב: בשנה או שתיים האחרונות ספקיות התחילו לעשות יותר ויותר בעיות לתת IP חיצוני (ללא cgNAT).
ספרו מה נסיונכם.
רקע
cgNAT הוא NAT מצד ספק האינטרנט, מה שלא מאפשר לפתוח פורטים נכנסים. זאת בניגוד ל-NAT בראוטר פרטי.
זה רלוונטי רק ל-IPv4, לא ל-IPv6.
לפעמים חברות תקשורת (או נציגים שלא מבינים) מקשרות בין האפשרות לקבל IP חיצוני באינטרנט (=ללא cgNAT) לבין IP סטטי שעליו הן דורשות תוספת תשלום, אבל אין קשר מהותי. אפשר להיות בלי cgNAT גם עם IP דינמי. גם אין קשר לאופן החיבור, עם "חייגן" (PPPoE או L2TP) או בלי (DHCP).
----
אקספון 018
עד לסוף 2021/תחילת 2022 היה אפשר לבקש IP חיצוני בחיבור L2TP. עכשיו טוענים שאפשר רק בשילוב IP קבוע, בעלות של 15₪ לחודש.
בזק בינלאומי 014
ללא NAT - ידוע ספציפית על תשתית הוט, ובזק (פייבר?), נכון ל-8/2022.
בזק פייבר (ספק עצמי?)
עם NAT.
הוטנט / הוט
11/2024: תשתית נחושת - עדיין IP חיצוני.
5/2023: אפשר לצאת מה-NAT. תשתית נחושת, כנראה (?).
8/2022: אפשר לצאת מה-NAT. תשתית הוט נחושת, ופייבר.
2022: צריך לדבר עם תמיכה טכנית. חלק מהנציגים טוענים שכדי לעשות זאת צריך לדבר עם "מחלקת הנדסה" שפועלת רק עד 16:00.
נציגים אחרים יודעים לעשות זאת בעצמם.
2021-2022: היתה תקופה בה הם סירבו לבטל NAT, אלא רק עם IP קבוע בתוספת תשלום.
טלזר 019
ב-DSL משתמע שיש NAT, אם מישהו יכול לאשר?
לא תומכים בתשתית הוט.
סלקום / נטויז'ן
בסדר, לפחות בתשתית פייבר (12/2024, 7/2023).
פרטנר
בסדר, בפייבר (12/2024).
CCC
(3/2023) ב-DSL, עם NAT. מישהו יכול לאשר?
לפי האתר שלהם, תחת "פרטים נוספים" כתוב: "החבילה כוללת כתובת IP ציבורית (NAT), לכתובת קבועה יש צורך בשדרוג המנוי."...
כל הנסיונות שלי מול התמיכה הטכנית שלהם נענו בחוסר הבנה גורף
YES=בזק, לא ? אם כן, ואם יש לך 15 ש"ח מיותרים - כנראה זו הדרך...
ראיתי שיש אפשרות לעשות ip קבוע בשרות עצמי דרך האתר שלהם. רוצים 15 שקל אם אני זוכר נכון.27/07/2025 12:24DRC כתב: למישהו יש נסיון עם YES+FIBER כיצד ניתן לצאת מה- CGNAT שלהם?
כל הנסיונות שלי מול התמיכה הטכנית שלהם נענו בחוסר הבנה גורף
...
לא, עדיין..