מישהוא יכול להסביר לי למה פינק פלויד נחשבת ללהקה איכותית?
- jukin
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 757
- נתן תודות: 26 פעמים
- קיבל תודות: 15 פעמים
בקיצור,*** להקה. חבל שזרקת כסף,אולי תציל את חלקו?...כמה אתה רוצה על הדיסקים?Golan38 כתב:קניתי את האלבומים המוצלחים שלהם גם ברסת SACD וגם רמאסטרד
אלוהים כמה שלא הקשבתי לצד האפל של הירח לא הצלחתי להבין מה מעניין בתקליט הזה ובלהקה הזו בכלל
אם נדבר על איכות ההקלטה - אז כל האלבומים שלהם כולל ה sacd נשמעים גרוע, אם נדבר על הצד המוסיקלי. הם להקה משעממת ביותר. לא הצלחתי להתחבר לשום דבר ואף שיר, ולדעתי לא רק שהן לא להקה טובה, היא להקה גרועה ומשעממת ביותר......
כמה זמן ? חודש ? חודשיים ? חמישה ? שנה ?harari כתב:wish you were here זה שיר שאני פחות אוהב באופן כללי, אבל שירים אחרים של פינק פלויד אני יכול לשמוע כל היום. (ובתקופה האחרונה אני עושה את זה)...
הרי שנינו יודעים שאחרי חשיפה ממושכת , אתה תצטרך תקופה של הפוגה עד שתשמע אותם שוב . את התקליט final cat חרשתי עד כדי כך (והוא בהחלט שווה את זה לענ"ד
חוצמיזה , גם הטעם המוסיקלי משתנה עם השנים , ככול שאתה מתבגר וגם נחשף ליותר סוגי מוסיקה , הטעם שלך "מתעדן" , וכאן למוסיקה מורכבת יש יתרון מוחץ .
רק חשוב להזכיר שעצם זה שהמוסיקה מורכבת , איננו אומר שהיא טובה מספיק לשרוד את מבחן הזמן , אבל מוסיקה פנומנאלית פשוטה , תמאס יותר מהר ממוסיקה פנומנאלית מורכבת
אני מופתע מזה שזה עדיין לא נאמר, אבל כחובב אלקטרוני שגם מאוד אוהב את פינק פלויד וממליץ על להקת מחווה ישראלית שמנגנת קטעים שלהם- ECHOS לרוב ברידינג 3 (תריצו אותם בפייסבוק, מחקים את המקור לא בכלל!), לא נאמר מילה אחת על כך שהלהקה סוג של פרצה דרך חדשה בעידן ההוא. הם הראשונים (ויש שיתווכחו- מבין הראשונים זה בטוח), שהישתמשו בסינטיסייזר (כל סצנת הטראנס/אלקטרוני נשענת על הכלי הנ"ל), כלי נגינה חשמלי שהיום לוקח חלק שותף כמעט בכל יצירה שניה-שלישית. הם עשו עיבודים מוזיקלים (העורך סאונד שם פשוט גאון, הדביק רבדים ורצועות אחת על גבי השניה בצורה גאונית!) חדשניים לזמנו שפרצו דרך חדשה לימינו והשפיעו רבות על הזמר המודרני.
בנוסף לכך הם הביאו "ספייס" (תבלין) מיוחד משלהם, משהו שעדיין לא היה קיים בזמנו בעולם המוזיקה. מי חשב לפתוח ולסגור קופות עם כסף ושחחר יצירה וקאלית שמשחקת לנו בחושים ובערוציי שמיעה כמו שהם עשו ב-MONEY שאגב נבנה בכוונה תחילה כדי להיות להיט ולמנף את הלהקה.
יש ללהקה הזו הרבה דברים יחודיים שאומנים מודרנים השאילו כיום מהלקה הזו, בין היתר אפשר לראות את המופעים הראוותניים שכללו תאורה מטורפת והופעה תיאטרלית עצומה שכללה בתוכה פירוק קיר תוך כדי נגינת THE WALL. איפה יש עוד להקה שעולה לבמה בידיעה שהם מפסידים כסף על הופעה כי הם "השתגעו" באפקטיי במה?! (כך קרה במס' הופעות של THE WALL, ההוצאות מסביב היו יותר יקרות מהכסף שעשו המופעים).
כמובן שיש גם מילים מזמנו שנשארו עדיין עדכניים גם להיום בצורה שאנשים מתחברים אליהם.
אגב, אם אתה מפיץ/מוכר את האוסף פינק פלויד הקטן שבנית אשמח לרכוש ולעזור לך לכסות עלויות רכישה...
בנוסף לכך הם הביאו "ספייס" (תבלין) מיוחד משלהם, משהו שעדיין לא היה קיים בזמנו בעולם המוזיקה. מי חשב לפתוח ולסגור קופות עם כסף ושחחר יצירה וקאלית שמשחקת לנו בחושים ובערוציי שמיעה כמו שהם עשו ב-MONEY שאגב נבנה בכוונה תחילה כדי להיות להיט ולמנף את הלהקה.
יש ללהקה הזו הרבה דברים יחודיים שאומנים מודרנים השאילו כיום מהלקה הזו, בין היתר אפשר לראות את המופעים הראוותניים שכללו תאורה מטורפת והופעה תיאטרלית עצומה שכללה בתוכה פירוק קיר תוך כדי נגינת THE WALL. איפה יש עוד להקה שעולה לבמה בידיעה שהם מפסידים כסף על הופעה כי הם "השתגעו" באפקטיי במה?! (כך קרה במס' הופעות של THE WALL, ההוצאות מסביב היו יותר יקרות מהכסף שעשו המופעים).
כמובן שיש גם מילים מזמנו שנשארו עדיין עדכניים גם להיום בצורה שאנשים מתחברים אליהם.
אגב, אם אתה מפיץ/מוכר את האוסף פינק פלויד הקטן שבנית אשמח לרכוש ולעזור לך לכסות עלויות רכישה...
**נהרסו לכם האוזניות או ציוד אלקטרוני אחר שאתם עתידים לזרוק לפח? צרו קשר בפרטי ואשמח לקבל את תרומתכם ולנסות להחיות אותה לפני שנהפכת לזבל!
תודה! **
- AviBiton
- גורו HTmobile

- תגובות: 17346
- נתן תודות: 503 פעמים
- קיבל תודות: 358 פעמים
מה שהכי מצחיק בשירשור הזה הוא שהוויכוח הוא על טעם שונה של אנשים שונים, או במילים אחרות, זה וויכוח שבו כולם צודקים.
יש מי שיחשוב שהפינק פלויד היו חבורת מסוממים שעשו *** של מוסיקה ויש מי שיחשוב שזו המוסיקה הכי טובה שהוא שמע בחייו.
וזה נכון לכל סיגנון/זמר/להקה אחרים, החל מקלאסי, דרך ג'ז, רוק, פופ, מזרחי, ארצישראלי, קאנטרי, מוסיקת עולם וכו'....
כל אחד אוהב משהו אחר, לא כולנו דומים (וטוב שכך).
יש מי שיחשוב שהפינק פלויד היו חבורת מסוממים שעשו *** של מוסיקה ויש מי שיחשוב שזו המוסיקה הכי טובה שהוא שמע בחייו.
וזה נכון לכל סיגנון/זמר/להקה אחרים, החל מקלאסי, דרך ג'ז, רוק, פופ, מזרחי, ארצישראלי, קאנטרי, מוסיקת עולם וכו'....
כל אחד אוהב משהו אחר, לא כולנו דומים (וטוב שכך).
- ילדיעפים
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9318
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 52 פעמים
זכור לי סיפור קטן שלא ממש זוכר את פרטיו-קראתי בזמנו ראיון עם אחד המפיקים או מבעלי האולפנים הגדולים באנגליה.
באחת מההפקות של הביטלס כשישבו באולפן,הגיעו לשם 4 צעירים מבוישים ומעריצים שביקשו לשבת ולראות,,,באיזה שלב הם הודו
מאד לכולם ועזבו,ברבות הימים הפכו אלה ללהקת שנקראת פינק פלויד
באחת מההפקות של הביטלס כשישבו באולפן,הגיעו לשם 4 צעירים מבוישים ומעריצים שביקשו לשבת ולראות,,,באיזה שלב הם הודו
מאד לכולם ועזבו,ברבות הימים הפכו אלה ללהקת שנקראת פינק פלויד
אמן מייסר
אבי,
ברור שיש כאן אלמנט סובייקטייבי ואני כמובן מאמין לכל אלה שאומרים שהם לא מתחברים למוזיקה של הלהקה הבריטית הזאת וזה מקובל והגיוני (הפינק פלויד הם בטח לא מיינסטרים). אבל בין זה לבין זלזול וגיחוך משהו, כלפי הפינק פלויד יש משהו די מקומם שהוא חורג מתחום הטעם האישי. זה בערך כמו שאני אגיד פה שמוצרט הוא *** של מלחין וכל היצירות שהוא חיבר הן מגעילות ובלתי נסבלות וזה כי אני לא מסוגל להתחבר למוזיקה קלאסית. או זה בערך כמו שאני ארשום פה שסטיב ג'ובס הוא איש קטן עם אגו מנופח בלי שום טיפת כשרון שכל הישגיו נובעים רק ממזל טהור וזה רק כי אני לא סובל\סבלתי את הבן אדם ולא התחברתי לשום "יצירה" שלו..
לא אוהבים פינק פלוייד? בכיף...אבל ללכת ולנתח כאן, למה הלהקה "הצליחה" לעבוד על כולנו, אוהביה, זה קצת מצחיק....ארבעה אקורדים
הנה דוגמה לגאונות שאין עלייה עוררין שנעשתה בהרבה פחות "מ 4 אקורדים". אבל מה לעשות שיש רק בודדים בעולם שמסוגלים לחשוב ולחבר דבר כזה למרות "פשטות" הביצוע!
ברור שיש כאן אלמנט סובייקטייבי ואני כמובן מאמין לכל אלה שאומרים שהם לא מתחברים למוזיקה של הלהקה הבריטית הזאת וזה מקובל והגיוני (הפינק פלויד הם בטח לא מיינסטרים). אבל בין זה לבין זלזול וגיחוך משהו, כלפי הפינק פלויד יש משהו די מקומם שהוא חורג מתחום הטעם האישי. זה בערך כמו שאני אגיד פה שמוצרט הוא *** של מלחין וכל היצירות שהוא חיבר הן מגעילות ובלתי נסבלות וזה כי אני לא מסוגל להתחבר למוזיקה קלאסית. או זה בערך כמו שאני ארשום פה שסטיב ג'ובס הוא איש קטן עם אגו מנופח בלי שום טיפת כשרון שכל הישגיו נובעים רק ממזל טהור וזה רק כי אני לא סובל\סבלתי את הבן אדם ולא התחברתי לשום "יצירה" שלו..
לא אוהבים פינק פלוייד? בכיף...אבל ללכת ולנתח כאן, למה הלהקה "הצליחה" לעבוד על כולנו, אוהביה, זה קצת מצחיק....ארבעה אקורדים
הנה דוגמה לגאונות שאין עלייה עוררין שנעשתה בהרבה פחות "מ 4 אקורדים". אבל מה לעשות שיש רק בודדים בעולם שמסוגלים לחשוב ולחבר דבר כזה למרות "פשטות" הביצוע!
- ילדיעפים
- חבר שלא מהעולם הזה

שוב פעם-יש לי הרגשה מחורבנת שלא ממש קוראים אחד את השני אבל מתווכחים,,,,זה כן
אם תקרא מה שכתבתי על ארבע אקורדים ותקרא איזה פוסט שלפני תבין למה כתבתי את זה
לא קראת נכון???איך אני יודע שלא?לפי מה שכתבת עכשו
אם תקרא מה שכתבתי על ארבע אקורדים ותקרא איזה פוסט שלפני תבין למה כתבתי את זה
לא קראת נכון???איך אני יודע שלא?לפי מה שכתבת עכשו
אמן מייסר
ילדיעפים,
קראתי בשקידה את כל הודעותייך ואני מניח שהבנתי את כוונתך. גם זאת שנוגעת למורכבות היצירה:
קראתי בשקידה את כל הודעותייך ואני מניח שהבנתי את כוונתך. גם זאת שנוגעת למורכבות היצירה:
אישית כשמקשיב לנגינה עצמה,אני לא מוצא שם כלום,לא מתופף,לא בסיסט,לא אקורדים, הרוב ארבעה אקורדים,,לא שביעיות,לא מוגדלים,לא 4,שלא נדבר על 11-13 ודימינשט-אבל הכל מאד קליט ותפס מאד חבורות...
דיברנו על מורכבות אז הבאתי לדוגמא אקורדים,מובן שישנם עוד אלמנטים רבים אבל להשוות את פינק פלויד למוזיקה קלאסית,,,,נו באמת אולי לקליידרמן אגב גם אני לעיתים נהנה מפינק פלויד-מהגימיקים...
- ילדיעפים
- חבר שלא מהעולם הזה

נו, וקראת את הפוסט שלפני?על המורכבות של המוזיקה של הפינק פלויד שיש משמשווים אותה למוזיקה קלאסית?
מורכבות של הפינק פלויד???מורכבות?אז ניסיתי למצוא מורכבות טכנית כמו אקורדים או מלודיות מסובכות
לא מצאתי!אתה יכול לחדש לי? להביא לי תווים אולי?משהו של פינק פלויד שמשתווה במוררככבותו לסונטה של ברהמס?
איך לא למדתי באקדמיה פינק פלויד?נו באמת?????אני לא מדבר על היופי של המוזיקה של פינק פלויד,המוזיקה יפה
אבל מורכבות?מוזיקה קלאסית?????ואגב ציינתי את זה בדוגמאות שציטטת ממני והבנת משהו אחר,,אני יוצא היה מרתק
מורכבות של הפינק פלויד???מורכבות?אז ניסיתי למצוא מורכבות טכנית כמו אקורדים או מלודיות מסובכות
לא מצאתי!אתה יכול לחדש לי? להביא לי תווים אולי?משהו של פינק פלויד שמשתווה במוררככבותו לסונטה של ברהמס?
איך לא למדתי באקדמיה פינק פלויד?נו באמת?????אני לא מדבר על היופי של המוזיקה של פינק פלויד,המוזיקה יפה
אבל מורכבות?מוזיקה קלאסית?????ואגב ציינתי את זה בדוגמאות שציטטת ממני והבנת משהו אחר,,אני יוצא היה מרתק
אמן מייסר
- taoyossi
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5224
- שם מלא: יוסי ביטון
- נתן תודות: 184 פעמים
- קיבל תודות: 93 פעמים
אני יכול להקשיב לפינק 26 שעות ביממה..... לקום שעה לפני ולישון שעה אחריride כתב:אני מסוגל להקשיב לפינק פלויד 24 שעות ועדיין להנות מהיצירה המופלאה שלהם. כמו שעפר כתב, אומנות זה עניין של טעם, אני לא מסוגל להקשיב לבריטני, גאגא ודומיהם ולא מבין איך אנשים קוראים לזה מוסיקה...
- taoyossi
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5224
- שם מלא: יוסי ביטון
- נתן תודות: 184 פעמים
- קיבל תודות: 93 פעמים
השאלה אם תהנה מזה ....ילדיעפים כתב:אז מה,גם אני יכול...
אם לא...... אז למה לסבול ?
ואם כן ...... אז חבל על הזמן שאתה מבזבז ....
גילוי נאות:
אני תוך כדי כתיבת שרות אלה מאזין ל pink floyd the division bell ....
ורק באשמתך ...