כיצד לבצע בדיקת נחיצות הסנטר?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3439
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 221 פעמים

שליחה #81 

טלHD כתב:קובי,
זו הייתה דעתך גם לפני עידן הווילסונים?
מתי השתמשת בסנטר לאחרונה?
...
התשובה היא כן, יכול להיות שבחלל אחר התוצאה היתה פחות טובה.
השימוש שלי בסנטר היה On&Off

אגב, הדיון הזה מתנהל גם בארצות אחרות.

mbd
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3601
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 2020 פעמים

שליחה #82 

yarino כתב:אני אומר את דעתי האישית,

לטעמי רמקול סנטר רק גורע מפני שהוא לעולם לא ישמע זהה לקדמיים גם אם הוא מאותו יצרן ומאותה סידרה וגם אם תכיילו אותו ללא סוף.

אני יכול להעיד שאצלי ללא הסנטר השיפור בסאונד משמעותי מהסיבה שהבמה הקדמית זהה ואין לי את ה"בור" שמקבלים עם הסנטר, יתרה מזאת אני תמיד חושב שהסנטר שלי עובד למרות שהוא לא מחובר.

צריך לזכור,סנטר לא מעביר רק דיאלוגים !!
...
היות וזה טעמך זה הדבר החשוב ביותר.
רק כמה עובדות שוליות. גם ווילסון חשב כך עד שכמו שהוא אמר יצא לו להקשיב למערכת ק"ב טובה
שכללה סנטר והוא החליט לייצר מק"ב מלאה כולל סנטר סראונד וסאב. המערכת יצאה "פגז" אבל
כשהוא רצה להוסיף את הסנטר לקידמיים אחרים זה לא עבד . ואז במשך שנתיים הוא עבד על פיתוח
סנטר שיתאים לכל הרמקולים של ווילסון היות ויש להם צליל יחודי ונכון להיום הסנטר החדש תואם
את סדרות הרמקולים של ווילסון. אז היתי אומר שאם ווילסון הגיע למסקנה שסנטר זה מרכיב חשוב
בק"ב כניראה שיש בזה מן האמת.

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9325
נתן תודות: 1557 פעמים
קיבל תודות: 357 פעמים

שליחה #83 

איתן ידידי,

אני קצת חלש בצד הטכני ומעולם לא ביצעתי ניסויים כאלה.
בכל אופן, למרות שהמרחק בין הקדמיים רק כ-1.80 מ', לעולם לא אוותר על סנטר.
עבורי זה הרמקול הכי חשוב במערכת, ולא אכפת לי מה אחרים חושבים.
אדרבא, לאחרונה אפילו התחלתי להשתעשע ברעיון המטורף, להחליף לדגם הגדול יותר HTM1D :wink:

avilior
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1629
נתן תודות: 191 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #84 

אני יכול להעיד על עצמי שמעולם לא היה לי סנטר ולא הרגשתי בחסרונו. הדיבור מגיע בדיוק מהמרכז ואני חי טוב עם המצב הזה. כשהבאתי סנטר שהיה נחות מהקדמיים הדבר פגם בסאונד בצורה מורגשת. כאן מותר לציין כי את אשתי לא מעניין כל מה שקשור לסאונד ולמזלי אני תמיד יושב בסוויט ספוט. אם לא הייתי יושב בסוויט ספוט אין ספק שהסנטר היה הכרחי על מנת למקד את הסאונד. לא יודע לגבי המהנדסים בדולבי, אני הייתי משווה באזניים לפני שהייתי רוכש אחד כזה ואם אין הבדל זו לא בושה להגיד שלא חשים בהבדל ואין בו צורך, כל מקרה לגופו (f)

niko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4966
שם מלא: איתן
נתן תודות: 912 פעמים
קיבל תודות: 452 פעמים

שליחה #85 

חבר'ה, בהחלט שרשור מעניין.

אני חייב לציין שאני/שהייתי תומך נלהב בנחיצות הסנטר, בגלל מעבר המערכת ערכתי את הבדיקה.

אני בהחלט מבין את הטענה ההגיונית שאם התוכן 5.1 כך צריך לשמוע, נושא ביטול הסנטר עלה כאן גם בעבר(רן מויאל, 9000ES ועוד) ומכאן בא הרעיון.

קובי, שאלתי מכיוון שאני יודע שכך אתה שומע ורציתי לשמוע האם אתה מרוצה מהמהלך, תודה.

יואב, תודה על הבדיקה וכנראה שהתוצאה מורכבת ממשתנים רבים, אני דווקא בדקתי קטעים עם דיאלוג ולא אקשן,אולי זו הבעיה.... :idea:
הסנטר אצלי לא מסדרת הסיגניצ'ר של הקדמיים, הוא מסדרה אחת תחתיהם אבל לא פראייר בכלל 8)

כפי שאמרתי קודם, אני אבדוק שוב רק שצריך בית פנוי ושקט לבדיקה, ייקח כמה ימים.

נ.ב, איפה מרטין :?:

אם משהו לא השתנה גם הוא ללא סנטר, מרטין תגובתך?
רשימת הציוד: Paradigm Signature S8v2| JVC X5500| Arendal sub 2V| Arendal center 1723| SVS ultra surround|KEF T101 Atmos | Anthem MRX 1140

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #86 

bariko כתב:איתן ידידי,

אני קצת חלש בצד הטכני ומעולם לא ביצעתי ניסויים כאלה.
בכל אופן, למרות שהמרחק בין הקדמיים רק כ-1.80 מ', לעולם לא אוותר על סנטר.
עבורי זה הרמקול הכי חשוב במערכת, ולא אכפת לי מה אחרים חושבים.
אדרבא, לאחרונה אפילו התחלתי להשתעשע ברעיון המטורף, להחליף לדגם הגדול יותר HTM1D :wink:
...
bariko

לדעתי אצלך ניתן בקלות לוותר על הסנטר . בנוסף תרגיש את הקדמיים שלך טוב יותר .

במידה והגעת למסקנה שרמקול הסנטר הוא הכי חשוב מבחינתך . זה רק מראה שהוא בולט יותר מהקדמיים שלך .

קבל טיפ קטן .... הרמקולים הקדמיים הם עמוד התווך של המערכת והם החשובים ביותר .
במידה ואתה לא מרגיש כך , משמע שמשהו בכיול שלך לוקה בחסר .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

LiorShap
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3068
נתן תודות: 141 פעמים
קיבל תודות: 491 פעמים

שליחה #87 

דעתי הצנועה -
רמקול סנטר סובל ( או המאזין בעצם :D ) לרוב ממיקום רע מאוד ביחס לקדמיים שדווקא שם אנחנו דואגים לשים
דגש למיקום. מניסיוני בדרך כלל אנשים לא קונים עבורו סטנד ייעודי א. בגלל שלא בא להם להשקיע ב. קשה מאוד
למצוא לסטנד הזה מקום הגיוני בסלון. למי שיש מרתף קולנוע שיהיה בריא , או חדר ייעודי עם אקוסטיקה לפי הספר,
אין לי ספק שלא יוותר על סנטר בחיים. הרמקול ש 50% מהמידע מועבר אליו לא יכול להיות מיותר .
עם כל הכבוד לפרוססור שמעביר את המידע לקדמיים זה סה״כ סימפול תוכנתי או במילים אחרות Virtual.
לסיכום - סנטר שיושב על מזנון מעץ , או במקרה הטוב איזה סטנד זכוכית ״מושקע״ מאבד 50% מהצלילות שלו.
דעתי היא שאנשים שישקיעו יותר מחשבה במיקום של הסנטר , בדגש על מיקום אופטימלי - קו אחד עם הקדמיים
מבחינת מיקום האלמנטים או להבדיל הטייה שלו כלפי מעלה, ישפרו את החוויה ממנו בצורה קיצונית וישדרגו את
הסטאפ דרגה או שתיים לפחות.
נערך לאחרונה על ידי LiorShap ב 07/10/2013 10:36, נערך 2 פעמים בסך הכל.

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9325
נתן תודות: 1557 פעמים
קיבל תודות: 357 פעמים

שליחה #88 

איציק,
הכיול בסדר גמור.
בכוונה הגברתי את הערכים של הסנטר, כי אני אוהב לשמוע את הדיאלוגים ברורים.
אין מצב שאוותר על הסנטר, בכל סטאפ שהיה או שיהיה.

ליאור העלה נקודה חשובה.
אם היה לי מקום, בהחלט הייתי מציב את הסנטר על הסטנד היעודי שלו.

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #89 

ואז במשך שנתיים הוא עבד על פיתוח סנטר שיתאים לכל הרמקולים של ווילסון היות ויש להם צליל יחודי ונכון להיום הסנטר החדש תואם את סדרות הרמקולים של ווילסון. אז היתי אומר שאם ווילסון הגיע למסקנה שסנטר זה מרכיב חשוב בק"ב כניראה שיש בזה מן האמת.
...
כל יצרן יגיד שהסנטרים שלו תואמים לרמקולים שלו. ווילסון הוא איש מכירות (ממולח למדי), ואם הוא יכול לעשות עוד קצת $$$ מלקוחות שירכשו רמקול סנטר מהתוצרת שלו, למה לא?

מי שרוצה לעשות השוואה בכל הקשור לנחיצות הסנטר צריך לעשות אותה עם שלושה רמקולים זהים (כן, נושא בעייתי), כאשר שלושתם מונחים באותה הצורה, כלומר לא קידמיים על סטנדים וסנטר על המזנון או משהו כזה.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17934
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #90 

HazooM כתב:
ואז במשך שנתיים הוא עבד על פיתוח סנטר שיתאים לכל הרמקולים של ווילסון היות ויש להם צליל יחודי ונכון להיום הסנטר החדש תואם את סדרות הרמקולים של ווילסון. אז היתי אומר שאם ווילסון הגיע למסקנה שסנטר זה מרכיב חשוב בק"ב כניראה שיש בזה מן האמת.
...
כל יצרן יגיד שהסנטרים שלו תואמים לרמקולים שלו. ווילסון הוא איש מכירות (ממולח למדי), ואם הוא יכול לעשות עוד קצת $$$ מלקוחות שירכשו רמקול סנטר מהתוצרת שלו, למה לא?

מי שרוצה לעשות השוואה בכל הקשור לנחיצות הסנטר צריך לעשות אותה עם שלושה רמקולים זהים (כן, נושא בעייתי), כאשר שלושתם מונחים באותה הצורה, כלומר לא קידמיים על סטנדים וסנטר על המזנון או משהו כזה.
...

יש רצוי ויש מצוי
ברור שרצוי לעשות עם שלישיה זהה אבל בודדים אלו שיכולים לעשות זאת אז מה אתה מציע ,שלא יבדקו ?? לדעתי זו טעות.
יש לבדוק במסגרת המגבלות הקיימות ולקבל החלטה בהתאם לתוצאות.

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7043
נתן תודות: 1274 פעמים
קיבל תודות: 1465 פעמים

שליחה #91 

אני ממש שמח שהדיון עלה על פסים של כיבוד דעתו של הזולת, ולא כפי שהיה בתחילה.

ובשורה התחתונה לדעתי כל אחד עושה בסופו של דבר את מה שהוא אוהב יותר ואם הבחירה נעשת במבחן שמיעה אין ויכוח כלל וכמו שבחינוך אומרים חנוך לנער על פי דרכו אפשר לאמר"קנפג מערכתך לפי שמיעתך"

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #92 

molvy,

גנבת לי את המילים.
ממש כך

תענוג של דיון
העם דורש..... כל מיני דברים

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3439
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 221 פעמים

שליחה #93 

איתן,
לשאלתך,אני מאוד מרוצה מהמהלך.

חיים
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 4883
שם מלא: חיים לגו
נתן תודות: 1233 פעמים
קיבל תודות: 298 פעמים

שליחה #94 

בסרט קוונטום של נחמה כוונו ל-8 דקות מתחילת הסרט
נסו עם ובלי סנטר
אני בטוח שתבינו את נחיצותו
דיאלוג אדיר לערוץ
נפט וסולר לחימום ביתי,ולתעשיה.
חיים-0532253784

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #95 

חיים כתב:בסרט קוונטום של נחמה כוונו ל-8 דקות מתחילת הסרט
נסו עם ובלי סנטר
אני בטוח שתבינו את נחיצותו
דיאלוג אדיר לערוץ
...
חיים

אני מאוד נהנה מהדיאלוג של אותו קטע בסרט . ועדיין שומעים אצלי פצצה בלי הסנטר (Y)

חיים יש לך סנטר מדהים תהנה ממנו (Y)
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

mbd
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #96 

HazooM כתב:
...
HazooM כתב:

ואתה כמובן הגעת לתובנה הזאת לאחר שבדקתה וניסתה את הסנטר עם שאר הרמקולים של מק"ב של ווילסון והם לא
תאמו. ולאחר מיכן ניסתה את הסנטר אם רמקולים מהסדרות האחרות של ווילסון וגם כאן לא היתה התאמה.
ולכן המסקנה היא שווילסון עושה קומבינה משקר ללקוחות שלו כדי לעשות עוד קצת כסף?
וזה כמובן ברור שכולם תמימים ולא מבינים באודיו ואף אחד לא באמת בדק את תאימות הרמקולים במערכת במיוחד
כאשר מדובר במחירים של ווילסון.

ד.א. אני כן שמעתי גם את כל המערכת וגם את הסנטר בצרוף ה DUETTE 2 כימין ושמאל ובשני המקרים התאום
היה פנטסטי.
...
...
...

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #97 

ואתה כמובן הגעת לתובנה הזאת לאחר שבדקתה וניסתה את הסנטר עם שאר הרמקולים של מק"ב של ווילסון והם לא תאמו. ולאחר מיכן ניסתה את הסנטר אם רמקולים מהסדרות האחרות של ווילסון וגם כאן לא היתה התאמה.
ולכן המסקנה היא שווילסון עושה קומבינה משקר ללקוחות שלו כדי לעשות עוד קצת כסף?
וזה כמובן ברור שכולם תמימים ולא מבינים באודיו ואף אחד לא באמת בדק את תאימות הרמקולים במערכת במיוחד כאשר מדובר במחירים של ווילסון.
...
אם אתה מאמין לכל מילה שהיצרנים אומרים (דייב וילסון בפרט), אז לבריאות (Y)

mbd
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #98 

לא מאמין למילים של אף אחד מאמין למה שאוזניי שמעו.

shigidar
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 434
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #99 

אם אתה מאמין לכל מילה שהיצרנים אומרים (דייב וילסון בפרט), אז לבריאות
...

לא מאמין למילים של אף אחד מאמין למה שאוזניי שמעו.
...
יש לנו לישראלים את התכונה לא "לספור" אנשים אחרים גם אם הם מומחים שהשקיעו עשרות שנים בשכלול המקצוע שלהם. סבא שלי היה אומר: " מאה שנים תחייה, מאה שנים תלמד"

בכל אופן השרשור הזה הזכיר לי נשכחות:
לפני הרבה שנים אחד החברים הטובים שלי השקיע במערכת קולנוע ביתי רצינית ושם בוחטה על סאב, אני קצת זלזלתי בחלוקת התקציב שלו ובכלל בנחיצות הסאב. החבר אמר שזה משנה לו את כל הסרט. הוא הזמין אותי וחבר נוסף לצפות בטוראי ראיין. באנו שנינו יוצאי חי"ר ואילו החבר בעל הק"ב יוצא חיל האויר.
בסצינה שהם נלחמים על הגשר, גם יוסי החבר שלי וגם אני שנינו אמרנו, הנה בא טנק, ואכן אחרי חלקיק שניה הטנק נראה על המסך. החבר שאל אותנו איך אנו ידענו שבא טנק ואמרנו לו שמי שחווה טנקים יודע. מאז אני לא מזלזל בסאב וופרים לקולנוע ביתי...

אולי בעוד שנים אני או מישהו אחר יספר סיפור דומה לגבי הסנטר.
תשמע, תקשיב, תהנה.
חנות המוסיקה של הצפון
www.shigidar.com

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #100 

shigidar כתב:בסצינה שהם נלחמים על הגשר, גם יוסי החבר שלי וגם אני שנינו אמרנו, הנה בא טנק, ואכן אחרי חלקיק שניה הטנק נראה על המסך. החבר שאל אותנו איך אנו ידענו שבא טנק ואמרנו לו שמי שחווה טנקים יודע. מאז אני לא מזלזל בסאב וופרים לקולנוע ביתי...

אולי בעוד שנים אני או מישהו אחר יספר סיפור דומה לגבי הסנטר.
...
(Y) (Y) 8)

טוראי ראיין אכן רפרנס להשקעה בסאונד קולנועי גם בבית, והיית מצרף אליו סרט מלחמה לא פחות טוב: בלאק הוק דאון.

אני מבין אנשים שיש להם רמקולים עם במה ענקית (ווילסונים הם תמיד דוגמה טובה לכך..!) כשהם אומרים שאצלם הסנטר לא קריטי. ובכל זאת, בחדרים גדולים ו/או במקרים שיש צופים שיושבים באופן קבוע בזווית למסך, הסנטר חשוב מאוד.

בסופו של יום הסיבה המקורית לכך שיש בכלל סנטר היא כאמור שבתי קולנוע הם מאוד גדולים, והיה צורך למרכז את הסאונד שבא מהמסך לטובת כלל הצופים באולם, בלי קשר למיקום שלהם. יחד עם זאת, ברגע שהגדירו את הפורמט של 5.1 עבור ק"ב, מהנדסי סאונד התחילו להתייחס אליו כאל ערוץ נפרד לכל דבר ועניין, על כל המשתמע מכך, ולכן לא הייתי מזדרז לוותר עליו.

סתם לדוגמה, אצל יואב לא הייתי חולם לכבות את הסנטר... (f)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”