המרת X264 ל-MPEG2 בקליק אחד - התוכנה !
המרת x264.mkv ל-mpeg2+ac3:
1- הורד mkvtoolnix and mkvExtractGUI חלץ לאותו folder
2 -חלץ את ה-ac3 מהקובץ x264 בעזרת mkvExtractGUI
3-בצע המרה של הקובץ x264/mkv לmpeg2 בעזרת MediaCoder 0.6.0-בתוכנה אפשר לעשות disable ל audio.אפשר להשתמש גם בתוכנה של hagi http://www.videora.com/en-us/Converter/ ... wnload.php
ולבצע המרה באותו set-up ש-hagi פרסם.
4-בצע mux ל ac3 + mpeg2 בעזרת TMPGEnc ישנה עוד תוכנה שיכולה לבצע mux ל-DTS ,בבדיקה.
XXXX המרה ב- videora כוללת גם audio ,זה לא מפריע ל mux של ac3/dts.
3-בצע המרה של הקובץ x264/mkv לmpeg2 בעזרת MediaCoder 0.6.0-בתוכנה אפשר לעשות disable ל audio.אפשר להשתמש גם בתוכנה של hagi http://www.videora.com/en-us/Converter/ ... wnload.php
4-בצע mux ל ac3 + mpeg2 בעזרת TMPGEnc ישנה עוד תוכנה שיכולה לבצע mux ל-DTS ,בבדיקה.
XXXX המרה ב- videora כוללת גם audio ,זה לא מפריע ל mux של ac3/dts.
reuven ,
תודה רבה על הפירוט . קראתי על התהליך הזה בעבר אבל לא ניסיתי אותו אף פעם כי נראה ממבט ראשון מסובך מדיי להתעסקות על בסיס יומי .
אחרי מה שכתבת חושב לתת לזה צ'אנס .
תוכל בבקשה לפרט מהו הזמן הנדרש לבצע רק את התהליך של ה-MUX , בשלב האחרון , נגיד לסרט של שעה וחצי ?
תודה מראש!
תודה רבה על הפירוט . קראתי על התהליך הזה בעבר אבל לא ניסיתי אותו אף פעם כי נראה ממבט ראשון מסובך מדיי להתעסקות על בסיס יומי .
אחרי מה שכתבת חושב לתת לזה צ'אנס .
תוכל בבקשה לפרט מהו הזמן הנדרש לבצע רק את התהליך של ה-MUX , בשלב האחרון , נגיד לסרט של שעה וחצי ?
תודה מראש!
- dragonflyXXL
- חבר ותיק

- תגובות: 1039
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
תודה על ההצעה reuvenreuven כתב:המרת x264.mkv ל-mpeg2+ac3:
XXXX המרה ב- videora כוללת גם audio ,זה לא מפריע ל mux של ac3/dts....
שתי שאלות:
1. כמו תמיד החלק הארוך בכל הסיפור הוא ההמרה של הוידאו ל MPEG2. היות וגם mediacoder משתמשת ב FFMPEG, האם ניסית להשוות בין זמני ההמרה של שתי התוכנות כשבשניהן מוגדר profile או settings זהים?
2. באיזו גרסא של TMPGEnc השתמשת? מניסיוני לתוכנה יש בעיות עם תוכן HD וגם תוכן שהיא מצליחה לעכל בסופו של דבר יוצא out of sync.
לגבי ac3 extract לסרט של שעה וחצי ,10 דקות.
לגבי המרה ל MPEG2 בין שעה וחצי ל שעתיים,ה- VIDEORA יותר מהיר ויותר נוח.
אני משתמש בגרסת ה-MPEG Editor 1.01 TMPGEnc או גרסה 2.
ניתן להשתמש גם ב-EasyMPEG.MX.v3.3.3.43-TE כדי לעשות MUX ל-AC3/DTS, לוקח לי 20 דקות.
אני משתמש במחשב נייד Core2 Duo 1.83 ו-1G זכרון..
לבינתיים לכל הסרטים שביצעתי את התהליך עבדו מצויין ב- TVIX 5000, גם מבחינת VIDEO HD/AUDIO AC3/DTS
כרגע אני עובד על המרה של H264.TS עם AC3
לגבי המרה ל MPEG2 בין שעה וחצי ל שעתיים,ה- VIDEORA יותר מהיר ויותר נוח.
אני משתמש בגרסת ה-MPEG Editor 1.01 TMPGEnc או גרסה 2.
ניתן להשתמש גם ב-EasyMPEG.MX.v3.3.3.43-TE כדי לעשות MUX ל-AC3/DTS, לוקח לי 20 דקות.
אני משתמש במחשב נייד Core2 Duo 1.83 ו-1G זכרון..
לבינתיים לכל הסרטים שביצעתי את התהליך עבדו מצויין ב- TVIX 5000, גם מבחינת VIDEO HD/AUDIO AC3/DTS
כרגע אני עובד על המרה של H264.TS עם AC3
- dragonflyXXL
- חבר ותיק

- תגובות: 1039
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
תודה על הפירוט.
ועוד שאלה לגבי ה-mux:
ממה שאני רואה ב-specs של שתיהן, הן יודעות לקבל רק m2v. מה לגבי m4v (בעיקר m4v שהוא raw h.264/avc)?
מאיזה פורמט לאיזה פורמט?כרגע אני עובד על המרה של H264.TS עם AC3...
ועוד שאלה לגבי ה-mux:
ממה שאני רואה ב-specs של שתיהן, הן יודעות לקבל רק m2v. מה לגבי m4v (בעיקר m4v שהוא raw h.264/avc)?
נערך לאחרונה על ידי dragonflyXXL ב 11/05/2007 22:30, נערך פעם 1 בסך הכל.
נסיתי את התהליך המתואר על ידי reuven והתוצאה היתה מצויינת .
השתמשתי ב-VIDEORA להפקת MPEG2 מתוך קובץ MKV-X264 וב-MKVExtractGUI-1.6.4 לבידוד פס הקול בפורמט AC3 עם 6 ערוצים .
ביצעתי לאחר מכן MUX בין השניים באמצעות EasyMPEG והתוצאה היתה מרשימה . הסינכרון AV מצויין , זהה למקור .
כרגע אני מנסה את התוכנה-שראובן הזכיר להמרת MKV-X264 , בשם MediaCoder . ניראת יותר משוכללת מ-VIDEORA . היא גם יכולה להמיר ל-MPEG-2 ובנוסף גם לפורמטים אחרים .כרגע בודק אם ההמרה ל-MPEG-4 איכותית יותר מזו ל-MPEG-2 .
לגבי זמני ההמרות : במחשב פנטיום 4 , 3.0 גיגה עם 1 גיגה RAM , עבור סרט של שעה וחצי :
- המרת MKV-X264 ל-MPEG2 באמצעות VIDEORA - כ-180 דקות
- המרת MKV-X264 ל-MPEG4 באמצעות MEDIACODER ( מתבצעת בדקות אלה ולא הסתיימה ) - כ-180 דקות
- בידוד פס הקול לפורמט AC בעל 6 ערוצים : כ-5 דקות
- ביצוע MUX בין AUDIO 6 ערוצים לוידאו בפורמט MPEG-2 : כ-14 דקות
- סה"כ זמן המרה לסרט 90 דקות : כ-200 דקות .
השתמשתי ב-VIDEORA להפקת MPEG2 מתוך קובץ MKV-X264 וב-MKVExtractGUI-1.6.4 לבידוד פס הקול בפורמט AC3 עם 6 ערוצים .
ביצעתי לאחר מכן MUX בין השניים באמצעות EasyMPEG והתוצאה היתה מרשימה . הסינכרון AV מצויין , זהה למקור .
כרגע אני מנסה את התוכנה-שראובן הזכיר להמרת MKV-X264 , בשם MediaCoder . ניראת יותר משוכללת מ-VIDEORA . היא גם יכולה להמיר ל-MPEG-2 ובנוסף גם לפורמטים אחרים .כרגע בודק אם ההמרה ל-MPEG-4 איכותית יותר מזו ל-MPEG-2 .
לגבי זמני ההמרות : במחשב פנטיום 4 , 3.0 גיגה עם 1 גיגה RAM , עבור סרט של שעה וחצי :
- המרת MKV-X264 ל-MPEG2 באמצעות VIDEORA - כ-180 דקות
- המרת MKV-X264 ל-MPEG4 באמצעות MEDIACODER ( מתבצעת בדקות אלה ולא הסתיימה ) - כ-180 דקות
- בידוד פס הקול לפורמט AC בעל 6 ערוצים : כ-5 דקות
- ביצוע MUX בין AUDIO 6 ערוצים לוידאו בפורמט MPEG-2 : כ-14 דקות
- סה"כ זמן המרה לסרט 90 דקות : כ-200 דקות .
mediacoder תוכנה יותר משוכללת,אבל לוקח יותר זמן להמיר באותו profile set-up מאשר ב-videora
אני לא הרגשתי בהבדלים.
videora news:H264 suuport to the xbox 360 convert(no ac3)
נוח מאוד להשתמש בתוכנות למי שאין נסיון ב-command line
אני לא הרגשתי בהבדלים.
videora news:H264 suuport to the xbox 360 convert(no ac3)
נוח מאוד להשתמש בתוכנות למי שאין נסיון ב-command line
אני קצת מבולבל והייתי שמח אם מישהו היה יכול לעשות קצת סדר:
1. מה השיטה המומלצת להמיר H264 ו X264 מבלי לאבד את איכות הסאונד?
2. האם ניתן לקבל לינק חדש לBatch כי הלינק שצורף כבר לא פועל?
תודה מקרב לב ל HAGI ולראובן על הזמן שהקדשתם למצוא פתרון
גיא
1. מה השיטה המומלצת להמיר H264 ו X264 מבלי לאבד את איכות הסאונד?
2. האם ניתן לקבל לינק חדש לBatch כי הלינק שצורף כבר לא פועל?
תודה מקרב לב ל HAGI ולראובן על הזמן שהקדשתם למצוא פתרון
גיא
גיא, אני ואתה ודי!
יש מצבים שבהם לא ניתן להשתמש בתוכנת VIDEORA . למרות שהחברה מודיעה על תמיכתה בפורמט H264 , היא תומכת בזה אך ורק על גבי קונטיינר AVI . כלומר אם הקובץ המקורי הוא H264 מסוג TS , התוכנה לא תדע לעשות איתו כלום .
להפתעתי הרבה , MEDIACODER , כן יודעת להמיר את זה ל-MPEG2 .
בדיוק עכשיו הגעתי למצב כזה כשצריך להמיר קובץ H264 מסוג TS שהוקלט מהטלויזיה השבדית עם חצי הגמר של האירוויזיון 2007 ואני רואה שהתוכנה היחידה שיכולה לעשות זאת היא דוקא ה-MEDIACODER .
הבעיה היחידה שאותה אני רואה כרגע עם MEDIACODER זה שעושה רושם שהתוכנה יכולה להמיר עד BITRATE של 16M . במקרה שלי , הקובץ הוא בעל BITRATE של 20M , אז אולי שאאבד חלק מהאיכות בהמרה .
נחכה עד סיום ההמרה ואז נבדוק !
להפתעתי הרבה , MEDIACODER , כן יודעת להמיר את זה ל-MPEG2 .
בדיוק עכשיו הגעתי למצב כזה כשצריך להמיר קובץ H264 מסוג TS שהוקלט מהטלויזיה השבדית עם חצי הגמר של האירוויזיון 2007 ואני רואה שהתוכנה היחידה שיכולה לעשות זאת היא דוקא ה-MEDIACODER .
הבעיה היחידה שאותה אני רואה כרגע עם MEDIACODER זה שעושה רושם שהתוכנה יכולה להמיר עד BITRATE של 16M . במקרה שלי , הקובץ הוא בעל BITRATE של 20M , אז אולי שאאבד חלק מהאיכות בהמרה .
נחכה עד סיום ההמרה ואז נבדוק !
התוכנה קיימת איש - זו VIDEORA והיא ממירה מ-X264 ל-MPEG2 בקליק אחד בלבד. אני עובד איתה ביומיום . לצערינו היא לא יודעת להשאיר את סאונד המקורי והיא ממירה אותו ל-2CH .
ראובן הביא לנו הרבה רוח גבית עם השיטה שלו . עושה רושם שעכשיו אפשר לבצע המרה מ-X264 ל-MPEG2 באמצעות 3 קליקים בלבד :
1.קליק המרת VIDEO מ-X264 ל-MPEG2 .
2.קליק בידוד ה-AUDIO המקורי .
3.קליק לחיבור בין השניים .
לסיכום : קליק - קליק - קליק ויש לך המרה מ-X264 ל-MPEG2 , כולל AUDIO מסוג DTS או 5.1 או כל דבר אחר .
ראובן הביא לנו הרבה רוח גבית עם השיטה שלו . עושה רושם שעכשיו אפשר לבצע המרה מ-X264 ל-MPEG2 באמצעות 3 קליקים בלבד :
1.קליק המרת VIDEO מ-X264 ל-MPEG2 .
2.קליק בידוד ה-AUDIO המקורי .
3.קליק לחיבור בין השניים .
לסיכום : קליק - קליק - קליק ויש לך המרה מ-X264 ל-MPEG2 , כולל AUDIO מסוג DTS או 5.1 או כל דבר אחר .
חברים ,
ביליתי חלק מהזמן הפנוי שלי בבית בשבוע הזה בהמרות מ-MKV X264 ל- MPEG2 , תוך כדי הקפדה לשמור על פס הקול המקורי , כלומר עם AUDIO 6 ערוצים או DTS .
השתמשתי בכל הכלים שאני וראובן הזכרנו כאן והגעתי לתוצאות חד משמעיות .
נתחיל עם מה לא מומלץ להשתמש :
1.תוכנת MEDIACODER להמרת X264 ל-MPEG2 היא תוכנה טובה , משוכללת מאוד אבל התוצאה שהיא מייצרת לא יציבה , כלומר ה-VIDEO לא רציף ( דומה מאוד לתופעת ה-PACKETING ב-DIVX ) .
2.תוכנת MPEGEASY שיודעת לבצע MUX בין AUDIO לבין VIDEO מאוד ידידותית אבל לא יציבה - התרסקה מספר פעמים תוך כדי העבודה . בנוסף למרות שהיא סיימה את משימת ה-MUX בהצלחה , תמיד סקאלת ההתקדמות שלה נעצרה ב-98% . נסיתי את זה בכמה מחשבים והמצב היה זהה .
את התוצאות הטובות ביותר קיבלתי כשהשתמשתי בתהליך הבא :
1.ביצוע פעולת הפרדה פס הקול DEMUX - באמצעות MKVExtractGUI - פעולה פשוטה שאורכת כ-15 דקות עבור 120-150 דקות מדיה .
2.המרת MKV X264 ל-MPEG2 - את התוצאות הטובות ביותר קיבלתי באמצעות תוכנת VIDEORA XBOX CONVERTER . קובץ ה-MPEG2 לאחר ההמרה באיכות פשוט מעולה , ללא תופעות אי-רציפות כמו שהיו לי עם MEDIACODER .
תהליך ההמרה עצמו נמשך גם קצת פחות עם התוכנה הזו מאשר עם MEDIACODER אבל לא בצורה משמעותית .
לגבי השלב הזה , זמן ההמרה עבור קובץ מדיה של 120-150 דקות היה של כ-2.5 שעות .
3.פעולת MUX לחיבור בין קובץ ה-AUDIO ל-VIDEO MPEG2 - את התוצאות הטובות קיבלתי כשהשתמשתי ב-TMPGEnc EXPRESS גרסת 4.3.2 . למרות שהיא פחות ידידותית מאשר ה-MPEGEASY , התוכנה הזו עושה את העבודה בצורה הטובה והמהירה ביותר . זמן פעולת ה-MUX עבור קובץ מדיה של 120-150 דקות : כ-20 דקות .
לסיכום :
החדשות הטובות הן שניתן להמיר קובץ MKV X264 ל-MPEG2 תוך כדי שמירה על איכות VIDEO מעולה ו-AUDIO מקורי שיכול להיות בעל 6 ערוצים או DTS .
החדשות הפחות טובות הן שבתהליך ההמרה בצורה הזו נדרשת אינטרקציה אישית תוך כדי התהליך הארוך הזה שיכול לעבור בקלות 4 שעות . אני מחפש כרגע לבנות אינטרפייס ידידותי שיחבר את הכלים שהזכרתי כדי שהפעולות שנדרש לעשות יהיו מינימליות .
אמשיך לעדכן .
ביליתי חלק מהזמן הפנוי שלי בבית בשבוע הזה בהמרות מ-MKV X264 ל- MPEG2 , תוך כדי הקפדה לשמור על פס הקול המקורי , כלומר עם AUDIO 6 ערוצים או DTS .
השתמשתי בכל הכלים שאני וראובן הזכרנו כאן והגעתי לתוצאות חד משמעיות .
נתחיל עם מה לא מומלץ להשתמש :
1.תוכנת MEDIACODER להמרת X264 ל-MPEG2 היא תוכנה טובה , משוכללת מאוד אבל התוצאה שהיא מייצרת לא יציבה , כלומר ה-VIDEO לא רציף ( דומה מאוד לתופעת ה-PACKETING ב-DIVX ) .
2.תוכנת MPEGEASY שיודעת לבצע MUX בין AUDIO לבין VIDEO מאוד ידידותית אבל לא יציבה - התרסקה מספר פעמים תוך כדי העבודה . בנוסף למרות שהיא סיימה את משימת ה-MUX בהצלחה , תמיד סקאלת ההתקדמות שלה נעצרה ב-98% . נסיתי את זה בכמה מחשבים והמצב היה זהה .
את התוצאות הטובות ביותר קיבלתי כשהשתמשתי בתהליך הבא :
1.ביצוע פעולת הפרדה פס הקול DEMUX - באמצעות MKVExtractGUI - פעולה פשוטה שאורכת כ-15 דקות עבור 120-150 דקות מדיה .
2.המרת MKV X264 ל-MPEG2 - את התוצאות הטובות ביותר קיבלתי באמצעות תוכנת VIDEORA XBOX CONVERTER . קובץ ה-MPEG2 לאחר ההמרה באיכות פשוט מעולה , ללא תופעות אי-רציפות כמו שהיו לי עם MEDIACODER .
תהליך ההמרה עצמו נמשך גם קצת פחות עם התוכנה הזו מאשר עם MEDIACODER אבל לא בצורה משמעותית .
לגבי השלב הזה , זמן ההמרה עבור קובץ מדיה של 120-150 דקות היה של כ-2.5 שעות .
3.פעולת MUX לחיבור בין קובץ ה-AUDIO ל-VIDEO MPEG2 - את התוצאות הטובות קיבלתי כשהשתמשתי ב-TMPGEnc EXPRESS גרסת 4.3.2 . למרות שהיא פחות ידידותית מאשר ה-MPEGEASY , התוכנה הזו עושה את העבודה בצורה הטובה והמהירה ביותר . זמן פעולת ה-MUX עבור קובץ מדיה של 120-150 דקות : כ-20 דקות .
לסיכום :
החדשות הטובות הן שניתן להמיר קובץ MKV X264 ל-MPEG2 תוך כדי שמירה על איכות VIDEO מעולה ו-AUDIO מקורי שיכול להיות בעל 6 ערוצים או DTS .
החדשות הפחות טובות הן שבתהליך ההמרה בצורה הזו נדרשת אינטרקציה אישית תוך כדי התהליך הארוך הזה שיכול לעבור בקלות 4 שעות . אני מחפש כרגע לבנות אינטרפייס ידידותי שיחבר את הכלים שהזכרתי כדי שהפעולות שנדרש לעשות יהיו מינימליות .
אמשיך לעדכן .