FLAT EARTH תופס תאוצה.
- vivi
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3546
- נתן תודות: 1108 פעמים
- קיבל תודות: 504 פעמים
מאוד משעשע לראות חברי פורום משכילים ומכובדים מתייחסים ברצינות לגיבוב השטויות.
הדבר הטוב היחידי בשירשור הזה הוא הבלטת הטרולים בפורום, שנוכל להיזהר בפוסטים עתידיים.
הדבר הטוב היחידי בשירשור הזה הוא הבלטת הטרולים בפורום, שנוכל להיזהר בפוסטים עתידיים.
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |
- tomer953
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5304
- שם מלא: tomer953
- נתן תודות: 234 פעמים
- קיבל תודות: 1442 פעמים
אגב,
סתם מסקרנות, אם העולם שטוח אז בעצם יש פה קנוניה נגד האנושות, מה המניע לדבר כזה?
מה שווה כל כך הרבה השקעה, משאבים, כסף, להמציא מדע שלם, גלקסיות וכו', נטו בשביל להגיד העולם עגול ולא שטוח?
מדוע ההסתרה של צורתו של כדור הארץ כל-כך קריטית, ואם כביכול באמת הממשלה שולטת בזה, מתי זה התחיל, האם זה האמריקאים? כיצד הם הצליחו להשתלט על היריבות שלהן באותן תקופות כדי לשתף אותן במזימה הגדולה באנושות?
סתם מסקרנות, אם העולם שטוח אז בעצם יש פה קנוניה נגד האנושות, מה המניע לדבר כזה?
מה שווה כל כך הרבה השקעה, משאבים, כסף, להמציא מדע שלם, גלקסיות וכו', נטו בשביל להגיד העולם עגול ולא שטוח?
מדוע ההסתרה של צורתו של כדור הארץ כל-כך קריטית, ואם כביכול באמת הממשלה שולטת בזה, מתי זה התחיל, האם זה האמריקאים? כיצד הם הצליחו להשתלט על היריבות שלהן באותן תקופות כדי לשתף אותן במזימה הגדולה באנושות?
- מספיקלי
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2786
- נתן תודות: 52 פעמים
- קיבל תודות: 178 פעמים
אני לא חושב שצריך לגרזן את השרשור וטוב שישאר, אבל למה בפורום כללי? ולא ללא קשר?
שאלה קטנה לG ,
או.קי. אז הארץ שטוחה, כמו צלחת, אז זו הצורה הבסיסית של כל גרמי השמיים?
גם השמש שטוחה והיא מכוונת אלינו?
או שרק הארץ שטוחה (כמקרה יחודי) ואולי בגלל זה רק כאן התפתחו חיים,
הרי בסופו של דבר כדי להתקיים אנחנו אוכלים, ואנשי תרבות אוכלים מצלחות ולא מכדורים.
כמובן שהפריט הזה
https://www.aliexpress.com/item/4000092116578.html?
הוא שטות מוחלטת, אשמח אם תצרף תמונה מעודכנת של פריט נכון לפי הנתונים שאספת בעמל רב.
אהה, ועוד דבר קטן, לא צפיתי בסרטונים אבל בוודאי תוכל להפנות אותי לתקציר שמסביר את מחזור היום והליל ב24 שעות וכן את עונות השנה עם דגם הארץ השטוחה.
ודבר ממש קטנטן, מה יש בצד השני ?
שאלה קטנה לG ,
או.קי. אז הארץ שטוחה, כמו צלחת, אז זו הצורה הבסיסית של כל גרמי השמיים?
גם השמש שטוחה והיא מכוונת אלינו?
או שרק הארץ שטוחה (כמקרה יחודי) ואולי בגלל זה רק כאן התפתחו חיים,
הרי בסופו של דבר כדי להתקיים אנחנו אוכלים, ואנשי תרבות אוכלים מצלחות ולא מכדורים.
כמובן שהפריט הזה
https://www.aliexpress.com/item/4000092116578.html?
הוא שטות מוחלטת, אשמח אם תצרף תמונה מעודכנת של פריט נכון לפי הנתונים שאספת בעמל רב.
אהה, ועוד דבר קטן, לא צפיתי בסרטונים אבל בוודאי תוכל להפנות אותי לתקציר שמסביר את מחזור היום והליל ב24 שעות וכן את עונות השנה עם דגם הארץ השטוחה.
ודבר ממש קטנטן, מה יש בצד השני ?
נערך לאחרונה על ידי מספיקלי ב 22/02/2020 11:29, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- ufffnick
- גורו

- תגובות: 4872
- נתן תודות: 146 פעמים
- קיבל תודות: 516 פעמים
1. צריך להודיע לכל הנהרות הנעים על ציר צפון דרום שעקב ההחלטה שהעולם שטוח, מבטלים את תאוצת קוריוליס, אז שיתנהגו בהתאם. אה, הצלחת מסתובבת? אז איך זה שבמרכז שלה אין יבשה מבריחת המים החוצה? למה אנחנו נופלים אנכית לתוך הצלחת ולא באלכסון בכלל הכוח הצנטרפטלי? אה כי זו קערה... אז למה לא רואים באופק את המשך המשטח בעלייה כשמביטים צפונה?
2. כמו כן בוטלה מגבלת המהירות המירבית המוכרת לאדם - שהיא מהירות האור, מאחר ואנו על משטח שמאיץ כלפי מעלה בתאוצת 9.8 מטר לשנייה בריבוע, מאז הבריאה (כ5000 שנה לערך) מה שאומר שכבר היום אנו נעים במהירות פי 5000 ממהירות האור מבלי להתפזר לפלאזמה במרחב וממשיכים להאיץ
3. מה שמביא לביטולה של הפלאזמה
4. ולביטולו של המרחב
5. וכל מה שקרה לפני בריאה, זה בלוף
ככה זה כשאמונה חזקה מהשכל הישר.
2. כמו כן בוטלה מגבלת המהירות המירבית המוכרת לאדם - שהיא מהירות האור, מאחר ואנו על משטח שמאיץ כלפי מעלה בתאוצת 9.8 מטר לשנייה בריבוע, מאז הבריאה (כ5000 שנה לערך) מה שאומר שכבר היום אנו נעים במהירות פי 5000 ממהירות האור מבלי להתפזר לפלאזמה במרחב וממשיכים להאיץ
3. מה שמביא לביטולה של הפלאזמה
4. ולביטולו של המרחב
5. וכל מה שקרה לפני בריאה, זה בלוף
ככה זה כשאמונה חזקה מהשכל הישר.
תקשיב, התגובה הזאת היא זהב!(G) כתב:אבי, הם טוענים שאנטרקטיקה נמצאת סביבנו ומקיפה את כל העולם סביבנו, הקוטב הצפוני נמצא באמצע, אנחנו בסוג של אמבטיה עם חומות של קרח סביבנו, ישנה אמנה עולמית, לא זוכר מאיפה הם הציגו את זה שכדי לעבור את קו אורך(או רוחב לא זוכר בדיוק) 60 מחוייב באישורים, כלומר יש גבול מסויים שאתה לא יכול לעבור. אני לא יודע מה יש בסוף העולם, אבל אני יכול לקבל שאולי באמת יש כאן אמת הגיונית מסויימת.......
![]()
הסמל של UNIVERSAL STUDIOS של כדור הארץ הומצא הרבה לפני עוד שהיה לאדם את האמצעים לטוס לחלל, הסברה שכבר אז הכינו את השטח.
צילומים ממעבורות חלל וכו.. הם טוענים שהכל פייק, אני לא מאשים אותם. ניתן היום לזייף כל דבר וגם טיסה לחלל(הנחיתה על הירח). כל תמונה, וידאו והכל ניתן לזיוף(צפה בסרטונים שהעלתי כולל כל השיבושים של האסטרונאוטים בחלל, "פתאום נפל לו הבורג", פתאום הושיט יד לתפוס חפץ שלא קיים וכו...) לא חסר.
כוח משיכה, אין דבר כזה. הטענה שלהם שאין אפשרות מדידה למדוד את כח המשיכה. הם טוענים שהעולם שאנו נמצאים עליו נמצא בתנועה יציבה למעלה ובכך אנחנו "נדבקים לרצפה".
כוכבים הלכת אני לא ממש בקיא בנושא, הטענה שישנה שכבה של מים שמקיפה אותנו מלמעלה ואין אפשרות לעבור אותה.
מדברים היום על חורים שחורים וכל מיני המצאות שבפועל אי אפשר למדוד או לראות אותם, הכל נוסחאות ואמצעי מדידה לא מוכח. כאשר צופים בכוכבים רחוקים בשמיים הם תמיד מטושטשים ואי אפשר לראות אותם כמו שצריך(אני מדבר על אלה שמחוץ ל"כיפה"), זה דומה לחפץ שנמצא בתוך מים והאור לא עובר טוב(הפיזיקה האסטרונומית המוכרת ידוע: מרחק, תנאי ראיה, מהירות סיבוב וכו... )
היה מקרה בשנות ה-60 שניסו להפציץ את השמיים כדי לפתוח דרך החוצה עם פצצות אטום, חבר'ה אני לא זוכר בדיוק את השם של הניסוי ואין לי את כל הפרטים, בזמנו קראתי על זה.
GPS ולויינים, מי אמר שהם חייבים להיות בשמיים, מי אמר שבלתי אפשרי להיות שידור על הקרקע כלפי מעלה?
ניסיתם פעם להשתמש ב-GPS כאשר אתם בטיסה בשמיים? הרי אתם קרובים מאוד ללווינים, למה אין קליטה?
אני לא בקיא בנושא, לשם כך פירסמתי מלא סרטונים. רק תאזין ותסיק את המסקנות לבדך.
תקשיב למתן גורודיש, ההרצאות שלו מרתקות לדעתי....
איך אתה מסביר את הירח? אני מניח שהנחיתה על הירח זה זיוף, לטענתך, אבל מה עם ההסבר על הירח עצמו?כוח משיכה, אין דבר כזה. הטענה שלהם שאין אפשרות מדידה למדוד את כח המשיכה. הם טוענים שהעולם שאנו נמצאים עליו נמצא בתנועה יציבה למעלה ובכך אנחנו "נדבקים לרצפה"....
לא היה שום מקרה כזה.היה מקרה בשנות ה-60 שניסו להפציץ את השמיים כדי לפתוח דרך החוצה עם פצצות אטום, חבר'ה אני לא זוכר בדיוק את השם של הניסוי ואין לי את כל הפרטים, בזמנו קראתי על זה....
בוודאי שאפשר לשדר מהקרקע כלפי מעלה, אבל כל הרעיון של הלויינים זה לשדר למטהGPS ולויינים, מי אמר שהם חייבים להיות בשמיים, מי אמר שבלתי אפשרי להיות שידור על הקרקע כלפי מעלה?...
כן, ניסיתי, וזה כמובן עובד. ולא, כשאתה בטיסה אתה לא "קרוב מאוד ללויינים", רק קצת יותר קרוב. טיסה היא בערך בגובה 10 קילומטרים, והלויינים במסלול הנמוך ביותר נמצאים בגובה 300 קילומטרים.ניסיתם פעם להשתמש ב-GPS כאשר אתם בטיסה בשמיים? הרי אתם קרובים מאוד ללווינים, למה אין קליטה?...
בקיצור, כל מה שכתבת זה שטויות שאפילו לא ניסית לבדוק עם קצת קריאה. אני מניח שהרבה יותר קל להאמין להזויים ביוטיוב.
Batnun
.
- ufffnick
- גורו

@Batnun
·
במהירות קבועה שום דבר לא נדבק לכלום, בדיוק כמו באוטו שאתה לא נדבק למושב במהירות קבועה, אלא רק כשמאיץ.
לכן הפלטה הזו חייבת להאיץ בתאוצה קבועה כלפי מעלה מה שמעלה כמה וכמה בעיות שהתייחסתי אליהם קודם.
הניסוי הראשון בפיסיקה של כיתה ח' זו מדידת כח המשיכה עם גולה קופצת, ולמטיבי לכת נותנים לחשב את איבוד האנרגיה בקפיצה שנייה ושלישית.
·
ואיך פספסת את ההזדמנות לתהות לגבי המהירות הקבועה?כוח משיכה, אין דבר כזה. הטענה שלהם שאין אפשרות מדידה למדוד את כח המשיכה. הם טוענים שהעולם שאנו נמצאים עליו נמצא בתנועה יציבה למעלה ובכך אנחנו "נדבקים לרצפה"....
במהירות קבועה שום דבר לא נדבק לכלום, בדיוק כמו באוטו שאתה לא נדבק למושב במהירות קבועה, אלא רק כשמאיץ.
לכן הפלטה הזו חייבת להאיץ בתאוצה קבועה כלפי מעלה מה שמעלה כמה וכמה בעיות שהתייחסתי אליהם קודם.
הניסוי הראשון בפיסיקה של כיתה ח' זו מדידת כח המשיכה עם גולה קופצת, ולמטיבי לכת נותנים לחשב את איבוד האנרגיה בקפיצה שנייה ושלישית.
נערך לאחרונה על ידי ufffnick ב 22/02/2020 12:41, נערך פעם 1 בסך הכל.
·ufffnick כתב:1
2. כמו כן בוטלה מגבלת המהירות המירבית המוכרת לאדם - שהיא מהירות האור, מאחר ואנו על משטח שמאיץ כלפי מעלה בתאוצת 9.8 מטר לשנייה בריבוע, מאז הבריאה (כ5000 שנה לערך) מה שאומר שכבר היום אנו נעים במהירות פי 5000 ממהירות האור מבלי להתפזר לפלאזמה במרחב וממשיכים להאיץ...
סוף סוף סתם טענה מוטעית, אבל לא הזוייה, כך שאפשר להגיב ולהניח שהמוגב יקבל (או יבדוק עם מישהו) ולא ישלח אותי ליוטיוב .
מה שכתבת לא נכון כי מצד אחד אתה לוקח עובדה מתאוריית היחסות הפרטית (אי אפשר לנוע מעל מהירות האור) ומערבב אותה עם טענה ניוטונית שאם תאיץ מספיק זמן בתאוצה קבועה אז כן תעבור את מהירות האור. יחסות פרטית ומכניקה ניוטונית לא חיות יחד, חוץ משהשנייה היא קירוב טוב לראשונה במהירויות נמוכות.
אתה יכול להאיץ כמה שאתה רוצה בתאוצה קבועה ורק תתקרב למהירות האור באופן אסימפטוטי אך לעולם לא תגיע אליה.
ביחסות פרטית, אם אתה נע ב1000 קמ"ש ומאיץ במשך שנייה ב1000 ק"מ לשנייה לשנייה, אתה לא תגיע ל2000 קמ"ש כמו במכניקה ניוטונית, אלא לקצת פחות.
משה
- ufffnick
- גורו

@moco
·
אני מנסה לשמר על רמת תיכון של הדיון, אתה רוצה לצאת לדיון של יחסות פרטית כשקיים כשל ברמת שלושת חוקי ניוטון?
אתה מכניס את טרנספורמציית לורנס במעבר משלושה מימדים ל4 מימדים, במקום שבו קיים כשל בהגדרה הבסיסית של כח? (תאוצה כפול מסה)??
אתה מניח שהשטוחיסט מכיר במהירות האור כמהירות מקסימלית ומכיר על בורייה את היחסות הפרטית כמקרה כללי של הפיסיקה הניוטונית ומציע תיאוריה אלטרנטיבית על בסיס אותו מידע.
לדעתי, הוא לא.
·
אני מנסה לשמר על רמת תיכון של הדיון, אתה רוצה לצאת לדיון של יחסות פרטית כשקיים כשל ברמת שלושת חוקי ניוטון?
אתה מכניס את טרנספורמציית לורנס במעבר משלושה מימדים ל4 מימדים, במקום שבו קיים כשל בהגדרה הבסיסית של כח? (תאוצה כפול מסה)??
אתה מניח שהשטוחיסט מכיר במהירות האור כמהירות מקסימלית ומכיר על בורייה את היחסות הפרטית כמקרה כללי של הפיסיקה הניוטונית ומציע תיאוריה אלטרנטיבית על בסיס אותו מידע.
לדעתי, הוא לא.
@ufffnick
·
דילגת על המשפט הראשון שלי.
שמחתי על ההזדמנות לתקן טעות נפוצה (והייתה לך), ולא להשתתף בלהוכיח לשטוחיסט משהו באמצעים סבירים.
למרות שהשתתפתי בשרשור הזה, אני מקפיד שלא לנסות להסביר למישהו שטוען שכה"א שטוח למה הוא דווקא כדור. זה דבר שמראש נועד לכישלון, כי המניעים של שטוחיסט (במקרה שאינו טרול, זה עדיין לא ברור, יכול להיות שהבחור מתגלגל על הרצפה מהשרשור שיצר) אינם חיפוש האמת.
·
דילגת על המשפט הראשון שלי.
שמחתי על ההזדמנות לתקן טעות נפוצה (והייתה לך), ולא להשתתף בלהוכיח לשטוחיסט משהו באמצעים סבירים.
למרות שהשתתפתי בשרשור הזה, אני מקפיד שלא לנסות להסביר למישהו שטוען שכה"א שטוח למה הוא דווקא כדור. זה דבר שמראש נועד לכישלון, כי המניעים של שטוחיסט (במקרה שאינו טרול, זה עדיין לא ברור, יכול להיות שהבחור מתגלגל על הרצפה מהשרשור שיצר) אינם חיפוש האמת.
משה
- ufffnick
- גורו

@moco
·
אז תרשה לי לתקן אותך בחזרה - בביטול מהירות האור כמהירות מקסימלית, בטלה איתה ההתנהגות האסימפטוטית
אני דווקא כמוך, מאוד הייתי רוצה שיהיה טרול, אבל לצערי, לאורך מספיק דפים נראה לי שהעניין הוא אינו טרוליזם, ועל כן שווה לנסות להסביר את בסיס הטעות.
·
אז תרשה לי לתקן אותך בחזרה - בביטול מהירות האור כמהירות מקסימלית, בטלה איתה ההתנהגות האסימפטוטית
אני דווקא כמוך, מאוד הייתי רוצה שיהיה טרול, אבל לצערי, לאורך מספיק דפים נראה לי שהעניין הוא אינו טרוליזם, ועל כן שווה לנסות להסביר את בסיס הטעות.
נכון, זה או יחסותי או ניוטוני. מקודם ערבבת את שניהם יחד.ufffnick כתב:@moco
·
...
·ufffnick כתב: אני דווקא כמוך, מאוד הייתי רוצה שיהיה טרול, אבל לצערי, לאורך מספיק דפים נראה לי שהעניין הוא אינו טרוליזם, ועל כן שווה לנסות להסביר את בסיס הטעות....
אני חולק עלייך בעיניין הזה, גם אם נצא מנקודת הנחה שהוא אינו טרול והוא באמת מאמין למה שהוא כותב.
אין פה דיון בין צדדים ראציונאליים, שיכולים לנסות לשכנע אחד את השני.
אין פה "טעות" תמימה שאפשר לתקן על ידי הסבר.
תחשוב גם על עצם זה שהוא פתח שרשור בנושא (בדומה לשרשורים אחרים שנפתחו על ידי אנשים דומים עם טענות מופרכות אחרות). הרי אם זה סתם היה אדם שגילה איזו אמת שמוסתרת מאחרים, הוא היה פותח כזה שרשור? ועוד בפורום של קולנוע ביתי ?
משה
- מספיקלי
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2786
- נתן תודות: 52 פעמים
- קיבל תודות: 178 פעמים
אתה צודק משה,
G לא צריך להסביר איך הקונספרציה לא נותנת אישורים לטוס לאנטרקטיקה
אלא כדאי לו פשוט להוכיח שארץ שטוחה (כאקסיומה) הוא פתרון והסבר פיזיקלי מושלם לכל מה שסביבנו.
למשל תקשורת UHF , HF ??
G לא צריך להסביר איך הקונספרציה לא נותנת אישורים לטוס לאנטרקטיקה
אלא כדאי לו פשוט להוכיח שארץ שטוחה (כאקסיומה) הוא פתרון והסבר פיזיקלי מושלם לכל מה שסביבנו.
למשל תקשורת UHF , HF ??
אינני מנוי הוט/יס
+K1 עם DVB וK18.4.
+K1 עם DVB וK18.4.
- ufffnick
- גורו

@moco
·
כי אתה חושב על להעמיד אותו על טעותו באמצעים ששנינו מכירים מהעולם שיצאנו ממנו.
אבל כמו ששטוחיסטים טוענים טענות תוך שאלת שאלות המגחיכות את הפרספציה המדעית (המבוססת), תראה שבנקל אפשר לדבר באותה רמה של שפה בכדי לטעון ההפך.
חוסר ההיכרות עם מארג הידע שתומך בכדוריותו (אליפסואידיותו אם נרצה להתקטנן) של הארץ כנראה רחוק מהישג ידו של שטוחיסט.
יש המון תופעות שמחזקות את הכדוריות, שלרוב אנשים לא מקשרים אותם לעניין. דבר שלא מצריך לצלם את הארץ מרחוק כדי ל"להוכיח" זאת.
·
כי אתה חושב על להעמיד אותו על טעותו באמצעים ששנינו מכירים מהעולם שיצאנו ממנו.
אבל כמו ששטוחיסטים טוענים טענות תוך שאלת שאלות המגחיכות את הפרספציה המדעית (המבוססת), תראה שבנקל אפשר לדבר באותה רמה של שפה בכדי לטעון ההפך.
חוסר ההיכרות עם מארג הידע שתומך בכדוריותו (אליפסואידיותו אם נרצה להתקטנן) של הארץ כנראה רחוק מהישג ידו של שטוחיסט.
יש המון תופעות שמחזקות את הכדוריות, שלרוב אנשים לא מקשרים אותם לעניין. דבר שלא מצריך לצלם את הארץ מרחוק כדי ל"להוכיח" זאת.
ממש לא צריך לצלם מרחוק.
פיתגורס ואפלטון הבינו את זה לפני 2400 שנה, אריסטו הוכיח את זה מעבר לכל ספק לפני 2300 שנה.
אנשי הארץ השטוחה, מתנגדי חיסונים ושאר הכתות למיניהן מנסים לעשות את מה שהכנסייה ושאר הדתות עשו במשך יותר מאלף שנה, להחזיר את האנושות לבערות מוחלטת.
פיתגורס ואפלטון הבינו את זה לפני 2400 שנה, אריסטו הוכיח את זה מעבר לכל ספק לפני 2300 שנה.
אנשי הארץ השטוחה, מתנגדי חיסונים ושאר הכתות למיניהן מנסים לעשות את מה שהכנסייה ושאר הדתות עשו במשך יותר מאלף שנה, להחזיר את האנושות לבערות מוחלטת.
@ufffnick
אתה מתעקש שיש פה עיניין של ידע מול חוסר ידע, ואני טוען שיש פה מניעים פסיכולוגיים שכלל לא קשורים לידע.
הרי הבורות נפוצה מאוד בעולם, אבל רוב הבורים לא יוצאים בטענות נגד האמיתות המקובלות.
אם תשאל מישהו אקראי ברחוב איך יודעים שכה"א הוא כדור, בהסתברות גבוהה הוא לא ידע לתת תשובה וגם ישכח שיש אפילו צילומים שלו מבחוץ. אם תטען שכדור הארץ שטוח (וגם תשלח לו סרטוני יוטיוב תומכים), למרות בורותו בעיניין, הוא עדיין יצחק עלייך ויגיד שאתה משוגע.
למה? כי זה לא רק עיניין של ידע מול חוסר ידע. גם אותו בור, יודע היטב שאחרים שאינם בורים כמוהו, מסכימים ללא עוררין על קיום כה"א ככדור.
כולנו בורים למדי ברוב הנושאים ועדיין אנו יודעים על מי אפשר לסמוך ומי מתעתע בנו.
שים לב גם שהטענה השטוחה, כמו גם הטענות בעינייני כמטריילס, הונאת הנחיתה על הירח, חיסונים וכו. אינן טענות סתמיות על המציאות, אלא מלוות תמיד בתאוריית קונספירציה שכוללת גופים שיש להם מניע להסתיר את האמת מהציבור.
זה חלק מהותי מהתופעה הזו שכאמור, אינה נגרמת בגלל חוסר ידע.
אתה מתעקש שיש פה עיניין של ידע מול חוסר ידע, ואני טוען שיש פה מניעים פסיכולוגיים שכלל לא קשורים לידע.
הרי הבורות נפוצה מאוד בעולם, אבל רוב הבורים לא יוצאים בטענות נגד האמיתות המקובלות.
אם תשאל מישהו אקראי ברחוב איך יודעים שכה"א הוא כדור, בהסתברות גבוהה הוא לא ידע לתת תשובה וגם ישכח שיש אפילו צילומים שלו מבחוץ. אם תטען שכדור הארץ שטוח (וגם תשלח לו סרטוני יוטיוב תומכים), למרות בורותו בעיניין, הוא עדיין יצחק עלייך ויגיד שאתה משוגע.
למה? כי זה לא רק עיניין של ידע מול חוסר ידע. גם אותו בור, יודע היטב שאחרים שאינם בורים כמוהו, מסכימים ללא עוררין על קיום כה"א ככדור.
כולנו בורים למדי ברוב הנושאים ועדיין אנו יודעים על מי אפשר לסמוך ומי מתעתע בנו.
שים לב גם שהטענה השטוחה, כמו גם הטענות בעינייני כמטריילס, הונאת הנחיתה על הירח, חיסונים וכו. אינן טענות סתמיות על המציאות, אלא מלוות תמיד בתאוריית קונספירציה שכוללת גופים שיש להם מניע להסתיר את האמת מהציבור.
זה חלק מהותי מהתופעה הזו שכאמור, אינה נגרמת בגלל חוסר ידע.
משה
אחרי שסיימתם להריץ כאן צחוקים על הנושא ולהעמיד אותי(כאילו אני הגיתי את הרעיון) על המוקד הסיפוק הוא רב.
כמו שציינתי, מי שמעוניין לחקור את הנושא יש כאן את כל החומר הקיים, תשללו או לא הכל בסדר, אני כמוכם קם מחר לאותו עולם וזה לא משנה מהי צורתו, אין טעם לשאול אותי שאלות בנושא מאחר ואני לא מקור מוסמך ולפיכך צירפתי כאן לא מעט חומר לקריאה וצפיה.
לאלה שכן מתעניינים, סרטון נוסף על ענקית המדיה ״אינפו וורס״ שמדברת על האפשרות שהעולם אינו כדור.
הערוץ הרשמי בארץ לתאוריה: כאן תמצאו את כל החומר הדרוש לשאלותיכם.
https://www.youtube.com/channel/UChBodP ... 6xA/videos
כמו שציינתי, מי שמעוניין לחקור את הנושא יש כאן את כל החומר הקיים, תשללו או לא הכל בסדר, אני כמוכם קם מחר לאותו עולם וזה לא משנה מהי צורתו, אין טעם לשאול אותי שאלות בנושא מאחר ואני לא מקור מוסמך ולפיכך צירפתי כאן לא מעט חומר לקריאה וצפיה.
לאלה שכן מתעניינים, סרטון נוסף על ענקית המדיה ״אינפו וורס״ שמדברת על האפשרות שהעולם אינו כדור.
הערוץ הרשמי בארץ לתאוריה: כאן תמצאו את כל החומר הדרוש לשאלותיכם.
https://www.youtube.com/channel/UChBodP ... 6xA/videos
- ufffnick
- גורו

@(G)
·
הפוך גוטה.
אם מעניין אותך להבין את הנושא, אתה מוזמן להתחקות אחר התהליך שהביא להבנה שכדוה"א לא שטוח, כי אם כדורי.
מעבר לכך, מה שאתה עושה, לפי הפוסט האחרון, מתייג אותך רשמית כטרול, לשימחתי לפחות.
בהצלחה בהמשך דרכך.
·
הפוך גוטה.
אם מעניין אותך להבין את הנושא, אתה מוזמן להתחקות אחר התהליך שהביא להבנה שכדוה"א לא שטוח, כי אם כדורי.
מעבר לכך, מה שאתה עושה, לפי הפוסט האחרון, מתייג אותך רשמית כטרול, לשימחתי לפחות.
בהצלחה בהמשך דרכך.