האם סמסונג מטעה את הקונים בכוונה ?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
Nir1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 938

שליחה

@טלHD
·

אתה טועה, יש כאן קייס לבית המשפט ובענק. אני מבין שאתה כותב מהיעדר ידיעה של התחום ולכן אני אמליץ לך לבחון את הלכת בית המשפט העליון ואת המבחנים שנקבעו בנוגע להטעיית צרכנים. יש כאן הטעיה מובהקת של הצרכן ולכן להערכתי תביעה בנסיבות שתוארו תעמוד באופן יציב כנגד מי שמשווק ומוכר בצורה הזו.

בנוסף למבחנים שנקבעו בהלכות המשפטיות, ישנו מבחן של "האדם הסביר" והקונה הסביר אינו אמור להיות בהכרח איש טכני שאמור להבין במפרטים של טלויזיות לעומקם. אנשים פה מגיבים מתוך עמדה של הבנה טכנית ומבחינתם זה מאוד פשוט להבין את ההבדלים אבל בתי המשפט מפעילים מבחנים שונים לגמרי כשמדובר באדם הסביר, לשיטתם.
נערך לאחרונה על ידי Nir1 ב 13/12/2016 12:09, נערך פעם 1 בסך הכל.

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3585

שליחה

מה זאת אומרת הזמין מוצר וקיבל מוצר אחר? הוא הזמין טלויזיה X וקיבל טלויזיה X. זה שבמקומות אחרים יש דגמים שונים עם אותו שם לא אומר שהוא לא קיבל מה הוא הזמין. אם הוא חשב שהוא מזמין Y ובעצם קיבל X זה בסך הכל אומר שהוא לא בדק מה הזמין.
זה ידוע שלסמסונג יש שמות שונים למסכים בטריטוריות שונות ובהרבה אתרים מסתובבות טבלאות שמנסות להשוות בין דגמים שונים בטריטוריות שונות. הדרך היחידה לדעת מה אתה מזמין היא לבדוק בחנות. לא החנות ולא היבואן אשמים שמישהו בדק באתר אינטרנט אמריקאי מה הוא קונה בארץ.

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6362

שליחה

מה אתם מתווכחים, אומר לכם @AfikYakov שאתם מדברים שטויות.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם

alonfo
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 78

שליחה

אני רואה פה שאלה מתבקשת...האם מסכים KU7000 ביבוא מקביל - מתקדמים יותר ומכילים תכונות שלא קיימות במסך KU7000 באחריות סמליין....?

AfikYakov
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 188

שליחה

@Malcontent
הבן אדם הזמין UE50KU7000 ובעצם קיבל UN50KU6300...
ליתר דיוק, האדם רכש טלויזיה שבארץ UE50KU7000 רק בשם שלה אבל מה רשום 7000 מה שאומר שמדובר בדגם מסדרה 7, אבל הדגם הזה הוא בעצם הדגם של חול שנקרא UN50KU6300 שזה כבר דגם סדרה 6...
יש 2 דברים.
1. טלויזיה שנמכרת בארץ אך בחול ובארץ יש לה שם שונה כפי שאמרתי UE50KU7000 ו- UN50KU6300.
2. הבעיה פה שהחנות מכרה מוצר מסדרה 7 והאדם קיבל מוצר מסדרה 6.
זה פאקינג עבודה בעיניים, השאלה העיקרית שאנשים לא נותנים תשובה היא כזאת
אם יש אופציה לעשות השוואת נתונים בין ה UE50KU7000 לבין ה UN50KU6300... כי בוודאות לפי השם UN50KU7000 ו UE50KU7000 לפי ההגיון הבריא צריכים להיות זהות, אין מצב שדגם סדרה 7 לא יהיה זהה לדגם סדרה 7 אלא לגרסא 6 משנה קודמת.
תגידו לי אתם מה נראה לכם, לא נראה לי שאני פה המפגר שלא מבין כמו שחלק פה חושבים.
אומנם בקטע הטכני וכל הנתונים אני לא מבין אבל בכל השאר אני מבין מאוד.

AfikYakov
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@alonfo
מבדיקה שערכתי עם מס' חנויות הם טוענים שהיבוא המקביל הם מביאים אותו מסין... אני לא יודע ממה מה זה אומר אבל נראה לי תלוי מאיפה היבוא המקביל הזה, לא נראה לי שיש לך בחירה מאיזה יבוא תקבל
הכוונה UN UA.
לפי הפוסט הראשוני נראה לי שהאדם קנה יבואן רשמי סמליין.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20197
שם מלא: ארתור ליברמן

שליחה

למרות שאמרתי שיצאתי מהשרשור, אני אחזור ואוסיף כמה דברים כי כמות גיבובי השטויות כאן שוברת שיאים.
@Malcontent צודק.
הטלויזיה בארץ נקראת KU7000, בדיוק כמו הדוגמה שנתנו עם רכבים. יכולים להיות שני רכבים שונים בעלי אותו שם דגם בשני איזורים שונים בעולם.
אם הזמנית מכונת בארץ לפי ביקורות שקראת על אותו שם דגם בחו"ל, מבלי לבדוק את המפרט ולוודא שאכן מדובר על אותו רכב, זאת בעיה שלך.
הטלויזיה בארץ נקראת UE**KU7000, זה רשום על הקופסה, זה רשום בתפריטים ובכל מקום אפשרי. זה שבמקומות אחרים בעולם היא נקראת בשם אחר זאת לא בעיה של היבואן.
אני מסכים שמה שסמליין\סמסונג עשו בארץ מסריח, אני פשוט לא חושב שיש כאן קייס כלשהו.

בנוסף לזה, @AfikYakov, את ה-UN**KU6300 מבדילים עוד כמה דברים ולכן אין לעשות השוואה ישירה ביניהן.

Nir1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

מצטער, אתה טועה. ברגע שכתבת UE**KU7000 ובפועל מכרת UN**KU6300 זאת הטעיית צרכנים בהגדרה. מדי יום ישנה פסיקה כנגד חברות ישראליות שמטעות צרכנים ורק מקצת מזה מגיע לתקשורת. אם עדיין לא ברור לך מדוע מדובר בהטעיה שאפשר להגיש תביעה כנגדה ולנצח, אז הבעיה אצלך.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352

שליחה

העניין הוא שאתם הטעתם את עצמכם ולא היבואן או היצרן. ובדיוק פה נופל הקייס שלכם.
מי בכלל אמר לכם לקרוא ביקורות על מסך עם שם דגם שונה בחו"ל ולהסיק ממנו משהו על מה שאתם קונים בארץ? אתם.
בשום מקום היצרן או היבואן לא הפנו אתכם לקרוא ביקורת בחו"ל על המסך שהם מוכרים כאן.
מה גם שהתיאור של הדגם שונה. UN55KU7000 זה לא UE55KU7000. ה- N וה- E מבדלות את הדגמים בדיוק כמו שהיצרן התכוון - בידול אזורי שיווק.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

Nir1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

זאת ממש לא הנקודה, כפי שהסברתי האדם הסביר לא אמור בכלל להבין במפרטים. ייתכן שעודף הבדיקה של פותח השרשור יצר אצלו את ההטעיה, אבל בכל מקרה הקייס קיים, כי ברגע שאתה כמשווק מתיימר לשווק מוצר מסדרה 7000 (ואין שום דרך אחרת לתאר את זה) ובפועל מוכר מוצר שעל פניו נחות יותר (6300) מדובר בהטעיה.

אגב, זה בדיוק מה שקורה עכשיו עם כל הפרסומות של יבואני הרכב שמטעים בטקסט מעורפל את הצרכנים לחשוב שהם קונים רכבים חדשים משנתון 2017, כשבפועל מדובר בדגמי 2016 שאמנם עדיין לא עלו על הכביש, אבל הנם משנתון קודם.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

@Nir1
הם לא מכרו לך UN**KU6300, כי KU6300 נבדלת במספר פרמטרים נוספים. למשל אין לה טיונר DVB-T אלא ATSC.
אם כבר לעשות את ההשוואה, אז ל-UE**KU6000, אבל לא יודע אם יש עליה ביקורות.
חוץ מזה, אם כתוב KU7000, אז זה KU7000. העובדה שבמדינה אחרת הטלויזיה נקראת KU6000 לא רלוונטית.

Nir1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

@TheCoolest
·

לשמחתי לא קניתי את הטלויזיה הזו. ושוב נראה "שהבעיה" שלכם שאתם אנשים טכניים שמבינים את ההבדלים בין כל דגם ודגם לעומקם של דברים. הצרכן הרגיל ממש לא יודע מה זה ATSC ואת השוני הטכני בין דגם כזה או אחר, אם תרצה... הצרכן הוא הדיוט. משכך, ההבדלים הטכניים אינם המהות, אלא עניין שולי בלבד. ברגע שמוכר או משווק נקב בדגם 7000 ובפועל מכר 6300, זה לכשעצמו מספיק בשביל להוות הטעיה. עצם העובדה שמי שמעורב במכירה בארץ ממשיך לנקוב במספר 7000 במקום 6300, זאת הטעיה ואני מניח שאנחנו כרגע עוסקים בספקולציות כי עד שמישהו לא יעמיד את הנושא למבחן של בית משפט, לא ממש נדע את מבחן התוצאה.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

הצרכן ההדיוט אמור להסתכל ולהסתמך על המפרט שמופיע באתר הישראלי של סמסונג ולא להסתכל על ביקורות או סדרות המסכים שיש בחו"ל.
אם היה רשום לך בתפריט של הטלויזיה KU6300 אז היית צודק. רשום KU7000, כך ש-Case closed.

Nir1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

רשום KU7000 ובפועל אתה מקבל KU7000 שבדיעבד מסתבר שהוא לא אחר מאשר XX6300?
איך זה שונה מאריזת אורז שפג תוקפה ב- 01.01.2016 והמשווק בארץ הדביק מדבקה שהאריכה את חיי המוצר באופן מטעה עד ל- 1.1.2018? זה שהיבואן מדביק מדבקות שאינן תואמות את מה שאמור להיות המפרט, זו הטעיה.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352

שליחה

תשמעו, אני האחרון שבא לגונן פה על יבואנים/יצרנים ונותנים שירות. אני עם החברים ומשתמשי הפורום, ולא רק.
אך במקרה עסקינן אין לטיעונים שלכם הגיון.
אתם נתפסים על זה שמוכרים לכם KU7000 ומקבלים בפועל KU6300. אתם לא.
אתם קונים בארץ UE55KU7000 ומקבלים בפועל UE55KU7000. היא שונה מה- UN55KU7000, אז מה? מי טען בפניכם מראש שהמסכים אמורים להיות זהים? אף אחד. לא בחנות, לא היבואן ולא היצרן. אתם החלטתם. עובדתית התיאור של המסך שונה, אחד UN והשני UE.
עזבו, קחו מקרה יותר מעורפל, ה- UE65KS9500. כאן לכאורה המצב בעייתי יותר מפני שמה שנמכר בארץ שונה לגמרי ממה שנמכר באירופה תחת אותו שם בדיוק - UE65KS9500. עוד יותר מבלבל, אותו שם דגם, שניהם לכאורה לשוק האירופאי, אבל המפרט שונה. בארץ אנחנו מקבלים בכלל מסך עם תאורה מסגרתית כמו ה- UN65KS9500 ואילו באירופה מקבלים מסך עם תאורה אחורית FALD. (אני רושם לכאורה וכו' מפני שבהשוואה מול אירופה אני מתבסס על ביקורות שנעשו שם למסך). אז מה תגידו כאן? עבודה בעיניים לא? אז יכול להיות שזה מסריח, אבל לדעתי גם כשר.
פשוט כי זכותו של היבואן/יצרן (לדעתי!) לשווק באזורים שונים בעולם מפרטים שונים תחת אותו שם דגם. אם היו אומרים לכם בחנות או מפנים אתכם מהיבואן/יצרן לקרוא על המסך ביקורות באירופה ואז מספקים לכם מסך שונה - יש לכם קייס. אך אנחנו במצב בו אנחנו מבודדים מחו"ל - סמסונג ישראל (באמצעות סמליין) בחרו לשווק פה מסכים עם מפרטים שונים מחו"ל.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

Nir1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

אלו באמת מקרים מעורפלים שהתשובה לגביהם אינה חד משמעית. אולי ידרש שינוי חקיקה בנושא, אבל לך תתעסק עם זה עכשיו. אני עדיין סבור שיש קייס, אבל בהחלט מבין את טענותך שבבסיסן צודקות.

DanielDavidson
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 11

שליחה

אני אולי הכי פחות מבין פה טכנולוגית , אבל זה לא נראה תקין שסמליין/סמסונג ישראל מרשים לעצמם למכור מוצר מסוים כמשהו יותר אכותי
אולי כן מותר להם , זה יבדק משפטית
דרך ראגב בחנויות כמו עולם הקולנוע וכאלה מפנים לאתרים כמו RTINGS ודומיהם להתרשמות מכיוון שבאמת אין שום חומר על UE**KU7000 בשום מקום חוץ מישראל

על פניו נראה כמו הטעיה , אם זה כשר נבדוק משפטית בהמשך

AfikYakov
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

חברים... טוב תשימו לב טוב טוב לתמונות... ותבינו איך אפילו מרוב שהמוכרים מטומטמים ולא מבינים כלום סמסונג עובדת על כולם.. חנות לא משנה כרגע איזה הראתה לי את ה "UE_KU700", אבל מה הסתכלתי טוב טוב והאמת לא כזה צריך להתאמץ... שימו לב לתמונות, בואו נראה כמה מהר תקלטו מה רמת הטימטום ובנוסף הוכחה שזה סדרה 6
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3585

שליחה

הצרכן שאתה מתאר שהוא גם הדיוט וגם יודע בדיוק מה מגיע לו אם הוא קונה בחו"ל נשמע כמו חיה מוזרה למדי. אם הוא הדיוט, איך הוא יודע מה מקבלים בחו"ל?
האם לסמסונג ישראל בכלל יש יכולת לתת מפרטים, לתת להם שמות ולקבל את מה שביקשו? אני בספק. נראה לי שהעניין הזה של סדרות עם מפרטים מסויימים בטריטוריה אחת ומפרטים אחרים בטריטוריה אחרת הם החלטה של סמסונג, לא של היבואן. עכשיו לך תתבע את סמסונג העולמית על זה שקראת את המפרט הלא נכון לפני הקניה...

AfikYakov
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@Malcontent
אתם כנראה לא מבינים... הוא לא תובע כי הוא ראה בחול x וקיבל y...
הוא קנה סדרה 7 וקיבל סדרה 6... תעזבו את ה UN בצד, העניין פה הוא שהטענה ש KU7000 שנמכרת בארץ זהה ל KU6300 שנמכרת בחול...סבבה הבנו שזה גרסאות שונות ובלה בלה אין בעיה... אבל סדרה 6 משצע שנה שעברה סדרה 7 משמע השנה... מה יותר פשוט מזה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”