העדר באס וגבוהים טיפה צורמים - איך ניתן לפתור ? (דנון 4310 בעמוד 10)

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #81 

:lol: :lol: :lol:
העם דורש..... כל מיני דברים

kipikipod פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1617
נתן תודות: 165 פעמים
קיבל תודות: 72 פעמים

שליחה #82 

sam22 כתב:שמח לשמוע.
השירשור הזה הוא דוגמה מצוינת ללמה כדאי לקחת דברים לאט ולא להסיק מסקנות, זה מצד השואל
מצד העונים, ברור שהכל מרצון טוב ונכונות לעזרה. אבל איזי איזי. כמעט קיבל התקף לב הבנאדם :) :) :)
...
:lol:

תשמע, כתבתי את ההודעה בהתחלה והלכתי לישון, התעוררתי ואני רואה 4 עמודים ש70% מהם
קוראים לי להחליף רסיבר \ רמקולים... כבר פחדתי שיגידו לי לעבור דירה כי האקוסטיקה לא טובה :lol:

אחרי הכל שמעתי את הרמקולים בחנות, והבאס היה מדהים, כנ"ל הגבוהים והמיד, אז סך הכל רציתי להגיע לתוצאה דומה..

הם בהחלט היו הטובים ביותר מכל האלטרנטיבות שהוצעו.

בכל מקרה 9000es עזר לי בפרטי כמה שיכל, מסתבר שמצב Pure Direct באמת הרבה יותר טוב למוזיקה

אני שוקל לבקש מהחנות להביא לי לבדיקה איזה אונקיו או ימהה... נקווה שהדבר אפשרי
Utopia

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #83 

מניסיוני (ודעתי האישית) ימהה עדיף למוזיקה
אבל... אני חושב שאם כיולים תוכל להגיע לזה גם בפיוניר
העם דורש..... כל מיני דברים

בועזון
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 959
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 45 פעמים

שליחה #84 

קטונתי מלהכנס כאן לדקויות הסאונד, אבל לא הצלחתי להבין מה החטא החמור בלשנות את הגדרות הTONE של הרסיבר. האם יש כאן שאלה של יוקרה? איזה רסיבר הכי טוב במצב "טבעי" וכו'?
אני חשבתי שמה שבסופו של דבר קובע הוא מבחן התוצאה: "האם אני נהנה מהסאונד?", מה זה משנה עם אילו פרמטרים הייתי צריך לשחק כדי להגיע לתוצאה ממנה אני מרוצה - כל עוד אני מרוצה?

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #85 

בועזון כתב:קטונתי מלהכנס כאן לדקויות הסאונד, אבל לא הצלחתי להבין מה החטא החמור בלשנות את הגדרות הTONE של הרסיבר. האם יש כאן שאלה של יוקרה? איזה רסיבר הכי טוב במצב "טבעי" וכו'?
אני חשבתי שמה שבסופו של דבר קובע הוא מבחן התוצאה: "האם אני נהנה מהסאונד?", מה זה משנה עם אילו פרמטרים הייתי צריך לשחק כדי להגיע לתוצאה ממנה אני מרוצה - כל עוד אני מרוצה?
...

אין פה שום קטע של יוקרה, לפחות מצידי, כמו כן זה לא חשוב אם התוצאה בסופו של דבר טובה או לא טובה, זה לא לוטו או טוטו וזה מאוד לא אחראי לדעתי לקחת הימור או להמליץ על הימור כזה. המסר שלי לאומה היה שלא לקנות רסיבר ורמקולים בנפרד בלמעלה מ 10000 ש"ח ולקוות לטוב, זה לא נכון ולא חכם. ברור שניתן לשפר את הסאונד עם כיול נכון אבל רצויי שהוא ישמע למאזין טוב מההתחלה על FLAT (בכל הפורמטים מתוך ידיעה מראש שרמת הביצועים בסטריאו תהיה נחותה מזו של מגבר סטריאו יעודי באותו מחיר) כי אחרת קיים סיכויי שתהיה אכזבה, אם לא היום אז בעוד כמה חודשים והחלפה נוספת של ציוד שכרוכה בהוצאה כספית נוספת או שהמאזין ימאס במערכת שלו ויעזוב את התחום לגמרי. למי זה טוב? בטח לא לקונה ובטח לא לחנות שממנה נקנה הציוד כי סביר להניח שהלקוח המאוכזב לא יחזור אליה. אישית אני מעדיף לשמוע את הסאונד בצורה הכי טהורה שיש, בלי תוספת ובדיוק כמו שה"משורר" התכוון כי זה לדעתי הכי טוב והכי נכון וזו צריכה להיות השאיפה של כל חובב אודיו. אם בסופו של דבר פותח השירשור מרוצה אז שיהיה לו לבריאות אבל אני נגד הרעיון של להגיד שצריך לקנות רסיבר (ולא משנה כמה טוב הוא יהיה) מבלי לשמוע אותו בכלל או בלי הרמקולים ולהגיד אחר כך שניתן לפתור את הכל בכיול. במקרה הזה זה כנראה יגמר בטוב, במקרה הבא (ובשביל זה אני אני מעלה את הנושא, כדי למנוע אותו (i) ) אולי אפילו ES 9000 לא יוכל לעזור עם כל הידע והרצון הטוב שלו.

kipikipod פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #86 

zeev78 כתב:
בועזון כתב:קטונתי מלהכנס כאן לדקויות הסאונד, אבל לא הצלחתי להבין מה החטא החמור בלשנות את הגדרות הTONE של הרסיבר. האם יש כאן שאלה של יוקרה? איזה רסיבר הכי טוב במצב "טבעי" וכו'?
...

אין פה שום קטע של יוקרה, לפחות מצידי, כמו כן זה לא חשוב אם התוצאה בסופו של דבר טובה או לא טובה, זה לא לוטו או טוטו וזה מאוד לא אחראי לדעתי לקחת הימור או להמליץ על הימור כזה. המסר שלי לאומה היה שלא לקנות רסיבר ורמקולים בנפרד בלמעלה מ 10000 ש"ח ולקוות לטוב, זה לא נכון ולא חכם. ברור שניתן לשפר את הסאונד עם כיול נכון אבל רצויי שהוא ישמע למאזין טוב מההתחלה על FLAT (בכל הפורמטים מתוך ידיעה מראש שרמת הביצועים בסטריאו תהיה נחותה מזו של מגבר סטריאו יעודי באותו מחיר) כי אחרת קיים סיכויי שתהיה אכזבה, אם לא היום אז בעוד כמה חודשים והחלפה נוספת של ציוד שכרוכה בהוצאה כספית נוספת או שהמאזין ימאס במערכת שלו ויעזוב את התחום לגמרי. למי זה טוב? בטח לא לקונה ובטח לא לחנות שממנה נקנה הציוד כי סביר להניח שהלקוח המאוכזב לא יחזור אליה. אישית אני מעדיף לשמוע את הסאונד בצורה הכי טהורה שיש, בלי תוספת ובדיוק כמו שה"משורר" התכוון כי זה לדעתי הכי טוב והכי נכון וזו צריכה להיות השאיפה של כל חובב אודיו. אם בסופו של דבר פותח השירשור מרוצה אז שיהיה לו לבריאות אבל אני נגד הרעיון של להגיד שצריך לקנות רסיבר (ולא משנה כמה טוב הוא יהיה) מבלי לשמוע אותו בכלל או בלי הרמקולים ולהגיד אחר כך שניתן לפתור את הכל בכיול. במקרה הזה זה כנראה יגמר בטוב, במקרה הבא (ובשביל זה אני אני מעלה את הנושא, כדי למנוע אותו (i) ) אולי אפילו ES 9000 לא יוכל לעזור עם כל הידע והרצון הטוב שלו.
...
מסכים איתך לגמריי,
העניין הוא שלא חשבתי שארכוש רסיבר מהחנות הזו מלכתחילה, הוא הוצע לי אח"כ במעמד משא ומתן על המחיר.

מחר אצור קשר עם החנות על-מנת לבדוק אפשרות של שליחת רסיבר נוסף אליי לבדיקה..
Utopia

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #87 

zeev78 כתב:
...

...
(Y) (Y)

kipikipod פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #88 

עדכון נוסף,

לאחר שיחה קצרה עם "פיוז" מחר ככל הנראה אני אקבל אונקיו 808 לבחינה אצלי בבית.

חייב לציין לטובה את השירות, חשבתי שזה יהיה הרבה יותר קשה... הופתעתי לטובה.

הסיבה העיקרית למהלך: הסאונד נשמע נורא "מטאלי"... לא יודע להסביר כל כך,
אני חושב שPink Floyd מעולם לא חשבו שישמעו כמו DJ TIESTO...

נכון שבקולנוע ביתי שומעים טוב, אבל גם שם לא התלהבתי ייתר על המידה, הסאונד נורא "קר"...
Utopia

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #89 

כל הכבוד לפיוז, זה מראה שמדובר בחנות רצינית (Y) . תשווה בין הרסיברים ותראה מה עושה את העבודה יותר טוב, מחכה לך הרבה עבודה. אני ממליץ לך לקחת סרט שאתה מכיר ולשמוע אותו כמה פעמים בכל רסיבר ואז תדע אם אתה מפסיד או מרוויח משהו. בפורמט סטריאו הסיפור שונה לגמרי, תנסה להשיג נגן סידי יעודי וכבלים RCA טובים ובמצב PURE תבדוק את רמת הביצועים בכל רסיבר עם שירים שאתה מכיר.

shmliagdol1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 153
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

קביעת עובדות שלא תמיד הן נכונות

שליחה #90 

zeev78 כתב:
...

...

"מתוך ידיעה מראש שרמת הביצועים בסטריאו תהיה נחותה מזו של מגבר סטריאו יעודי באותו מחיר"

אני בכל אופן נוכחתי שלא תמיד העובדה שציינת הינה נכונה.

בהשוואה בין ימאהה 3067 (רסיבר רב ערוצי) למגבר סטריאו Quad (אם אני לא טועה 909) כמעט שלא שמעתי הבדלים בסאונד .

בהשוואה בין ימאהה 2067 (רסיבר רב ערוצי) למגבר סטריאו משולב antem הרסיבר נשמע טוב יותר לטעמי.
בהשוואה בין ימאהה 2067 למגבר סטריאו משולב ימאהה, לא שמעתי הבדל (אפילו היה הבדל קטן לטובת הרסיבר)
ההשוואה נעשתה בהאזנה למוסיקה דו ערוצית. והאמת שבאתי דווקא עם דיעות קדומות שמגבר סטריאו ישמע טוב יותר במוסיקה דו ערוצית מרסיבר. והאפשרות שארכוש רסיבר ברמת האמצע (במקום הרמות הגבוהות) ולשדך אותו למגבר סטריאו משובח , היתה גבוהה.
בסופו של יום ולאחר האזנות והשוואות שוכנעתי שלא כך הם פני הדברים..

נ.ב.
מחירם של מגברי הסטריאו הנ"ל היה לא פחות ואף יותר ממחירו של הרסיבר הנ"ל.

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #91 

shmliagdol1, אם ביצעתה את ההשוואה עם אותו מקור ואותם רמקולים, סביר להניח שהיה לך צוואר בקבוק שהפריע לך להתרשם כמו שצריך מההבדלים. עם מקור פחות איכותי או פחות מתאים מההגברה הכל נשמע באמת אותו הדבר. חבר מקור איכותי למגבר סטריאו יעודי ורמקולים מתאימים ואז תגלה הבדלים נוספים בסאונד שלא חשבתה שהם קיימים. ככל שהסט אפ הנכון יהיה יותר איכותי (ברמה של HIGHEND למשל) ככה גם ההבדל יהיה יותר גדול. בלי שום קשר למה שנכתב כאן, אם זה לא היה נכון אז כל יצרני הסטריאו היו פושטים את הרגל וימאהה בכבודה ובעצמה לא הייתה חוזרת בחזרה לשורשים עם מגברים ונגנים חדשים.

kipikipod פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #92 

zeev78 כתב:כל הכבוד לפיוז, זה מראה שמדובר בחנות רצינית (Y) . תשווה בין הרסיברים ותראה מה עושה את העבודה יותר טוב, מחכה לך הרבה עבודה. אני ממליץ לך לקחת סרט שאתה מכיר ולשמוע אותו כמה פעמים בכל רסיבר ואז תדע אם אתה מפסיד או מרוויח משהו. בפורמט סטריאו הסיפור שונה לגמרי, תנסה להשיג נגן סידי יעודי וכבלים RCA טובים ובמצב PURE תבדוק את רמת הביצועים בכל רסיבר עם שירים שאתה מכיר.
...
אני חושב שאשאר עם הHTPC, בסלון שלנו אין ואני לא חושב שיהיה מקום בזמן הקרוב לנגן CD,
למרות שאני יכול להשיג איזה נגן ישן של TEAC עם מגבר סטריאו של TECHNICS מדוד שלי,
אבל אני מעוניין קודם לשמוע את הרסיברים בתנאים הנורמטיביים - HTPC...

האם ידוע לכם על ההבדלים בין אונקיו 808 ל809 מלבד יכולת upscaling ל4K ומערכת כיול אודיסי XT ?
Utopia

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #93 

kipikipod כתב:
אני חושב שאשאר עם הHTPC, בסלון שלנו אין ואני לא חושב שיהיה מקום בזמן הקרוב לנגן CD,
למרות שאני יכול להשיג איזה נגן ישן של TEAC עם מגבר סטריאו של TECHNICS מדוד שלי,
אבל אני מעוניין קודם לשמוע את הרסיברים בתנאים הנורמטיביים - HTPC...

...
kipikipod

שמיעת מוזיקה בדו ערוצי דרך HTCP בכבל HDMI . נחשב לשמיעה נורמטיבית :roll:
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

Almogc
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 2444
נתן תודות: 141 פעמים
קיבל תודות: 163 פעמים

שליחה #94 

איציק,

לא כל אחד מעוניין לייעד למערכת שלו מקור יעודי ולשמוע דיסקים בפורמט SACD.

האלטרנטיבה שרוב האנשים בוחרים הינה חיבור HTPC לרסיבר שלהם בחיבור דיגיטלי ומסתמכים על ה - DAC של הרסיבר.

נכון שזה לא אידיאלי ולא המקסימום שניתן להפיק אבל זה בהחלט יכול להוות פתרון מעולה לרוב האנשים שלא רוצים להתחיל עם מדיות או חיבור אנלוגי עם DAC יעודי.

כמו כן, ניגון קבצי FLAC באמצעות הדרך הנ"ל נשמעת לא רע בכלל...

shmliagdol1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 153
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

אותו מקור אותם קטעים אותם רמקולים

שליחה #95 

zeev78 כתב:shmliagdol1, אם ביצעתה את ההשוואה עם אותו מקור ואותם רמקולים, סביר להניח שהיה לך צוואר בקבוק שהפריע לך להתרשם כמו שצריך מההבדלים. עם מקור פחות איכותי או פחות מתאים מההגברה הכל נשמע באמת אותו הדבר. חבר מקור איכותי למגבר סטריאו יעודי ורמקולים מתאימים ואז תגלה הבדלים נוספים בסאונד שלא חשבתה שהם קיימים. ככל שהסט אפ הנכון יהיה יותר איכותי (ברמה של HIGHEND למשל) ככה גם ההבדל יהיה יותר גדול. בלי שום קשר למה שנכתב כאן, אם זה לא היה נכון אז כל יצרני הסטריאו היו פושטים את הרגל וימאהה בכבודה ובעצמה לא הייתה חוזרת בחזרה לשורשים עם מגברים ונגנים חדשים.
...
כמו כן , הקפדתי להאזין לפחות ל 2 זוגות רמקולים בכל השוואה.
השתדלתי שהנגן יהיה נגן cd והתקליטורים שהבאתי עימי ומוכרים לי.
שימת לב היתה להשוואה בקטעים של מצילות (מעבר בין מגבר למגבר) בסיסטים, גיטרות וכמובן קטעים ווקאלים.
דווקא היו קטעים שהרסיבר גילה עליונות (בהשוואה לאנטם במספר תחומים של הסאונד, ובהשוואה למגבר הסטריאו של ימאהה בלפחות תחום אחד )
ההשוואה היתה גם במקומות (חנויות שונות)
אז ככה שקשה ליחס לזה טעות סטטיסטית (צוואר בקבוק?)

דרך אגב בהשוואה בין הפיוניר LX82/83 למגבר סטריאו רוטל (שוב השוואה בדו ערוצי בלבד) הרוטל נשמע באופן בולט טוב יותר מהרסיבר פיוניר - נקי יותק מדויק יותר באסים הדוקים יותר והרבה הרבה יותר נעים לאוזן.

ההשוואות שערכתי התמקדו בהשוואות מוסיקת סטריאו (דו)
- זאת לאחר שהחלטתי לשדרג את הרסיבר המיושן שלי לרסיבר חדיש עם פורמטים hd
הנחתי מלכתחילה כי:
1. ההבדלים ברב ערוצי בין המותגים השונים הם זניחים (כמובן ברמות זהות של החברות)
2. ההבדלים בדו בין הרסיברים הם יותר משמעותיים.
3. ככלל , רסיבר חדיש ישמע פחות טוב בסטריאו ממגבר יעודי.

אי לכך, בחנתי את האפשרות לרכישת רסיבר (כולל פרה אאוט) ומגבר סטריאו. וחיבור של הרמקןלים הקדמיים למגבר הסטריאו כמובן.

בדיעבד התברר לי שהאימרה כי: מגבר סטריאו טוב יותר מרסיבר במוסיקת סטריאו . אינה תמיד נכונה. ולפעמים ההיפך הוא הנכון.

הצעתי היא , ללכת להאזין להשוות , הרבה. ללא דעות קדומות.

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #96 

Almogc כתב:איציק,

האלטרנטיבה שרוב האנשים בוחרים הינה חיבור HTPC לרסיבר שלהם בחיבור דיגיטלי ומסתמכים על ה - DAC של הרסיבר.

נכון שזה לא אידיאלי ולא המקסימום שניתן להפיק אבל זה בהחלט יכול להוות פתרון מעולה לרוב האנשים שלא רוצים להתחיל עם מדיות או חיבור אנלוגי עם DAC יעודי.

...
Almogc

פורום מיקצועי ואיכותי ....... נותן פתרונות איכותיים .המילה אלטרנטיבה אינה מתאימה לבקשות של פותח השרשור .
אין שום קשר בשמיעת מוזיקה בדו ערוצי באנאלוג ..... רק ל SACD .

גם לי יש מקורות שמחוברים ב HDMI לרסיבר . והם נשמעים גרוע ביותר . אותו כותר נשמע אחרת לגמרי בחיבור אנאלוגי לרסיבר .

כל השרשור הזה לא מתמקד בבעיה העיקרית .מהי איכות הקבצים . כולם ממליצים להחליף רסיבר או להחליף רמקולים .

מה כל כך קשה לחבר נגן דיוידי באנאלוג . ולראות אם יש הבדל .

יום טוב .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

Almogc
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 2444
נתן תודות: 141 פעמים
קיבל תודות: 163 פעמים

שליחה #97 

אתה מפספס את הנקודה שלי, אין טעם לחזור על זה.

יום מקסים.

kipikipod פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #98 

9000es כתב:
Almogc כתב:איציק,

...
Almogc

פורום מיקצועי ואיכותי ....... נותן פתרונות איכותיים .המילה אלטרנטיבה אינה מתאימה לבקשות של פותח השרשור .
אין שום קשר בשמיעת מוזיקה בדו ערוצי באנאלוג ..... רק ל SACD .

גם לי יש מקורות שמחוברים ב HDMI לרסיבר . והם נשמעים גרוע ביותר . אותו כותר נשמע אחרת לגמרי בחיבור אנאלוגי לרסיבר .

כל השרשור הזה לא מתמקד בבעיה העיקרית .מהי איכות הקבצים . כולם ממליצים להחליף רסיבר או להחליף רמקולים .

מה כל כך קשה לחבר נגן דיוידי באנאלוג . ולראות אם יש הבדל .

יום טוב .
...
אם זה מגיע לרמה כזו שהמערכת הקודמת שלי שעלתה 2000 שקל (לרמקולים+רסיבר) נשמעת יותר טוב דרך הHTPC אז הרסיבר החדש פשוט לא עושה את העבודה לטעמי.

אני לא מצפה להגיע לרמת הסאונד ששמעתי בחדר ההדגמה האקוסטי עם נגן של ROTEL אבל לפחות שיהיה מהנה וטוב משמעותית מהמערכת הקודמת.
Utopia

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #99 

ES9000 אם המקור נשאר זהה והסאונד לא נשמע טוב סימן שבאמת יש בעיה שלא צריך להתעלם ממנה, לא הגיוני באמת שמערכת שעולה 2000 שקל תשמע לאוזני פותח השרשור יותר טוב מהLX70. הרי הוא מכיר את רמת הביצועים של נגן סידי יעודי וHTPC, יש לך הצעות/רעיונות אחרים לפתרון הבעיה?

kipikipod פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #100 

zeev78 כתב:ES9000 אם המקור נשאר זהה והסאונד לא נשמע טוב סימן שבאמת יש בעיה שלא צריך להתעלם ממנה, לא הגיוני באמת שמערכת שעולה 2000 שקל תשמע לאוזני פותח השרשור יותר טוב מהLX70. הרי הוא מכיר את רמת הביצועים של נגן סידי יעודי וHTPC, יש לך הצעות/רעיונות אחרים לפתרון הבעיה?
...
אין ספק שהLX70 נשמע מפורט וחד יותר, אבל הסאונד היה הרבה יותר מהנה (אולי גם "חם") עם רסיבר ישן של ימהה 557 ורמקולים של JAMO מדגם E350 שזה דגם LOW-END....
Utopia

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”