שידרוג למכונת מנוף
@dubik
·
מעניין.... כרגע מצאתי בחיפושיי אחרי עוד מידע.
רייס כותב ב2012 שהקוויקמיל הכי קרובה לטעמו ללונדיניום 1.
נכתב לפני שסיימו את פיתוח ה-R.
חומר למחשבה. לא פשוט.....
https://londiniumespresso.com/news/what ... ondinium-i
·
מעניין.... כרגע מצאתי בחיפושיי אחרי עוד מידע.
רייס כותב ב2012 שהקוויקמיל הכי קרובה לטעמו ללונדיניום 1.
נכתב לפני שסיימו את פיתוח ה-R.
חומר למחשבה. לא פשוט.....
https://londiniumespresso.com/news/what ... ondinium-i
@יובלים
·
אני לא בטוח שאני מבין איפה ההתלבטות שלך מעבר לענייני מחיר וכאלה אבל יש הבדלים בין המכונות.
הקוויקמיל אכן עם קווי דימיון רבים ללונדיניום הראשונה.
מול הR ההבדל יותר מהותי.
ההבדלים העיקריים מול הראשונה הם:
גודל הדוד - ההבדל המינורי יותר. לדעתי הדוד של הלונדיניום עדיף לבית. דוד גדול יותר משמעותו הוצאות חשמל מוגדלות וגם אם תכין קפה ל10 איש עדיין מבחינת צורת עבודה עם מנוף בודד יהיה לך עדיף להקציף שתי כוסות כל פעם ולא ליטר.
- לשתי המכונות תרמוסיפון אבל אם בקוויקמיל אכן צריך לבצע פלאש קירור כמו שהוא עושה בסרטון, אז זאת הנקודה העיקרית בעיניי לטובת הלונדיניום. יציבה כמו DB. ללא צורך בפלאשים.
- שים לב כמה כוח הוא מפעיל על הידית. זה בגלל שני הקפיצים שיוצרים פרופיל חליטה אחר לגמרי. לטעמי פחות טוב. אבל עניין של טעם. עדיין ניתן לפרק את הקפיץ הקטן כנראה בקוויקמיל כמו שאליאב הציע בזמנו.
- עניין קהיליית המשתמשים הגדולה בלונדיניום הוא לדעתי גם יתרון שצריך להיכנס לשיקולים. אבל מצד שני עניין השירות העצמי הופך את זה למשהו שלא מתאים לכל אחד. עדיין תזכור שמדובר על מכונות ששוקלות כ40 קילו אז לקחת אותן למעבדה זה לא פשוט בכל מצב.
לגבי הR אז עניין השליטה בלחץ הפרה הוא בעיניי הבדל משמעותי ויתרון ללונדיניום. אבל כפי שכתבתי בקפה בקלייה כהה זה בונוס (אם מעניין אותך להתנסות) אבל בקליה בהירה זה למעשה מוציא את הקוויקמיל והאחרות מהמשחק. פרה אינפיוזן בלחץ הדוד פשוט יתן חליטה לא מספקת לקפה בהיר.
אצלי זה היה השיקול המרכזי.
קח בחשבון שיכול להיות שתצטרך גם להשתדרג מבחינת המטחנה.
·
אני לא בטוח שאני מבין איפה ההתלבטות שלך מעבר לענייני מחיר וכאלה אבל יש הבדלים בין המכונות.
הקוויקמיל אכן עם קווי דימיון רבים ללונדיניום הראשונה.
מול הR ההבדל יותר מהותי.
ההבדלים העיקריים מול הראשונה הם:
גודל הדוד - ההבדל המינורי יותר. לדעתי הדוד של הלונדיניום עדיף לבית. דוד גדול יותר משמעותו הוצאות חשמל מוגדלות וגם אם תכין קפה ל10 איש עדיין מבחינת צורת עבודה עם מנוף בודד יהיה לך עדיף להקציף שתי כוסות כל פעם ולא ליטר.
- לשתי המכונות תרמוסיפון אבל אם בקוויקמיל אכן צריך לבצע פלאש קירור כמו שהוא עושה בסרטון, אז זאת הנקודה העיקרית בעיניי לטובת הלונדיניום. יציבה כמו DB. ללא צורך בפלאשים.
- שים לב כמה כוח הוא מפעיל על הידית. זה בגלל שני הקפיצים שיוצרים פרופיל חליטה אחר לגמרי. לטעמי פחות טוב. אבל עניין של טעם. עדיין ניתן לפרק את הקפיץ הקטן כנראה בקוויקמיל כמו שאליאב הציע בזמנו.
- עניין קהיליית המשתמשים הגדולה בלונדיניום הוא לדעתי גם יתרון שצריך להיכנס לשיקולים. אבל מצד שני עניין השירות העצמי הופך את זה למשהו שלא מתאים לכל אחד. עדיין תזכור שמדובר על מכונות ששוקלות כ40 קילו אז לקחת אותן למעבדה זה לא פשוט בכל מצב.
לגבי הR אז עניין השליטה בלחץ הפרה הוא בעיניי הבדל משמעותי ויתרון ללונדיניום. אבל כפי שכתבתי בקפה בקלייה כהה זה בונוס (אם מעניין אותך להתנסות) אבל בקליה בהירה זה למעשה מוציא את הקוויקמיל והאחרות מהמשחק. פרה אינפיוזן בלחץ הדוד פשוט יתן חליטה לא מספקת לקפה בהיר.
אצלי זה היה השיקול המרכזי.
קח בחשבון שיכול להיות שתצטרך גם להשתדרג מבחינת המטחנה.
@dubik
·
היי דובי, רק לצייןכי השיקול הכספי מתחיל להיות מורכב לכן ההתלבטות .....
ושאלה נוספת, כיוון שהבנתי כי אתה משתמש בחיבור ישיר - האם יש חובה לרכוש את הערכה של לונדיניום או שאפשר להשתמש ברכיבים שאפר לקנות בארץ? עפ"י מה שראיתי באתר - אין שם משהו מיוחד. מרבית החלקים הם צינורות ומשטח ניקוז שאפר בלעדיו.
·
היי דובי, רק לצייןכי השיקול הכספי מתחיל להיות מורכב לכן ההתלבטות .....
ושאלה נוספת, כיוון שהבנתי כי אתה משתמש בחיבור ישיר - האם יש חובה לרכוש את הערכה של לונדיניום או שאפשר להשתמש ברכיבים שאפר לקנות בארץ? עפ"י מה שראיתי באתר - אין שם משהו מיוחד. מרבית החלקים הם צינורות ומשטח ניקוז שאפר בלעדיו.
@יובלים
.
זה מאוד תלוי אם מה שמעניין אותך זה רק החיבור הישיר למים או גם ניקוז. לטעמי הניקוז גם תורם הרבה לנוחות התפעול אבל כמובן שאפשר גם לרוקן את המגש כל פעם.
עד כמה שזכור לי אפשר לחלק את מרכיבי הערכה ל4:
- צנרת לחיבור ישיר וכבל הארקה למעקף המשאבה (מניח שאת שניהם או תחליף דומה תוכל להשיג בארץ).
- מכסה עליון למכונה ללא פתח למיכל המים.
אפשר לוותר על זה אבל הרכבת המכסה עם הפתח של המיכל די מעצבנת והמכסה השלם הרבה יותר נוח.
- מגש ניקוז, כוסית וצנרת. אם אתה מוותר על הניקוז אז אין לך צורך אבל המגש הזה שונה מהמגש הרגיל (פחות עמוק ועם פתח ניקוז).
- צינור סיליקון לניקוז שסתום ההתפשטות. זה יהיה לך קצת מציק כי זה אומר שלא תוכל לנקז את טיפות המים וזה יצטרך לטפטף למיכל המים ואז תצטרך לזכור לרוקן אותו מידי פעם כדי שלא יעלה על גדותיו.
.
זה מאוד תלוי אם מה שמעניין אותך זה רק החיבור הישיר למים או גם ניקוז. לטעמי הניקוז גם תורם הרבה לנוחות התפעול אבל כמובן שאפשר גם לרוקן את המגש כל פעם.
עד כמה שזכור לי אפשר לחלק את מרכיבי הערכה ל4:
- צנרת לחיבור ישיר וכבל הארקה למעקף המשאבה (מניח שאת שניהם או תחליף דומה תוכל להשיג בארץ).
- מכסה עליון למכונה ללא פתח למיכל המים.
אפשר לוותר על זה אבל הרכבת המכסה עם הפתח של המיכל די מעצבנת והמכסה השלם הרבה יותר נוח.
- מגש ניקוז, כוסית וצנרת. אם אתה מוותר על הניקוז אז אין לך צורך אבל המגש הזה שונה מהמגש הרגיל (פחות עמוק ועם פתח ניקוז).
- צינור סיליקון לניקוז שסתום ההתפשטות. זה יהיה לך קצת מציק כי זה אומר שלא תוכל לנקז את טיפות המים וזה יצטרך לטפטף למיכל המים ואז תצטרך לזכור לרוקן אותו מידי פעם כדי שלא יעלה על גדותיו.
@eliavbe
·
היי אליאב, אני בהתלבטות לגבי הQM או הלונדיניום.
ראיתי כי אתה בעלים מרוצה של הקוויק. נראה עפי מאמרים כי הקוויק לא מיוצרת יותר ולכן ככל הנראה יש מבצעים עליה. 2060 יורו לפני משלוח והורדת מיסים.
אחרי שנה+ של שימוש, עדיין אתה מרוצה? יש תובנות נוספות?
כבר החלטתי ללכת על הקוויק ואז ראיתי שלא מייצרים אותה יותר אז עצרתי לחשיבה נוספת....
·
היי אליאב, אני בהתלבטות לגבי הQM או הלונדיניום.
ראיתי כי אתה בעלים מרוצה של הקוויק. נראה עפי מאמרים כי הקוויק לא מיוצרת יותר ולכן ככל הנראה יש מבצעים עליה. 2060 יורו לפני משלוח והורדת מיסים.
אחרי שנה+ של שימוש, עדיין אתה מרוצה? יש תובנות נוספות?
כבר החלטתי ללכת על הקוויק ואז ראיתי שלא מייצרים אותה יותר אז עצרתי לחשיבה נוספת....
יובלים
הקוויק מיל 0996 מיוצרת בהתאם לדרישה - תפנה לקרלו מ-"לה גונדולה
מרבית החלקים שלה הם אוניברסלים למעט ה-pid ובקר השליטה על מילויי המים
המכונה משתמשת בראש זהה ללונדיניום.
לא נדרש לבצע באקפלש.
לאחר כשלוש שנים - עדיין מרוצה מהרכישה.
נ.ב.
לקוויק מיל קיימות 2 מכונות מנוף מסחרי מקבילות בעלות נפח דוד קטן יותר.1.8 /2 ליטר.
תובנות
כמו כל מנוף מחייבת שגרת טיפולים להחלפת גומיות - ידע טכני בסיסי יספיק.
מכונה מסחרית לכל דבר - יציבות טמפרטורה, מרכיבים איכותיים, חיבור ישיר למים/שימוש במיכל , ניקוז לביוב, ערכה מושלמת לחיבור לקו מים /ניקוז וכמובן 50ק"ג.
יכולת חליטה בטמפרטורות הניתנות לשינוי בהתאם לסוג הקלייה /קפה.
בראיה לאחור - הייתי רוכש מכונה זהה עם שני מנופים.
הקוויק מיל 0996 מיוצרת בהתאם לדרישה - תפנה לקרלו מ-"לה גונדולה
מרבית החלקים שלה הם אוניברסלים למעט ה-pid ובקר השליטה על מילויי המים
המכונה משתמשת בראש זהה ללונדיניום.
לא נדרש לבצע באקפלש.
לאחר כשלוש שנים - עדיין מרוצה מהרכישה.
נ.ב.
לקוויק מיל קיימות 2 מכונות מנוף מסחרי מקבילות בעלות נפח דוד קטן יותר.1.8 /2 ליטר.
תובנות
כמו כל מנוף מחייבת שגרת טיפולים להחלפת גומיות - ידע טכני בסיסי יספיק.
מכונה מסחרית לכל דבר - יציבות טמפרטורה, מרכיבים איכותיים, חיבור ישיר למים/שימוש במיכל , ניקוז לביוב, ערכה מושלמת לחיבור לקו מים /ניקוז וכמובן 50ק"ג.
יכולת חליטה בטמפרטורות הניתנות לשינוי בהתאם לסוג הקלייה /קפה.
בראיה לאחור - הייתי רוכש מכונה זהה עם שני מנופים.
@eliavbe
·
היי אליאב,
תודה!
אני חושב לרכוש בקופיאיטליה: https://www.coffeeitalia.co.uk/quick-mi ... e-pid.html
יש להם גירסת פיד או פרסוסטט. המחיר במבצע ככל הנראה גלל שהיא discontinued.
ראיתי שיש גרסה קטנה יותר: Rapida https://www.coffeeitalia.co.uk/quick-mi ... -0987.html
אבל ככל הנראה בלי חיבור ישיר. אינני בטוח אם הראש אותו ראש. צריך לבקק. אכן עם דוד קטן יותר של 1.8
ההתלבטות עדיין בעיצומה - לונדיניום או QM ..
·
היי אליאב,
תודה!
אני חושב לרכוש בקופיאיטליה: https://www.coffeeitalia.co.uk/quick-mi ... e-pid.html
יש להם גירסת פיד או פרסוסטט. המחיר במבצע ככל הנראה גלל שהיא discontinued.
ראיתי שיש גרסה קטנה יותר: Rapida https://www.coffeeitalia.co.uk/quick-mi ... -0987.html
אבל ככל הנראה בלי חיבור ישיר. אינני בטוח אם הראש אותו ראש. צריך לבקק. אכן עם דוד קטן יותר של 1.8
ההתלבטות עדיין בעיצומה - לונדיניום או QM ..
חשוב לקחת בחשבון -
ברכישה מאיטליה למוצר שהמוכר מצהיר עליו שיוצר באיטליה משלמים רק מע"מ.
הלונדיניום משווקת עם משלוח חינם - עלות המשלוח למכונה בסדר גודל ובמשקל 45 ק" הופך למשמעותי מאוד במחיר המשלוח ומקפיץ גם את המיסוי
ברכישה מאיטליה למוצר שהמוכר מצהיר עליו שיוצר באיטליה משלמים רק מע"מ.
הלונדיניום משווקת עם משלוח חינם - עלות המשלוח למכונה בסדר גודל ובמשקל 45 ק" הופך למשמעותי מאוד במחיר המשלוח ומקפיץ גם את המיסוי
תודה לכולם על השרשור, חידד לי את ההבנה במספר נושאים. מתנצל על האורך מראש, השתדלתי לא להעלות שאלות שכבר דנו בהן.
אני מתלבט לגבי רכישת מכונת מנוף מסחרית 58 ממ, כיום עם E61 מחליף חום עם מדחום על הראש. השימוש הוא גם לקפוצ'ינו וגם לאספרסו. קליות של גלעד נכון להיום, אבל רוצה להשאיר פתח להתנסויות בקפה בהיר יותר ובקלייה עצמית. מארח לעיתים, אבל רובו המוחלט של השימוש הוא ל1-2 כוסות בסשן.
ההעדפות שלי כיום הם לפי הסדר:
1. Londinium -R
2. Profitec Pro 800
3. QuickMill 0996
1. אני מכין לי ולבת זוגי קפוצ'ינו כל בוקר, כך שחשוב לי לצמצם זמן הכנה. כיום עם הE61, אני חולט 22 גר בראש כפול עבור שתי הכוסות יחד. האם מכונות המנוף שמוזכרות למעלה יכולות לחלוט כמות שתספיק לשתי כוסות קפוצ'ינו בחליטה אחת? סלסלת טריפל תיכנס לידית? ברוב המקומות מציינים 17-18 גר או פחות במקרה של הלונדיניום.
2. אם אני מכין רק כוס אחת, אני חולט 11 גר בסלסלת סינגל של LM. הצלחתי להגיע לאיזון כך שלא נדרש שינוי בטחינה בין הכפול לסינגל ואני מרוצה מהנוחות שבכך. איך המנופים מסתדרים עם סינגלים?
3. אני משתמש היום בE5P. האם היא תספק את הצרכים של המנופים?
4. אחד היתרונות התיאורטים שראיתי בDipper ללא תרמוסיפון היא האפשרות להאיץ את חימום המכונה במקרה הצורך ע"י פלאש אחד או שניים של מים מהבויילר. מה משך החימום המינימאלי של הלונדיניום R בהנחה ואני מבצע פלאש חימום? היום אני מגיע למצב עבודה תוך 15 ד (משאיר את הידית בחצי דרך על מנת להאיץ את חימום הראש בטפטוף מים חמים מהמחליף)
5. האם יש הבדל ביכולת (או בנזק הפוטנציאלי) לעשות ניקוי אבנית בדזיין התרמוסיפוני מול הdipper? אני מעוניין לצמצם עלויות אחזקה לאורך השנים ובנוסף רק המחשבה על לקחת טנק כזה לטכנאי גורמת לי לכאבי גב
תודה מראש!
אני מתלבט לגבי רכישת מכונת מנוף מסחרית 58 ממ, כיום עם E61 מחליף חום עם מדחום על הראש. השימוש הוא גם לקפוצ'ינו וגם לאספרסו. קליות של גלעד נכון להיום, אבל רוצה להשאיר פתח להתנסויות בקפה בהיר יותר ובקלייה עצמית. מארח לעיתים, אבל רובו המוחלט של השימוש הוא ל1-2 כוסות בסשן.
1. Londinium -R
2. Profitec Pro 800
3. QuickMill 0996
1. אני מכין לי ולבת זוגי קפוצ'ינו כל בוקר, כך שחשוב לי לצמצם זמן הכנה. כיום עם הE61, אני חולט 22 גר בראש כפול עבור שתי הכוסות יחד. האם מכונות המנוף שמוזכרות למעלה יכולות לחלוט כמות שתספיק לשתי כוסות קפוצ'ינו בחליטה אחת? סלסלת טריפל תיכנס לידית? ברוב המקומות מציינים 17-18 גר או פחות במקרה של הלונדיניום.
2. אם אני מכין רק כוס אחת, אני חולט 11 גר בסלסלת סינגל של LM. הצלחתי להגיע לאיזון כך שלא נדרש שינוי בטחינה בין הכפול לסינגל ואני מרוצה מהנוחות שבכך. איך המנופים מסתדרים עם סינגלים?
4. אחד היתרונות התיאורטים שראיתי בDipper ללא תרמוסיפון היא האפשרות להאיץ את חימום המכונה במקרה הצורך ע"י פלאש אחד או שניים של מים מהבויילר. מה משך החימום המינימאלי של הלונדיניום R בהנחה ואני מבצע פלאש חימום? היום אני מגיע למצב עבודה תוך 15 ד (משאיר את הידית בחצי דרך על מנת להאיץ את חימום הראש בטפטוף מים חמים מהמחליף)
5. האם יש הבדל ביכולת (או בנזק הפוטנציאלי) לעשות ניקוי אבנית בדזיין התרמוסיפוני מול הdipper? אני מעוניין לצמצם עלויות אחזקה לאורך השנים ובנוסף רק המחשבה על לקחת טנק כזה לטכנאי גורמת לי לכאבי גב
תודה מראש!
- shlomima
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 344
- נתן תודות: 33 פעמים
- קיבל תודות: 42 פעמים
בתור בעלים מאוד מרוצה של פרופיטק 800 אנסה לענות לך.Elad321 כתב:תודה לכולם על השרשור, חידד לי את ההבנה במספר נושאים. מתנצל על האורך מראש, השתדלתי לא להעלות שאלות שכבר דנו בהן.
1. Londinium -R
2. Profitec Pro 800
3. QuickMill 0996
בהחלט כן אין שום בעיה עם סלסלת טריפל בידית הכפולה.
כן אין בעיה
לא מכיר אבל מניח שכן. כמובן ששידרוג כאן יורגש בתוצאה בכוס
ללא האצה אצלי מוכנה תוך 25-30 דק. אם תאיץ בה אפשר גם אחרי 15 דק.
זה היתרון ב dipper ניקוי האבנית הרבה יותר פשוט מ HX
תודה מראש!...
השירשור כאן התייחס בעיקר לשתי נקודות: יציבות טמפ ושליטה בלחץ הפרה אינפיוזן.
לגבי יציבות בפרופיטק אז ביצעתי אינספור מדידות בכל מיני מצבים טיפוסים ועונות השנה. הוא יציב עד כדי +.- 0.7 מעלה. בניגוד לנאמר בשירשור ומניסיון ה PID מאוד שימושי במיוחד לחליטות של קליות בהירות. קפה בהיר פחות מסיס ולכן אפשר לגרום להעלאת המסיסות או במילים אחרות extraction עי העלאת לחץ הפרה אינפיוזן או לחלופין העלאת טמפ החליטה.
אבל החיסרון בשיטה הוא שלא ניתן להוריד/להעלות טמפ במהירות עקב מסת הראש. מבחינתי זו פשרה מקובלת מפני שלא מחליף קפה בהיר בכהה.
·