עזרה לאחד שלא יודע מהם תקליטים...
- logankungfu
- חבר ותיק

- תגובות: 2462
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
כנ"ל! 
- נמר
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7772
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 1 פעם
פששששש לקבל מחמאה מאדם כמוך זה ממש מכובד.
רמקול . נהנתי לקרוא .
אני מוכרח להחמיא לך על החיוביות ועל הרוגע בכתיבתך , אין ספק שאתה אחד מהגולשים המיקצועיים באתר.
רמקול . נהנתי לקרוא .
אני מוכרח להחמיא לך על החיוביות ועל הרוגע בכתיבתך , אין ספק שאתה אחד מהגולשים המיקצועיים באתר.
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".
טוב, הנה אני סוגר את החמישייה הפותחת
ובכל זאת רמקול - אשמח לשמוע את דעתך (הסובייקטיבית כמובן-- להבדלים..בכל זאת אתה "מיקצועי" ) להבדלים השמיעים בין המדיות.
ובאותה נשימה, udif הזכיר ובצדק שתקליטים דהיום הינם תוצר סופי של סיגנל מחשב (1 ו 0 אותו גל מרובע שצייר נמר), האם תקליטים של פעם נשמעים אחרת מאלו של היום
ובכל זאת רמקול - אשמח לשמוע את דעתך (הסובייקטיבית כמובן-- להבדלים..בכל זאת אתה "מיקצועי" ) להבדלים השמיעים בין המדיות.
ובאותה נשימה, udif הזכיר ובצדק שתקליטים דהיום הינם תוצר סופי של סיגנל מחשב (1 ו 0 אותו גל מרובע שצייר נמר), האם תקליטים של פעם נשמעים אחרת מאלו של היום
javascript:emoticon('
') javascript:emoticon('
')
')- yuda_gur
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 390
לאחד שלא יודע מה זה תקליט, מאחד שגדל על תקליטים.
ביום ששמעתי את המדיה הדיגיטלית, זה קרה מתישהו לפני למעלה מעשרים וחמש שנה , הופתעתי מהנקיון שלה יחסית לתקליט שהושמע לפניה,הוקסמתי מהענין הטכנולוגי.
וכך במשך עשרים שניה האזנתי לcd בלבד וכל הזמן היה חסר לי משהו , חשבתי שהענין הוא בציוד, שדרג שדרג שמעתי קול בראשי . לפני כשבועיים שידרגתי , רכשתי פטיפון , ומהרגע שהוא חובר חזר אלי הקסם שבענין , יש כאלה שקוראים לזה "צליל חם " יש כאלה שקוראים לזה "צליל עגול " , אני לא יודע איך קוראים לזה אצלי , עובדתית, אני שומע רק תקליטים מאז. יכול להיות שזו התלהבות ראשונית,נכון יש פיצפוצים, נכון שצריך לקום כל 20 דקות להחליף צד, אבל הסאונד שממלא את כל החדר , בלי ווליום גבוה , הפירוט וכל שאר הדימויים האודיופילים שווים את זה.
ממליץ לך להתנסות, העלויות בתחום האנטרי ליוול הם נמוכות.
ביום ששמעתי את המדיה הדיגיטלית, זה קרה מתישהו לפני למעלה מעשרים וחמש שנה , הופתעתי מהנקיון שלה יחסית לתקליט שהושמע לפניה,הוקסמתי מהענין הטכנולוגי.
וכך במשך עשרים שניה האזנתי לcd בלבד וכל הזמן היה חסר לי משהו , חשבתי שהענין הוא בציוד, שדרג שדרג שמעתי קול בראשי . לפני כשבועיים שידרגתי , רכשתי פטיפון , ומהרגע שהוא חובר חזר אלי הקסם שבענין , יש כאלה שקוראים לזה "צליל חם " יש כאלה שקוראים לזה "צליל עגול " , אני לא יודע איך קוראים לזה אצלי , עובדתית, אני שומע רק תקליטים מאז. יכול להיות שזו התלהבות ראשונית,נכון יש פיצפוצים, נכון שצריך לקום כל 20 דקות להחליף צד, אבל הסאונד שממלא את כל החדר , בלי ווליום גבוה , הפירוט וכל שאר הדימויים האודיופילים שווים את זה.
ממליץ לך להתנסות, העלויות בתחום האנטרי ליוול הם נמוכות.
עולם שעובד לכל אחד באהבה איכפתיות ושיתוף פעולה.
אני מודה שלא קראתי את כל השרשור הארוך (6 דפים!), אבל מה שחשוב זה לא רק הפטפון. ניתן להשיג כיום פטפון טוב במחיר מאוד סביר, הבעייה היא איזה תקליטים יש לך באוסף, מה מצבם, היכן הודפסו (אני מקווה שלא בישראל של שנות ה-70 וה-80), וישנם פרמטרים רבים.
למה שלא פשוט תלך למישהו שיש לו פטפון מורכב, או אפילו חנות (לאייל יש למשל פטפון) ורק תבין את הקונספט.
אצלי למשל, כבר קרוב לעשר שנים, שהסורס הכי מושקע והכי משודרג אצלי זה הפטפון, ואני, אגב, עומד לבצע בו שדרוג גדול נוסף בקרוב, ואני כרגע לא מעלה על הפרק השקעה מאסיבית ב-CD או SACD למשל.
אני גם מזמין כל חודש כ-2-3-4 תקליטים חדשים! וזה כיף מעולם אחר.
אני נהנה מתקליטים בצורה בלתי רגילה, אך לא הייתי ממליץ לך להיכנס לזה, ההשקעה בציוד ובשדרוג הפטפון עברה אצלי מזמן את ה- 25000 שח, לא לדבר על התקליטים שהם יבוא ויקרים ועולים כ-180-200 שח לכותר, וזה ממכר - שלא תגיד שלא הוזהרת!
למה שלא פשוט תלך למישהו שיש לו פטפון מורכב, או אפילו חנות (לאייל יש למשל פטפון) ורק תבין את הקונספט.
אצלי למשל, כבר קרוב לעשר שנים, שהסורס הכי מושקע והכי משודרג אצלי זה הפטפון, ואני, אגב, עומד לבצע בו שדרוג גדול נוסף בקרוב, ואני כרגע לא מעלה על הפרק השקעה מאסיבית ב-CD או SACD למשל.
אני גם מזמין כל חודש כ-2-3-4 תקליטים חדשים! וזה כיף מעולם אחר.
אני נהנה מתקליטים בצורה בלתי רגילה, אך לא הייתי ממליץ לך להיכנס לזה, ההשקעה בציוד ובשדרוג הפטפון עברה אצלי מזמן את ה- 25000 שח, לא לדבר על התקליטים שהם יבוא ויקרים ועולים כ-180-200 שח לכותר, וזה ממכר - שלא תגיד שלא הוזהרת!
The Black Wax
ROEEK
סיפקת מספיק סיבות לשימוש ב CD ו CDP

סיפקת מספיק סיבות לשימוש ב CD ו CDP
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
לצערי אני בעשיריה ולא בחמישיה של רמקול
אני יודע שזה ממכר... לכל דבר טוב בסוף מתמכרים..
אבל בהתמכרות הזו יש נשמה יש תכלית יש למה להתמכר..
בסופו של יום אני חושב על אדי דפורין מחומות של תקווה כאשר הוא משמיע את התקליט במערכת הכריזה של הכלא ואומר שאת המוזיקה שלנו אי אפשר לקחת.
אני יודע שזה ממכר... לכל דבר טוב בסוף מתמכרים..
אבל בהתמכרות הזו יש נשמה יש תכלית יש למה להתמכר..
בסופו של יום אני חושב על אדי דפורין מחומות של תקווה כאשר הוא משמיע את התקליט במערכת הכריזה של הכלא ואומר שאת המוזיקה שלנו אי אפשר לקחת.
נערך לאחרונה על ידי GuyDvir ב 28/12/2006 16:40, נערך פעם 1 בסך הכל.
קונצרט חי לעומת הציוד הביתי
נכון הדבר כי בקונטרט חי שומעים הכי טוב. אולי תלוי במיקום באולם גובהה הנגנים אופי היום חם סגרירי יש לנו שקיפות באוזניים או לא עיפות וכדומה והיות האירוע הוא חד פעמי אז יש להיות בכננות מלאה,
בבית יש לנו הקלטות ששומעים טוב יותר מהאולם פירוט מדהים כי על כל כלי שמו את האוזן שלך דרך אוזנו של מהנדס ההקלטה
אנחנו כטו עסוקים בצליל ואיך הוא נשמע שכמעו שוכחים את המוסיקה עצמה
גם אני עם אבססיה זו לפעמים אך לא תמיד שאני עובר לפטיפון שם וזהו מוסיקה וקצת רעשים שהאים להחליף את רעש הסוכריות מנטה אצל הנשים המבוגרות בהיכל התרבות בעשרים שנה אחרונות ההיתי רק מעט
שם בגלל הרעש של המיזוג רעש בצלופן ריחות הבוסם הצרפתי והפרעות שונות כן מאד בביתי שקט אם אפשר אך חוייה חייה יש רק באולם וזה חלק מעניין שיראו אותך אך מי שבאמת אוהב מוסיקה נשאר בחוץ כי אין לו כסף לקונצרט יקש שכזה.
בבית יש לנו הקלטות ששומעים טוב יותר מהאולם פירוט מדהים כי על כל כלי שמו את האוזן שלך דרך אוזנו של מהנדס ההקלטה
אנחנו כטו עסוקים בצליל ואיך הוא נשמע שכמעו שוכחים את המוסיקה עצמה
גם אני עם אבססיה זו לפעמים אך לא תמיד שאני עובר לפטיפון שם וזהו מוסיקה וקצת רעשים שהאים להחליף את רעש הסוכריות מנטה אצל הנשים המבוגרות בהיכל התרבות בעשרים שנה אחרונות ההיתי רק מעט
שם בגלל הרעש של המיזוג רעש בצלופן ריחות הבוסם הצרפתי והפרעות שונות כן מאד בביתי שקט אם אפשר אך חוייה חייה יש רק באולם וזה חלק מעניין שיראו אותך אך מי שבאמת אוהב מוסיקה נשאר בחוץ כי אין לו כסף לקונצרט יקש שכזה.
נכון אשתדל לכתוב יותר לאט עם פיסוק מתאים קרא לאט זה מעניין
טוב אז תודה לך אשתדל מאד לפסק וכתיב נכון קרא אז מה שכתבתי זה מאד,מענייןaloni כתב:בקושי הבנתי :) או שחסרות לך מילות קישור או סימני פיסוק......
בברכה
- eg99
- חבר ותיק

- תגובות: 2999
- נתן תודות: 114 פעמים
- קיבל תודות: 58 פעמים
SONYES,
מה הקשר ליקר?
לארועי 70 שנה לפילהרמונית היו גם כרטיסים ב 130-140 שקל.
לקונצרטים רגילים יש גם ב 70 שקל.
זה אולי לא מחיר של כרטיס קולנוע, אבל גם לא של קונצרט רוק של אמן רציני או משחק כדורגל בליגת האלופות או מונדיאל, או מרוץ/משחה גמר באולימפיאדה (שעולים כפול ויותר).
האמנים שמופיעים עכשיו בארץ הם מענקי המבצעים בעולם, ברמה של האירועים שהזכרתי.
לצערנו, כבר שנים שלא מופיעים בארץ אמני מוסיקה בולטים מסגנונות אחרים (איפה הימים שמדונה וסטינג הופיעו כאן, או לואי ארמסטרונג, להבדיל), ולמופעים שלהם הכרטיסים יקרים גם הם (בכל העולם).
ולמרות הכל (וגם אתה ציינת זאת), לחוויה החיה יש יחוד משלה.
זה לא בא במקום האזנה לאלבום (בפטיפון או דיסק). זה בא בנוסף.
מה הקשר ליקר?
לארועי 70 שנה לפילהרמונית היו גם כרטיסים ב 130-140 שקל.
לקונצרטים רגילים יש גם ב 70 שקל.
זה אולי לא מחיר של כרטיס קולנוע, אבל גם לא של קונצרט רוק של אמן רציני או משחק כדורגל בליגת האלופות או מונדיאל, או מרוץ/משחה גמר באולימפיאדה (שעולים כפול ויותר).
האמנים שמופיעים עכשיו בארץ הם מענקי המבצעים בעולם, ברמה של האירועים שהזכרתי.
לצערנו, כבר שנים שלא מופיעים בארץ אמני מוסיקה בולטים מסגנונות אחרים (איפה הימים שמדונה וסטינג הופיעו כאן, או לואי ארמסטרונג, להבדיל), ולמופעים שלהם הכרטיסים יקרים גם הם (בכל העולם).
ולמרות הכל (וגם אתה ציינת זאת), לחוויה החיה יש יחוד משלה.
זה לא בא במקום האזנה לאלבום (בפטיפון או דיסק). זה בא בנוסף.
ערן
- yuda_gur
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 390
eg99
בתחילת הקיץ במקרה קיבלנו את רוג'ר ווטרס, סטינג , אייאן אנדרסון - ג'טרו טול,
ואז הגיע מלחמת לבנון השניה, ואנחנו יכולים לשכוח מהופעות כאלה לאיזה חמש , שש שנים.
נכון להפעה חיה יש היחוד שלה - היי גבוה , הנובע מעוצמת הסאונד, והביחד .
בתחילת הקיץ במקרה קיבלנו את רוג'ר ווטרס, סטינג , אייאן אנדרסון - ג'טרו טול,
ואז הגיע מלחמת לבנון השניה, ואנחנו יכולים לשכוח מהופעות כאלה לאיזה חמש , שש שנים.
נכון להפעה חיה יש היחוד שלה - היי גבוה , הנובע מעוצמת הסאונד, והביחד .
עולם שעובד לכל אחד באהבה איכפתיות ושיתוף פעולה.
Re: קונצרט חי לעומת הציוד הביתי
SONYES כתב: בבית יש לנו הקלטות ששומעים טוב יותר מהאולם פירוט מדהים כי על כל כלי שמו את האוזן שלך דרך אוזנו של מהנדס ההקלטה...
בהיכל התרבות בעשרים שנה אחרונות ההיתי רק מעט
שם בגלל הרעש של המיזוג רעש בצלופן ריחות הבוסם הצרפתי והפרעות שונות כן מאד בביתי שקט אם אפשר אך חוייה חייה יש רק באולם וזה חלק מעניין שיראו אותך אך מי שבאמת אוהב מוסיקה נשאר בחוץ כי אין לו כסף לקונצרט יקש שכזה....
לא מסכים עים זה..
ברנבויים אמר פעם בראיון שמוסיקה מוקלטת זה כמו אוכל מקופסאות שימורים.. עים זה אני מסכים..
שום מערכת לא יכולה להעתיק את המוסיקה כפי שהיא נישמעת באולם.. וצריך מידי פעם ללכת לקונצרטים כדי לישמוע איך זה באמת...
.
אתה צודק וגם ברנבויים
אתה יודע בשנים הראשונות של שנות השמונים של המאה שעברה הלכתי להמון קונצרטים בתא לאחר שההיתי מגיע ממש מהצפון עכשו אני ליד הפיעילות ואני בבית עם עצמי הקונצרט האחרון ההיתי באבו גוש שמעתי הנדל טבה דאום נו אחלה הגעתי הביתה מול המערכת הנדל אנגלי מקורי אקדמיה למוסיקה עתיקה והגווד התעופף אצלי כמו זיקוקים של יום עצמאות
ברנבויים מעולה ואני מאד מעריך אותו אם כי בשנים אחרונות נעשה מרובע
שמעתי אותו עם הפילהרמונית ברלין 1988 ובקונצרטים כאן בפילהרמונית אך תמיד אני חוזר להקלטות שלו עם הקאמרית האנגלית במוצרט טוב יש מה להנות ממנו דעתו הפוליטית לא מענינת אותי כהו זה
או בשנים שהי ה בשיקאגו יש לי הקלטות מעולות של ברוקנר ויצירות רוסיות ממש כיף,
לא פעם חזרתי הביתה מקונצרט של הגדולים ברנשטיין שולטי אבאדו
מזור ומהטה ותמיד הורדתי את הטרבל במערכת אז היה לי מגבר קנווד
לקסמן קלאס א דנונים וכו היום אותו הדבר עדין אני מחפש את העגול וחם
טוב קצת מוגזם
שבת שלום
ברנבויים מעולה ואני מאד מעריך אותו אם כי בשנים אחרונות נעשה מרובע
שמעתי אותו עם הפילהרמונית ברלין 1988 ובקונצרטים כאן בפילהרמונית אך תמיד אני חוזר להקלטות שלו עם הקאמרית האנגלית במוצרט טוב יש מה להנות ממנו דעתו הפוליטית לא מענינת אותי כהו זה
או בשנים שהי ה בשיקאגו יש לי הקלטות מעולות של ברוקנר ויצירות רוסיות ממש כיף,
לא פעם חזרתי הביתה מקונצרט של הגדולים ברנשטיין שולטי אבאדו
מזור ומהטה ותמיד הורדתי את הטרבל במערכת אז היה לי מגבר קנווד
לקסמן קלאס א דנונים וכו היום אותו הדבר עדין אני מחפש את העגול וחם
טוב קצת מוגזם
שבת שלום
Re: קונצרט חי לעומת הציוד הביתי
קטונתי מלשפוט לגבי קונצרטים קלאסיים, (אך בג'אז מנסיוני יש לכאן ולכאן) אבל תוך כדי עלעול בעיתון היומי נקלטה בעיני הכותרת "למה צחק מוצרט", תאור חוויה מקונצרט הפילהרמונית עם ראדו לופו (פסנתר) ובארנבוים (פסנתר וניצוח), רק מקריאת הכתבונת מקבלים צמרמורת / זיקוקים כמו ש"סוני" כתב. קשה כנראה לדמיין את גודל החוויה החיה. טוב נאלץ כנראה לחכות לחגיגות ה 100 (עם בארנבוים יהיה פנויramkol כתב:SONYES כתב: בבית יש לנו הקלטות ששומעים טוב יותר מהאולם פירוט מדהים כי על כל כלי שמו את האוזן שלך דרך אוזנו של מהנדס ההקלטה...
בהיכל התרבות בעשרים שנה אחרונות ההיתי רק מעט
שם בגלל הרעש של המיזוג רעש בצלופן ריחות הבוסם הצרפתי והפרעות שונות כן מאד בביתי שקט אם אפשר אך חוייה חייה יש רק באולם וזה חלק מעניין שיראו אותך אך מי שבאמת אוהב מוסיקה נשאר בחוץ כי אין לו כסף לקונצרט יקש שכזה....
לא מסכים עים זה..![]()
ברנבויים אמר פעם בראיון שמוסיקה מוקלטת זה כמו אוכל מקופסאות שימורים.. עים זה אני מסכים..
שום מערכת לא יכולה להעתיק את המוסיקה כפי שהיא נישמעת באולם.. וצריך מידי פעם ללכת לקונצרטים כדי לישמוע איך זה באמת...
....
הכותב אגב- חנוך רון.
javascript:emoticon('
')
')