עזרה בבחירת מגבר משולב

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
leshets
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1241

שליחה

אשמח לעזור ולהשתתף (b)
השתתפתי בזמנו במבחן דומה שעסק בכבילה, היה בהחלט מעניין אם כי התוצאות היו צפויות :) .

אני מצידי אשמח להיות נוכח , לא כחלק מהמבחן מהסיבה הפשוטה שאני יושב על הגדר ולא נחרץ לצד זה או אחר בנוגע להבדלים בסוגי הגברה , ולכן זה מעניין אותי להשתתף. מצידי אני מוכן לנדב רסיבר שעלה בזמנו 15K , אם זה יעזור במשהו.
...
clip99, לדעתי זו דווקא סיבה מעולה לקחת חלק פעיל במבחן. אחד הטיעונים (המוצדקים לדעתי) שעולים בניסויים מהסוג הזה הוא כי המשוכנעים בחוסר ההבדל בין הרכיבים ייטו את התוצאות באופן לא מודע. מכאן שדווקא הטוענים להבדלים שמיעים או כאלו שאין להם דעה מוצקה בנושא מהווים את אוכלוסיית היעד למבחן.

בכל אופן, אולי כדאי לפתוח שרשור ייעודי בנושא.

clip99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1036

שליחה

@leshets
·

הכוונה היתה שאני מוכן להשתתף בתור נבחן או צופה מהצד , ולא כחלק מההתערבות מפני שאין לי דעה נחרצת.

רוברטס... איפה אתה , הגיע זמנך

PolarBear
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 313

שליחה

clip99

נו, אתה רואה? ברגע שהתחילו דיבורים על משהו מעשי כל המומחים נעלמו.

clip99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

כנראה שרוברטס לא מודע לשרשור הזה או לא פוקד את האתר לאחרונה , הוא האיש שהכי מקדם ודוחף את העניין בכל האתרים והוא האחרון ש(אולי) אפשר לומר עליו שהוא משתפן .

כל השאר נקניקים , מפזרים הצהרות ביד רחבה אבל כשזה מגיע להתערבות על כסף אף אחד לא עומד מאחורי המלים שלו , אפילו אם זה בחינם לא יבואו כי כובע זה לא דבר שכיף לאכול. אבל לקפוץ מחדש בכל פעם שמישהו מבקש המלצה על כבלים או הגברה הם יודעים יפה כי דיבורים הם זולים. תמיד הייתי רגיל להיווכח בדחייה מצד האודיופילים , חבל לראות שזה מאפיין גם את צדו השני של המתרס ,הדוגל בחשיבה/הגיון מדעי/הנדסי.

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2641

שליחה

כבר אמרתי שאם יהיה משהו רציני אני אתמוך בזה בכל דרך אפשרית כולל כספית, אבל תסלח לי - בן אדם שנוטה לפזר את הכתובת שלו ולהזמין אנשים להגיד לו דברים בפנים כשמראים לו שהוא מדבר שטויות ודוחף "חחחח" בכל משפט - זה לא משהו שהייתי מגדיר כ"רציני", והייתי מעדיף לשמור מרחק מהטיפוסים מהסוג.

עד שנארגן מקום מסודר למבחנים עיוורים בישראל יש מספיק מידע על מבחנים מהסוג שנעשו מחוץ לארץ שניתן להתרשם מהם, חוקי הפיזיקה בחו"ל הם אותם חוקים...

PolarBear
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

זה לא אני ואתה לבדנו. אם אנחנו פה נקח על עצמנו פרויקט כזה, אז יהיו שם מספיק אנשים.
מה זה "נארגן מקום מסודר"? אתה רוצה להשכיר וילה? מסכימים על מקום כלשהו ואנשים מביאים לשם ציוד.
יש לך רק תירוצים.
גם אנשים כמוך, שמסתתרים מאחורי המקלדת ומנבלים את הפה, דוחים אותי. אבל אני מוכן להתגבר על זה כדי לעשות משהו רציני ולהוכיח את צדקתי.
אבל אתה בחיים לא תסכים לזה ותמשיך להמציא תירוצים כי אתה מפחד שתפסיד וכל התיאוריות המצחיקות שלך ילכו לפח מול העיניים של כולם.

clip99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

זה נקרא לרתום את הסוסים לפני העגלה .

צריך לגבש מתודולוגיה שתהיה מקובלת על כולם , ורק אז לתקל את הלוגיסטיקה , שהיא החלק הקל בפרוייקט.

אופן הבחינה הוא סלע המחלוקת בגינו כל ניסיון לארגן מבחן עיוור נופל . כל אחד מהצדדים תמיד נתלה בתירוצים וטיעונים שסותרים את מה שמציע הצד השני . למשל עניין קופסת המיתוג . לא הצליחו להסכים על דרך להוכיח את שקיפות הקופסה , וגם אז תמיד יהיה מישהו שיגיד שההחלפה צריכה להיות בידי הבוחן , ועוד אחד שיתעקש שהנבחן צריך לשלוט בה , ואז יש את העניין אם המיתוג צריך להיות A/B או A/B/X ועוד ועוד.

אז אפילו אם השכינה תרד על שניכם ותשלימו ביניכם ותיפגשו למבחן ותפרסמו את התוצאות שלו פה או בכל מקום אחר , תמיד יהיה מי שיחלוק על הדרך בה ביצעתם אותו , כמו שאם תתן את הקישור הזה לשרשור המבחנים העיוורים באתרי אודיו אחרים , יהיו מי שיחלקו על תקפותם.

לכן הצעתי מראש שצריך לארגן את כל אותם אנשים שדנו בעניין בעבר לסיעור מוחות עד שייצא עשן לבן שבסופו תתקבל מתודולוגיה מקובלת על כולם. עד אז אין טעם לארגן מפגש.

PolarBear
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

בסדר, ברור. אני רק אמרתי שאני מסכים להשתתף בתהליך ואתרום את מה שאוכל.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 158

שליחה

clip99 כתב:זה נקרא לרתום את הסוסים לפני העגלה .
...
·
זה נקרא לרתום את העגלה לפני הסוסים :)
.Anything can be done, but it's only done if it's done

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166

שליחה

dragon כתב:זה נקרא לרתום את העגלה לפני הסוסים :)
...
זה כמו להתהפך 360 מעלות :wink:

royla
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2450
שם מלא: רועי

שליחה

אשמח להיות נבחן
כיף חיים.

roberts
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 738

שליחה

PolarBear כתב:בבקשה, תעשו לי מבחן עיוור של כמה מגברים. בואו נבחן את כל הפטפוטים במציאות.
ניקח מגבר אחד שעולה 1000 שקל, אחד שעולה 10 אלף שקל, ואחד שעולה 30 אלף שקל.
אתם תבחרו איזה.
אבל מצד שני - אני יכול להגיד איזה, משום שאתם הרי טוענים שאין הבדל בין אף מגבר לאף מגבר.
אז בואו ניקח את המגבר שלי, ונעשה מבחן עיוור בינו לבין שניים או שלושה מגברים שונים ברמקולים שלי שאני מכיר.
ד"א, אני שומע בעוצמה מאוד נמוכה.

מוכן להתערב, נגיד, על אלף שקל.
מישהו רוצה להתערב ולא רק לפטפט?
...
איך פספסתי את הפוסט הזה? .....Clip99 השאיר לי הודעה בפרטי ושאל איפה אני.....אז אני פה.

יאללה אלף שקל, למרות שאני די לחוץ עם מיליון התחייבויות, בית, משפחה, עבודה....זו הזדמנות חד פעמית מאחר ואף אודיופיל אף פעם לא היה מוכן להעמיד את עצמו למבחן עיוור (בכל שלשת הפורומים בארבעת השנים האחרונות).

PolarBear - אצור איתך קשר בפרטי וננסה לארגן את העניין.

clip99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

@evgenetic
·

הכדור במגרש שלך . לא חייבים להתערב על כלום , רק תסכים להשתתף

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2641

שליחה

אוקיי, אבל מה בדיוק התפקיד שלי פה? אני הרי שייך ל"מחנה" שלא מאמין שניתן לשמוע הבדלים במגברים טרנזיסטוריים עם מאפיינים בסיסיים טובים שעובדים בווליום זהה. אז מה יהיה שווה הממצא הזה שאני לא מזהה הבדלים? אף אחד מהאנשים שאני רוצה לשכנע לא ישתכנע כוון שאני "משוחד", וזה באמת יהיה טיעון טוב מאד מצידם. אודיופילים זהובי האוזניים הם אלה שצריכים לעבור את המבחן הזה.

roberts
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

clip99 כתב:@evgenetic
·

הכדור במגרש שלך . לא חייבים להתערב על כלום , רק תסכים להשתתף
...
מה אתה רוצה מ-evgenetic?

PolarBear נדרש לבדיקה לא evgenetic .

clip99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

@roberts
·

לא הבנתם את הפואנטה . evgenetic אתה לא אמור להיבחן , אלא לבחון את POLARBEAR , שכן האחרון טוען שיכול להבדיל ומאתגר את כל אחד שחושב אחרת . אם ייערך מבחן אז בתור מייצג הצד הנגדי לא תרצה להיות נוכח לפחות , אם לא ליטול חלק פעיל ?

כמובן שתמיד תוכל להסתפק בקריאת הסיכום בפורום.

roberts
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

clip99 כתב:@roberts
·

לא הבנתם את הפואנטה . evgenetic אתה לא אמור להיבחן , אלא לבחון את POLARBEAR , שכן האחרון טוען שיכול להבדיל ומאתגר את כל אחד שחושב אחרת . אם ייערך מבחן אז בתור מייצג הצד הנגדי לא תרצה להיות נוכח לפחות , אם לא ליטול חלק פעיל ?

כמובן שתמיד תוכל להסתפק בקריאת הסיכום בפורום.
...
evgenetic לא אמור לבחון את PolarBear. אני אמור לבחון אותו.
PolarBear הציע התערבות על 1,000 ש"ח על כך שהוא ישמע הבדלים בין מגברים, אני טוען שהוא לא ישמע מאומה ....בואו נראה מי יצדק.

אגב, אם אצדק, אתרום את הכסף למטרה טובה כלשהי שקשורה לעיסוק שלנו...פעילות מוסיקה במתנס/פנימיה או דומה.

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7048

שליחה

מדהים איך כל פעם הויכוח הזה פורץ מחדש.

לדעתי העולם נחלק ל 3 קבוצות
1. אלה שבטוחים (יודעים) שהם יכולים לשמוע הבדל בין רכיבי אודיו למרות שאין הבדל מדיד בין הרכיבים.
2. אלה שבטוחים שאי אפשר לשמוע הבדלים במיקרה כזה
3.אלה שלא בטוחים.

הויכוח כמובן ניטש בין קבוצה 1 לקבוצה 2 כאשר קבוצה 2 מנסה להביא מישהו מקבוצה 1 למבחן עוור והאנשים בקבוצה 1 ממש לא מוכנים להגיע למבחן עוור.

הייה נסיון שלי להרים כזה מבחן אבל הוא לא יצא לפועל כי מנהלי האתר לא הסכימו לתת עליו חסות.

אבל בדיון שהתפתח אף אחד מקבוצה 1 לא הסכים להשתתף בכזה מבחן למרות שהבטחנו שהתוצאות יהיו אנונימיות לחלוטין.

כל האנשים שרצו להשתתף היו מקבוצה 2 או 3

קבוצה 1 לא הסכימו שיבלבלו אותם עם עובדות

אין סיכוי להגיע אי פעם להסכמה. ולכן אני לא משתתף בוויכוח הזה למרות שבדיונים קודמים הייתי מאוד פעיל כמשתייך לקבוצה 2.
.
חבל על האנרגיות זה סוג של דו שיח של חרשים

האבסורד הכי גדול........ יש פה ויכוח של חרשים..... בנושא אודיופילי :lol:

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7048

שליחה

@roberts
·
אתה פה ולא קראת לי?

אני רואה שאתה שוב מצפה שמישהו שאומר שהוא שומע הבדלים ישתתף במבחן עוור.

אשרי המאמין ..... הוא בטוח בסוף ימצא תירוץ למה הוא לא משתתף במבחן.

מעריץ את הדבקות במטרה שלך

PolarBear
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

molvy כתב:אשרי המאמין ..... הוא בטוח בסוף ימצא תירוץ למה הוא לא משתתף במבחן.

...
בוא אני אגיד לך מה יקרה כבר עכשיו. אני אשמע הבדלים, וevgenetic ואתה תגידו שאלה פשוט מגברים עם FR לא ישר, ואם הוא היה ישר, לא הייתי שומע. אני כבר יודע את זה מראש. זה צפוי.

או שלא יסכימו לתנאים שלי. ירצו שאני אשמע עם כל מיני קופסאות מיתוג, עם מקור שהוא לא שלי, לא יתנו לי מספיק זמן לשמוע את המגברים לפני המבחן העיוור, יכפו עליי מגברים מסוימים, וכ'.

בכל מקרה, היום אני הולך להתקשר לרוברטס ונדבר על מה שהולך להיות.

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”