·דבוטאנט כתב:למה מוזר? בסוף השוט המחליף קר, זה שהדוד חם זה בסדר אבל לא הספיק לחמם את המחליף...
אז כמה זמן (לערך) לוקח למחליף להגיע שוב לטמפרטורה אידיאלית - אני שואל ביחס למכונה שלי QM Anita .
·LQDForce כתב:כשרוצים לבצע חליטה נוספת, יש צורך לעשות פלאש נוסף, שמטרתו הפעם לחמם את המים. הטמפ במחליף חום כעת נמוכה מהטמפ' הרצויה לחליטה, ומטרת הפלאש היא להוציא את המים ה"קרים" שעמדו במחליף חום במהלך ההתאוששות....

·לא נכנסים מים יותר קרים, כאן אתה טועה, המים החדשים שיכנסו יעברו במחליף חום ויגיעו בטמ הנכונה וזה בניגוד למים שנמצאים בראש שהתקררו. הראש לא מחמם את המים לטמ החליטה , מחליף החום שנמצא בדוד עושה זאת.LQDForce כתב:טמפ המים בדוד > טמפ מים במחליף חום > טמפ ראש החליטה
הגרף מסכם את התהליך, בין אם מדובר בחליטה לאחר מנוחה, או חליטה חוזרת.
פשוט לפני החליטה הטמפ' בראש גבוהה, והמים שעומדים במחליף חום גם הם בטמפ' גבוהה.
ההבדל הוא שלאחר חליטה המחליף חום עדיין לא התאושש, וגם הטמפ' בראש החליטה נמוכה יותר מאשר במצב מנוחה....

קודם כל, הפלאש חימום לא בגלל המחליף חום. גם במכונה עם דוד כפול יש צורך לעשות פלאש חימום.ozeltzex כתב:לא מבין את הקטע עם warming flash..
חליטה ראשונה - נגיד ויצאה פגז.
באת לעשות עוד אחת, אבל המים במחליף עוד לא התחממו..
נגיד חיכית 2 דקות (ים זמן), בנתיים הראש שומר על טמפ' מהסירקולציה לא?
ונגיד שלא, ונגיד שאתה לא רוצה לחכות מספיק שהכל יתחמם במחליף, אז אתה עושה warming flash??
זה מוריד שוב את הטמפ' במחליף ואז אתה מחכה שוב?
לא ברור לי הסיפור. אני יכול להבין single boiler עם ראש e61 אם הסביבה קרה וצריך לתת לו חיזוק חום, אבל במכונה עם מחליף חום (שבהגדרה הראש מחומם ממים רותחים), מה הטעם?...