השקיות קפה ארוזות יפה ועושה רושם אטומות ונוחות לסגירה חוזרת. הקפה ברמת קלייה בהירה בצבע דומה לקניה שקניתי בנחת. מריח מצויין ועושה רושם שהוא באיכות יותר טובה ממה שיש פה (גודל הפולים אחיד בלי פגמים) וגם הקליה יחסית מאוד אחידה (מאוד קשה בקליות בהירות).
ועכשיו לטעימות. אני משתמש בסלסלת IMS 18 גרם עם 16.5 גר קפה. הרשת ראש שלי היא גם IMS 200.
BUZIRAGUHINDWA NATURAL #1 -
נתחיל מזה שאני יותר מתחבר לזנים האפריקאים אז הבורונדי הזה היה חוויה טובה. לצערי לגמרי לא מרגיש את הדקויות בטעמים שרשומים על השקית. מה שכן הקפה מאוד פירותי וחמצמץ במידה עם טעמי תבלינים (שזה כנראה מה שאני אוהב באפריקאים). יש לי בורונדי BURUNDI CAFEX KIRUNDO שקניתי בנחת אומנם חווה אחרת וקליה שונה אבל הוא פחות עשיר מזה של קולונה. לעומת זאת הקניה (ציון 91) מנחת קלוי באותה רמת בהירות כמו הקולונה והוא מדהים ללא ספק העשיר ביותר ששתיתי אי פעם. אגב שתיתי את הקניה אצל נחת והיה נחמד אבל לא בר השוואה לקפה אצלי
LA MAGDALENA #1 -
טוב פה הפולים יותר גדולים כיאה לזנים הדרום אמריקאים. חמיצות יותר גבוה מבורונדי ודי משתלטת. ממש לא אהבתי אולי כי גם חסר את התלבינים שיש באפריקאים. להפתעתי דווקא פה מרגישים את האשכולית האדומה אבל רק אותה ...
לסיכום ללא ספק חווית הקפה מקולונה טובה ונראה שאמשיך לקנות מידי פעם מסדרת ה discovery.
במקביל אנסה לשפר את איכות המים שלי ולקלות ירוק ספשיילטי בכל מיני דרגות כי מבחינתי עדיין לקפה קלוי כהה יש קסם ויחודיות משלו ולדעתי הם פשוט שונים לא בהכרח טובים יותר או פחות.
קפה גל שלישי מזכיר לי מאוד קפה pour over שיש לי Hario V60 אבל עם יותר גוף וקרמה.
בהחלט אופצית גיוון טובה לפתוח את הבוקר עם ריחות של פירות ופרחים באוויר.
עוד תובנה חשובה שאני מרגיש שבקפה גל שלישי חשיבות המטחנה עולה לדרגת חשיבות הגבוהה ביותר (כנראה אחרי המים אבל עוד לא בדקתי) כי נראה שהיא חושפת ומדגישה כל בעיה בשרשרת ההכנה.