מעוניין להשתדרג למכונה ידנית..
- TsurTriger
- כתב צילום

- תגובות: 2096
- נתן תודות: 179 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
אם לא קנית את המכונה בלכל היותר 500 שח, אני לא מבין למה להיכנס להרפתקאה כזו ולקנות מכונה שמראש היא עם תקלה ועוד כמכונה ראשונה...
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
האם אפשר לעשות לויוי ניקוי אבנית בבית? מה אפשר לעשות בשביל שהסטימר יהיה יותר חזק? הלחץ שם נראה מגוחך
נראה שהסילביה והאסקסו אפילו יותר חזקות בסטימר
האם אבנית סותם אותו?
עוד שאלה
אני מתבאס חבל על הזמן שההקצפה בויוי חלשה..ראיתי שהאוסקר הרבה יותר חזקה ממנה בהקצפה... האם זאת תפוקת ההקצפה בויוי?
אולי אני אחליף לאוסקר.. האם יש הבדל בטעם של החלב בהקצפה יותר חזקה או פחות חזקה? האם בסופו של דבר זה מורגש בכוס? הקצפה של ויוי מול הקצפה של אוסקר?
ד"א שמתי לב שבהקצפה של הויוי היא קצת יורקת מים.. פתחתי את הפייה של הסטימר (איפה שהחורים שיש את ההברגה) ורואים בבירור שהיא יורקת טיפה מים.. מה זה אומר? זה צריך להיות ככה..?
האם אבנית סותם אותו?
עוד שאלה
אני מתבאס חבל על הזמן שההקצפה בויוי חלשה..ראיתי שהאוסקר הרבה יותר חזקה ממנה בהקצפה... האם זאת תפוקת ההקצפה בויוי?
אולי אני אחליף לאוסקר.. האם יש הבדל בטעם של החלב בהקצפה יותר חזקה או פחות חזקה? האם בסופו של דבר זה מורגש בכוס? הקצפה של ויוי מול הקצפה של אוסקר?
ד"א שמתי לב שבהקצפה של הויוי היא קצת יורקת מים.. פתחתי את הפייה של הסטימר (איפה שהחורים שיש את ההברגה) ורואים בבירור שהיא יורקת טיפה מים.. מה זה אומר? זה צריך להיות ככה..?
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
תשלח את המכונה לטיפול 10000 במעבדה, ינקו אבנית ויכוונו את הגובה של מד המים בדוד.
אולי יש שם יותר מדי מים ואין מספיק קיטור.
אפשר לעשות לבד אבל זה מצריך פירוקים ולדעת מה עושים.
לרדת לאוסקר זה לא מה שאני הייתי עושה..
קצת מים צריכים לצאת בתחילת ההקצפה כי יש עיבוי מים בסטימר אבל אחרי זה הקיטור צריך להיות יבש.
אולי יש שם יותר מדי מים ואין מספיק קיטור.
אפשר לעשות לבד אבל זה מצריך פירוקים ולדעת מה עושים.
לרדת לאוסקר זה לא מה שאני הייתי עושה..
קצת מים צריכים לצאת בתחילת ההקצפה כי יש עיבוי מים בסטימר אבל אחרי זה הקיטור צריך להיות יבש.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- shlomyga
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1403
- נתן תודות: 59 פעמים
- קיבל תודות: 126 פעמים
ניקוי אבנית למכונת מחליף חום זה לא פשוט לעשות ולכן אם אין ניסיון בתחום עדיף להימנע מלעשות לבד. ההקצפה ב-vivi לא אמורה להיות חלשה כמו שאתה מתאר ובטח לא חלשה ממכונות
כמו הסילביה והאסקסו. יריקת מים יש בכל מכונה אבל ממש טיפונת ורק בשניה הראשונה מרגע פתיחת הברז וזה קורה בגלל אדים שנשארו בפיה מהקצפה קודמת והתקררו ולכן תראה בכל סירטון של הקצפה שתמיד פותחים את הברז לשנייה כדי להוציא קיטור רטוב ורק אז מתחילים להקציף את החלב. אם אצלך תמיד הקיטור מלווה במים אז יכול להיות שבאמת גובה המים בדוד
לא תקין. בקיצור קנית מכונה משומשת ואתה לא יודע איך טופלה ע"י הבעלים הקודם אז חפש לך מעבדה טובה ואמינה ותן להם לבדוק ולתקן מה שצריך כדי שתוכל להנות ממנה בראש שקט לשנים רבות כי ויוי היא מכונה מצויינת ואם דואגים לשמור עליה מאבנית היא תתן קפה מעולה.
כמו הסילביה והאסקסו. יריקת מים יש בכל מכונה אבל ממש טיפונת ורק בשניה הראשונה מרגע פתיחת הברז וזה קורה בגלל אדים שנשארו בפיה מהקצפה קודמת והתקררו ולכן תראה בכל סירטון של הקצפה שתמיד פותחים את הברז לשנייה כדי להוציא קיטור רטוב ורק אז מתחילים להקציף את החלב. אם אצלך תמיד הקיטור מלווה במים אז יכול להיות שבאמת גובה המים בדוד
לא תקין. בקיצור קנית מכונה משומשת ואתה לא יודע איך טופלה ע"י הבעלים הקודם אז חפש לך מעבדה טובה ואמינה ותן להם לבדוק ולתקן מה שצריך כדי שתוכל להנות ממנה בראש שקט לשנים רבות כי ויוי היא מכונה מצויינת ואם דואגים לשמור עליה מאבנית היא תתן קפה מעולה.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

זה יכול להיות כיוון של מד גובה המים שיגרום ליותר מדי מים בדוד.
בשעה טובה ומוצלחת הגיעה הויוי + מטחנת רוקי אחרי החלפת סכינים אצל אמיר הס מת"א מומלץ בחום בחור מקצועי אמין והוגן במחירים מצויינים!
כמה שאלות
אני מאוכזב קצת מהאורך של הצינורית הקצפה.. האם ניתן להחליף אותה? ואיזו צינורית תתאים לי? היכן ניתן למצוא צינורית, בארץ? בחו"ל? האם זה קל להחליף את זה? אפשר בבית?
בקשר להקצפה עצמה.. הראש של הסטימר שלי עם שני חרירים.. כיצד ניתן לקבל את ההקצפה הקרמית הטובה ביותר? שניים שלושה או ארבעה חורים? מקציף בכד 330 ו500 מ"ל.. באקספובר בעבודה בארועים רגיל להקציף עם 4 חרירים ויוצאת הקצפה מצויינת.. משום מה בויוי יותר קשה להקציף..
בנוגע ללחץ באר, כרגע הוא עומד על אחד באר.. האם כדאי לי לכוון את הלחץ ל1.3 כמו שהמליצו לי פה חברי הפורום בכדי לקבל קיטור חזק יותר? האם זה ייתן לי קפה שרוף? כיצד אני עושה זאת? האם זה קל? (אפשר לעשות בבית?)
מאיפה אני משיג חרירים לצינורית הקצפה? ארץ, חו"ל?
אשמח לתשובות על השאלות.. תודה מראש לעונים..
כמה שאלות
אני מאוכזב קצת מהאורך של הצינורית הקצפה.. האם ניתן להחליף אותה? ואיזו צינורית תתאים לי? היכן ניתן למצוא צינורית, בארץ? בחו"ל? האם זה קל להחליף את זה? אפשר בבית?
בקשר להקצפה עצמה.. הראש של הסטימר שלי עם שני חרירים.. כיצד ניתן לקבל את ההקצפה הקרמית הטובה ביותר? שניים שלושה או ארבעה חורים? מקציף בכד 330 ו500 מ"ל.. באקספובר בעבודה בארועים רגיל להקציף עם 4 חרירים ויוצאת הקצפה מצויינת.. משום מה בויוי יותר קשה להקציף..
בנוגע ללחץ באר, כרגע הוא עומד על אחד באר.. האם כדאי לי לכוון את הלחץ ל1.3 כמו שהמליצו לי פה חברי הפורום בכדי לקבל קיטור חזק יותר? האם זה ייתן לי קפה שרוף? כיצד אני עושה זאת? האם זה קל? (אפשר לעשות בבית?)
מאיפה אני משיג חרירים לצינורית הקצפה? ארץ, חו"ל?
אשמח לתשובות על השאלות.. תודה מראש לעונים..
- RuslanAbramov
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 745
- שם מלא: Ruslan Abramov
- נתן תודות: 109 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
כעיקרון נראה לי שכדי לקבל סירקולציה טובה בזמן ההקצפה צריך לפחות שלושה חרירים.
אני דיבטוח שאפשר למצוא את זה באינטרנט, לא מאמין שיש סיבה שזה יעלה יותר מ50 שקלים אחרי משלוח.
לגבי הסטימר ראיתי שניתן להחליף כמעט תמיד, אבל בהרבה מהמקרים זה מצריך לא עט התעסקות טכנית עם המכונה כך שזה לפעמים ללא דרך חזרה.
אני דיבטוח שאפשר למצוא את זה באינטרנט, לא מאמין שיש סיבה שזה יעלה יותר מ50 שקלים אחרי משלוח.
לגבי הסטימר ראיתי שניתן להחליף כמעט תמיד, אבל בהרבה מהמקרים זה מצריך לא עט התעסקות טכנית עם המכונה כך שזה לפעמים ללא דרך חזרה.
לחץ דוד בסביבות 1.1 באר זה הסטנדרט. אין מה לשחק עם זה..
אם עובד טוב לא נוגעים..
רב ההברגות של צינוריות ההקצפה הן סטנדרטיות. אפשר למצוא בשפע בתבור ואברהמי. תיקח את שלך כדוגמא להברגה שאתה צריך.
הקצפה קרמית אפשר לקבל עם 2 ו 4 חרירים. עם 4 חרירים הכל זז יותר מהר אז עם כד קטן של 300 מ"ל צריך להיות זריזים עם הטכניקה.
3 חרירים לא ניסיתי..
אם עובד טוב לא נוגעים..
רב ההברגות של צינוריות ההקצפה הן סטנדרטיות. אפשר למצוא בשפע בתבור ואברהמי. תיקח את שלך כדוגמא להברגה שאתה צריך.
הקצפה קרמית אפשר לקבל עם 2 ו 4 חרירים. עם 4 חרירים הכל זז יותר מהר אז עם כד קטן של 300 מ"ל צריך להיות זריזים עם הטכניקה.
3 חרירים לא ניסיתי..
חבר'ה יש לי שאלה בנוגע ליציבות טמפרטורה
אני מעוניין להתקין טרמומטר.. האם הדבר הבא טוב?
http://www.ebay.com/itm/Instant-Read-LC ... 5ad9f70149
הבנתי שיש איזו שהיא הברגה מוכנה אצל אנדריי מאספרסימו (?) כמה הדבר הזה עולה וכמה אמורה לעלות העבודה...?
אשמח לעזרה
והאם PID זה בעצם תרמומטר? אם לא מה ההבדל?
אני מעוניין להתקין טרמומטר.. האם הדבר הבא טוב?
http://www.ebay.com/itm/Instant-Read-LC ... 5ad9f70149
הבנתי שיש איזו שהיא הברגה מוכנה אצל אנדריי מאספרסימו (?) כמה הדבר הזה עולה וכמה אמורה לעלות העבודה...?
אשמח לעזרה
והאם PID זה בעצם תרמומטר? אם לא מה ההבדל?
- itamars2
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2551
- נתן תודות: 241 פעמים
- קיבל תודות: 328 פעמים
תרמומטר רק נותן לך קריאה של הטמפרטורה
PID הוא חיישן טמפרטורה מחובר למערכת בקרה והפעלה חיצונית ששולט בצורה הדוקה יותר על הטמפרטורה המוגדרת של הדוד והוא מחובר למערכת החשמלית של המכונה- כלומר מפעיל ומכבה את גופי החימום. הוא לא נותן קריאה (אני מתאר לעצמי שאפשרי לקנות אחד שכן יש המון סוגים בהמון וריאציות ומחירים).
בד"כ שמים במכונות SB ששם היציבות בעיתית יותר ולכן הפתרון הזה יעיל יותר.
להבנתי, בגלל מערכת החלפת החום במכונה אין לזה תפוקה משמעותית ביציבות , חוץ מיכולת שינוי הטמפרטורה בדוד.
תכף יגיעו המומחים למחליפי חום ויתנו תשובה ממצה יותר.
PID הוא חיישן טמפרטורה מחובר למערכת בקרה והפעלה חיצונית ששולט בצורה הדוקה יותר על הטמפרטורה המוגדרת של הדוד והוא מחובר למערכת החשמלית של המכונה- כלומר מפעיל ומכבה את גופי החימום. הוא לא נותן קריאה (אני מתאר לעצמי שאפשרי לקנות אחד שכן יש המון סוגים בהמון וריאציות ומחירים).
בד"כ שמים במכונות SB ששם היציבות בעיתית יותר ולכן הפתרון הזה יעיל יותר.
להבנתי, בגלל מערכת החלפת החום במכונה אין לזה תפוקה משמעותית ביציבות , חוץ מיכולת שינוי הטמפרטורה בדוד.
תכף יגיעו המומחים למחליפי חום ויתנו תשובה ממצה יותר.
·rx77 כתב:האם אפשר לעשות לויוי ניקוי אבנית בבית? מה אפשר לעשות בשביל שהסטימר יהיה יותר חזק? הלחץ שם נראה מגוחך
האם אבנית סותם אותו?
עוד שאלה
ד"א שמתי לב שבהקצפה של הויוי היא קצת יורקת מים.. פתחתי את הפייה של הסטימר (איפה שהחורים שיש את ההברגה) ורואים בבירור שהיא יורקת טיפה מים.. מה זה אומר? זה צריך להיות ככה..?...
לדעתי יש לך קצת יותר מדי מים בדוד. ככה גם אין מספיק לחץ (או שיש לחץ אבל למעט זמן) וגם היא יורקת קצת מים.
תרוקן קצת מים מברז מים חמים ותתן למכונה להתמלא שוב. אולי המד גובה זייף באופן חד פעמי.
אם זה לא עוזר, תעלה אותו בס"מ מעלה, זה יתן עוד קצת מקום ללחץ להבנות. צריך רק להזהר שלא לרדת מתחת לגובה של גוף החימום.
אופיר
אני מבואס על ההקצפה שלי (זה לא שאני לא מיומן ומפיל את האשמה על המכונה
פשוט לא מצליח להשיג קצף הכי קרמי)
מקציף עם שני חרירים
האם בשלושה או ארבעה חרירים ניתן לקבל הקצפה טובה יותר? יותר סרקולציה? או שהבעיה בהספק של הדוד בויוי? האם ההקצפה בויוי ובאוסקר היא אותו דבר?
אשמח לעזרה
מקציף עם שני חרירים
האם בשלושה או ארבעה חרירים ניתן לקבל הקצפה טובה יותר? יותר סרקולציה? או שהבעיה בהספק של הדוד בויוי? האם ההקצפה בויוי ובאוסקר היא אותו דבר?
אשמח לעזרה
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

בדרך כלל פייה היא 10מ"מ ולכן אפשר ללכת לקנות בכל חנות קפה או יבואן ולנסות.
יש לנני פיות של רנצ'יליו ובחנויות כמו תבור, אברהמי יש עוד סוגים.
תנסה 4 חרירים ותראה.
לעלות ל 1.2 בר גם יכול לעזור.
יש לנני פיות של רנצ'יליו ובחנויות כמו תבור, אברהמי יש עוד סוגים.
תנסה 4 חרירים ותראה.
לעלות ל 1.2 בר גם יכול לעזור.
- shlomyga
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1403
- נתן תודות: 59 פעמים
- קיבל תודות: 126 פעמים
אתה יכול להעלות את הלחץ ל-1.2 או 1.3 ככה תקבל יותר קיטור אבל תאריך קצת את זמן הקולינג פלאש - לא כזה נורא.
בכל מקרה הקצפה במכונות ביתיות שונה ממכונות מסחריות כי הדודים קטנים יותר והקיטור פחות יבש ולכן צריך להתאמן הרבה על המכונה שלך עד שתגיע לתוצאה שתשמח אותך- אל תתייאש גם אני החלפתי את כל סוגי הפיות 2,3,4 חרירים בגדלים שונים ובסוף חזרתי לפיה המקורית עם 2 חרירים כי מה שהסתבר כהכי חשוב זה ללמוד איך להקציף עם מכונה בייתית.
בכל מקרה הקצפה במכונות ביתיות שונה ממכונות מסחריות כי הדודים קטנים יותר והקיטור פחות יבש ולכן צריך להתאמן הרבה על המכונה שלך עד שתגיע לתוצאה שתשמח אותך- אל תתייאש גם אני החלפתי את כל סוגי הפיות 2,3,4 חרירים בגדלים שונים ובסוף חזרתי לפיה המקורית עם 2 חרירים כי מה שהסתבר כהכי חשוב זה ללמוד איך להקציף עם מכונה בייתית.
הפלא בפלא
לקחתי מחבר שלי שיש לו אקספובר שני ראשים את הסטימר עם ארבעה חרירים (אני תמיד עובד איתה בארועים - ארועי קפה) הרכבתי על הויוי שלי ובום הקצפה אש קרמית וטובה
סרקולציה מעולה 
אני רץ להזמין לי פייה כזאת, העניין באברהמי שהמשלוח עולה יותר מהפייה :\
לקחתי מחבר שלי שיש לו אקספובר שני ראשים את הסטימר עם ארבעה חרירים (אני תמיד עובד איתה בארועים - ארועי קפה) הרכבתי על הויוי שלי ובום הקצפה אש קרמית וטובה
אני רץ להזמין לי פייה כזאת, העניין באברהמי שהמשלוח עולה יותר מהפייה :\