liorreem כתב:אף אחד לא הזכיר את עירקי בטירה.
בסביבות 80 ש"ח לקילו אנריקוט/פילה אם אני זוכר טוב.
נקי, מסודר ומספיק טעים עבור החברה' שלנו.
המוני ישראלים עומדים שם בתור, אז כנראה ש..........כלום.
נסו ותחליטו בעצמיכם.
לבריאות.
...
אבא שלי בדרך כלל קונה בטירה אצלו. גם חמותי וגם אני לעתים רחוקות.
הבשר בדרך כלל סביר. אין מה להשוות למשל עם רובינשטיין בנתניה.
אגב, בשבת האחרונה נפלנו איתם. קיבלנו פרגיות שפשוט איך נאמר: הסריחו...
אמא שלי לקחה את זה קשה..
צודקת,מי מסתכן בהאכלת המשפחה בדבר כזה.
אני בספק אם המקומות האלו במגזר לא מקבלים בשר זול אך מפוקפק מהגדה.שהאחסון והובלה בקירור בטמפרטורה נאותה
לא נשמרת.
pargit כתב:בורצ'ו ביפו, פעם אחרונה שקניתי ממנו זה היה לפני כשנתיים וקילו אנטריקוט עלה כ 100 ש"ח. הייתי קונה ממנו הרבה כשהייתי גר באזור, לא נפלתי איתו אף פעם. הוא דור שלישי של קצבים והוא מיישן את הבשר שלו לבד.
גם המרגז שלו מצויינות וגם הקבב שלו (מתובל בלי בצל ועלים).
חוץ מזה אמר לי השכן שבטירה יש איזה קצב לא כשר, 80 ש"ח לקילו אנטריקוט... הוא שף בעברו והוא אמר שהבשר היה מצויין.
...
לבורצ'ו יש תערובת קבב מאוד מיוחדת!
אני חושב שסבא שלי היה קונה אצלם עוד בבולגריה לפני קום המדינה.
אני קונה בשר ב'פרה פרה', איזור תעשייה צומת כנות.
זה לא ממש מרכז אבל יש להם לקוחות גם מהצפון.
קילו אנטריקוט משובח עולה 155 ש"ח.
יש להם כל נתח שתרצו והמון מוצרי בשר שהם מכינים במקום.
kuku1000 כתב:כל הקניבלים ואף אחד לא יזמין אותי ל "על האש"....
רק מלחשוב מה מחכה לי ביום העצמאות אני כבר מקבל חררה
...
לעומת זאת אנחנו הקניבלים מחכים כל השנה ליום העצמאות... למה לקבל 'חררה'?
...
צריך לקום בבוקר ולשמור מקום טוב כי במשפחה שלי לא מספיק שולחן וצל אלא חייב להיות עם 5 כיווני אויר, לא בשיפוע, ספסלים נקיים, ריצפה בלי קוצים ועוד ועוד.....
דבר שני אני צריך להכין אוכל ל20 איש כשכמות הבשר שמביאים לי מספיקה ל- 50 איש .
פיהוק זה הדרך של הגוף להגיד שיש לך פחות מ20% סוללה
...
...
צריך לקום בבוקר ולשמור מקום טוב כי במשפחה שלי לא מספיק שולחן וצל אלא חייב להיות עם 5 כיווני אויר, לא בשיפוע, ספסלים נקיים, ריצפה בלי קוצים ועוד ועוד.....
...
חחח... אם נשאר עודפים, אתה תמיד יכול להעלות לפורום...
בקשר למקום, זו הסיבה שהחג שנדיר שאני יוצא בו מהבית זה עצמאות... הכי כיף במרפסת בחוג משפחה מצומצם
...
...
...
הכי כיף להכין בשר ל 20 איש מכמות של 50... המנגליסט אוכל טוב באותו יום .
מזל שחולצת הברביקיו שלי נקייה ומוכנה, וכמו כן מכנסי הניגוב המסורתיים... חחח
עם האמירה הזאת אני לא מסכים.
יש הבדל לא קטן בטעם אם אני מכין על מחוות של 400 ש"ח (דקה וחצי כל צד) + כמה דקות בתנור (תלוי בעובי וסוג הנתח) לבין מנגל. מנגל פחות טעים ללא ספק!!
...
מצטער על הכניסה לפרטים אבל אני מניח שכנסים של קניבלים הם ארועים דיי מצומצמים וסגורים. ואתה בטח לא תרצה להגיע לארוע כזה. קרניבורים לאומת זאת לא חסר בשירשור הזה.
עוד המלצה ל״דרום אמריקה״ במושב ניר צבי. בשר משובח במחיר נורמלי.
רבע שעה מרחובות לנוסעים דרך נס ציונה ובאר יעקב (למקומיים שמכירים).
שנים של אנטריקוטים משובחים.
ויש יתרון עצום במקום שנמצא 6 בתים ממני.....
חוזרים הביתה, מרגישים בבלוטות את הצורך בנפנוף - פשוט עוצרים לחמש דקות לפני שנכנסים הביתה.
הילדים שלי למדו כבר מזמן שאלו חמש הדקות הטעימות ביותר שאבא בעבודה......
rberkner כתב:עוד המלצה ל״דרום אמריקה״ במושב ניר צבי. בשר משובח במחיר נורמלי.
רבע שעה מרחובות לנוסעים דרך נס ציונה ובאר יעקב (למקומיים שמכירים).
שנים של אנטריקוטים משובחים.
ויש יתרון עצום במקום שנמצא 6 בתים ממני.....
חוזרים הביתה, מרגישים בבלוטות את הצורך בנפנוף - פשוט עוצרים לחמש דקות לפני שנכנסים הביתה.
הילדים שלי למדו כבר מזמן שאלו חמש הדקות הטעימות ביותר שאבא בעבודה......
...
אפילו ה WAZE מכיר את זה. בלי תנועה 35 דקות מהרצליה.
נדגום בהזדמנות.
סמיר הוא מעולה,אומנות הבשר סער הרבה יותר טוב, לפחות בקטע הזה שאם אין לו משהו שלא מיושן מספיק, או לא מתאים לך, הוא יגיד לך שלא כדאי לך לקחת,מקצוען אמיתי שמשאיר מאחור את שותפיו לשעבר מלימוזין.
אז ככה הנה קצת מהידע שלי בנושא.
פרות ממשק החלב לא מגיעות לסופר ולא לבשר קפוא הבשר שלהן גרוע ולפי רפתן שאני מכיר הבשר שלהן מגיע לשטחים.
עגלים ממשק החלב לעומת זאת הם תוצר לוואי (מעטים מהם זוכים ש"יחלבו אותם") שכן מגיע למשק הבשר המקומי מפוטמים ונמכרים כעגל חלב הפופולרי.
טיב טעם למשל ועוד כל מיני מקומות מתגאים בבשר הארגנטינאי שלהם (או כזה מברזיל ואורוגוואי שנמכר כיותר אקזוטי) כשלמעשה לא מדובר בתו איכות אלא דווקא במשהו שלילי הרי כל ואני מדגיש כל הבשר מחו"ל מוקפא. ועל כן אתה יכול לקנות בטיב טעם בשר מיושן (לא מציינים שהוא מיושן בואקום או בהקפאה) ב 150 ולקבל בשר קפוא לשעבר.
לעומת זאת יש קצבים שימכרו לך סיפורי אלף לילה ולילה ימכרו לך נתח אנטריקוט ב200+ לקילו שזה כבר נראה לי מופרך.
אני אישית קונה אדום אדום אצל קצב ירושלמי גדול אני קונה שם ולא בסופר כי הוא מיישן את הבשר עוד יותר ולעומת זאת בסופר הבשר מגיע ממש טרי שזה מצוין לטחינה וכו' אבל לא לסטייק (אני מעדיף לקנות בשר בכלל אצל קצב בשוק יותר זול וסטייקים אצל הקצב היוקרתי שלי)
אני כן מאמין שיש הבדלים בין קצבים בהרבה דברים כגון נקיון טריות הגינות ומחיר, קצב טוב זה קצב שאת יכול ללכת אליו לתת לו ממיטב כספך ולדעת שקיבלת תמורה למחיר ושלא שחטו אותך במקום את הפרה. אחד שיתן לך גם עצה והסבר.
בקיצור 160 שקל לאנטריקוט אדום אדום- נראה לי מופרך לשלם יותר על בשר ממותג או לשלם 150 על בשר קפוא.
שאלתי היא האם הסטייק יותר טעים לך כי שילמת 220 או כי באמת הבשר יותר טוב.
אני מאוד נהניתי מסטייקים פשוטים שקניתי בסופר בארגנטינה ועלו לי גרושים (אני זוכר שהיה יותר זול להכין סטייק גדול מסלט עשיר בירקות).
הרי בסופו של דבר אנשים מוכנים לשלם לא מעט על מיתוג, לעתים הם משוכנעים שהם קנו מוצר עדיף שכן הם שילמו עליו מחיר גבוה יותר, לדוגמא מצלמות של LEICA שהיו זהות למצלמות PANASONIC אך נמכרו במחירים גבוהים בהרבה בזכות השם דוגמא אחרת יכולה להיות חולצת פולו הנושאת לוגו של תנין עלייה תשלם פי 3 יותר מאשר חולצה זהה באיכותה אבל לא במיתוגה.[/b]