לאחר קריסת דיסק במערך RAID0 אני רוצה לעבור ל NAS. תקציב גדול. מספר שאלות

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
shurvitz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 755
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #81 

אאל"ט אמור להיות גם SHR-2 שמקביל ל-RAID-6 מבחינת יתירות. היתרון של SHR על RAID רגיל הוא בגמישות השימוש בדיסקים בגדלים שונים. הוא מנצל טוב יותר את המקום הפנוי כך שגם אם לא כל הדיסקים זהים, לא תישאר (כמעט) עם מקום מבוזבז ללא שימוש.

Batnun
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3629
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 482 פעמים

שליחה #82 

כרגע בדקתי - אני מקבל בסביבות 127MB לשניה בהעתקת קבצים בתוך ה-NAS. יש לציין שברקע עובד קליינט של טורנט ועוד שרתים שונים. ה-NAS מכיל 12 דיסקים של 4TB, במערך יחיד של SHR-2.

מותר לשאול איך בדיוק ביצעת את בדיקת מהירות ההעתקה מספריה לספריה בתוך ה-NAS?...

Batnun

.

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4892
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 516 פעמים

שליחה #83 

פה תמצתתי הסבר על SHR ויש קישור לוויקי.

@kingikra
יש לך סתירה בין 1 ל2.
לא סביר שהעתקה דרך הרשת תהיה מהירה יותר מהעתקה מספרייה לספרייה בתוך השרת. בשני המקרים השרת מבצע את אותה הפעולה שהיא כתיבה למערך. במקרה השני הוא גם קורא מהמערך, שלדעתי לא אמור להשפיע על ביצועי הכתיבה.
נערך לאחרונה על ידי ufffnick ב 26/06/2014 12:06, נערך פעם 1 בסך הכל.

shayze
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2626
נתן תודות: 165 פעמים
קיבל תודות: 137 פעמים

שליחה #84 

וואלה, לא שמתי לב שזאת הבדיקה. חשבתי שאלה בדיקות קריאה וכתיבה מהרשת...
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.

The story of stuff
http://www.storyofstuff.com/

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #85 

אוקיי. אענה לכולם לפי הסדר:
shayze,

כתבת משהו מעניין לגבי המפתחות. אבדוק בדוקומנטציה מה מונע ממני לפתוח את הסלוטים. יכול להיות שהוסיפו הגדרה מסויימת.
לגבי כתיבה מהרשת, כבר הזכרתי שזה הרבה פחות מעניין אותי. את הקבצים הבעייתיים אני מתכנן להוריד ישירות לNAS ויש לי בסה"כ פס של 200 מגה.
מה שיותר מעניין זה הכתיבה והקריאה בתוך ה NAS.

shurvitz,

תודה רבה אבל כל הדיסקים שלי באותו הגודל לכן זה לא רלוונטי לי. אלא אם כן, לא ידרש שום איבוד מידע בעתיד אם ארצה להוסיף דיסקים גדולים יותר במקום כמה מהנוכחים.

Batnun,

תודה. אכן מהירות טובה מאוד ל RAID6. את הבדיקה ביצעתי באמצעות יצירת סיפרייה בתוך סיפריית ה SHARE ואז העתקתי (לא CUT) את הקובץ לתוך הסיפרייה.

ufffnick,

אני לא אתווכח איתך אבל מהניסיון שלי הקריאה בהחלט משפיעה על הכתיבה.
לפני שרכשתי את ה NAS, הייתי משתמש בדיסק SSD למערכת ההפעלה שבבדיקות עם CristalDiskMark הגעתי לביצועים של 300 קריאה ו 150 כתיבה והיה לי גם 4 דיסקים ב RAID0 שבבדיקות הציגו קריאה של 600 וכתיבה של 500 אבל בהעתקת קובץ על ה RAID לא עברתי את ה 150. לעומת זאת, כשהעתקתי מה SSD קובץ גדול ל RAID0, קיבלתי את המקסימום האפשרי במגבלות ה SSD שזה 300.

תודה

shayze
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #86 

kingikra, רק הערה קטנה אחת: הרעיון של SHR נועד להבנתי לאפשר הגדלה הדרגתית של הNAS כשיוצאים דיסקים בעלי נפח גדול יותר
פשוט מוציאים דיסק קטן ומחליפים בגדול, בדיוק כאילו היית מחליף כונן שכשל.
אין איבוד מידע, ולא צריך להחליף את כל הכוננים (לפעמים זאת משכנתא קטנה) כדי להגדיל את נפח הNAS
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.

The story of stuff

Batnun
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #87 

נראה לי שבצורה שביצעת את הבדיקה, אתה בעצם מעתיק דרך ה-PC...

נסה לבצע בדיקה דרך הדפדפן, תוך שימוש ב-Synology File Station:
http://www.synology.com/en-global/support/tutorials/569

Batnun

.

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #88 

shayze כתב:kingikra, רק הערה קטנה אחת: הרעיון של SHR נועד להבנתי לאפשר הגדלה הדרגתית של הNAS כשיוצאים דיסקים בעלי נפח גדול יותר
פשוט מוציאים דיסק קטן ומחליפים בגדול, בדיוק כאילו היית מחליף כונן שכשל.
אין איבוד מידע, ולא צריך להחליף את כל הכוננים (לפעמים זאת משכנתא קטנה) כדי להגדיל את נפח הNAS
...
·

אוקיי. שכנעת אותי.

תודה רבה

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #89 

Batnun כתב:נראה לי שבצורה שביצעת את הבדיקה, אתה בעצם מעתיק דרך ה-PC...

נסה לבצע בדיקה דרך הדפדפן, תוך שימוש ב-Synology File Station:
http://www.synology.com/en-global/support/tutorials/569

Batnun

.
...
·

טוב. משהו מאוד לא ברור לי. זה שיש לי NETWORK DRIVE ואני משתמש בחלון מהמחשב כדי להעתיק על ה NAS דברים, זה מעביר את הקבצים דרך ה PC? אם כן אז אני מבולבל. מה שכן, הגדרתי עכשיו RAID0, העתקתי קובץ בצורה הזאת וקיבלתי מהירות מזעזעת. אח"כ ביצעתי שוב את הבדיקה כמו שאמרת. דרך ה GUI של ה NAS ועדיין קיבלתי רק 154 מגה.
אין לי מושג מה קורה כאן.

תודה רבה

Batnun
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #90 

לדעתי דרך share ההעתקה מתבצעת דרך ה-PC. נראה לי שאתה יכול לבדוק את זה עם ה-Activity על כרטיס הרשת.

העתקת קבצים בין ספריות בתוך ה-NAS היא בעצם פעולה שבה כל הדיסקים קוראים וכותבים בו-זמנית, לכן זה איטי.
ב-RAID0 השיפור יראה בעיקר בקריאה מה-NAS דרך הרשת. כמובן שאז צוואר הבקבוק הוא מהירות כרטיס הרשת שלך.

בכל מקרה, כדי להעביר קבצים בתוך ה-NAS, אני משתמש ב-Synology File Station, תוך שימוש ב-Move ולא ב-Copy.
כמובן שאז זה כמעט מיידי...

Batnun

.

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #91 

Batnun כתב:לדעתי דרך share ההעתקה מתבצעת דרך ה-PC. נראה לי שאתה יכול לבדוק את זה עם ה-Activity על כרטיס הרשת.

העתקת קבצים בין ספריות בתוך ה-NAS היא בעצם פעולה שבה כל הדיסקים קוראים וכותבים בו-זמנית, לכן זה איטי.
ב-RAID0 השיפור יראה בעיקר בקריאה מה-NAS דרך הרשת. כמובן שאז צוואר הבקבוק הוא מהירות כרטיס הרשת שלך.

בכל מקרה, כדי להעביר קבצים בתוך ה-NAS, אני משתמש ב-Synology File Station, תוך שימוש ב-Move ולא ב-Copy.
כמובן שאז זה כמעט מיידי...

Batnun

.
...
·

ציינתי מקודם שיש לי בתוך המחשב 4 דיסקים ב RAID0 ואני מקבל 150. למה ב NAS עם 8 דיסקים אני מקבל מהירות דומה?

שימוש ב MOVE לא נותן לי שום אינדיקציה.

תודה

Batnun
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #92 

שימוש ב-Move לא נותן אינדיקציה כי זה כמעט מיידי.

אני מניח שביצועי ה-RAID מושפעים מהרבה גורמים, כמו סוג כוננים, זיכרון cache, מעבד, וכמובן בקר הדיסקים.

Batnun

.

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #93 

Batnun כתב:שימוש ב-Move לא נותן אינדיקציה כי זה כמעט מיידי.

אני מניח שביצועי ה-RAID מושפעים מהרבה גורמים, כמו סוג כוננים, זיכרון cache, מעבד, וכמובן בקר הדיסקים.

Batnun

.
...
·

אם ככה אז הייתי מצפה לפחות לפי שתיים ביצועים. הדיסקים שיש לי ב NAS איכותיים יותר ממה שיש במחשב (קניתי בזמנו את הזולים ביותר), הם המומלצים ביותר ע"פ האתרים של SYNOLOGY ושל WD, וכל שאר הרכיבים בטוח יותר טובים ממה שיש אונבורד.

Batnun
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #94 

אם אני לא טועה ה-RAID ב-Synology מיושם בתוכנה ולא בחומרה. במחשב יש לך בקר RAID אינטגרלי?

Batnun

.

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #95 

Batnun כתב:אם אני לא טועה ה-RAID ב-Synology מיושם בתוכנה ולא בחומרה. במחשב יש לך בקר RAID אינטגרלי?

Batnun

.
...
·
לא יודע מה זה אינטגרלי. יש לי בקר RAID אונבורד. לא כרטיס PCI יעודי. אני מאוד אופתע אם ה RAID ב SYNOLOGY מיושם בתוכנה. זה יהיה ביזיון מבחינתי.

shayze
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #96 

כמה דברים:
1. אם הבקר של ה-RAID הוא on board, משמע הRAID לפחות בחלקו תוכנתי. בד"כ אלה בקרים מאוד זולים שלא עושים יותר מידי ורוב העבודה נעשית בדרייברים. זה לפחות ניסיוני. אם משהו התעדכן בכמה שנים מאז התעסקתי עם RAID כזה, אשמח לשמוע.
2. זה שאתה מעתיק דרך תיקיה שממופת למחשב מנצל בהחלט את משאבי הרשת. אתה בעצם מעתיק את הקובץ קודם כל אליך ואז חזרה ליעד שלו. כך שזאת לא הבדיקה הנכונה שיש לבצע.
3. לא יודע איך synology מימשו את הRAID שלהם, אבל חשוב לציין שבקר RAID באיכות גבוהה, עולה לדעתי אפילו יותר מעלות הNAS עצמו בחלק מהמקרים, כך שניתן להניח שלפחות בחלק מהדגמים מדובר בRAID תוכנתי.

אם אתה רוצה לבצע בדיקה תשווה תפוחים לתפוחים.
תבצע העתקה מקומית בNAS כמו שbatnum הציע, באותה תצורת RAID שעשית בדיקות במחשב המקומי ואז תוכל להשוות.
תוודא רק שאתה מעתיק את אותו קובץ/תיקיה כי גם לסוג התוכן המועתק יש השפעה על המהירות.

The story of stuff

Batnun
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #97 

kingikra כתב:
...
...
·
לא יודע מה זה אינטגרלי. יש לי בקר RAID אונבורד. לא כרטיס PCI יעודי. אני מאוד אופתע אם ה RAID ב SYNOLOGY מיושם בתוכנה. זה יהיה ביזיון מבחינתי.
...
·

http://forum.synology.com/enu/viewtopic ... 962#p36962

http://www.raidtips.com/software-raid.aspx

ציטוט:

All Synology systems use software RAID.

למיטב ידיעתי המצב זהה עם QNAP, NetGear וכו'.

Batnun

.

lasik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2804
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 310 פעמים

שליחה #98 

Batnun כתב:
...
...
·

ציטוט:

All Synology systems use software RAID.

למיטב ידיעתי המצב זהה עם QNAP, NetGear וכו'.

Batnun

.
...
·יעני סינולוגי זה פרי נאס במארז מהודר וממשק נחמד, מבחינת הביצועים?

rm1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1589
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #99 

פחות או יותר כן.
המארז המהודר חסכוני בחשמל ומעוצב יותר אבל כל השאר רץ בתוכנה כולל ה-RAID.
ראו את הפרויקט הנחמד הזה: XPEnology.com
http://www.avforums.com/threads/xpenolo ... n.1786235/
Synology משתמשים בתוכנה שלהם בחלקים שהם GPL ולכן למעשה התוכנה שלהם מפורסמת כ-OPEN SOURCE
החברה האלה (XPEnolog) מקמפלים את הקוד עבור פלתפורמת X86 סטנדרתית וניתן להריץ אותה על כל PC שיראה כ-DS3612

shayze
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #100 

לא יודע מה הביצועים של freenas, אבל סינולוג'י זה בהחלט מוצר מוגמר ואיכותי, לפחות מה שיש לי בבית.
בנוי לפיזור חום יעיל, ופעולה שקטה כלחישה, צריכת חשמל טובה מאוד, זמינות גבוהה, תמיד יש עדכונים למערכת ההפעלה, שפע של אפליקציות מאוד נוחות ורק משתפרות כל הזמן, יכולת LAG מאוד פשוטה להפעלה והכי חשוב, ביום יום, דורש ממני 0 התעסקות.

The story of stuff

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”