Nir547 כתב:@roberts
·אם היא לא מבחינה בהבדלים השמיעים, הברורים והמדידים בין כבלים אופטיים, היא נפסלת על הסף.
...
שמן נחשים או מוצר אודיופילי מחולל פלאים? (מכבלי קומקום, פיוזים , ועד מחזיקי כבלים וקמעות)
איפה, בענייני אופנועים במקרה הטוב אני "תיאורטיקן שרוכב על מקלדת", מכסימום השחזתי סליידרים על החוברות השונות שהייתי קורא בעברי הרחוק (ומפנטז).Nir547 כתב: @roberts
·גם כבודו השחיז סליידרים בכבישי ישראל?...
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
אני סוגד למפלצת הספגטי המעופפת. זה משפר את האודיו בבית חבל"ז.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9001
- נתן תודות: 1566 פעמים
- קיבל תודות: 1347 פעמים
@ארז_וחני
מעניין, תודה.
מעניין, תודה.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
·Nir547 כתב: @roberts
·את אשתך מצאת במבחן עיוור?
...
את אשתי הכרתי באתר JDATE ב 2005, אז למעשה לפני שקניתי, קראתי את דפי המפרט שלה. אני אמנם עדיין לא שוקל לשדרג אותה, אבל מדי פעם יוצא לי להיות בהדגמות של נשים אחרות...
·...
קודם כל אומרים גרפין graphene ולא גרפן כמו בכתבה. כאן הרעיון הוא ליצור על מוליך ע"י מבנה גבישי טהור שמאפשר לאקטרון לנוע בחופשיות לאורך ננו צינורית ללא התנגשויות עם אטומים סמוכים, ולכן ללא הפסדים. תכלס, תיאוריה מעניננת ויש לה שימושים בתחום הננו אלקטרוניקה, אבל המרחק בין זה לייצור של כבלים או מעגלים מודפסים ורכיבים אלקטרוניים עם אפס התנגדות, גדול מאד. אין לזה שום קשר לתחום האודיו למעשה. היישום הראשון עבור טכנולוגיה כזאת הוא רכיבי מיתוג עבור מעבדים.
@ארז_וחני
יצרני כבלים מנצלים בציניות את חזית המדע (לדוגמא Graphene ) כדי להציע פתרונות שאין בהם שום יתרון/צורך באודיו, דגש אודיו, ויתירה מזו גם לא ניתן לשמוע את התועלת שלהם בשום מבחן עם בסיס מדעי.
מדוע אף יצרן כבלים לא פרסם מעולם מבחן Blind שבו קבוצת מבחן מצאה שהכבל שלו נמצא טוב יותר מכבל ב-10 שקל ?
יצרני כבלים מנצלים בציניות את חזית המדע (לדוגמא Graphene ) כדי להציע פתרונות שאין בהם שום יתרון/צורך באודיו, דגש אודיו, ויתירה מזו גם לא ניתן לשמוע את התועלת שלהם בשום מבחן עם בסיס מדעי.
מדוע אף יצרן כבלים לא פרסם מעולם מבחן Blind שבו קבוצת מבחן מצאה שהכבל שלו נמצא טוב יותר מכבל ב-10 שקל ?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
אני מאוד אוהב את כל הפטנטים האלו שבאמצעותם אנחנו מצליחים לשכנע את עצמנו שמבלי להשתמש בשום EQ או Tone Control המאוסים מחמת המיאוס או ב RC המשוקץ והלא מובן אנחנו מצליחים לשנות את אופי הצליל על ידי הוספת פטנט זה או אחר. זה מחזיר לנו את האשליה של השליטה ומאפשר לנו להוציא המון כסף על דברים שלא ממש צריך אבל עושים לנו טוב על הלב. ברור שכדי שזה יעבוד צריכה להיות הוצאה כספית, הרי מה עשינו אם נגיע לאותם תוצאות בכך שנסיר משהו שכבר היה קיים בבית?
מכל מקום, אני החלפתי רגליות ברמקולים וכהוכחה שזה עובד קבלו צילום של המטבח אצלי בבית. הוא ריק כי בדיוק עכשיו האישה יצאה ממנו כדי לדווח שגם היא שומעת את ההבדל.
[img2=1440x1080][imgur]gI335oQ[/imgur]?1[/img2]
מכל מקום, אני החלפתי רגליות ברמקולים וכהוכחה שזה עובד קבלו צילום של המטבח אצלי בבית. הוא ריק כי בדיוק עכשיו האישה יצאה ממנו כדי לדווח שגם היא שומעת את ההבדל.
[img2=1440x1080][imgur]gI335oQ[/imgur]?1[/img2]
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
·...
זה כבל קומקום... מכיר את המושג שמן נחשים? תנסה להפעיל את הראש, איך בדיוק מטר אחד של כבל חשמל לעומת קילומטרים של תשתית החשמל, יכול לשנות משהו בסיגנל של האודיו? אילו כבל פלא כזה היה בעל השפעה, אז הוא היה כלול ע"י יצרן של אותו ציוד אודיו כדי שהמוצר שלהם ישמע במיטבו. יש גם פיוזים אודיפיליים, אין לזה סוף, כל עוד ישנם אנשים עם אובססיה לסאונד איכותי ואפס אחוז הבנה טכנית. אני בספק רב שנעשה שימוש בגרפין בכבל שזכה, שכן גם היצרן שלו יודע שזה יהיה בזבוז ולא יתרום כלום...
הדבר היחיד שאולי יכול לעזור מעט העלאת חסינות הרעש של כבל AC, זה לדאוג שמוליך הפאזה והאפס מוצלבים זה עם זה. זה יכול לעזור במקרים נדירים של סביבה רועשת, וגם ימנע מהכבל להקרין למכשירים סמוכים.
·Gad007 כתב: אין לזה שום קשר לתחום האודיו למעשה. היישום הראשון עבור טכנולוגיה כזאת הוא רכיבי מיתוג עבור מעבדים....
הלינק שהבאתי זה בהקשר של הציטוט הנ"ל.
לא נכנס איתך לדיון אם מדובר בשמן נחשים או בשיקוי שועלים.
טענת שאין שימוש בחומר הזה באודיו.
אז יש.
זה הכל.
.....ובנוסף לתשתית החשמל באורך קילומטרים כל ציוד אודיו מכיל שנאי מתח שמכיל 2 לפופים עם כבלים בעובי של מס' שערות (בליפוף הראשוני) ומעט יותר עבה (בליפוף המשני) ובאורך עשרות ואפילו מאות מטרים.Gad007 כתב:
·......
זה כבל קומקום... מכיר את המושג שמן נחשים? תנסה להפעיל את הראש, איך בדיוק מטר אחד של כבל חשמל לעומת קילומטרים של תשתית החשמל, יכול לשנות משהו בסיגנל של האודיו?...
איך כבל חשמל באורך מטר עם מוליכים איכותיים ככל שיהיו יכול להשפיע על הסאונד אחרי "סיוט השנאי" ?
·
יש פה ובאתרים סמוכים תעשייה שלמה/יבואנים, שמתבססת על קמעות, יש לא מעט אודיופילים שהוציאו הון תועפות אלפים/עשרות ומאות של אלפים על כל האמונות והקמעות האלה, אודיופיל שואף לשלמות קודם כל שלמות מוחית, אח"כ ויזואלית והאוזן נמצאת איפשהו בינלביין זה לא משנה.. אין טעם להילחם בזה, פשוט תעברו הלאה הכל טוב.
סויטש אודיופילי ב 1000 יורו - שלא תעשו סטרימינג בלעדיו!!
הנה עוד דוגמה קלאסית למוצר שמן נחשים:
לפי ההזוי שסוקר את המוצר (נחשב לאדיו-פול ידוע בשם הנס), אם רוצים להיציא את המקסימום מהסטרימר, לא מספיק לחבר אותו לחשמל עי קבל קומקום ב 5000 איורו, חייבים לחבר בין הראוטר לסטרימר סויטש אודיופילי ש"מנקה" את האות הדיגיטאלי...
כמובן שזה שטויות, כי דרך כבל הרשת לא עובר אות PCM ליניארי, אלא אות אנלוגי שבתוכו מקודד אות מידע דיגטאלי עם כמה שכבות של קידוד. חסינות הרעש של כבל רשת מאד גבוהה וכל שגיאה עוברת תיקון אוטומטי, ושלא לדבר על העובדה שהסטימר לא מנגן בזמן אמת, אלא צובר חלק מהמידע בחוצץ תוך הפעלת מנגנון תיקון שגיאות...
אבל כמובן כל העובדות הטכניות הללו, לא משנות כלום לאותן חברות שמן נחשים שתמיד ינצלו את המצוקה הנפשית של אותה קהילת חולי האודיפיליה...
כמובן שאותו הנס שסוקר את המוצר, מעיד שהוא מרגיש הבדל עצום באיכות הסאונד, וזה מסטרימר שעולה 5000 דולר.. זה אומר לא משנה כמה תשקיע בסטרימר האודיפילי, היצרן לא ידאג לבצע את אותו סינון אות הרשת, שאותו מוצר נסקר עושה... הזוי...
לפי ההזוי שסוקר את המוצר (נחשב לאדיו-פול ידוע בשם הנס), אם רוצים להיציא את המקסימום מהסטרימר, לא מספיק לחבר אותו לחשמל עי קבל קומקום ב 5000 איורו, חייבים לחבר בין הראוטר לסטרימר סויטש אודיופילי ש"מנקה" את האות הדיגיטאלי...
כמובן שזה שטויות, כי דרך כבל הרשת לא עובר אות PCM ליניארי, אלא אות אנלוגי שבתוכו מקודד אות מידע דיגטאלי עם כמה שכבות של קידוד. חסינות הרעש של כבל רשת מאד גבוהה וכל שגיאה עוברת תיקון אוטומטי, ושלא לדבר על העובדה שהסטימר לא מנגן בזמן אמת, אלא צובר חלק מהמידע בחוצץ תוך הפעלת מנגנון תיקון שגיאות...
אבל כמובן כל העובדות הטכניות הללו, לא משנות כלום לאותן חברות שמן נחשים שתמיד ינצלו את המצוקה הנפשית של אותה קהילת חולי האודיפיליה...
כמובן שאותו הנס שסוקר את המוצר, מעיד שהוא מרגיש הבדל עצום באיכות הסאונד, וזה מסטרימר שעולה 5000 דולר.. זה אומר לא משנה כמה תשקיע בסטרימר האודיפילי, היצרן לא ידאג לבצע את אותו סינון אות הרשת, שאותו מוצר נסקר עושה... הזוי...
תזכרו מי אמר זאת לראשונה, שנת 2019 היא תחילתו של טירוף חדש, "ראוטר אודיופילי", עוד שנתיים שלוש ראוטר אודיופילי יהיה קונצנזוס בקהילה.......איזה כיף יהיה לנו, אופקים חדשים של צליל איכותי.Moshe984 כתב:אין טעם להילחם בזה, פשוט תעברו הלאה הכל טוב....
------------------------------------------------------------------------------------------------
תוספת מאוחרת: Gad007,לא ראיתי את הפוסט שלך, עכשיו אני רואה אותו וצירוף המקרים הוא מדהים.
אני דווקא מכיר טכנוקרט שהשתפן ברגע האחרון ממבחן עיוור, אבל למה לבלבל את העובדות.roberts כתב:ונניח שאנו לא יודעים למדוד, מבחן Blind קטן ופשוט פותר את הסוגיה של יש/אין הבדלים..... אבל תראה לי את האודיופיל החוויתי שיסכים למבחן כזה..........
לפותח השרשור, מה איכפת לך מה אנשים עושים עם הכסף שלהם?
אם כבר אתה משקיע כל כך הרבה זמן במדידות, תעשה זאת עם האוזניים ולא מתוך סרטוני you tube מהם לא ניתן ללמוד דבר במקרה הטוב, גם לא מסטרימר NAD ברמת השקל וחצי.
גם כיום יש תופעות שהמדע לא מסוגל למדוד או להסביר.
לפני קצת יותר משנתיים קישקשתי כמוך על כך שאין הבדלים ואם קיים הבדל הוא זניח, בהבדל אחד, הייתי מוכן להשאיל כבלים, לנסות ולהתנסות על הסטאפ שלי. נחש מה קרה, אפילו אישתי הבדילה בשינוי והעירה על כך במקום.
אם אתה כל כך בטוח בצדקתך אני מכיר מישהו בפורום השכן שמוכן ללכת על בליינד טסט בנושא כבילה, שאל את רוברט מה סכום הכניסה, מי יודע אולי לא תשתפן ברגע האחרון כמו רוברט או לפחות תשים כסף מאחורי המילים שלך.