יצא לי לפרק כמה פעמים רסיבר מהסדרה הספציפית הזו ואני יכול לומר לך שהעומס התרמי על 2 כרטיסים שם (אחד קשור ל-HDMI) הינו גבוה וה-DESIGN שם "אינו אידאלי".
בכרטיסים הללו (שפירקתי) ישנם מס' רכיבים שם שפולטים חום בכמות גבוהה מאוד (חלקם פולטים חום ברמות של GPU של כרטיסי מסך) , המרחק בין הרכיבים ,הקירור הפאסיבי שלהם , עובי המעגל המודפס , מספר השכבות שלו והאוורור הכללי ברסיבר אינם מספיקים.
אני מעריך כי אונקיו במקרה הזה - לא בצעו מספיק בדיקות ולכן ישנם לא מעט שהתלוננו על בעיות זהות הנוגעות לרסיבר מהסדרה הנ"ל.
שימו לב כי בסדרה לאחר מכן - נפתרה הבעיה.
אינני יודע האם אונקיו תכננו את כל הרסיבר או רק את חלקו , יכול להיות שפיתוח כרטיסים מסוימים ובכללם כרטיס ה- HDMI בוצע או נרכש מיצרן שלישי.
רסיברים שתוקנו (לפחות מה שאני בדקתי) עקב בעיות התמונה/HDMI , הגיעו עם כרטיס HDMI שונה ו"קריר" הרבה יותר.
כנראה שהם שינו משהו בכרטיס הנ"ל
בכל מקרה לפותח השרשור:
כל החימומים שאתה ביצעת אינם מועילים לרסיבר אלא "מקצרים" את חיי הרכיבים ועלולים לגרום נזק במקומות אחרים ברסיבר.
במידה ותהיה מעוניין - אתה מוזמן ליצור עימי קשר ואשמח לעזור לך (כמובן ללא עלות) .
@movieman
·
אני יודע שהפעולות אכן עלולות לפגוע ברכיבים, אבל הייתי קצת נואש. מצד אחד לא רציתי להפקיר את המכשיר לידי טופ-אודיו, שטורחים להיות הכי מעורפלים שאפשר לגבי עלות תיקון אפשרית, ולא מצאתי מעבדה אחרת.
המון תודה על ההצעה שלך. אם (ואני מניח - כאשר ) הבעיה תחזור, אשמח מאוד ליצור אתך קשר ואני מקווה שתצליח לעזור! (Y)
מה הקשר לנושא הדיון? זה סוג של הזמנה לריקול על מכשירים בודדים שסובלים ככל הנראה מפגם בצ'יפ אחר לגמרי...
אם כבר, יש כאן עדות ניצחת לתהליכי בקרת איכות ושירות לקוחות מעולים של חברה רצינית.
...
·איך אתה מזהה כאן עדות ניצחת לבקרת איכות?? כן, יש כאן שירות נהדר (באמת נהדר, לא בצחוק), שלצערי עבורי יהיה קשה לממש משום שרכשתי את המכשיר בארה"ב והשירות יבוצע שם. עם זאת, זו כן עדות ניצחת, לא לבקרת איכות אלא לבקרת נזקים - חברה שפישלה בהליך הפיתוח/ייצור, וצריכה לכבות שריפות. הלוואי עלינו יותר חברות שיכבו ככה שריפות, אבל זה לא מפחית מחומרת השיווק של סדרה בעייתית.
@movieman
·
קודם כל - שוב המון המון תודה!!!! מאוד מעריך זאת!!!
האמת שכמו שציינתי לפני מספר הודעות, הישגתי כרטיס חדש מגרמניה והכל היה מעולה עד מספר הפסקות חשמל ברצף שארעו היום באיזור מגוריי (למרות שהרסיבר מחובר לאל פסק + avr) וכרגע ברגע שאני מדליק את הרסיבר אני מקבל על התצוגה שלו את הדבר המופלא הבא:
2-3 שניות לאחר מכן הרסיבר פשוט נכבה....
מה זה יכול להיות עכשיו?????? זה משהו שניתן ושווה לתקן לדעתכם?
האם יש טעם לפנות לטופ אודיו?
אני אתן לך את חמשת הסנטים שלי בנדון.
לדעתי המכשיר הוא סוס מת, יתכן שזה הגיל, יתכן שהחום פגע גם במקומות אחרים.
אני הייתי מחבר חזרה את כרטיס ה HDMI הישן לבדודד את התקלה. יתכן והתקלה נובעת מהחדש.
אם התקלה נמשכת, תמכור את הכרטיס החדש באיביי לכל המרבה במחיר ואת הרסיבר תזרוק לפח. מי יודע מה עוד ימות בו בעתיד.
אם התקלה קשורה לכרטיס החדש צור קשר עם המוכר.
קשה לי להאמין שנפילת חשמל, קל וחומר דרך מערכת אל-פסק תגרום לתופעה שכזו.
לא מסתדר לי שפעמיים הלך אותו כרטיס אצלך בגלל הפסקת חשמל ועם מע' אל-פסק (שעוזרת במקרים מאוד מסויימים) .
עדכון אותנו בנושא.
אגב לי יש את האח הקטן יותר ה-709 , מכשיר עם איכות טובה , גם במצב סטריאו .
אני נהנה ממנו בכל רגע !
לא חושב שהבעיות נגרמות בגלל הגיל שלו - זה מכשיר שקיים בשוק 4-5 שנים .
נערך לאחרונה על ידי movieman ב 16/04/2015 10:54, נערך פעם 1 בסך הכל.
בועזון כתב:הרסיבר מוקם לפי הנחיות היצרן (עם ספיירים).
...
לא ממש נכון.
בחוברת כתוב:
20 סנטימטר רווח מצידו העליון, ומשני צדדיו של המכשיר,
10 סנטימטר מאחור.
ובנוסף:
אם מעל המכשיר יש מדף, צריך רווח של 10 סנטימטר בין הקצה האחורי של המדף ובין גב הארונית, כדי שאוויר חם לא יישאר לכוד.
בתמונה שפרסמת רואים שזה לא המצב אצלך, לא קרוב אפילו.
teenet כתב:@movieman
·
קודם כל - שוב המון המון תודה!!!! מאוד מעריך זאת!!!
האמת שכמו שציינתי לפני מספר הודעות, הישגתי כרטיס חדש מגרמניה והכל היה מעולה עד מספר הפסקות חשמל ברצף שארעו היום באיזור מגוריי (למרות שהרסיבר מחובר לאל פסק + avr) וכרגע ברגע שאני מדליק את הרסיבר אני מקבל על התצוגה שלו את הדבר המופלא הבא:
2-3 שניות לאחר מכן הרסיבר פשוט נכבה....
מה זה יכול להיות עכשיו?????? זה משהו שניתן ושווה לתקן לדעתכם?
האם יש טעם לפנות לטופ אודיו?
טוב, אז אין לי מושג למה... אבל הבאתי את הרסיבר למעבדה של טופ אודיו... שילמתי 260 ש״ח עבור בדיקה ועכשיו אני צריך לחכות כשבועיים עד שאשמע מהם.
מה אם אומרים - עשיתי טעות? ניתן בכלל לתקן בעיות כאלה בלי שיחזרו שוב?
אולי הייתי פשוט צריך למכור אותו לחלקים ולקנות משהו חדש?