zeev78 כתב:
True joker הבחירה לבניית סט אפ טוב מתחיל לפני שקונים אפילו רכיב אחד, אני אומר שVFM קודם לכל לדעתי בבניית סט אפ ולכן אני מעלה את הנושא, שאני מביט על נגן, מגבר או רמקולים אני תמיד נוטה להשוות אותם למשהו יותר יקר וזה נותן לי אינדיקציה לגבי הVFM האמיתי שלהם בפרט ובכללי כסט אפ. איך שלא תסובב את הנושא אני לא רואה דרך או סיבה שאפשר לבוא ולהתעלם מזה. לא מדובר פה בעגבניות ומלפפונים בשוק שאתה יכול לבוא ולמיין בכמה שניות, לקחת ולהמשיך הלאה,שמדובר בציוד כמו שאנחנו מדברים עליו (עשרות אלפי שקלים) ובמיוחד שהציוד הזה אמור להישאר איתך לשנים רבות צריך לעשות את זה בשיקול דעת, לפי תקציב נתון ובסבלנות ואז אין סיבה שלא תצליח ואפילו בהרבה פחות כסף ממה שחשבתה להוציא.
...
בא נתחיל מזה שאין לי וויכוח אתך על נושא ה VFM באופן כללי , אבל כמו כול דבר בחיים, כול אחד מתייחס לזה באופן שונה. ובאופן עקרוני, אין טעם להשוות לנגנים יקרים . כשאני הולך לבחור ציוד , אני הולך לשמוע , בלי קשר לתג המחיר , רק בבחירה הסופית כשנותרו שני קנדידטים על קו הסיום , אזי הVFM בא לידי ביטוי . הוא יכול לגרום למכשיר לנצח בנקודות , לא בנוק אאוט .
הסיבה לכך היא, שיש המון מכשירים בחוץ , שממצבים עצמם דרך המחיר בלבד , ללא איכות אמיתית . ואם אתה לוקח אחד כזה, כמעט כול מכשיר יהיה VFM אדיר לעומתו .
רק מה , שבסופו של דבר , צריך גם להיות מודע לעובדה שדברים באמת טובים עולים כסף , והם עולים יותר ממוצרים פחות טובים . זה יכול להיות בגלל עלות ייצור ושיווק, וזה יכול להיות כי המתכנן , יודע היטב עד כמה המוצר שלו טוב , והוא רוצה לתגמל עצמו על כשרונו .
אני לא אומר שלא תמצא מוצרים איכותיים מאוד בזול , אני רק אומר שברמה מסויימת של מחירים , המוצרים הטובים די יתכנסו לרמת מחיר די שווה . כלומר מציאות אמיתיות , תמצא ברמות מחיר בינוניות , ואולי בינוניות + קצת , ברמות המחיר הגבוהות , לא נראה לי שיש מוצרים שאף אחד לא "גילה" אותם ולכן הם מייצגים VFM מדהים
zeev78 כתב:
הנקודה הפשוטה היא שמרמה מסויימת ההבדלים בין המקורות , כבר לא ישמעו ו/או לא יהיו שווים שדרוג ולא משנה כמה כסף תשפוך , וההבדלים בין רמקולים והגברה כן .
יש לדעתי 4 רמות בסאונד שתלויים ברמה של המקור (לדעתי), באיזה שלב את הייתה עוצר מבלי להתייחס כרגע לדיסטורשן של ההגברה או לאיכות הרמקולים (תן דוגמא של נגן שלדעתך יהיה "סוף הדרך" ושלא יהיה שווה להשקיע במשהו יותר יקר,לא משנה מהי הרמה של הסט אפ ותשווה אותו לנגן יקר יותר, לא לשכוח לציין פירמה ודגם)
הרמה הראשונה היא סאונד חד מימדי שיש במערכות שמוכרים בסופר. הרמה השנייה היא סאונד דו מימדי (כבר שמעתי מערכת שעולה מעל 10000 שקל ונשמעה ככה בגלל חוסר התאמה בין הרכיבים), הרמה השלישית היא סאונד תלת מימדי שניתן להגיע אליו עם מערכת טובה ברמת HIFI עם קצת שכל (שים לב לשירשור של obiwan,מישהו אמר VFM לא קשור

?) או להשקיע עשרות אלפי שקלים ולהתחיל להתחדש כל שני וחמישי עד שבסוף מגיעים ליעד עם בור עמוק בכיס ויש רמה הולוגרפית שבה הסט אפ נעלם ואתה מקבל הופעה חיה פרטית אצלך בבית, משהו מפחיד ומרגש שלא שומעים אותו במערכות ק"ב עם סרטים של הופעות חיות ובמקרים האלה אני מתחיל להאמין שצריך לבחור בין בית לסט אפ אם אתה לא מיליונר.
...
אני לא ממש רוצה להתייחס לפירמות , כי פשוט בשנים האחרונות לא יצא לי לצאת מהביית לטיולי שמיעה של מוצרים , ולכן אני לא ממש מודע להיצע העכשווי .
בזמנו כשהייתי יותר בריא , וכן ביקרתי בבתים של אודיופילים , אזי אני לא האזנתי לCD בכלל , אלא רק לתקליטים . ולכן אני לא ממש יכול לתת שמות עכשיו.
מה שכן אני יכול לומר , שמערכת שנעלמת כמו שאתה מתאר יש , ואני שמעתי כאלו גם במחירים של רבע דירה (ולא דירה שלמה

), אבל שם גם היה טיפול אקוסטי די מסיבי , והאנשים המדוברים ידעו די טוב על טיפול אקוסטי .
ד"א , משום מה היום מדברים המון על חשמל , ועל אקוסטיקה, אני עדיין זוכר לאייל , שכשבאתי אליו לקנות מערכת , לפני כשניים או שלושה עשורים , הוא המליץ לי לעשות חיבור ישר מארון החשמל , וגם דיבר על אקוסטיקה בעייתית אצלי בחדר . וזה היה כשאף אחד אחר לא ידע אפילו לשאול על דברים כאלו . אז אצלי לא ניתן לעשות אקוסטיקה בגלל בעיות שלא כאן המקום לפרטן, אבל אם אתה רוצה , תבדוק את הנושא הזה . זה יכול להביא מערכת בניים מתוכננת היטב לרמה של מערכת היי אנד
zeev78 כתב:
רמקולים קשים עם מגבר הספק אימתני , או רמקולים מאוד נצילים עם מגבר SET , אני מקווה שברור לך ששתי הבחירות ישמעו אחרת , וזה לא משנה אם המקור השתנה או לא .
ברור שיש הבדלים אבל שמדובר בסט אפים טובים מדובר כבר בשאלה של טעם, יש למשל אנשים שמעדיפים סאונד חם של מגברי מנורות, לא מעניינת אותם דינמיקה וכוח, הם רוצים לשבת על הכיסא בסוף היום עם כוס יין ולהנות מסאונד רגוע ויש כאלה שיעדיפו הגברה דינמית שתקפיץ אותם לשמיים כל פעם מחדש. זאת לא שאלה של מה יותר טוב אלא זו שאלה של טעם, מה שכן יבוא לידי ביטויי במערכות האלה עם מקור איכותי ומתאים הוא הבמה שפתאום תתרחב והסאונד יהיה יותר "עשיר", הבאס יהפוך להיות יותר מדויק, תיהיה הפרדה טובה יותר בין הכלים וכדומה. אתה יכול עכשיו לטעון שלהגברה יש יכולת להפוך את הסאונד לתלת מימדי עם כל מיני שיטות שונות ומשונות אבל אם תשים לב טוב תבחין שזה בה על חשבון הפירוט שבסאונד.
...
לידיעתך, אני שמעתי בזמנו אצל מישהו SET עם רמקולים נצילים , שהבאס שם נתן לך "בעיטה" בבטן .
יש סיבות אחרות לבחירה בסוגי ההגברה/רמקול השונים , ואתה יכול בשני הסוגים לשמוע רגוע, או לשמוע דינמיות , השאלה היא העלות , ובחירות הנכונות והחדר הנכון
זה בדיוק כמו הדעה הקדומה שמנורות זה צליל שמן/איטי/רגוע/חם.......
אישית , כול התיאורים האלו לא מתאימים לסאונד שאני מחפש בכלל , אני מחפש סאונד נייטראלי מפורט מאוד , ועם דינאמיות גבוהה , ותתפלא , אבל ציוד מנורות נותן את זה במחיר הרבה יותר זול מציוד SS , ברמות מחיר נורמאליות ., ואני למשל מחפש רק ציוד מנורות , שינגן רוק
מה שאני מנסה לומר , שצריכים לצאת מקונצפסיות של דברים וללכת לשמוע מה באמת יש