כיוון וכיול נכון של סאב וופר
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14354
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
מה לגבי קיר בטון מלא... לדוגמא ממ"ד?
אני מניח שזו מסה מספקת ולא צריך עיבוי קירות. מספיק הדבקת פלטות אקוסטיות..?
אני מניח שזו מסה מספקת ולא צריך עיבוי קירות. מספיק הדבקת פלטות אקוסטיות..?
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17925
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
לא מספיק , האמן לי , לא מספיקטלHD כתב:מה לגבי קיר בטון מלא... לדוגמא ממ"ד?
אני מניח שזו מסה מספקת ולא צריך עיבוי קירות. מספיק הדבקת פלטות אקוסטיות..?...
פגיעת גלי הקול הנמוכים בקיר הבטון עוברת ליסודות הבנין ומשם הדרך לשכן מהירה ביותר.
- Sagims
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1386
- נתן תודות: 267 פעמים
- קיבל תודות: 98 פעמים
- יצירת קשר:
יואב עם מפלצות כמו שלך עד ירושלים שומעים את הפיצוצים האמן לי שום עיבוי קירות לא יעזרו פשוט צריך שהשכן יעבור דירה לקיסריה ...istarmini כתב:לא מספיק , האמן לי , לא מספיקטלHD כתב:מה לגבי קיר בטון מלא... לדוגמא ממ"ד?
אני מניח שזו מסה מספקת ולא צריך עיבוי קירות. מספיק הדבקת פלטות אקוסטיות..?...![]()
![]()
פגיעת גלי הקול הנמוכים בקיר הבטון עוברת ליסודות הבנין ומשם הדרך לשכן מהירה ביותר.צריך עיבוי קיר על מנת שגלי הקול לא יגיעו לבטון ויספגו בדרך.
...
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
צריך להבין שהבידוד לא תלוי בהכרח בעובי הקירות, אלא בחומר הבידוד. בין פלטות הגבס שמים צמר סלעים, וזה מה שמייצר את הבידוד האקוסטי המשופר, לא עוד שתי פלטות גבס בעובי כמה ס"מ...
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

נשמה לא צריך קיסריה.kiko11 כתב:יואב עם מפלצות כמו שלך עד ירושלים שומעים את הפיצוצים האמן לי שום עיבוי קירות לא יעזרו פשוט צריך שהשכן יעבור דירה לקיסריה ...istarmini כתב:לא מספיק , האמן לי , לא מספיקטלHD כתב:מה לגבי קיר בטון מלא... לדוגמא ממ"ד?
אני מניח שזו מסה מספקת ולא צריך עיבוי קירות. מספיק הדבקת פלטות אקוסטיות..?...![]()
![]()
פגיעת גלי הקול הנמוכים בקיר הבטון עוברת ליסודות הבנין ומשם הדרך לשכן מהירה ביותר.צריך עיבוי קיר על מנת שגלי הקול לא יגיעו לבטון ויספגו בדרך.
...![]()
...
הבעיה איתו, שבזמנו ,היה הולך לעבודה בבוקר וחוזר בערב ואישתו מורה הייתה נעלמת לחצי יום.
כשהייתי מרגיש לחץ לראות איזה סרט אקשן הייתי קם בבוקר רואה שהחשמל זורם תקין ונשאר בבית וחוגג.
הבעיה התחילה כשהוא עזב את העבודה והתחיל לעבוד מהבית. הוא פשוט לא יוצא מהבית , אשכרה מטורף.
אילפתי את הכלב שלי לתת שתי נביחות מהירות ,ברגע שהוא מזהה את הרכב של השכן יוצא מהחניה. כשהוא נובח(לעיתים רחוקות) ואני בבית, אני יורד בזריזות למרתף ומשחרר אנרגיות עצורות.
- Sagims
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1386
- נתן תודות: 267 פעמים
- קיבל תודות: 98 פעמים
- יצירת קשר:
חחח גדול ....istarmini כתב:נשמה לא צריך קיסריה.kiko11 כתב:יואב עם מפלצות כמו שלך עד ירושלים שומעים את הפיצוצים האמן לי שום עיבוי קירות לא יעזרו פשוט צריך שהשכן יעבור דירה לקיסריה ...istarmini כתב:לא מספיק , האמן לי , לא מספיקטלHD כתב:מה לגבי קיר בטון מלא... לדוגמא ממ"ד?
![]()
...![]()
...![]()
הבעיה איתו, שבזמנו ,היה הולך לעבודה בבוקר וחוזר בערב ואישתו מורה הייתה נעלמת לחצי יום.
כשהייתי מרגיש לחץ לראות איזה סרט אקשן הייתי קם בבוקר רואה שהחשמל זורם תקין ונשאר בבית וחוגג.
הבעיה התחילה כשהוא עזב את העבודה והתחיל לעבוד מהבית. הוא פשוט לא יוצא מהבית , אשכרה מטורף.
אילפתי את הכלב שלי לתת שתי נביחות מהירות ,ברגע שהוא מזהה את הרכב של השכן יוצא מהחניה. כשהוא נובח(לעיתים רחוקות) ואני בבית, אני יורד בזריזות למרתף ומשחרר אנרגיות עצורות.![]()
...
- spacedude
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3505
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 160 פעמים
sync,Sync כתב:
התמונה אולי תמחיש למה כדאי להכיר מספר עקרונות בסיס באקוסטיקה והולכת קול. ככל שהתדר נמוך יותר כך הפתרון צריך להיות משמעותי יותר. לב הענין הוא בתכנון נכון של מערכת הבידוד. גם מערכת בידוד עם מקדם "טוב" עלולה להיות טובה מאד בתדרים גבוהים וגרועה מאד בנמוכים (הבעיה עם השכן).
כפי שנראה בתמונה, עיבוי ישיר של קיר החיץ לא יפתור כהוא זה את מעבר הסאונד במעקפים....
התכנון של יואב היה לעבות את כל הקירות ולא רק את הקיר המשותף.
אתה חושב שאם משתמשים בפסי בידוד לכל אורך החיבורים (קירות, ריצפה ותקרה, ובשביל עוד 5 ד' עבודה אפשר לאטום את כל החיבורים עם סיליקון) זה לא יעזור?
לאחותי היתה בעיה דומה עם חדר של תינוק שצמוד לחדר השינה שלה.
התקנתי לה פלטת גבס על הקיר המשותף וכל הרעש נעלם. בדקנו את זה שנכנסו לבית של השכנים וצרחנו מהצד השני ובחדר שינה לא שמעו כלום. (אומנם לא מדובר פה על הבאסים של הסאבים ה"קטנטנים"
שחר
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

שחרspacedude כתב:sync,Sync כתב:
התמונה אולי תמחיש למה כדאי להכיר מספר עקרונות בסיס באקוסטיקה והולכת קול. ככל שהתדר נמוך יותר כך הפתרון צריך להיות משמעותי יותר. לב הענין הוא בתכנון נכון של מערכת הבידוד. גם מערכת בידוד עם מקדם "טוב" עלולה להיות טובה מאד בתדרים גבוהים וגרועה מאד בנמוכים (הבעיה עם השכן).
כפי שנראה בתמונה, עיבוי ישיר של קיר החיץ לא יפתור כהוא זה את מעבר הסאונד במעקפים....
התכנון של יואב היה לעבות את כל הקירות ולא רק את הקיר המשותף.
אתה חושב שאם משתמשים בפסי בידוד לכל אורך החיבורים (קירות, ריצפה ותקרה, ובשביל עוד 5 ד' עבודה אפשר לאטום את כל החיבורים עם סיליקון) זה לא יעזור?
לאחותי היתה בעיה דומה עם חדר של תינוק שצמוד לחדר השינה שלה.
התקנתי לה פלטת גבס על הקיר המשותף וכל הרעש נעלם. בדקנו את זה שנכנסו לבית של השכנים וצרחנו מהצד השני ובחדר שינה לא שמעו כלום. (אומנם לא מדובר פה על הבאסים של הסאבים ה"קטנטנים"של יואב אבל גם משהו)
...
מה לגבי התקרה?
כאמור זה מרתף ולכן מדובר בבטון אבל היא נמוכה (2.2. מטר) ולכן אין מצב שאני מנמיך עוד. האם התקנת קירות גבס מסביב ללא התקרה (ומה עם הריצפה?) יספיק לדעתך?
- spacedude
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3505
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 160 פעמים
יואב,
כמו שרשמתי בכל החיבורים בא סרט בידוד, שמפריד בין השלד (תיקרה, ריצפה וקירות) למובילים של הגבס.
לדעתי זה יהיה הרבה יותר אטום.
אצל אחותי לא נגעתי בתקרה, בסה"כ אצלה זה היה פרוייקט ממש פשוט, סה"כ קיר אחד. רק מה, כמובן שהשתמשתי בסרט בידוד שרץ מתחת לכל המובילים והניציבים שיש להם נגיעה עם הריצפה, התקרה, ושני הקירות הצדדיים.
לגבי הריצפה, גם ככה חשבת לשים פרקט. גם אני הייתי שם פרקט וכמובן בתיקרה (בגובה 2.2) לא הייתי נוגע.
כמו שרשמתי בכל החיבורים בא סרט בידוד, שמפריד בין השלד (תיקרה, ריצפה וקירות) למובילים של הגבס.
לדעתי זה יהיה הרבה יותר אטום.
אצל אחותי לא נגעתי בתקרה, בסה"כ אצלה זה היה פרוייקט ממש פשוט, סה"כ קיר אחד. רק מה, כמובן שהשתמשתי בסרט בידוד שרץ מתחת לכל המובילים והניציבים שיש להם נגיעה עם הריצפה, התקרה, ושני הקירות הצדדיים.
לגבי הריצפה, גם ככה חשבת לשים פרקט. גם אני הייתי שם פרקט וכמובן בתיקרה (בגובה 2.2) לא הייתי נוגע.
שחר
- niko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4962
- שם מלא: איתן
- נתן תודות: 911 פעמים
- קיבל תודות: 451 פעמים
יואב, לדעתי תלוי איפה בדיוק הבעיה?
אם יש בעיה שעוברים גם תדרים בינוניים וגבוהים אולי שווה להדביק לוחות ספיגה, הן יגנבו ס"מ בודדים מהגובה, כמובן שהן
לא יעזרו בתדרים יותר נמוכים.
אולי הפתרון הוא לשלב את פתרון הגבס שהוצע עם לוחות ספיגה בתקרה
אם יש בעיה שעוברים גם תדרים בינוניים וגבוהים אולי שווה להדביק לוחות ספיגה, הן יגנבו ס"מ בודדים מהגובה, כמובן שהן
אולי הפתרון הוא לשלב את פתרון הגבס שהוצע עם לוחות ספיגה בתקרה
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

הבעיה העיקרית שלי היא התדרים הנמוכים, שבעוצמות שאני אוהב לשמוע ,גורמות לבלאגן במבנהniko כתב:יואב, לדעתי תלוי איפה בדיוק הבעיה?
אולי הפתרון הוא לשלב את פתרון הגבס שהוצע עם לוחות ספיגה בתקרה...
אני רוצה לציין שבעוצמות הגיוניות , שמרבית בני התמותה נהנים מהן, אין כל בעיה והשכן לא משתגע אבל אז אני משתגע
כל יתר הספוגים (בולעים ומפזרים) פחות מטריד אותי כרגע. כמו שכבר ציינתי קיבלתי הצעה מאורלקס עבור הסוגייה האקוסטית אבל גם היא הייתה לא זולה. (25K ש"ח על מנת לרכוש את כל לוחות הספיגה והפיזור שהציעו לי)
- niko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4962
- שם מלא: איתן
- נתן תודות: 911 פעמים
- קיבל תודות: 451 פעמים
אוקיי, אם הבעיה היא נמוכים אז הלוחות האקוסטיים לא יעזרו לעניין השכן אבל יתכן שיישפרו את האונד.
בגלל שההצעה שלהם יקרה הייתי שוקל לקנות לוחות אקוסטיים מ-"אורנים" לתקרה בלבד והשאר עפ"י הצעתו של שחר.
ייצא יותר זול
תעדכן אותנו כשאתה יוצא לדרך
בגלל שההצעה שלהם יקרה הייתי שוקל לקנות לוחות אקוסטיים מ-"אורנים" לתקרה בלבד והשאר עפ"י הצעתו של שחר.
ייצא יותר זול
תעדכן אותנו כשאתה יוצא לדרך
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

שמע ההצעה של אורלקס כללה גם המלצות היכן למקם את הלוחות ,בהתאם לשרטוט החדר ששלחתי להם. זה לא רציני להדביק סתם על התקרה זה צריך להגיע מתוך הבנה של צרכי האקוסטיקה בחדר.(יש לי כמה משטחי אורנים על התקרה אבל לא בכמות שמספיקה לעשות משהו וזה משמש יותר ללוקniko כתב:אוקיי, אם הבעיה היא נמוכים אז הלוחות האקוסטיים לא יעזרו לעניין השכן אבל יתכן שיישפרו את האונד.
ייצא יותר זול
תעדכן אותנו כשאתה יוצא לדרך...
שנתקדם אדווח מה קורה.
ברור שעוצמות גדולות כמו DD15 לא יטיבו עם השכנים.bariko כתב:אגב, האם הבעיה עם השכנים, תאלץ אותי למעשה לזנוח את התוכנית לעבור לסאב רציני, כגון Velodyne DD15 ?
או שגם בעוצמות ווליום מופחתות, עדיין אקבל שדרוג סאונד תהומי, לעומת הפולק שנמצא כרגע ברשותי?...
הבעיה היא שגם עם 250 וואט כמו שיש לך עכשיו השכנים מתלוננים.
אני חושב שכדאי שתערוך השוואה/אני מנחש שכן.
לאחר מכן תשקול פתרונות אקוסטיים, תלווה בהתחלה משטח בידוד מאחד החברים ותבדוק עם השכנים את התוצאות.
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9321
- נתן תודות: 1555 פעמים
- קיבל תודות: 357 פעמים
משה,
זה ידוע שלוולדווין הגברה חזקה בהרבה בהשוואה ל- DSW PRO 600
העניין הוא שניתן לצפות מסאב ברמת היי אנד, להפיק את הבאס האיכותי, גם כאשר הווליום נמוך יחסית.
אני סבור שהפתרון האקוסטי הטוב ביותר, זה בית מבודד על ראש גבעה, הרחק משכנים טורדניים ושאר ירקות
זה ידוע שלוולדווין הגברה חזקה בהרבה בהשוואה ל- DSW PRO 600
העניין הוא שניתן לצפות מסאב ברמת היי אנד, להפיק את הבאס האיכותי, גם כאשר הווליום נמוך יחסית.
אני סבור שהפתרון האקוסטי הטוב ביותר, זה בית מבודד על ראש גבעה, הרחק משכנים טורדניים ושאר ירקות
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

אכן כן.
אבל אני מניח שאם לפולק יש מצב לילה, אז גם בסאב שמחירו כמעט פי 10, אמורה להיות פונקציה דומה...
אבל אני מניח שאם לפולק יש מצב לילה, אז גם בסאב שמחירו כמעט פי 10, אמורה להיות פונקציה דומה...
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

הנחה שגויה.bariko כתב:אכן כן.![]()
אבל אני מניח שאם לפולק יש מצב לילה, אז גם בסאב שמחירו כמעט פי 10, אמורה להיות פונקציה דומה......
מצב לילה יש ברסיברים .אומנם מחליש את הסאב אבל בתכלס מוציא את כל ההנאה מהסרט.
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

למה יואב?
אני לא מכיר את הוולדווין או סאבים אחרים ברמתו, אבל ל- DSW PRO 600 יש מצב לילה, יחד עם מספר מצבים נוספים, שאותם אני יכול להפעיל דרך השלט.
מה שנכון הוא שהפונקציה הזו "מסרסת" קצת את הסאב, וגורמת לבומים להישמע פחות מפחידים
אני לא מכיר את הוולדווין או סאבים אחרים ברמתו, אבל ל- DSW PRO 600 יש מצב לילה, יחד עם מספר מצבים נוספים, שאותם אני יכול להפעיל דרך השלט.
מה שנכון הוא שהפונקציה הזו "מסרסת" קצת את הסאב, וגורמת לבומים להישמע פחות מפחידים
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

כי זה אשכרה גימיק. לא נתקלתי בזה בסאבים יוקרתיים אבל אולי אני טועה.bariko כתב:למה יואב?
מה שנכון הוא שהפונקציה הזו "מסרסת" קצת את הסאב, וגורמת לבומים להישמע פחות מפחידים...
בכל הרסיברים חש את השטות הזו שבתכלס מסרסת את כל ההנאה מהסרט לדעתי.