תראו איך אורנג' לקחו מאיתנו 5,800 ש"ח בגין מכשיר דלוק ללא שימוש באירופה

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
yoav4x4
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 2611
שם מלא: יואב בן חורין

שליחה

אני חושב שלקוח שהפעיל שרות (במודע או לא) צריך לשלם עליו.
כמה? מה הספק שירות עושה כדי למנוע שגיאות? זה כבר דיון אחר.
ככל שאני לומד יותר אני מבין שאני יודע פחות...

sheva23
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1813

שליחה

RA תאמין שהוא שהוא ישן טוב! במחשבה שמי שנוסע לחול לא אוכל מהרצפה בסומליה ולא יפשוט רגל מלשלם על גלישה בתעריפים גבוהים בחול
יותר מזה, ניקח זווית נוספת - חברות הסלולר עשו את מרבית הונם וממשיכים לעשות על לקוחות שעשו חבילות גלישה ושיחות בארץ מבלי שהם צורכים רבע מזה וקנו מכשירים שהם לא מנצליח 5% מהיכולות שלהם. מה שנקרא , "לדחוף מוצר ללקוח מבלי שמסבירים לו את היתרונות והחסרונות בקניה".
כמו הקטע ברמזור שאדיר מילר עם אשתו הולכים לקניות לסופר ולא מבינים דבר וחצי דבר במה התינוק צריך , ואז המוכרת עוברת עם הזוג מוצר מוצר ולכל מקרה יש לה טיעון משכנע ומפחיד, כך שהזוג קונה וקונה עד שיצא בנזק של אלפי שקלים.
אז תהיה בטוח, בעלי העסקים ישנים מצויין. נכון שיש מקרים שהם גורמים לאי נוחות מצפונית, אבל כמו שאפשר לראות בתחום הזה הם מודעים טוב מאוד לנושא ועדיין ממשיכים בקו הזה של "שיטת המצליח".
אתר הרישמי "אוהדי מילאן בישראל". http://www.acmfdd.com/
http://www.milanclubisrael.com/
מי שטס לאיטליה ויבקר בסן סירו, מוזמן לדבר איתי בנוגע לכרטיסים.

avirokach
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 571

שליחה

osherov, אני הייתי עשרות שבועות עם ה-BB בחו"ל בכל מיני חורים ואף פעם לא הגעתי לסכום כזה. המקסימום לשבוע שהגעתי זה כמה מאות שקלים, וזאת מכיוון שהבלקברי עובד בצורה מאוד יעילה ומכווץ את התקשורת עם השרתים שלו.

אין שום מצב בעולם, שה- BB צרך מעל 50 מגה רק בתקשורת שלו בשבוע ולכן כדאי לברר מה מקור הצריכה הגדולה הזו.

לא הייתי מסכים לשלם סכום כזה, ואם הם לא מוכנים להתפשר תתבע אותם. אני חושב שבתביעות קטנות שופט יאמין לבחורה שלא ידעה על הגלישה הנסתרת, ולא עשתה שום שימוש בטלפון בעקבות החשש לסכום גדול וגם אם לא יתן לה את כל הסכום עדיין יוריד מכם סכום משמעותי.

אני הייתי מנסה להגיע עם אורנג לפשרה של עלות של חבילת גלישה בחו"ל כזו במידה והייתם רוכשים זאת מראש.

sheva23
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1813

שליחה

avirokach כתב:osherov, אני הייתי עשרות שבועות עם ה-BB בחו"ל בכל מיני חורים ואף פעם לא הגעתי לסכום כזה. המקסימום לשבוע שהגעתי זה כמה מאות שקלים, וזאת מכיוון שהבלקברי עובד בצורה מאוד יעילה ומכווץ את התקשורת עם השרתים שלו.
אין שום מצב בעולם, שה- BB צרך מעל 50 מגה רק בתקשורת שלו בשבוע ולכן כדאי לברר מה מקור הצריכה הגדולה הזו.
...
מה אנחנו בימי מודם 56K? מספיק קיבלת כל יום מייל עם תמונות (כל אלה ששולחים תפוצה של בדיחות בבוקר לעבודה) , ועוד כמה אפליקציות שעשו UPDATE לעצמן ואתה מגיע לא ל50 מגה, ל150 . הרי לא חייבים לפתוח מייל כדי שתזרום תעבורה. יש סנכרון אוטומטי שגוזל DATA
מה בBB אין UPDATE אוטומטי לאפליקציות?

avirokach
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 571

שליחה

לא, הבלקברי לא מוריד את התמונות אם לא אומרים לו. כשאומרים לו הוא מוריד באיכות נמוכה יותר, ואם עושים זום אז הוא מוריד את הדלתא. אותו הדבר עם מסמכים למשל.

אבל, אם היא השתמשה ב- GMail קליינט של גוגל אז הוא עוקף את זה כמובן והוא למשל פחות יעיל.

דרך אגב, עשו אותו כל כך יעיל כי בתקופה שהם התחילו אז כל 1 מגה היה עולה הרבה כסף והם צימצמו עלויות. סתם שתדע, כשאנחנו התחלנו עם הבלקברי היה לנו חבילה של 5 מגה לגלישה (ובגלל שהוא כל כך גרוע באינטרנט לא השתמשנו בו לשום דבר אחר חוץ ממיילים) ואם היית ממש מתאמץ היית משתמש ב-3 מגה בחודש.
נערך לאחרונה על ידי avirokach ב 29/01/2012 12:10, נערך פעם 1 בסך הכל.

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029

שליחה

yoav4x4 כתב: אבל ללא בקשה של הלקוח הם לא יכולים לעשות זאת. אולי הלקוח כן רוצה לגלוש בחו"ל, מי הם שיתערבו ויחסמו לאנשים שירותים ללא בקשת הלקוח?
...
יואב,
קצת נסחפת לא?! בו אני אעזור לך והציג לך באיזה קלות ובאיזה פשטות אורנג' יכולים לחסום לאנשים את שירותי ה Data שלהם. קשה לי להאמין שמישהו יפגע או יכעס על אורנג' במקרה הזה:

הנה שיחה דמיונית בין נציג של אורנג' לבין לקוח שבא בדיוק לחתום על חוזה מול החברה:
הלקוח: טוב אז איפה אני צריך לחתום?
אורנג': רק לפני החתימה, אני רוצה להדגיש בפניך סעיף קטן בחוזה בו את חותם על זה שאנחנו חוסמים באופן אוטו' יכולת לגלוש בחו"ל במכשיר החדש שלך וזה בגלל תעריף הזוי מאוד, שאנחנו מבינים, שאתה כלקוח לא תרצה בטעות לקבל במידה והמכשיר שלך גלש בחו"ל. שים לב, אדוני הנכבד, שיש לנו גם חבילות DATA מצויינות לכל מי שטס לחו"ל, והן סה"כ דורשות ממך, להתקשר אלינו לפני הטיסה ולאפשר אחת מהן. בנוסף, ברגע שתנחת אתה תקבל מאיתנו SMS שמאפשר לך להתחבר לחבילות האלה כבר בשדה התעופה במדינה אלייה טסת. עוד באפשרותך, לחתום על המסמך הנ"ל (לא מומלץ), בו אתה מאשר לנו לפתוח את המכשיר לגלישה בתעריף הבדיוני. שים לב שזה על אחריותך בלבד והסכומים יכולים להגיע לשמיים...ראה הוזהרת!

להפך, ההתנהלות הזאת, הייתה יופי מסתדרת עם הפרסומת החדשה שאורנג' מפמפמים לנו בכל מקום בימים אלה שנקראת Orange clear (תוכניות פשוטות, ברורות ומשתלמות)

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

avirokach,
האם אתה יכול להמליץ לי על אפליקצייה ב BB שמנטרת את השימוש ב DATA פר אפליקצייה על המכשיר?
אין לי ספק שגם בניטור המכשיר שלה בישראל אני אוכל לזהות מי הוא זה שצורך כל כך הרבה נתונים במשך היום אצלה (בסוף עוד יתברר שזה אחד השירותים שאורנג' מתקינים על מכשיר הבלקברי :wink: )

yoav4x4
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

osherov כתב:
yoav4x4 כתב: אבל ללא בקשה של הלקוח הם לא יכולים לעשות זאת. אולי הלקוח כן רוצה לגלוש בחו"ל, מי הם שיתערבו ויחסמו לאנשים שירותים ללא בקשת הלקוח?
...
יואב,
קצת נסחפת לא?! בו אני אעזור לך והציג לך באיזה קלות ובאיזה פשטות אורנג' יכולים לחסום לאנשים את שירותי ה Data שלהם. קשה לי להאמין שמישהו יפגע או יכעס על אורנג' במקרה הזה:

הנה שיחה דמיונית בין נציג של אורנג' לבין לקוח שבא בדיוק לחתום על חוזה מול החברה:
אורנג': רק לפני החתימה, אני רוצה להדגיש בפניך סעיף קטן בחוזה בו את חותם על זה שאנחנו חוסמים באופן אוטו' יכולת לגלוש בחו"ל במכשיר החדש שלך וזה בגלל תעריף הזוי מאוד, שאנחנו מבינים, שאתה כלקוח לא תרצה בטעות לקבל במידה והמכשיר שלך גלש בחו"ל. שים לב, אדוני הנכבד, שיש לנו גם חבילות DATA מצויינות לכל מי שטס לחו"ל, והן סה"כ דורשות ממך, להתקשר אלינו לפני הטיסה ולאפשר אחת מהן. בנוסף, ברגע שתנחת אתה תקבל מאיתנו SMS שמאפשר לך להתחבר לחבילות האלה כבר בשדה התעופה במדינה אלייה טסת. עוד באפשרותך, לחתום על המסמך הנ"ל (לא מומלץ), בו אתה מאשר לנו לפתוח את המכשיר לגלישה בתעריף הבדיוני. שים לב שזה על אחריותך בלבד והסכומים יכולים להגיע לשמיים...ראה הוזהרת!

להפך, ההתנהלות הזאת, הייתה יופי מסתדרת עם הפרסומת החדשה שאורנג' מפמפמים לנו בכל מקום בימים אלה שנקראת Orange clear (תוכניות פשוטות, ברורות ומשתלמות)
...

yoav4x4
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

osherov כתב:
...
יואב,

...
נו בחייך,
כמו הסעיף הזה יש עוד 100 סעיפים שצריך להגיד ללקוח בעת הרכישה.
אתה לא מצפה שנציג יתחיל לדקלם שעה של תנאים בכל פעם שמישהו קונה מכשיר?

בשביל זה יש חוזה, שם רשומים כל הסעיפים, והלקוח אמור לקרוא אותו.

ובעת פתיחת מכשיר לחו"ל יש בערך 2-3 סעיפים סה"כ שצריך לחתום.

אי אפשר בכל עסקה בכל תחום לגלגל הכל לצד השני, גם הלקוח צריך ללקחת אחריות.

ושוב אני חוזר בפעם האלף, אם לקוח מתקשר לברר מחירי שיחה לחול, מה שעושה כל לקוח לפני הטיסה, כי גם על שיחה אקראית ללא חבילה אתה משלם הון, הם מודיעים על זה וכמעט אונסים אותך כדי לבצע זאת.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35104

שליחה

yoav4x4,
אני לא מבין אותך, ברגע שהמשהו הזה גורם לחיוב בלתי סביר בעליל לא הגיוני להשאיר אותו ולסגור לפי בקשה אלא ההיפך.
בצורה כזו אנשים יפתחו את השרות אם הם רוצים בכך, ובחבילה מתאימה.
עדיף לגלות שמשהו חסום לך ובשיחת טלפון לפתוח אותו מאשר לגלות 6K חשבון ולהתחיל לרוץ אחרי הספק שיזכה.

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

יואב,
גם ממך כנותן שירות ללקוחות, הייתי מצפה שבמידה ויש 100 סעיפים שבגינם אתה מודע לכך שהלקוחות שלך יכולים להינזק בסכום של 6K ש"ח, לעשות אחד משניים:
1. לעבור עם הלקוחות שלך על 100 הסעיפים ולהזהיר אותם שהנזק שלהם יכול להגיע לאלפי שקלים פר סעיף
2. לכבות את השירותים האלה ללקוחות שלך ולמסור להם שבמידה והם מעוניינים לפתוח אותם עליהם לעשות א, ב, ג

הבעייה בתאוריית השירות שלך היא שאין לאורנג' 100 סעיפים "מסוכנים" כאלה, אלה לטעמי יש הרבה פחות מ 10 (אני אשמח לשמוע ממך על עשרות הסעיפים הנוספים). כנראה שלא כולם חושבים כמוך וכמו שרשמתי הוגשה הצעת חוק בדיוק כדי למונע את העשיקה שתוארה כאן, "שכנראה" היא לא נחלת אחותי בלבד אלא נחלתם של עוד הרבה אנשים במדינה הזאת.

לא יודע למה אתה כל הזמן חוזר לזה, אבל אני ממליץ לך לעצור שנייה ולחשוב על הלקוחות שלך, ועל המצב בו אתה יודע שעשרות אולי מאות מהם נופלים כל חודש בחודשו בפח הזה וחמור מכך אתה הוא זה שמרוויח הון כסף מזה. מה לעשות שזה מצטייר כאילו, אותך, זה לא מעניין (אולי להפך) ולכן אתה לא מחפש את הדרך למנוע לגמרי את עוגמת הנפש והניצול את הלקוחות התמימים שלך. תבין את המצב ותנתח את המקרים האלה בהם הלקוחות נפגעים, ואל תסתתר מאחורי סעיפים וחוזים (אגב, גם לחוזה מול אורנג' ולכתוב בו אני אגיע בסוף)

yoav4x4
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

guyezra כתב:yoav4x4,
אני לא מבין אותך, ברגע שהמשהו הזה גורם לחיוב בלתי סביר בעליל לא הגיוני להשאיר אותו ולסגור לפי בקשה אלא ההיפך.
בצורה כזו אנשים יפתחו את השרות אם הם רוצים בכך, ובחבילה מתאימה.
עדיף לגלות שמשהו חסום לך ובשיחת טלפון לפתוח אותו מאשר לגלות 6K חשבון ולהתחיל לרוץ אחרי הספק שיזכה.
...
שוב, אני לא מדבר על העלות הכספית השערורייתית!

אבל, מי שפותח את המכשיר לחו"ל פותח את השירות.
ניתן לפתוח את המכשיר ללא השירות.

זה הסכם נפרד (נספח).

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35104

שליחה

אבל העלות הכספית הזו משנה את כל התמונה
(למעשה הופכת את מה שצריך לקרות בברירת המחדל)

yoav4x4
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

osherov כתב:יואב,
גם ממך כנותן שירות ללקוחות, הייתי מצפה שבמידה ויש 100 סעיפים שבגינם אתה מודע לכך שהלקוחות שלך יכולים להינזק בסכום של 6K ש"ח, לעשות אחד משניים:
1. לעבור עם הלקוחות שלך על 100 הסעיפים ולהזהיר אותם שהנזק שלהם יכול להגיע לאלפי שקלים פר סעיף
2. לכבות את השירותים האלה ללקוחות שלך ולמסור להם שבמידה והם מעוניינים לפתוח אותם עליהם לעשות א, ב, ג

הבעייה בתאוריית השירות שלך היא שאין לאורנג' 100 סעיפים "מסוכנים" כאלה, אלה לטעמי יש הרבה פחות מ 10 (אני אשמח לשמוע ממך על עשרות הסעיפים הנוספים). כנראה שלא כולם חושבים כמוך וכמו שרשמתי הוגשה הצעת חוק בדיוק כדי למונע את העשיקה שתוארה כאן, "שכנראה" היא לא נחלת אחותי בלבד אלא נחלתם של עוד הרבה אנשים במדינה הזאת.

לא יודע למה אתה כל הזמן חוזר לזה, אבל אני ממליץ לך לעצור שנייה ולחשוב על הלקוחות שלך, ועל המצב בו אתה יודע שעשרות אולי מאות מהם נופלים כל חודש בחודשו בפח הזה וחמור מכך אתה הוא זה שמרוויח הון כסף מזה. מה לעשות שזה מצטייר כאילו, אותך, זה לא מעניין (אולי להפך) ולכן אתה לא מחפש את הדרך למנוע לגמרי את עוגמת הנפש והניצול את הלקוחות התמימים שלך. תבין את המצב ותנתח את המקרים האלה בהם הלקוחות נפגעים, ואל תסתתר מאחורי סעיפים וחוזים (אגב, גם לחוזה מול אורנג' ולכתוב בו אני אגיע בסוף)
...

אריה, שלא תבין לא נכון, אני מסכים איתך לגמרי,

אבל אי אפשר להסתכל על המטבע מצד אחד רק.
סעיף שחשוב ורלוונטי לך, לאו דווקא רלוונטי לאחרים, ואי אפשר במעמד עסקה (לאו דווקא בסלולר) לעבור על כל סעיף וסעיף בעל פה, לכן יש נייר שבו כל הסעיפים כתובים.

גם שאתה קונה טלפון לא אומרים לך, אל תיתן את המס' שלך לכל POP UP באינטרנט שאומר שזכית באיפון 4S כי אתה תתחיל להיות מחוייב במאות שקלים לכל מיני נוכלים.
כמו הדוגמא הזאת יש עוד,
מה שכן אומרים לך שיש דבר כזה שנקרא שירותי תוכן, לחסום או לא?
אם אמרת לא לחסום אתה אחראי להבין מה קורה בתחום,
כנ"ל בחסימת מכשיר לחו"ל.

yoav4x4
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

guyezra כתב:אבל העלות הכספית הזו משנה את כל התמונה
(למעשה הופכת את מה שצריך לקרות בברירת המחדל)
...
מסכים לגמרי!

אבל השאלה הפילוסופית היא מה ברירת המחדל?

טלפון מגיע חסום לחו"ל כברירת מחדל, מי שמבטל חסימה צריך להיות מודע ומיודע לכל האספקטים.

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

יואב,
אני חייב להגיד לך שלטעמי אתה מתפלפל יותר מידי. אני מדבר פה על בעייה מסויימת בה העלות היא בלתי הגיונית ולכן אין ספק שצריך לחסום את השירות כברירת מחדל, כי אף אחד לא ישתמש בזה, אם רק היה יודע.

אני אעזור לך להבין. הנה 2 שאלות:
1. האם יש פה מישהו, שהיה מעוניין שבמכשיר שלו, שירותי ה-DATA שמחירם הוא 100 ש"ח ל 1MB יהיו מאופשרים בנסיעה שלו לחו"ל?
2. האם יש פה מישהו שהיה מעז להשתמש בשירות ה DATA במכשיר שלו אם רק היה יודע שהוא עולה 100 ש"ח ל 1MB?

דעתי היא שהשירות הזה, של גלישה שלא דרך חבילה, קיים רק לצורך עשיקת לקוחות ולא לשום צורך אחר!
ללכת ולטעון שהשירות הזה חייב להיפתח לכולם כדי לאפשר מקרה של 1 מ 1000 לקוחות שכן נתקעים באמצע הלילה באיזה יער ברומנייה ליד אחוזת דרקולה שבדיוק גם רודף אחריהם ולכן הם חייבים להשתמש בשירותי ה DATA, גם בעלות של אלפי שקלים וזה כדי למצוא את דרכם חזרה לכפר....הטענה הזאת נשמעת לי מופרכת מיסודה.....לא ידידי:
It's all about the money

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346

שליחה

מסכים עם אריה, עושק לשמו.
אין שום דרך אחרת לתאר גביה של 100 ש"ח ל-1MB.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597

שליחה

אריה צודק ואני חושב שההוכחה לכך נעוצה בעצם התמחור השערורייתי, עוד לפני שנכנסים להתנהלות מסביב.
מקובל וסביר שעסקים יתנו תעריף ליחידה יותר זול כאשר מתחייבים לכמות גדולה מאשר כאשר קונים כל יחידה בנפרד. יש לזה הצדקה כלכלית, לקנות כמות בהנחה זה לרוב win-win למוכר ולקונה.
אבל מה, ההפרש במחירים בין קניית כמות לקנייה בודדת צריך לבטא את החיסכון בתהליך ובלתי סביר שהוא יהיה הפרש עצום.

עצם זה שההפרש המדובר הוא גדול מאוד, מצביע על כך שלא מדובר בהנחה על כמות למתחייבים לחבילה, אלא בניסיון לעשות קופה או על התמימים או על אלה שנתקעו במקרה עם דרקולה על צווארם, ואין להם ברירה.
אני לא רואה הסבר סביר להפרשי מחירים כאלה.
משה

shuali
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול
תגובות: 5010

שליחה

שיטת מצליח ללא ספק.... מחיר שערורייתי לשירות כלשהו בידיעה שאף אחד לא יקח אותו בידיעה, ומי שישתמש בו ללא ידיעתו יהיה בעצם "דג שמן".
חוק ראשון של ציידי דילים:
Buy first, Ask questions later.

yoav4x4
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

osherov כתב:יואב,
אני חייב להגיד לך שלטעמי אתה מתפלפל יותר מידי. אני מדבר פה על בעייה מסויימת בה העלות היא בלתי הגיונית ולכן אין ספק שצריך לחסום את השירות כברירת מחדל, כי אף אחד לא ישתמש בזה, אם רק היה יודע.

אני אעזור לך להבין. הנה 2 שאלות:
1. האם יש פה מישהו, שהיה מעוניין שבמכשיר שלו, שירותי ה-DATA שמחירם הוא 100 ש"ח ל 1MB יהיו מאופשרים בנסיעה שלו לחו"ל?
2. האם יש פה מישהו שהיה מעז להשתמש בשירות ה DATA במכשיר שלו אם רק היה יודע שהוא עולה 100 ש"ח ל 1MB?

דעתי היא שהשירות הזה, של גלישה שלא דרך חבילה, קיים רק לצורך עשיקת לקוחות ולא לשום צורך אחר!
ללכת ולטעון שהשירות הזה חייב להיפתח לכולם כדי לאפשר מקרה של 1 מ 1000 לקוחות שכן נתקעים באמצע הלילה באיזה יער ברומנייה ליד אחוזת דרקולה שבדיוק גם רודף אחריהם ולכן הם חייבים להשתמש בשירותי ה DATA, גם בעלות של אלפי שקלים וזה כדי למצוא את דרכם חזרה לכפר....הטענה הזאת נשמעת לי מופרכת מיסודה.....לא ידידי:
It's all about the money
...
אריה ידידי,

אתה שוב מתפרץ לדלת פתוחה!
אני מסכים איתך לגמרי, זהו עושק לשמו.

אבל זהו המצב היום, שאם אתה פותח את המכשיר לחו"ל אתה נדרש לאשר שידוע לך שגלישה סלולרית היא עסק יקר להחריד, ואתה רשאי לחסום אותה.

אם אתה בוחר שלא לחסום תישא בתוצאות.

אני אישית בוחר שלא לחסום!
לא עושה חבילה ולא בטיח.
אם אני ארצה לגלוש שאני בחו"ל או שאתקשר ואוסיף חבילה או שאשלם מחיר מופקע, אני רוצה לשלוט בזה ולא שישלטו לי בזה.

אם אתה רוצה שהם ישלטו בזה אין שום בעיה, רק תודיע להם בזמן פתיחת המכשיר, אני לא מבין מה כ"כ לא ברור?

אתה לא צריך לשכנע אותי שאורנג' וכל שאר החברות עושקים אותנו, זה ברור לי, לך וגם להם.
אבל במקרה הזה השליטה בידיים שלך.

ברירת המחדל היא מכשיר חסום אל תשכח!!!

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”