שרשור תגובות: השוואה ראש בראש: סילביה מול אוסקר

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
boazj
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2374

שליחה

סחטין על ההשוואה.
כבעלים של סילביה קרוב לשנתיים, אני מאד נהנה מהקפה, אבל היכולת להוציא רמה אחידה של קפה, לפחות לי, קשה. אני בעיקר שותה קפוצינו. אבל עדיין איכות האספרסו חשובה.
בקיצור היום בעקבות ההמלצות אכן הייתי הולך על האוסקר. אבל מתחיל לפנטז על בדיקה של מכונות e61.:-)
חוץ מזה רציתי לשאול איך בודקים את כיוון הלחץ ב opv, אולי מזו הבעיה אצלי?
תודה וחג שמח
בעז

coffeeavi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 974

שליחה

boazj כתב:סחטין על ההשוואה.
חוץ מזה רציתי לשאול איך בודקים את כיוון הלחץ ב opv, אולי מזו הבעיה אצלי?
תודה וחג שמח
בעז
...
היי בעז
תציץ כאן, יש הסבר מפורט איך למדוד ללא שעון ואיך לשנות.
ב-manual של הסילביה יש הסבר מאוייר איך לשנות.

בהצלחה

18.12.2011 - תוספת למי שיקרא וינסה לעשות כיוון על בסיס השיטה הידנית,
לאחר שהרכבתי שעון והוא מראה 9 בר, מדדתי את הספיקה והיא 320 סמ"ק ולא 260 כפי שמופיע במאמר הנ"ל.
|זה מתאים לגרף המקסימום של ULKA ולא לגרף האמצעי.
בקיצור, כיילו לפי 320 סמ"ק לדקה ולא לפי 260 כדי לקבל 9 בר :D
נערך לאחרונה על ידי coffeeavi ב 18/12/2011 17:47, נערך 2 פעמים בסך הכל.

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6052

שליחה

אחלה מבחן! רק עכשיו ביאסתם אותי מהסילבייה שלי, שאכן דורשת הרבה תנועות גוף וידיים מהמשתמש כדי להוציא קפה.
למה משדרגים? ההסבר של coffeelover ב #8 גמר על האוסקר. אי אפשר לתחזק אותה בבית, שותים אבנית?...
...

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712

שליחה

ממש לא.

משתמשים בבריטה ואין שום בעיה.

או שאפילו טוב יותר - קונים מרכך מים של 8 ליטר + צנרת (סה"כ עלות של פחות מ-450 ש"ח) בהתקנה פשוטה מתחת לכיור, ונהנים ממים מרוככים במינימום מאמץ (תחזוקה פשוטה פעם ב-3 חודשים) ושומרים על המכונה לתמיד.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

joncafe
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה
תגובות: 2335

שליחה

איתי_הגיתי כתב:למה משדרגים? ההסבר של coffeelover ב #8 גמר על האוסקר. אי אפשר לתחזק אותה בבית, שותים אבנית?...
...
...
בוא לא נגזים. משתמשים במים מרוככים בכל אחת מהדרכים המקובלות, ופעם בשנתיים שלוש מטפלים במעבדה. זה נכון לאוסקר וזה נכון לכל מכונת E61 ודומותיה.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6052

שליחה

מים מרוככים זה מים ללא אבנית?

joncafe
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה
תגובות: 2335

שליחה

איתי_הגיתי כתב:מים מרוככים זה מים ללא אבנית?
...
ההסבר המדוייק מורכב יותר, אבל בגדול אפשר להגיד שמים מרוככים משקעים הרבה פחות אבנית.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler

doron_boogie
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 958

כל הכבוד!!

שליחה

אמנם המסקנה אומרת שאת המכונה שלי אצטרך להחליף מתישהו, גם אם לא למשהו מאד יקר, אבל יפה שהגעתם לעשות את ההשוואה הזאת.

חג שמח לכולם!!

Oferot
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 976

שליחה

coffeeavi כתב:
היי בעז

בהצלחה
...
תודה על הלינק! אחלה מדריך!
היום בדקתי וראיתי שהשסתום היה מכוון אצלי על קצת מעל 10 בר ושיניתי לפי המדריך.
שתיתי אמנם רק פעם אחת מאז אבל בהחלט יש הבדל! נראה כאילו הקפה טיפה "חלש" יותר אבל קשת הטעמים גדולה הרבה יותר.

(Y)

hahaggai
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 71

שליחה

האם ישנו גם מדריך למדידת לחץ השסתום ללא שעון עבור האוסקר???

coffeeavi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 974

שליחה

Oferot כתב:
coffeeavi כתב:
היי בעז

בהצלחה
...
תודה על הלינק! אחלה מדריך!
היום בדקתי וראיתי שהשסתום היה מכוון אצלי על קצת מעל 10 בר ושיניתי לפי המדריך.
שתיתי אמנם רק פעם אחת מאז אבל בהחלט יש הבדל! נראה כאילו הקפה טיפה "חלש" יותר אבל קשת הטעמים גדולה הרבה יותר.

(Y)
...
שמח לקרוא שעזר לך
זו טעות נפוצה אצל בעלי סילביה שיוצאים מנקודת הנחה שהלחץ מכוייל, כולל במכונה חדשה... זה ממש לא כך.
ממליץ לבדוק אחת לכמה חודשים מכיוון וזה שסתום מופעל קפיץ. או לחלופין להתקין שעון.

maoravni
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 412

שליחה

אני בעליו הגאה של אוסקר (וגרינטה), שקניתי במבצע לפני שנה אצל אורי מקאסטלו.

בקשר לתלונה הקטנה שהיתה עליה בהשוואה, על גובה המגש - שימו לב שאפשר להפוך את הרשת (זה מתוכנן כך), ואז יש יותר מקום לכוסות גבוהות.

דברים קטנים שמפריעים לי - אורך הסטימר יכול היה להיות ארוך יותר. זה מגביל כאשר אתה רוצה לעשות קפוצ'ינו לאחד - לא בכל כד כמות של חלב לכוס אחת מספיקה להקצפה - הסטימר פשוט לא מגיע אל החלב.

אין אינדיקציה על כמות המים במיכל מבחוץ, ויצא לי לא מעט פעמים להתחיל חליטה ולגלות באמצע שאין מים.

גם מיכל המים אכן מעצבן - הפתח קטן, וקשה להחזיר את המיכל למקומו.

מלבד זאת, מכונה מעולה. אני הרבה יותר מרוצה לעומת הקודמת - לה פאבוני.

נצל"ש: אני די מזניח אותה - אני אמנם מבצע Back Flush, אבל לא הבנתי איך אני מבצע ניקוי בעזרת הקופי-קלין לדוד.

נצל"ש: אני יודע שאפשר לחבר את המכונה לברז באופן קבוע, אבל כל מה שמצאתי היה שזה אופציה בקנייה, ואי אפשר לאחר מכן לחבר (לפחות לא ע"פ היצרן). בנוסף, בעתיד, ארצה להוסיף שובר ואקום. יש למישהו מידע כלשהו בנושא?

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720

שליחה

הסרת אבנית מדוד זה תהליך יותר מסובך - עדיף לרכך ולשלוח למעבדה פעם בכמה שנים להסרת אבנית.
אפשר לקנות מד גובה מים שידליק נורית כשהמים יורדים למינימום - avshalog שם לינק לא מזמן לדבר כזה.
שובר וואקום benk חיבר והוא שם תמונה גם בהיסטוריה של הפורום.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

joj
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 101

שליחה

שלום לכולם

הגעתי לכאן לפורום עקב דחף פנימי לשתית קפה איכותי ולערוך מחקר רציני איזה ציוד לקנות.

מקריאה טונות של חומר ושעות על גבי שעות של צפיה בסרטונים, אני יכול לומר שאני די מבולבל מכמות המידע שזרם למוחי בתקופה האחרונה, והגעתי למסקנה שאולי אנסה ללכת על דרך השלילה.

אפשר לומר שמכונות זולות כמו גגיות נפסלו אצלי כבר, אז חשבתי לעצמי אולי סילביה.

מקריאת ההשוואה ראש בראש, אני רואה שגם אחוז המגיבים לטובת הסילביה יסכימו שטונות קפה (אולי הגזמתי קצת) ישפכו לפח, אז למה לא להשקיע את המאות שקלים הללו וללכת על אוסקר שרובם מסכימים שהיא הרבה יותר סלחנית מהסילביה ?

ozeltzex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1648

שליחה

היי, ברוך הבא.

אז קודם כל, טונות של קפה ישפכו לפח בכל מקרה. לוקח זמן ללמוד להכין קפה טוב בלי קשר למכונה. :lol:
הסילביה היא סינגל בוילר וכמו לכל מכונה מהסוג הזה, המים בדוד נעים בטווח גדול של טמפרטורות, מה שמעט מקשה על קבלת עקביות בכוס. צריך ליישם טכניקות של גלישת טמפרטורה בכדי לקבל טמפרטורה עקבית בזמן החליטה או להתקין PID שייצב את הטמפ' בדוד.
האוסקר בנויה אחרת. כמו בכל מכונת HX, המים לחליטה נעים בצינורית מהמיכל לתוך הדוד ומשם לראש החליטה, ועל הדרך הם מתחממים לטמפ' אופטימלית ומשם נובעת העקביות. לפני חליטה תאלץ לבצע קולינג פלאש כדי לירוק את המים הרותחים החוצה ואז לחלוט.
ממה שאני קורה אני לא רואה איזה יתרון לסיליביה על פני כל מכונת סינגל בוילר אחרת (למעט מראה חיצוני ואיכות בנייה) ולכן היא אופציה לא קורצת במיוחד. אתה רוצה סינגל בוילר? תקנה מכונה זולה יותר. התוצאה בכוס אמורה להיות זהה.
חשוב לציין שבמכונות סינגל בוילר הדוד עצמו קטן ולכן גם ההקצפה לא להיט. בנוסף, כיוון שהדוד משמש להקצפה ולחליטה (ועובד בטמפ' שונות לשם כך) תצטרך להמתין שהדוד יתחמם בין החליטה ועד שיגיע לטמפ' המתאימה להקצפה.
אם אתה בונה על להקציף כמה כוסות ברצף אז תלך על מכונת HX, שבה תוכל גם לחלוט ולהקציף במקביל, והדוד גדול משמעותית.
גם האוסקר לא חפה מבעיות, יקח לך זמן להבין איך לתפעל את העסק כדי לקבל קפה לטעמך.
באופן אישי, אם אני מסתכל היום שנה אחורה לזמן שקניתי את האוסקר, אני קצת מתחרט שלא גירדתי טיפה יותר למכונת E61. אני יודע שזה נשמע כמו קפיצה מעל הפופיק ואני זוכר מהעבר, שכשקראתי שממליצים פה בפורום לאנשים לקפוץ בתקציב אז לא הבנתי למה. היום אני מבין שאם אתה כבר משקיע כסף על מוצר שמחזיק שנים רבות בכל מקרה, כדאי תמיד לקפוץ דרגה אחת למעלה. אתה גם ככה תשדרג בסוף..
יש איזו מכונה או שתיים שהם בתקציב של האוסקר (+.-) ובעלות ראש E61 ו OPV מובנה שמייצב חליטה על 9 באר. אני חושב שהכיוון הנכון ביותר הוא ללכת על אחת מהן. אני לא זוכר את השמות אבל תעשה חיפוש קטן.

מקווה שעזרתי.

אופיר

joj
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

האמת היא שבהתחלה חשבתי לעצמי שאקנה מכונה בסביבות 2-2.5 אלף שח וקפצתי כבר מעל הפופיק לתקצב את הסיביה, כרגע אני קופץ מעל שוב פעם לכוון האוסקר, השאלה היא האם תהיה לזה עצירה בשלב מסויים או שלכתחילה ללכת על זה ?

ozeltzex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

לדעתי, עדיף ללכת מראש על מכונה איכותית יותר אפילו במחיר של לקנות יד שניה כדי לעמוד בתקציב.
המכונות ברמה הזאת פשוט סוסי עבודה וזה פשוט כדאי..

תמצא מכונת יד שניה במצב טוב מהדגמים עם ראש E61, תיתן אותה למעבדה לטיפול 10,000 וצא לדרך.
אסור לשכוח שצריך גם מטחנה..

joj
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

תוכל לעזור לי אולי למצוא כזאת יד שניה :lol:
ועכשיו רציני איזה מכונה אתה מציע, מעבר למילה כללית e-61
תודה

ozeltzex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

לא סתם אני אומר E61. רב המכונות שתראה יהיו זהות בקונספט הכללי שלהן והם יתנו תוצאה זהה (לפחות על הנייר).
תשוטט קצת ביד2 ובפורום מכירה אולי תתקל במשהו.
אתה גם יכול להתקשר לאנדרי מאספרסימו או לקדמה ולשאול מה יש להם למכירה יד2, אולי תופתע..

(אפשרי גם שתמצא איזה שרשור של מישהו שחם על שדרוג ולתת לו את הפוש עם איזו הצעה מפתה למכונה הקיימת.. :lol:)
אופיר

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720

שליחה

אף מכונה אוטומטית לא שקולה לסילביה או לאוסקר - באיזו עלות שלא תמצא.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”