רכישת אינטגרייטד

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019

שליחה

BUGY כתב:
...
...
·עכשיו הבנתי אותך...וזה נכון, גם לא אומר אחרת. כמובן שכל חברה נשמעת שונה, אחרת לא היה שום הבדל בין דנון למרנץ, חברות בת. אבל יש הבדל, מה שאני אומר, הוא לא מגיע מההגברה, אלה מהפענוח.
לא יודע, אולי הבעיה פה היא בכלל השפע בשיחה...
...
·ברור שרוב ההבדל נובע מה pre, אבל זה המהות של מגברי Integrated ולכן אסור שתהייה צפיה שהם יישמעו אותו הדבר כי הם מראש לא תוכננו כך.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686

שליחה

Catskinner כתב:
...
...
·ברור שרוב ההבדל נובע מה pre, אבל זה המהות של מגברי Integrated ולכן אסור שתהייה צפיה שהם יישמעו אותו הדבר כי הם מראש לא תוכננו כך.
...
·אז אנחנו מסכימים? מעולה :wink:

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

@evgenetic
·אני חושב שאם עדיין לא קראת כיצד Bob Katz או Steve Hoffman עורכים ומהנדסים את האודיו בהפקות שלהם אז כדאי שתקרא כמה מהראיונות איתם. אם תמצא את הראיון של Bob Katz שנערך בעקבות השחרור מחדש של האלבום The Raven מהיוצרת Rebecca Pidgeon אז לדעתי הוא שווה שתשקיע ותקרא אותו כי הוא מסביר שם בדיוק מהם השינויים שהוא הכניס לאחר 15 שנים ולמה לדעתו היה צריך לעשות זאת.

כמובן שאם אתה לא יודע מי הם Bob Katz או Steve Hoffman כל מה שכתבתי למעלה לא ישנה דבר.
נערך לאחרונה על ידי Catskinner ב 09/09/2018 14:49, נערך פעם 1 בסך הכל.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

@BUGY
·ברור שכן.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

evgenetic כתב:@BUGY

...
...
מקור זה המצב של ההקלטה כשהיוצר יושב בסטודיו עם איש הסואנד ואומר "ככה אני רוצה את זה, סיימנו עם ההקלטה."
זה שכלי מסויים נשמע ככה או אחרת, "מציאותי" יותר או פחות, לא משנה לי, אותי מעניין איך היוצר רוצה שהיצירה תשמע.
...
·נראה לי פספסת את המהות של ציוד שטוח, ומה עושים באולפן. אתה לא מבדיל בין הפקת סאונד על ציוד שטוח מול שחזור אותו הסאונד על מערכות לא שטוחות.

"ככה אני רוצה את זה, סיימנו עם ההקלטה." אחרי שהוא אומר את זה, יש עוד ימים של משחקים, של שינויים קטנים של התאמות לרמקולים מין סטרים, בדיקות על ציוד ביתי, ציוד מקצועי....הית פעם באולפן? הקלטת פעם משהו? זה נראה לי שאתה או מגזים כי, לא יודע, או מדבר מחוסר הבנה, לא יתכן כי אתה אומר דברים נכונים לרוב רק בצורה מאוד קיצונית וללא יכולת להבין מה אומרים לך מהצד השני.

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2641

שליחה

@BUGY
החשיבות של ציוד שטוח מבחינתי היא רק כיוון שהיוצרים עצמם לרוב מסתמכים עליו כשהם יוצרים ומקליטים מוזיקה. אם היפותטית הם היו מקליטים עם ציוד שנגיד מעלה את טווח 1-3khz ב10 db, אז כדי לעמוד במטרה שלי של שחזור אמין גם אני הייתי צריך לרכוש ציוד שכזה בשביל ההשמעה.

אני חושב שאתה מסכים איתי מהותית, רק לא כמותית. כפי שאתה מתאר את זה נראה לי שלך חשוב לעמוד בטווח של נגיד +- 5 דציבל בכוונת היוצר, אני לוקח את זה הלאה עוד יותר. כי אין סיבה שלא, אפשר לצמצם את מידת הניחוש ולהגביר הקירוב לכוונת המשורר אם עומדים בסטנדרטים מסויימים.
התאמות לרמקולים מין סטרים, בדיקות על ציוד ביתי
...
אני יודע שעושים את זה אבל עקרונית זה רק פתח לעוד בעיות, כי אין הגדרה של מה זה "מיינסטרים" ו"ביתי". אם איש הסאונד יכוון יותר מדי לכיוון Klipsch הצרכני, זה בטח יישמע מאד שונה בWharfedale העמום והמיד באסי (בהכללה כמובן).
נערך לאחרונה על ידי evgenetic ב 09/09/2018 15:32, נערך פעם 1 בסך הכל.

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7048

שליחה

לדעתי
כן, אחנו מעדיפים לשמוע דברים שנעימים לאוזן שלנו. לרמקולים יש השפעה מאוד גדולה על גוון הצליל שאני מעניק למערכת שלי וזה על פי הטעם האישי שלי.

אז אני מביא את המערכת שלי להכי קרוב למה שהאמן רצה שאני אשמע..... כי לדעתי האמן רצה שאני אשמע הכי קרוב למה שאני אוהב מבחינת גוון צליל

כשאני מקשיב לרמקולים אני מבקש שישימו את המגבר על FLAT

גם בבית שאני מקשיב למוזיקה אני שם את המגבר ב FLAT או ב PURE DIRECT

מניסיון שלי כל מי שיש לו מערכת טובה (בואו לא נתחיל וויכוח מה זו מערכת טובה) לא משנה את ה TONE במערכת ההגברה

https://www.hometheater.co.il/vt308024.html

לכן אני עדיין בדיעה שהמגבר צריך להיות FLAT לחלוטין כאשר כפתורי ה TONE מאופסים

ואת האופי של הצליל ייתנו הרמרקולים

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

evgenetic כתב:@BUGY
החשיבות של ציוד שטוח מבחינתי היא רק כיוון שהיוצרים עצמם לרוב מסתמכים עליו כשהם יוצרים ומקליטים מוזיקה. אם היפותטית הם היו מקליטים עם ציוד שנגיד מעלה את טווח 1-3khz ב10 db, אז כדי לעמוד במטרה שלי של שחזור אמין גם אני הייתי צריך לרכוש ציוד שכזה בשביל ההשמעה.

אני חושב שאתה מסכים איתי מהותית, רק לא כמותית. כפי שאתה מתאר את זה נראה לי שלך חשוב לעמוד בטווח של נגיד +- 5 דציבל בכוונת היוצר, אני לוקח את זה הלאה עוד יותר. כי אין סיבה שלא, אפשר לצמצם את מידת הניחוש ולהגביר הקירוב לכוונת המשורר אם עומדים בסטנדרטים מסויימים.

...
...
אני יודע שעושים את זה אבל עקרונית זה רק פתח לעוד בעיות, כי אין הגדרה של מה זה "מיינסטרים" ו"ביתי". אם איש הסאונד יכוון יותר מדי לכיוון Klipsch הצרכני, זה בטח יישמע מאד שונה בWharfedale העמום והמיד באסי (בהכללה כמובן).
...
·עכשיו אני מבין. אתה פספסת איך ולמה הציוד הזה משמש את האולפן. הם לא מתמשים בו כדי לנגן אלה כדי להתאים את הניגון האמיתי שהם שומעים למה שהרמול מפיק, זה לא קשור לשחזור מדוייק של סאונד, זה לא קשור לזה שאתה צריך רמקולים שטוחים כדי לשמוע את מה שהם שמעו. ממש לא. מה שהם שמעו זה דבר יחודי, תלוי במיליון גורמים קטנים ואין אפשרות לשחזור. זאת עובדה מדעית.

שתבין, אתה מקבל הקלטה שהיא מאוזנת לפי הטעם האישי של המפיק, לציוד אין פה שום משמאות מבחינתך, זה רק כלי כל כלי צריך להיות מאופס ומדוייק, זה הכל. אוקי, מה אם הקלטות שכלהמטרה שלהם זה להיות נאמנות כמו הקלטות של קונצרטים גדולים?
שאלה טובה. אז אני מזכיר לך שכל עולם כזה הוא רמקול אחד ענק אשר תוכנן לפי הטעם של מי שתכנן אותו. קח את הנגנים והציוד למקום אחר והתוצאה תהיה שונה.
אז מה זה אמיתי בסאונד? אין דבר כזה. בכוונה העלתי את הדוגמה של עריכת תמונה כי בתמונה שלא כמו בסאונד, יש אמת אחד. יש פרמטרים אשר ניתן לשחזר בלי קושי רב על ידי שימוש במסך מכיול בקצ השני של העולם. בסאונד אין דבר כזה. כי סאונד מורכב מהרבה פרמטרים בגלל המדיה שבה הוא נע והמהירות האיטי להחריד שלו.

לדעתי אתה נפלת בפח הזה כמו הרבה אודיאופילים של "נאמן למקור, שחזור מדוייק..."וכל השטיות הללו מאנשים שלא מבינים איך סאונד עובד. אתה מבין, לך זה הרי מובן לך שהחדר משפיעה על רמקול, על הצליל, אז מה זה משנה כמה "נאמן" אתה, האם יש לך את אותו החדר ואותו הציוד ואותם האוזניים? לא. וזה גם לא משנה. השלב הבא זה אתה שם מסנן פחם אקטיבי על הכבל קומקום לשיפור הנמוכים :lol:

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

Re: רכישת אינטגרייטד - עדכון

שליחה

kuris כתב:אז בסופו של יום מצאתי את ה Creek 5350SE ש - SHMUELM המליץ לי עליו.

הלכתי לראות אותו ולבחון אותו ואני לא יכול לתאר כמה אני מבסוט מהתוצאה.

לצערי כשבאתי לחבר את ה EPOS ES-11 שלי, גילי שהוא מחרחר, אך גם למזלי לא עשיתי טרייד (או שמכרתי ) את הטריאנגלים שלי.

ואני מרגיש שיש לי רמקולים חדשים, מה שהקריק הזה יודע לעשות ה ארקאם בחיים לא ידע (אגב הויכוח של רסיבר/מגבר סטריאו).
אולי אתקן את האפוסים באיזה שהוא שלב, אבל כרגע אני מרגיש שיש לי מקסימום הנאה בהכי פחות כסף שיכולתי להוציא (מפנה לי גם תקציב להשקיע בכבלים ושאר ירקות)

תודה על כל העצות והדיעות!!
...
·מרוב הצחוקים בשרשור שכחתי את המהות.

תתחדש ותהנה. זה כי חשוב, רק אל תקח את כל התחביב הזה קשה מדי, אל תגיע למצב שאתה לוקח הלוואת כדי לקנות כבלים (לא, בוא לא נדבר על כבלים שוב).

יש תמונות?

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

@BUGY
מה שהם שמעו זה דבר יחודי, תלוי במיליון גורמים קטנים ואין אפשרות לשחזור. זאת עובדה מדעית.
...
אתה מסבך את הענייים בלי סיבה...

אני מדבר על סיכויים והסתברויות, ברור לי שב100% לא אקלע. אבל אני יודע בהסתברות די גבוהה שהרמקולים בהם השתמשו הם שטוחים למדי, הציוד האלקטרוני גם כן, וכנראה האולפן היה מטופל אקוסטית.

עכשיו זרוק שני מספרים - הסיכוי שאקלע למה שהם שמעו ואהבו אם אשתמש ברמקולים שטוחים למדי (אפשרי), עם ציוד אלקטרוני שטוח (טריויאלי), בחדר מטופל אקוסטית (אפשרי), והסיכוי שאקלע אם אשתמש ברמקולים מחשב מוגברים (תוצרת Silverline), בתא השירותים (בלי שום טיפול אקוסטי :lol: ). באיזה מקרה הסיכוי יותר גבוה שאקלע למה שהם שמעו ואהבו ורצו שאחרים ישמעו? נראה לי שהתשובה ברורה, עכשיו השאלה היא רק עד כמה אתה רוצה לשפר את הסיכויים שלך לקלוע ומה אתה צריך בשביל זה.

מאמרון רלוונטי בנושא מאת שון אוליב (עמית של פלויד טול):
http://seanolive.blogspot.com/2009/10/a ... usion.html
A meaningful standard that defined the quality and calibration of the loudspeaker and room would improve the quality and consistency of recordings. The same standard could then be applied to the playback of the recording in the consumer’s home or automobile. Finally, consumers would be able to hear the music as the artist intended.
...

clip99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1036

שליחה

לדעתי שניכם מפספסים את העניין . איבגי , באמת נראה לך שיוצר, כל יוצר שהוא גם אם מדובר במשהו בסדר גודל של רדיוהד או מטאליקה או להבדיל מאנפף ים תיכוני מצוי מהסוג הנפוץ במקומותינו , יודע מראש איך כל הגשעפט שלו יישמע? מראש? מצטער, לא רואה את זה קורה . כל מה שחשוב לח'ברה האלה זה שכל מקור צליל ביצירה שלהם יקבל ייצוג ראוי ויחסי במכלול שיגיע בסופו של דבר למדיית ההקלטה המיועדת וזה מה שקורה בד"כ . אין לך אפשרות לדעת אם נכנסות לתהליך הזה גם שאיפות אודיופיליות מצידו של היוצר , וגם אם כן , הן מוגבלות לציוד דרכו התוכן עובר עיבוד, ולרמקולים (מוניטורים פשוטים , אם כי בעלי שאיפה ללינאריות?) דרכם הוא מושמע. דהיינו , אין תוצאה אחת משביעה רצון . אותו יוצר היה יכול לשמוע פלט שונה במקצת באולפן אחר ולאשר גם אותו .

מצד שני אין כל חדש שאין דבר כזה "מקור" ואין שום אפשרות לדעת איך נשמע באולפן מה שהוקלט אלא אם היינו שם . לכן , לבוא ולומר שאין חשיבות להבדלי אופי בין הגברות זה כמו להתפרץ לדלת פתוחה , ומגבר נייטרלי יכול להיות רלוונטי לאנשים מסוימים באותה המידה כמו שמגבר עם חותמת צליל יהיה רלוונטי לאחרים . בסופו של דבר כמעט כל אחד יידרש להתאמה אקטיבית אישית (איקולייזר, טון קונטרול , רום קורקשן וכו') של ציוד השמע שברשותו . השאלה היא רק עד כמה נחרב את הסיגנל בתהליך , דבר כמעט אינהרנטי לסוג ההתאמה הנזכר לעיל . לכן , טוב יעשה המתלבט אם יקח אליו כמה סוגי מגברים לבחינה בסביבה האישית שלו , ולא, אין חשיבות להגברה נייטרלית או לא . יותר חשובה השאלה אם ניתן להגיע לתוצאה הרצויה עם כמה שפחות התאמה אישית.
למה אף אחד לא מדבר על הנדסת אקלים?

genvirt
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1495

שליחה

@clip99
·יפה!
Heavy Metal Is The Law

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

@clip99:wink:
·אז איך אני טועה בדיוק?

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

clip99 כתב: אין תוצאה אחת משביעה רצון
...
אבל יש כאלה שבטוח לא משביעות רצון? אם כן אז זה לא שונה ממה שאני טוען, להתרחק מאלה שלא משביעות רצון או לנסות להתקרב לאלה שכן זה אותו הדבר.

אגב, אני לא יודע עד כמה אתה מכיר את רדיוהד, אבל ב2003 כש hail to the thief דלף לרשת הם מאד התעצבנו שהוא דלף בגרסתו הלא מוגמרת, שלא עברה mastering או אפילו מיקס שלא הושלם. אתה ממעיט בחשיבות שמקנים המוזיקאים לסאונד שלהם.
clip99 כתב: מצד שני אין כל חדש שאין דבר כזה "מקור" ואין שום אפשרות לדעת איך נשמע באולפן מה שהוקלט אלא אם היינו שם .
...
·

אם אתה לא מאמין שסאונד זו מגיה בלתי ניתנת לחיזוי, ונראה לי שאתה לא, אז אתה בטח יודע שאפשר לחזות מה נשמע באולפן על סמך הציוד שנעשה בו שימוש, ואז גם ניתן לשחזר את זה בתנאיים ביתיים. אני לא ממש אוהב להסתמך על סמכויות חיצוניות בדיונים האלה, אבל תקרא את מה שכתב אוליב באותו בלוג אליו קישרתי, הדברים האלה הם לא הזיות משלי אלא משהו שאנשים מאד חשובים עובדים עליו כבר עשורים.

clip99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

בוגי-
קודם הסתייגות קטנה . לא נראה לי שצריך להתאים ביצוע מוזיקלי ליכולת של רמקול (איזה רמקול אגב?) , זה אמור להיות ההיפך אם כבר. כעת לשאלתך - כתבתי שיפה ציינת שאין דבר כזה "מקור" או שחזור אידיאלי ספציפי ולכן אין טעם להתעקש על הגברה נייטרלית , אבל לא עמדת על העקרון שמכתיב העדפה של הגברה כזו בכל מקרה , לפיו שינוי באופי ההגברה במידה ויתבקש יהיה קל יותר במגבר נייטרלי ופחות יחריב את האיכות .

איבגי- אם אני כותב שאין תוצאה אחת משביעה רצון , אז גם ברור שיש כאלה שלא משביעות רצון , ומכאן להקיש באופן טבעי שהשאיפה היא להתקרב לאלו שכן כדבריך . לא חידשת כאן משהו אבל התעלמת מהעובדה שבתרחיש כזה , בו יש מעורבות של פשרות , הלוגיקה מכתיבה שאין חשיבות לתוצאה הסופית . זאת מבלי להביא בחשבון גם את העובדה שייתכן ואני , בתור מאזין , ארצה בכלל להפחית את הבאס המוגזם לדעתי או ההיפך , לדוגמה , כלומר אחלוק בעצמי על הפרשנות שהעניק היוצר בעצמו ליצירה , אחרת מה הטעם באיקולייזרים וטון קונטרול? שיהיה רק כפתור ווליום . מה עם העדפה אישית?

באשר לדוגמה של רדיוהד , זו לא דוגמה טובה להביא מקרה של יצירה בלתי מוגמרת , כי זה לא עומד בסתירה למה שכתבתי בתחילת הודעה 91 . ואגב מה שכתבת אח"כ נכון רק תיאורטית . צודק בוגי כשאמר שאין מצב שתוכל לשחזר את זה בדיוק של 100 אחוז בתנאים ביתיים .

נ.ב.
עדיין לא התעמקתי במאמר של אוליב , אבל אם לשפוט לפי הציטוט שהבאת , מדובר בקביעה פשטנית של אותו אדם שפשוט מדבר על תקן מסויים (כמו THX?) על פיו יתיישרו ציוד ההקלטה וציוד ההשמעה בבית (וגם באוטו... נו , באמת ) . אבל הרמקולים עדיין יהיו שונים , ואין מצב מעשית לשחזר את האקוסטיקה והתנאים הסביבתיים בסביבת ההקלטה בזמן נתון בבית המאזין . אפשר לנסות להתקרב רק . וגם אז מה ? אתה כל הזמן מתעלם מהעובדה שגם אם אשמע איכשהו בדיוק את מה שהיוצר אהב ו/או התכוון אליו , זה לא יקלע לטעמי וארצה להכניס שינוי כלשהו במשתני ההשמעה?

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

clip99 כתב: הלוגיקה מכתיבה שאין חשיבות לתוצאה הסופית .
...
·

לוגיקה של מי?
יש כמובן אומנים שפחות אכפת להם מסאונד, אבל אני מניח שהרוב כן רוצים שגם בבית תקבל תוצאה שלא חורגת מגבולות מסויימים של מה שנראה להם סאונד נכון ליצירה הספציפית.
מה עם העדפה אישית?
...
לגיטימי. כמו שלגיטימי לצייר שפם לרפרודוקציה של מונה ליזה אם זה נראה לך מועדף. או אולי להרכיב משקפיים שצובעים את הכל בירוק בעת ביקור בגלריה.

clip99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אנסה לנסח את זה אחרת . כשכתבתי שאין חשיבות לתוצאה הסופית לא היתה כוונה לומר שליוצר לא אכפת מה יגיע בסופו של דבר לדיסק , אלא שבתנאים אחרים היתה יכולה להתקבל תוצאה אחרת מקובלת באותה מידה. לכן אי אפשר לומר שמה שאנו שומעים מייצג באופן בלעדי את האידיאל של היוצר. אתה גם בעצמך אומר "מה שנראה להם נכון" , כאשר בפועל תיתכן יותר מאפשרות אחת שתקלע לטעמם .

לגבי המונה ליזה, אתה מדבר כאן על שינוי מהותי במבנה של יצירה , כאשר אנו דנים בפועל על שינוי באופן בו היא נתפסת . זה בדיוק כמו ההבדל בין לתת משקל/גוון מסוים לכלי במכלול היצירה , לבין להחליף אותו בכלי אחר . אף אחד לא יכול להחליף גיטרה בתופים במערכת הביתית שלו , ולכן מבחינה עניינית ההשוואה שלך לא מתאימה .
יודע מה, למרות זאת אתה צודק בסופו של דבר . אם תיאורטית בא לי לצייר שפם או להרכיב משקפיים ירוקים כי זה משום מה מעצים את החווייה שלי , זה כן לגיטימי , למרות שאני בפירוש פוגם ביצירה (במובן של מכניס שינוי מהותי) . בפועל הסיכוי שאעשה את זה שקול לסיכוי שאשמע עם רמקולי מחשב בשירותים , אבל הכוונה ברורה .

אתה מבין , שורש המחלוקת נעוץ בהבדל בין האסכולה הגורסת הידבקות בכל מחיר לאידיאל של היוצר , לבין זו המעדיפה את החווייה האישית , כאשר לעתים יש הבדל משמעותי בין שניהם. אתה חייב להבין שכשאתה בא ואומר משהו כמו "כמו איך שהיוצר רוצה שהשיר יישמע" , אין משמעות - פשוט אין - לטיעון הזה , אם אינך מציין גם עבור מי הוא אמור להישמע .

1- איך אמור להישמע במערכת הביתית - איך היוצר אמור לדעת מהי ההעדפה האישית של כל אחד ממאזיניו?
2- איך אמור להישמע ליוצר- האם היוצר יוצר עבור עצמו או אחרים ? אולי אחרים ירצו לשנות את אופן ההשמעה?

גם במקרה של מונה ליזה . לצייר אין אפשרות לדעת באיזה חלל , זווית ותאורה תוצג היצירה , כאשר במקרים שונים היא יכולה להיראות שונה מעט (הבדל בסדר גודל נמוך) , גם לבעלי ראייה מושלמת . אבל לא נראה לי שזה מטריד אותו , באותה מידה שלא נראה לי שהעלה בדעתו אפשרות שמישהו יבוא ויצייר לה שפם.

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

clip99 כתב: אתה מבין , שורש המחלוקת נעוץ בהבדל בין האסכולה הגורסת הידבקות בכל מחיר לאידיאל של היוצר , לבין זו המעדיפה את החווייה האישית , כאשר לעתים יש הבדל משמעותי בין שניהם. אתה חייב להבין שכשאתה בא ואומר משהו כמו "כמו איך שהיוצר רוצה שהשיר יישמע" , אין משמעות - פשוט אין - לטיעון הזה , אם אינך מציין גם עבור מי הוא אמור להישמע .
...
הניחוש הטוב וההגיוני ביותר הוא שהוא יעדיף שבמקומות אחרים ולאנשים אחרים השיר יישמע כפי שהוא שמע אותו באולפן אחרי שסיים לעבוד עליו.

1- איך אמור להישמע במערכת הביתית - איך היוצר אמור לדעת מהי ההעדפה האישית של כל אחד ממאזיניו?
...
אני חושב שאומנים רציניים בכלל לא חושבים על זה, הם יוצרים מה שהם רואים לנכון ולא מנסים לספק את דרישות הקהל.
2- איך אמור להישמע ליוצר- האם היוצר יוצר עבור עצמו או אחרים ? אולי אחרים ירצו לשנות את אופן ההשמעה?
...
כנ"ל. אומנים רציניים יוצרים מה שהם רוצים ולא מה שמצפה מהם הסביבה.
לגבי השאלה השנייה, אם משנים את אופן ההשמעה אז כבר אי אפשר להתייחס אליה כאל יצירה של אותו אומן, אלא כסוג של remix. כמובן שאפשר לחשוב על טווח של שינוי שהיפותטית היה מתקבל על אותו אומן אם היה עושה ביקורת פתע במקום ההאזנה שלך, אבל ברור שהטווח הזה לא אין סופי.
clip99 כתב: גם במקרה של מונה ליזה . לצייר אין אפשרות לדעת באיזה חלל , זווית ותאורה תוצג היצירה , כאשר במקרים שונים היא יכולה להיראות שונה מעט (הבדל בסדר גודל נמוך) , גם לבעלי ראייה מושלמת .
...
·

על זה בדיוק כותב שון אוליב באותו הבלוג. תקרא את זה, זה 5 דקות גג.

kuris פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 206

Re: רכישת אינטגרייטד - עדכון

שליחה

@BUGY
·המון תודה :-)
כן, אי כל כך נהנה מהתוצאה שכל הזמן הזה אני בכלל עסוק בלהקשיב למוזיקה בבית... ואז אני נכנס ורואה לאן השרשור הזה מתפתח..

בסופו של יום, עם כל החיבה לציוד ולסאונד טוב, אני פה בגלל המוזיקה, כדי להקשיב לה כמה שיותר, בכמה שיותר חלקים של היום.

כן, קניתי כבלים אצל גבי (כשגם שאתה קונה אצלו 'רק' כבלים, אתה מקבל יחס מדהים), אבל לא השקעתי הרבה מעבר.

שנה טובה לכולם!!
פשוט לחיות טוב...

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949

שליחה

נקודה למחשבה:
אם כולם מסכימים שאותה מוזיקה שמושמעת באותו חדר עם אותם רכיבי ציוד אבל רק הרמקולים שונים יישמעו שונה (בגלל הרמקולים) , אז איך אפשר לדבר על "איך זה יישמע במערכת ביתית" ?
אפשר לומר שבכל מערכת ביתית זה יישמע שונה בהנתן רכיבי סטאפ שונים (ולמען הדיון נתייחס רק לרמקולים שונים, שלהבנתי אין מחלוקת שבדרך כלל רמקולים נשמעים שונה זה מזה, בוודאי כאשר מדובר בזוג רצפתי לעומת זוג מדפי) ותנאי אקוסטיקה שונים.
אז מה הטעם או ההיגיון בשאיפה הבלתי אפשרית להשגה של "איך שהיוצר רוצה שהשיר יישמע" או נכון יותר "איך שטכנאי המיקס התכוון שזה יישמע" ?
זה בהגדרה יכול להתקיים רק אם חלל האזנה בבית זהה לאולפן המיקס.
ארז

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”