רסיבר + סנטר בתקציב של 15000 +\-

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141

שליחה

טלHD כתב: אם נשאר לך 7k זה יספיק לקליפשים קדמיים 82.
תשאר עם הסנטר הישן או ללא סנטר עד שתגרד עוד 2k לסנטר המתאים להם כגון ה62.
...
אתה אשכרה מאמין שהקדמיים יותר חשובים מהסנטר?
אתה מסכים איתי שכל הסאונד שיוצא מקדימה עובר בסנטר ורק חלק ממנו עובר בקדמיים? בדקת את זה פעם?
אם אני אצטרך לחלק את הקניה אין ספק שקודם אני אקנה את הסנטר.

תודה

Yuval11
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 365
שם מלא: Yuval11

שליחה

תתחדש!
זאת הדרך לפתוח שנה חדשה :)

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17943

שליחה

kingikra כתב:
טלHD כתב: אם נשאר לך 7k זה יספיק לקליפשים קדמיים 82.
תשאר עם הסנטר הישן או ללא סנטר עד שתגרד עוד 2k לסנטר המתאים להם כגון ה62.
...
אתה אשכרה מאמין שהקדמיים יותר חשובים מהסנטר?
אתה מסכים איתי שכל הסאונד שיוצא מקדימה עובר בסנטר ורק חלק ממנו עובר בקדמיים? בדקת את זה פעם?
אם אני אצטרך לחלק את הקניה אין ספק שקודם אני אקנה את הסנטר.

תודה
...
אתה טועה.
אתה בקלות יכול להגדיר ברסיבר שאין סנטר( תנסה להגדיר שאין קידמיים אין סיכוי שתצליח :) ) והערוץ יופנה לקידמיים ואני בטוח שתוכל לחיות עם זה עד שיהיה כסף לסנטר איכותי.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14370

שליחה

יואב הוציא לי את המילים מהמקלדת... (Y)

ובטח שבדקתי את זה יותר מפעם אחת.
רק לא לשכוח להגדיר ברסיבר שאין סנטר.

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

אני לא יודע אם ב 661 היתה בכלל אפשרות כזאת. לא נורא, ממחר עוברים הלאה :-)

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9327

שליחה

kingikra כתב:
bariko כתב: ועם קצת כושר מיקוח, אולי תצליח להשיג גם טרייד הגון על הציוד הישן שלך...
...
לא מאמין שמישהו יסכים לעשות טרייד עם אנרג'י A3+2 מלפני 15 שנה.

תודה
...

למה לא?
רמקולים זה לא מוצר שמתיישן הרבה טכנולוגית.
במידה שמצבם תקין, הם יכולים לשרת את בעליהם שנים רבות

תבדוק כמה מוכנים לזכות אותך בחנויות, לעומת מה שאפשר לקבל דרך הלוחות.

אם בכל מקרה התמורה היא ממש נמוכה, אז אולי אפשר להשתמש בהם לסראונד (במידה ותנאי הדירה מתאימים), או למסור לבן משפחה קרוב.

וכן, הקדמיים באמת יותר חשובים מהסנטר
למרות שגם הסנטר מאוד חשוב בק"ב :)

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

טוב, עידכונים:
היום יצאתי לסיבוב שבסופו קיבלתי גם את הרסיבר.
אני חושב שכדאי להתחיל מהרסיבר. חיברתי (תמונות בהמשך) ועשיו מתחילה העבודה הקשה של הכיול. מהתרשמות ראשונית (ובטח מאוד יכעסו עלי פה), לא נפלתי מהרגלים לעומת הרסיבר הקודם. הוא יותר מאוזן, פותר במקצת את בעית הסאונד שהיתה לי ומפריד את הסאונד בצורה יותר משכנעת. אני עדיין לא יודע איך להביא אותו בכלל למצב שיראה לי באיזה סראונד דיקודר הוא משתמש. ראיתי סרטים DD, DTS וגם כאלה עם פורמטי הסאונד של ה HD ובכולם הוא כותב לי STRAIT.
לא קיבלתי איתו חובר אבל כן קיבלתי דיסק. אני ממש עכשיו מתחיל לקרוא (למרות שעוד מעט צריך לצאת לארוחה :בוכה: ).
מה שכן, נתתי ל RC לעשות את שלו והוא הגדיר לי את הסאב על מינימום :מבולבל:
יש לי את כל החג ושבוע הבא כדי למצוא את ההגדרות האולטימטיביות.
תמונות(אני מתנצל מראש על האיכות. המצלמה של האייפון מזעזעת ואין לי מצלמה):
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

תמונה

שליחה

עוד אחת...
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה

שליחה

בשלט בחלק המוסתר (בחלק התחתון - הוא למעשה שתי שכבות) יש כפתור INFO או משהו כזה. לחיצה עליו תגרום לרסיבר להציג על הצג את המידע על האות הנכנס (גם אני שברתי ת'ראש על זה זמן מסויים :lol: )
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

ועכשיו נעבור למה שמעתי היום.
בבוקר הגעתי לחנות שבעיקר מתעסקת עם פאראדיים. שמעתי את ה CC-490 לעומת סנטר אחר מסדרה יותר נמוכה וסנטר נוסף מסדרת הדגל.
דווקא הסנטר מהסדרה הנמוכה (שעלה חצי) היה בעל יכולות בס טובות יותר אבל ה CC-490 היה מאוד אכותי. מן הסתם, הסנטר מסדרת הדגל (עולה סביבות ה 20K) נתן את שניהם אבל זה לא רלוונטי לגבי. גם ה CC-490 בעצם גורם לכך שקדמיים לא יקנו בשנה הקרובה.
בחנות השניה שמעתי את הקליפשים (הסנטר חסר כרגע) עם סנטר של B&W. אין ספק שבמקרה הזה סנטר מחברה אחרת לא קשור כהוא זה לקדמיים.
כשביטלנו את הסנטר ושמעתי רק את הקדמיים, הצלחתי להבחין באופן ברורבהבדל בגוון הצליל בין ה B&W לקליפש. הקליפש פתוח בהרבה. למוזיקה, לא ברור במי הייתי בוחר. בכל מקרה אני עדיין צריך להקשיב לשילוב אבל אין ספק שה 82 הם מפלצות. ד"א, סתם בשביל הקטע, המוכר ביטל את הסאב כדי שאני אבין עם מה יש לי עסק ואכן הבס של ה 82 מפלצתי.
בחנות השלישית (בה קניתי את הרסיבר), שמעתי שוב שני סנטרים כאשר אחד עולה פי שניים מהשני ואין ספק שההבדל ביניהם הוא לא פי שניים. היקר (PROAC) היה מדויק יותר אבל דווקא בזול (Mordaunt Short) הבאס נשמע טוב יותר.
בקיצור, ככל ששומעים יותר מתבלבלים יותר.
שבוע הבא יגיע הסנטר של הקליפש כדי שאני אוכל לשמוע את כל ההרמוניה.

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

MarioMan כתב:בשלט בחלק המוסתר (בחלק התחתון - הוא למעשה שתי שכבות) יש כפתור INFO או משהו כזה. לחיצה עליו תגרום לרסיבר להציג על הצג את המידע על האות הנכנס (גם אני שברתי ת'ראש על זה זמן מסויים :lol: )
...
חחחחח
גדול.

תודה רבה, יונתן

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

טוב, עכשיו רק נותר לבדוק מה אפשר לקבל עם רמקולים חדשים. השאלה היותר מעניינת היא בהינתן הרמקולים החדשים, איך כל זה ישמע עם ה 661?
יש פה לא מעט חברי פורום שמשדרגים כל פעם שיוצא דגם אחד קדימה או מקסימום שלושה דגמים קדימה. הביקורות בד"כ מדהימות מה שהביא אותי למסקנה עיוורת שמ 661 ל 3067 הפער יהיה שמים וארץ. ה 3067 יותר טוב מה 661. שמים וארץ זה לא!
בקיצור, שידרוג של רכיב אחד בקולנוע בייתי, לטעמי, לא יכול לעשות שינוי גדול. בסטריאו יכול מאוד להיות שכן.
ד"א, בגדר השידרוגים החלטתי להיפטר סופית ממגבר הסטריאו שלי שלא עובד כבר שנים. אין לי כמובן מה למכור אותו אבל אתם חושבים שמישהו יכול לעשות משהו עם החלקים הפנימיים?

תודה לכולם

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14370

שליחה

השידרוג מהותי ככל שרמת הרמקולים שלך גבוהה יותר. אם ההבדל ששמעת אינו גדול.. הרמקולים שלך הגיעו לקצה /גבול יכולתם.
שתחליף רמקולים לרמה גבוהה יותר השינוי יהיה מהותי.
לצורך הדוגמא... אם תחבר רסיבר של 200 $ ושל 2000$ לרמקולים סיניים ב200$ הם ישמעו אותו דבר. אי אפשר להפוך *** לזהב גם עם רסיבר של 2000$.

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

אז אתה בעצם מחזק את דברי. בסה"כ הסברת את הסיבה לכך.

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה

שליחה

הוא לא ממש מחזק את הטענה שלך.

אתה רשמת "שידרוג של רכיב אחד בקולנוע בייתי, לטעמי, לא יכול לעשות שינוי גדול" והוא ענה לך שזה בגלל הרמקולים, כלומר, הם כנראה מהווים צוואר בקבוק, כך שאם היית משווה בין ה-661 ל-3067 על רמקולים ברמה גבוהה יותר כן היית שם לב לשיפור גדול.

אני כמובן לא מכיר את ה-661 ומעולם לא בדקתי אותו, אבל כשאני החלפתי מ-3800 ל-3067 השיפור היה ניכר. אגב, בבדיקה שעשיתי בזמנו ה-3067 היה שיפור ניכר על פני ה-3900 שזה בעצמו היה שיפור על פני ה-3800.
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

בכוונה ראיתי עכשיו סרט בלי הרבה סאונד איכותי. הרסיבר לא ממלא לי את החלל אבל יש שיפור בסאונד בכל מיני קטעים.

MarioMan,

אם יש לך רמקולים שהם ברמה או יותר מהרסיבר, רסיבר טוב יותר יתן לך שיפור גדול. אם לא, תצטרך לשדרג יותר מרק רסיבר...

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9075

שליחה

תצטרך לשדרג יותר מרק רסיבר...
...
ומה רע בזה... ? :P
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

חוץ מכאב בכיס כלום :-)

Moshe_L
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 363

שליחה

שנה טובה

אם כל הרמקולים ששמעת לא היו מחוברים לרסיבר שלך, אז זה לא שווה כלום.
אתה צריך להתאים את הרמקולים לרסיבר.
את הקליפשים גם ה-661 יניע טוב.
למה רצת לקנות רסיבר לפני רמקולים, אתה מוגבל עכשיו מבחינת הרסיבר ותהיה חייב להתאים רמקול שישמע הכי טוב עם הרסיבר, במקום ההפך ואז הבחירה הייתה יותר מגוונת.

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

קודם כל אתה צודק. בדיעבד הייתי צריך להתחיל עם הרמקולים. משום מה הייתי בטוח שרק הרסיבר כבר יעשה שינוי מקצה לקצה והתאכזבתי.
למרות כל זה, רציתי להנות מפורמטי הסאונד של ה HD ויכולת לשרשר תלת מימד בעתיד. לשדרג הייתי חייב בכל מקרה אבל יכול להיות שהייתי יכול לחסוך הרבה מאוד כסף.

תודה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”