קפה לא טעים

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
jalvan
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 221

שליחה

ומה שרציתי לומר בעצם זה, מי אמר שאי אפשר לעשות פרה אינפיוז'ן בסילביה באופן מלאכותי?
...
אפשר אבל לא בצורה הזו להפסיק ולהפעיל את המשאבה בעוצמה מלאה דווקא לא נראה לי רעיון טוב כל כך. מה שצריך זה חליטה בלחץ משתנה ואת זה אפשר להשיג ע"י בקרה אלקטרונית ישירות על המשאבה

לגבי ראש E61 אם אני מבין נכון הקפיצים שיושבים על האטמים אחד שמכניס מים והשני לניקוז מאפשרים חליטה עדינה יותר מעצם זה שהם ישחררו לחץ עודף ולא כל הלחץ של המשאבה מגיע במכה אחת לקפה

boazj
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2374

שליחה

השרשור הזה בא לי טוב.
סובל מקפה לא טוב בסילביה.
אנסה שוב back flush.

הסילביה בד"כ בשימוש יום יומי ומוציאה קפה טוב.
הבעיה שהייתי 4 שבועות בחו"ל והיא עמדה.
קניתי קפה חדש בדאדא, החלפתי את כל המים במכונה, הזרימה נראית טובה, ועדיין האספרסו מגעיל.

אנסה שוב אחרי ה back flush. נראהלי שהאיכות הלא טובה, קשורה באיזשהיא צורה לזה שהכונה לא הייתה חודש בשימש.
אולי שומני קפה או גומיות שהתייבשו ?
נסה ואדווח.
בעז
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ

jalvan
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

תטעם את המים שיוצאים מהמכונה ללא קפה אם הם טעימים זה לא המכונה אלא איכות הקפה דחיסה טחינה וכו'

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720

שליחה

בגאג'ה אין פרה אינפיוז'ן. הפעלה של המשאבה לפולס קצר לא מהווה פרה אינפיוז'ן אמיתי כי הלחץ שנבנה הוא לא חזרתי.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

דבש
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
תגובות: 69

שליחה

דבוטאנט כתב:בגאג'ה אין פרה אינפיוז'ן. הפעלה של המשאבה לפולס קצר לא מהווה פרה אינפיוז'ן אמיתי כי הלחץ שנבנה הוא לא חזרתי.
...
אני צריך שתסביר לי את המשפט הזה כי להבנתי פרה אינפיוז'ן הוא הרטבה לזמן קצר של הקפה, לתת לו לספוח מים ולהגדיל את נפחו וזאת על מנת לגרום לצפיפות גבוהה יותר בין החלקיקים של הקפה הטחון, על ידי כך להשיג הבנות של לחץ גבוהה יותר ולהפוך את תהליך החליטה רגיש פחות לשגיאות מפעיל... רווח נוסף זה שחרור והתחלת התהליך הכימי של מסיסת הסוכרים והחומצות והפרדת שמנים אתריים מהקפה והפיכתם לסחיפי מים כבר בתחילת החליטה. זה יכול להיות סתם שפריץ קטנטן של מים ולהמתין שניה, אין תלות לחץ בשלב הזה.

אגב הגאג'יה בייבי דוס ובייבי ניו קלאס וניו קלאס טווין במנה בודדת בלבד(אין לי מושג למה הם החליטו לעשות את זה רק במנה קצרה) זה בדיוק מה שקורה... יש התזה של מים, המתנה של שניה והמשך חליטה.
"קליית קפה זה כמו ללכת עם עיניים עצומות לעבר קיר ולעצור מלימטר לפני שהאף נכנס בקיר" המר"ן אבגי.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016

שליחה

דבש כתב:אגב הגאג'יה בייבי דוס ובייבי ניו קלאס וניו קלאס טווין במנה בודדת בלבד(אין לי מושג למה הם החליטו לעשות את זה רק במנה קצרה) זה בדיוק מה שקורה... יש התזה של מים, המתנה של שניה והמשך חליטה.
...
אתה מדבר על איטלקים, מאוד יכול להיות שהם פשוט לא חשבו על לעשות את זה גם במנה הכפולה...

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה

פרה אינפיוז'ן ב E61 למשל הוא מול קפיץ שמאפשר "הרטבה" של העוגיה בלחץ של 1 בר ואז נבנה הלחץ הסופי.
כשאתה מפעיל משאבת ויברציה הלחץ מתחיל להיבנות מול הקפה. אם תפעיל לשנייה יתחיל להיבנות לחץ אבל לא מובטח לך שזה יהיה ל 1 בר או 2 או 3 או כל דבר אחר - זה תלוי מה מחכה לך בקצה - כמה קפה יש, איך הוא מהודק, דרגת טחינה ומה שלא יהיה.
אז יש הרטבה של העוגייה אבל היא לא אחידה כמו ב E61 או מכונות אחרות שיש להם בקרה על הפרה אינפיוז'ן.
זה מה שנקרא פרה-אינפיוז'ן לעניים.
אם תגזים עם הפולס הזה כבר ייבנה לחץ שיתפרק חזרה דרך השסתום התלת ראשי בסיום הפולס ואז בחליטה הבאה "האמיתית" העוגייה כבר יכולה להיפרץ.
בגאג'ה אין שסתום כזה בין הדוד לראש אז כנראה לא תהיה בעייה כזאת.

דבש
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

שליחה

דבוטאנט כתב:פרה אינפיוז'ן ב E61 למשל הוא מול קפיץ שמאפשר "הרטבה" של העוגיה בלחץ של 1 בר ואז נבנה הלחץ הסופי....

אז יש הרטבה של העוגייה אבל היא לא אחידה כמו ב E61 או מכונות אחרות שיש להם בקרה על הפרה אינפיוז'ן.
זה מה שנקרא פרה-אינפיוז'ן לעניים.
אם תגזים עם הפולס הזה כבר ייבנה לחץ שיתפרק חזרה דרך השסתום התלת ראשי בסיום הפולס ואז בחליטה הבאה "האמיתית" העוגייה כבר יכולה להיפרץ.
בגאג'ה אין שסתום כזה בין הדוד לראש אז כנראה לא תהיה בעייה כזאת.
...
עופר טעות בידך!!!
פרה אינפיוז'ן אינו דורש לחץ קבוע לאורך זמן, אלא רק לחץ שאינו מתמשך מידי רק בשביל להצליח להרטיב את העוגיה לכל עומקה...
הפרה אינפיוז'ן לעניים שאתה מתאר, קיים במכונות מקצועיות גם כן, כמו בדגמים מסויימים של סן מרקו , בדגמים מסויימים של נובה סימונלי, בכל דגמי גאג'יה המקצועיים מסדרת DE האוטומטיים ותתפלא, בגרופ 1991 של פאמה!!! ואפילו בלה פהבוריטה בדגמים החדשים משנת 2006 עם בקרת כמות אלקט'.

קרא מה כתבתי מקודם על ראש E61, עמוד אחד אחורה, אין שום שסתום קפיץ אוטומטי, מוזן לחץ בראש E61, הלחץ שמשמ את הפרה אינפיז'ן בראש E61 מוזן מהלחץ שמצטבר במחליף החום או אם המכונה מוזנת מרשת המים אז הלחץ של הרשת והוא מתקיים בשלב הביניים שבין התחלת הרמת הלוואטה ועד שהמשאבה מתחילה לעבוד.

מצרף רשימת פיצוץ של גאג'יה קלאסיק, שים לב לרכיב מספר 27 המוכר בכנויו שסתום תלת, שים לב לתרשים לאן הולך כל כנס או מוצא ברכיב הזה.
בסדרת ביבי דוס וניו קלאס, יש כרטיס אלקט' פיקוד שגם מפעיל את המשאבה לשניה, חוסם את מעבר המים לשניה ע"ע השסתום תלת (המשאבה ממשיכה לעבוד) ולאחר שניה משתחרר ומאפשר זרימת מים.
"קליית קפה זה כמו ללכת עם עיניים עצומות לעבר קיר ולעצור מלימטר לפני שהאף נכנס בקיר" המר"ן אבגי.

דבש
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

שליחה

לא הולך לי עם לינק תמונה.... ננסה שוב...[img2=550x558]http://www.partsguru.com/user/Gaggia%20 ... lation.jpg[/img2]

jalvan
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

בלחץ של 1 באר ( 0.986 אטמוספירות ) שהוא נמוך מלחץ אטמוספירי בגובה פני הים, המים ירטיבו בקושי את החלק העליון של העוגיה אפשר לעשות ניסוי ולדחוס עוגיה ולפזר מים למעלה ולראות כמה זמן לוקח למים להיספג בקפה. הרטבה מלאה (בטח בזמן קצר) תושג רק בלחץ גבוה יותר. הייתרון של קפיץ הוא שככל שהקפיץ מתכווץ הלחץ שלו עולה (f=kx) בהדרגה וברציפות וככה אתה מבטיח הרטבה טובה בלי ליצור סדקים בעוגיה.
ללא משאבה ועם צינור מים קרים שעובר בתוך דוד ההקצפה כדי להתחמם (כלומר מחליף חום בניגוד למים מדוד מחומם) הלחץ שידחוף את המים יכול להגיע משני מקומות: מהברז (ואז הוא בקירוב 3 באר) או מהפרש הגובה בין המים במיכל לראש החליטה (חק כלים שלובים) ואז הוא יהיה לחץ אטמוספירי

דבש
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

שליחה

jalvan כתב: ללא משאבה ועם צינור מים קרים שעובר בתוך דוד ההקצפה כדי להתחמם (כלומר מחליף חום בניגוד למים מדוד מחומם) הלחץ שידחוף את המים יכול להגיע משני מקומות: מהברז (ואז הוא בקירוב 3 באר) או מהפרש הגובה בין המים במיכל לראש החליטה (חק כלים שלובים) ואז הוא יהיה לחץ אטמוספירי
...

נכון יהיה להגיד שאנו נמצאים בלחץ סבבתי בגובה פני הים של 1 באר אבל אנחנו מתיחסים במדי לחץ בדרך כלל ל-לחץ סביבתי=0 ולחץ סביבתי +1 שהוא מה שעופר כנראה התכוון. בכל אופן במחליף חום יש עוד גורמי לחץ כמו טרמודינמיקה ורתיחה חלקית של מים שעברו במחליף החום במקצת את טמפ' החליטה טרום כניסת מים קרים שהגיעו מן המשאבה/רשת המים.
כמו כן אגב דוד של סילביה או גאג'יה מסדרת קלאסיק/ניו בייבייוצר לחץ שהוא גבוהה מ1ץ2 באר רק מעצם ההתחממות שלו.

jalvan
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

כמו כן אגב דוד של סילביה או גאג'יה מסדרת קלאסיק/ניו בייבייוצר לחץ שהוא גבוהה מ1ץ2 באר רק מעצם ההתחממות שלו
...
כן זה יכול לאפשר פרה אינפיושן אפילו ללא משאבה אם תוסיף מפסק שמפעיל הסלנואיד השאלה כמה מים יזרמו עד להשואת לחצים והאם זה בכלל יהיה יעיל אצלי דרך אגב הטמפ' בפיד היא 94 כי אני מודד את המים בדוד ישירות מה שלא יאפשר את הטריק הנ"ל אבל עם טרמוסטטים תמיד יהיה לחץ עודף בדוד

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה

דבש:
לגבי הגאג'ה אתה אומר בדיוק מה שאני אומר רק בצורה אחרת. מפעילים פולס קצר שמזרים מים למשאבה, בזמן הקצר לא נבנה לחץ ואחר כך מפעילים חליטה.
רק תיארת איך עושים את זה עם הברז החשמלי. זה לא יילך טוב בסילביה עם פולס ארוך כי שם השסתום התלת ראשי נמצא בין הדוד לראש.
לגבי לה סן מרקו - יש להם על הראש בוכנה עם קפיץ לפרה אינפיוז'ן - לפחות בדגמים שאני ראיתי.
כאן בסכימה שמראה איך המחליף עובר בראש ומקרר אותו:
תמונה

לגבי E61:
תמונה
הפרה אינפיוז'ן יכול היעשות מול לחץ הרשת אם אתה אמריקאי מתחכם שמשחק עם הידית ושם אותה במצב ביניים.
אבל, בחלק התחתון של הראש יש מיכל עם קפיץ שבו מתמלאים המים בתחילת החליטה ונבנה לחץ מול הקפיץ עד 1 בר.
בזמן הזה זה הלחץ שנבנה בראש עד לחליטה:

בפבוריטה כנראה שזה נפתר באמת ע"י הבקר שם אבל בגלל שיש חיבור ישיר אפשר לנצל באמת את לחץ הרשת לפרה אינפיוז'ן עם בקרת זמן.

pup26
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2813

שליחה

דבוטאנט כתב:
בפבוריטה כנראה שזה נפתר באמת ע"י הבקר שם אבל בגלל שיש חיבור ישיר אפשר לנצל באמת את לחץ הרשת לפרה אינפיוז'ן עם בקרת זמן.
...
מאיפה הרעיון המטופש הזה?

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה

ממך...

דבש
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

שליחה

עופר, כשאמרתי סאן מרקו התכוונתי לחלק מהדגמים, לא כולם, הבאת סכמה שלהראש הקלאסי שלהם (אגב מצויין רק שהשסתום בוכנה שם תמיד נתקע בסוף בגלל אבנית ומבטל למעשה את הפרה אנפיוז'ן), התכוונתי לדגמים פשוטים וזולים יותר, בהם החליטו להשתמש בשיטת המזרים, מחכה , מזרים.
המכונות היחידות שמסתמכות על לחץ רשת הן דווקא מכונות הE61 לווטה, כל המכונות האחרות שהזכרתי, כולן, משאבה עובדת, בקרה אלקט פותחת שסתום תלת, סוגרת שסתום תלת, פותחת אותו שוב.

עופר, אני שוב עומד על זה, בשלב הפרה אניפיוז'ן [/b]אינו בהכרך תלוי לחץ!! אין בו לחץ קבוע נדרש, בוודאי שלא 1 באר!! כל מה שצריך זה לחץ שמספיק להתגבר על העומק של העוגיה, המתנה קצרה מאוד שהקפה יספוג מים ויתנפח ומייד בנייה של לחץ מירבי נחוץ לחליטה.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה

אני לא אמרתי משהו אחר ממך - פשוט ב E61 ספציפית הקפיץ מגיע עד 1 בר.
בכל השאר זה יכול להיות משהו אחר.
בקומבינה שעשינו בבזרה עבדנו עם לחץ רשת (מופחת ל 2.5 בר) ויצא מצוין.

pup26
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2813

שליחה

דבש, אני לא כ"כ מסכים איתך.
במכונות חיבור ישיר, הלחץ לא נבנה בצורה הדרגתית אלא ישר נותן מכה של 9 באר ולכן לחיצה קצרה של פולס של מים כבר יפרוץ את העוגיה, לכן יש צורך לבצע את הפרה-אינפיוז'ן בלחץ נמוך יותר, כפי שעופר ציין וגם לזמן ארוך יותר משנייה - 5-6 שניות. כל זה מניסויים שערכנו על המכונה שלי - התאוריה מתחברת פה לפרקטיקה.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726

שליחה

אם לחץ הרשת נמוך (נאמר 1.5-2 באר) המשאבה לא תבנה לחץ מיד אלא תהיה השהיה של שניה.

בגלל זה הוספתי בזמנו מגביל לחץ וכיוונתי אותו ל 1.7-1.8 באר, מעין פרה אנפיוזן לעניים ...

דבש
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

שליחה

pup26 כתב:דבש, אני לא כ"כ מסכים איתך.
במכונות חיבור ישיר, הלחץ לא נבנה בצורה הדרגתית אלא ישר נותן מכה של 9 באר ולכן לחיצה קצרה של פולס של מים כבר יפרוץ את העוגיה, לכן יש צורך לבצע את הפרה-אינפיוז'ן בלחץ נמוך יותר, כפי שעופר ציין וגם לזמן ארוך יותר משנייה - 5-6 שניות. כל זה מניסויים שערכנו על המכונה שלי - התאוריה מתחברת פה לפרקטיקה.
...
אף משאבה בעולם(!!) לא יכולה, בעיקר בגלל חוקי הפיזיקה של עולמנו , להגיע ללחץ המירבי שלה מייד עם תחילת הפעלתה, לא משאבה הידראולית כנפיים, לא גג"ש, לא בוכנות ובמיוחד לא משאבה ווליומטרית!
אף מנשאבה לא נותנת "מכה" של 9 באר מייד עם תחילת עבודתה

עופר, אתה מתעקש על עניין הקפיץ והשסתום וה1 באר שבה הוא עובד, אתה טועה, אין שום קפיץ מותנה או בונה לחץ בראש E61 מערכת השסתומים בראש עובדת רק לשם הזנה, פריקת לחץ עודף פתיחה וסגירה של מעברים באופן מכאני לחלוטין, מופעל ישירות מהמנוף, כלום לא מותנה לחץ למעט השסתום התחתון ביותר שמשמש כפורק בשעת הצורך.
לא מאמין לי, אני מוכן לפרק את הראש של הבריקולטה שלי עד לקפיץ הקטן ביותר ולהראות לך את עקרון העבודה שלו.

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”