היי, ברוך הבא.
אז קודם כל, טונות של קפה ישפכו לפח בכל מקרה. לוקח זמן ללמוד להכין קפה טוב בלי קשר למכונה.
הסילביה היא סינגל בוילר וכמו לכל מכונה מהסוג הזה, המים בדוד נעים בטווח גדול של טמפרטורות, מה שמעט מקשה על קבלת עקביות בכוס. צריך ליישם טכניקות של גלישת טמפרטורה בכדי לקבל טמפרטורה עקבית בזמן החליטה או להתקין PID שייצב את הטמפ' בדוד.
האוסקר בנויה אחרת. כמו בכל מכונת HX, המים לחליטה נעים בצינורית מהמיכל לתוך הדוד ומשם לראש החליטה, ועל הדרך הם מתחממים לטמפ' אופטימלית ומשם נובעת העקביות. לפני חליטה תאלץ לבצע קולינג פלאש כדי לירוק את המים הרותחים החוצה ואז לחלוט.
ממה שאני קורה אני לא רואה איזה יתרון לסיליביה על פני כל מכונת סינגל בוילר אחרת (למעט מראה חיצוני ואיכות בנייה) ולכן היא אופציה לא קורצת במיוחד. אתה רוצה סינגל בוילר? תקנה מכונה זולה יותר. התוצאה בכוס אמורה להיות זהה.
חשוב לציין שבמכונות סינגל בוילר הדוד עצמו קטן ולכן גם ההקצפה לא להיט. בנוסף, כיוון שהדוד משמש להקצפה ולחליטה (ועובד בטמפ' שונות לשם כך) תצטרך להמתין שהדוד יתחמם בין החליטה ועד שיגיע לטמפ' המתאימה להקצפה.
אם אתה בונה על להקציף כמה כוסות ברצף אז תלך על מכונת HX, שבה תוכל גם לחלוט ולהקציף במקביל, והדוד גדול משמעותית.
גם האוסקר לא חפה מבעיות, יקח לך זמן להבין איך לתפעל את העסק כדי לקבל קפה לטעמך.
באופן אישי, אם אני מסתכל היום שנה אחורה לזמן שקניתי את האוסקר, אני קצת מתחרט שלא גירדתי טיפה יותר למכונת E61. אני יודע שזה נשמע כמו קפיצה מעל הפופיק ואני זוכר מהעבר, שכשקראתי שממליצים פה בפורום לאנשים לקפוץ בתקציב אז לא הבנתי למה. היום אני מבין שאם אתה כבר משקיע כסף על מוצר שמחזיק שנים רבות בכל מקרה, כדאי תמיד לקפוץ דרגה אחת למעלה. אתה גם ככה תשדרג בסוף..
יש איזו מכונה או שתיים שהם בתקציב של האוסקר (+.-) ובעלות ראש E61 ו OPV מובנה שמייצב חליטה על 9 באר. אני חושב שהכיוון הנכון ביותר הוא ללכת על אחת מהן. אני לא זוכר את השמות אבל תעשה חיפוש קטן.
מקווה שעזרתי.
אופיר