TD 160

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166

שליחה

טפו טפו טפו... שכחתי לגמרי :oops:

מתחת לציר האלומיניום יש את החלק הפנימי של הציר. זה מאין צינור דק כזה שנראה כמו משפך... גם הוא מתברג החוצה (ייתכן שצריך לאחוז אותו חזק ביד עם מטלית או אולי אפילו פלייר בזהירות על המשפך - שהוא הציר שיושב על מיסב בגוף גליל האלומיניום הגדול). ברגע שהברגת אותו החוצה - הכל משתחרר.

לפני כן, קח לך מרקר או עפרון וסמן את המיקום של הדסקית העגולה בתחתית הציר שמחזיקה בתוכה את המגנט של האנטי-סקייט. למיקום של המגנט יש קוטביות שמשפיעה על האנטי-סקייט והתקנה לא נכונה הופכת את ההתנהגות של המכניזם. סמן בצורה שתדע באיזה כיוון להניח בחזרה את הדסקית.

בהצלחה (f)

raniburg פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1434

שליחה

לא הצלחתי פירוק מלא,זה עיכב אותי ונגמר לי הזמן,ניקיתי ושימנתי מיסבים הרכבתי הכל חזרה והמכשיר מנגן (אין לי עוד פטיפון :( )
גם לא החלפתי את החיווט שהגיע שלשום מקנדה
(הרצועה עדיין לא הגיעה :@ למרות שהוזמנה כשבוע לפני החיווט?! מוסטפ....)
מה שכן, פירקתי את המחבר שבין הזרוע לשלה, נראה תקין וחדש לגמריי בדקתי עם DMM הכל שווה
לסיכום - נקרא לזה פירוק והרכבה של הזרוע למטרת איסוף מודיעין :)
אני לא זז מכאן עד סוף הצד

raniburg פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

A מתפרק מB בהברגה?
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

לא. זו חתיכת פלדה אחת. A ו-B הם הציר הפנימי שמתברג לבסיס ה-gimbal (מעל ציר האלומיניום בתמונה) ויושב בתוך ציר האלומיניום (מימין ל-A ו-B). הדסקית שדברתי עליה נראית חלקית בתמונה משמאל ל-A ו-B שציירת.

raniburg פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

פאערשטייט

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

מה מצאתי ולא ידעתי...

שליחה

הנה שרטוט לשם הבהרה (נמצא במדריך) אז... RTFM (f)

raniburg פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

סוף סוף הגיעה הרצועה,הורכבה,סוחב גם בעליות של הקסטל :lol:

raniburg פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

עוד צרות :) יש רעש 'צקצוק' מהפולי של המנוע,היה מופיע לעיתים גם לפני החלפת הרצועה בחדשה
פתחתי את הפולי פלסטיק ושימנתי בעזרת מזרק, לחיבור של ציר המנוע למנוע
הרעש נעלם ,אך ניתן לראות ולהרגיש שהציר מסתובב במעגלים wobble
לפי פרסומים זרים : החלפת מנוע,החלפת ציר,החלפת מיסבים,להתקין את המנוע בסיבוב 120 מעלות
למישהו יש ניסיון דומה?פתרון בר ביצוע?

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

זו אחת הבעיות הקשות של ה-TD-160 סימן אחד. הצלחת הכבדה דופקת את הפולי ומעקמת את הציר. התוצאה wobble. בסימן 2 כבר יש מגן בדמות בורג ארוך בגובה של הפולי שלא נותן לצלחת לרדת ישירות על הציר. הבורג הארוך החליף בסימן 2 את הבורג (אחד מהשלושה) הקרוב לפינה האחורית השמאלית של הפטפון. לצערי, חוץ משיפוץ מנוע, החלפת ציר, או החלפת המנוע - אין פתרון. מנוע עולה בערך 60 פאונד. אם אין רעש מהמנוע - קצת wobble עוד לא הרג אף אחד. אפשר לחיות עם זה.

לא כדאי להמשיך לנסות לפרק את הציר - הוא לא מתפרק משם. משיכה שלו תגרום נזק בלתי הפיך למנוע. שיפוץ ציר מחייב פתיחת המנוע ויש קיטים ב-eBay להחלפת ציר וגם למניעת דפיקות במנוע בעל מרווח שמאפשר דפיקות כאלו.
נערך לאחרונה על ידי tnsilver ב 13/10/2013 19:02, נערך פעם 1 בסך הכל.

raniburg פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

קצת woblble עוד לא הרג אף אחד. אפשר לחיות עם זה.
...
אם זה לא יגרום עיוותים בסאונד?מהירות סיבוב לא יציבה?
אז אני אחיה

raniburg פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

לפני כן, קח לך מרקר או עפרון וסמן את המיקום של הדסקית העגולה בתחתית הציר שמחזיקה בתוכה את המגנט של האנטי-סקייט. למיקום של המגנט יש קוטביות שמשפיעה על האנטי-סקייט והתקנה לא נכונה הופכת את ההתנהגות של המכניזם. סמן בצורה שתדע באיזה כיוון להניח בחזרה את הדסקית.
...
המגנט שבתוך הדיסקית אמור להיות דבוק לדיסקית או חופשי?
אצלי היה חופשי,עם סימנים שהיה דבוק פעם אז סימנתי והדבקתי .
החלפתי חיווט והרכבתי חזרה .....האנטי סקייט הפוך :evil: בבדיקה עם תקליט חלק Turned cartwheels 'cross the floor

המגנט שבדיסקית אמור להיות בצד שהוא נמשךלהדבק למגנט של השנתות,זה שמכוון?או הפוך?

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

המגנטים הקבועים בגימבל וגם המגנט הנע של האנטי - אמורים לדחות את המגנט המרכזי. לא למשוך אותו. אם אתה מקבל אנטי הפוך - סובב את המגנט בתוך הדיסקית ב-120 מעלות ונסה שוב. כך חוזר חלילה. אם סובבת פעמיים ולא הסתדר - הפוך את המגנט המרכזי לצד השני וחזור על התהליך. ציינתי שיש לסמן אותו - בדיוק כדי להימנע מהמשחק המטורף הזה. (6)

raniburg פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

סימנתי סימנתי אני מתחיל לחשוד בכל האנטי סקייט הזה...גם שכוונתי לפני הפירוק, עם תקליט חלק, זה היה מתנהג מוזר,חוסר הדירות ומאוד תלוי במקום על התקליט ,טוב מגנטים בכל זאת,יתכן שהבעיות שצד אחד נשמע פחות ''חי'' נובעות מזה.....?
ה'משחקים האלה של סיבוב הדיסקית,צריך לפרק את הזרוע כל פעם :@ או שמספיק לפתוח רק בורג עליון?קיצור דרך? יש הנחה? :בבקשה:

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

raniburg כתב:סימנתי סימנתי אני מתחיל לחשוד בכל האנטי סקייט הזה...גם שכוונתי לפני הפירוק, עם תקליט חלק, זה היה מתנהג מוזר,חוסר הדירות ומאוד תלוי במקום על התקליט ,טוב מגנטים בכל זאת,יתכן שהבעיות שצד אחד נשמע פחות ''חי'' נובעות מזה.....?
ה'משחקים האלה של סיבוב הדיסקית,צריך לפרק את הזרוע כל פעם :@ או שמספיק לפתוח רק בורג עליון?קיצור דרך? יש הנחה? :בבקשה:
...
האנטי-סקייט רגיש מאוד לפילוס הפטפון. כדי לקבל הדירות אתה חייב לבצע את הכיוון על משטח מפולס. 'מפולס' עם פלס. לא עם העין. המכניזם מעצבן. ללא ספק!

דבר נוסף שאתה יכול לעשות כדי להקל על עצמך, לפני שליפת הזרוע מהפטפון, הוא להפוך את שני הגלילים המגנטיים בגימבל. הפיכה שלהם תשנה את הקוטביות ואת השפעתם על המגנט המרכזי. אם יהיה לך מזל - זה יחסוך את המשחק עם הדיסקית המרכזית.

אם זה לא עוזר, כדי להימנע מפירוק מוחלט של הזרוע בכל פעם, אני מציע שתשלוף אותה מהפטפון. קדח לך חור קטן, בקוטר של הציר הפנימי, על גבי קרש עבה, כדי שכל החיווט יוכל להשתחל בתוכו, והזרוע תונח על בסיס האלומיניום של העמוד (כמו בתמונה). במצב כזה, קל יותר לתמרן את טבעת המגנט הפנימית למציאת המיקום שלה.

כל מה שצריך כדי לשנות מיקום - הוא להבריג החוצה את מוט האלומיניום ולשחרר מעט את הציר. זה ייתן מרווח לסובב את הטבעת (דסקית) עם המגנט המרכזי. כשהזרוע על הקרש, קל יותר לבדוק אם האנטי-סקייט עובד, (או לפחות משפיע על הזרוע בכיוון הרצוי). האמת היא שהכיוון לא ממש מעניין אותך, העיקר שיש השפעה נגדית עם סיבוב הבורג פנימה, או החוצה.

בכל מקרה... ס-ב-ל-נ-ו-ת. זה החלק הכי מאוס ב-TP-16. באופן אישי, לא הצלחתי לפענח את הקוטביות של הדיסקית המרכזית. העסק מתנהג כאילו יש שלושה קטבים למגנט. מ-ו-ז-ר מאוד ועוד יותר מכך... מורט עצבים. קיוויתי שהצורך בתהליך יחסך ממך. לא הלך. :אופס:

בסיס הזרוע - מונח, עם כל החיווט, בקדח קטן בצידו השמאלי של הקרש. הזרוע נשענת על בסיס מוט האלומיניום

[img2=550x412]https://lh3.googleusercontent.com/--2K4 ... LATE_2.jpg[/img2]

raniburg פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אבדוק את החלפת המגנטים זה בזה (Y)
המגנט הקבוע בגימבל, מודבק או מוברג?

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

אמור להיות מודבק - אבל לרוב הוא סתם יושב שם, אטום בברגים הכפולים.

raniburg פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

החלטתי לוותר על התעסקות עם מגנטים ,ניסיונות להבין מכניקה שוויצרית ובעיקר לפרק שוב :עצוב: את הזרוע למטרות ניסוי וטעייה ...ותהייה
אז חזרתי למכניקה פשוטה(תודה ניוטון) הוצאתי את המגנט השמאלי קבוע והשתמשתי בבורג ובאום שלו כדי לתפוס מנוף שדרכו עובר החוט אילתרתי משקולת אנטי סקייטינג מאומים שמשקלם הכולל 2 גרם, הנה תמונות

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

אני רואה שאתה מסתבך והעסק לא נגמר. לפעמים צריך קצת עזרה מהחברים. החברים בת"א. יש אפשרות שהפטפון עובר לטיפול של מקצוען?

דרך אגב, מה נגמר עם החיווט? החלפת?

raniburg פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

מסתבך?! אתה מתכוון נהנה מכל רגע, :D גם מהעבודה על המכשיר וגם מהאזנה, וכשהעסק יגמר אני בוודאי ''אאלץ'' למצוא פטיפון אחר להתעלל בו
אם כבר מסתבך,זה עם הסנסוי 6060 הארור הזה :evil:
חייב לציין שעם המשקולת האנטי סקייט עובד מצויין ונראה לי שבעיית הצד החלש נפתרה,אני יודע שזה לא נראה משהו,YET אבל זה עובד!
החלפתי את החיווט לפני שבוע בערך,אני לא הבחנתי בהבדלים,גם החיווט המקורי של טורנס היה במצב מצויין,המחבר עם הצלב בין השלה למוט,נשמר והיה במצב טוב,כמו חדש,הוצאתי ממנו את המחברים הישנים העברתי בתוכו את ארבעת החוטים והחזרתי למקומו, כך שהחיבור בין המוט לשלה נשאר יציב ולא נזקקתי לSUPER GLUE
כרגע זה הפטיפון היחיד שברשותי כך שאם הוא בפירוק,שיפוץ יסודי או אצל מקצוען(?)אין לי איך לשמוע מוזיקה :עצוב:
לכן אני עובד עליו בשיטת הסלמי :)
מי הם החברים בתל אביב?

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

WoW (Y) המחבר יצא שלם! יפה מאוד ומזל גדול. טוב. אם עברת את פרעה... אני רואה שאתה מסתדר בכל מקרה. אם הצלחת לעשות בו שימוש חוזר והרכבת בו את המחברים - רשום לעצמך הישג נדיר. זה מאוד קשה לעשות בלי לשבור את הצלב. 1+.

יש לטורנס זרוע שנקראת TP-11 שבה האנטי סקייט בנוי בדיוק כפי שאלתרת. ה-TP-16 היא תנועה בכיוון שדרוג ולכן חבל שהחזרת את גלגלי הזמן לאחור. שווה להשקיע קצת מאמץ באנטי-סקייט המגנטי. הוא יכול להוציא אדם שפוי מדעתו אבל מבחינה כרונולוגית הוא שיפור ניכר.

החיווט של טורנס עלוב גם אם הוא במצב חדש. קח אותו בידך ותקפיץ - ותראה בעצמך שהוא שוקל טון ביחס לחיווט החדיש.

העסק הזה של צד אחד חלש - מדיר שינה גם ממני. לא סביר שהוא בא מהאנטי-סקייט. כדי שזה יקרה, צריכים להיות מופעלים על הזרוע כוחות גדולים מאוד בכיוון פנים התקליט - או החוצה. לא סביר. אתה בטוח שהצלחת מפולסת? VTA? הזרוע ישרה על הצירים שלה? הסנפיר מתיישר עם הקו כשמירים אותה?

החברים בת"א זה השותף העסקי שלי. בזמן האחרון אני מנדב אותו למשימות כאלה למורת רוחו - אבל בגדול, אני לא חושב שיש מישהו בישראל שמתמצא בטורנס יותר ממנו. האמת היא שמתוכננת לו נסיעה קרובה לארה"ב כך שאם תתייאש - אנחנו מדברים על אמצע נובמבר... מצד שני... אף אחד מאיתנו לא רוצה לגזול ממך את ההנאה שבעניין. עם זאת, האפקט הוויזואלי של חוט הברזל העקום הזה, שדחפת לת*ת של ה-TP-16, עושה לשנינו חשק להשתנקר עליך לוועדה... :twisted:
נערך לאחרונה על ידי tnsilver ב 22/10/2013 20:04, נערך פעם 1 בסך הכל.

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”