קולי קפה במחיר "שפוי" behmor 1600 vs Iroast 2

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712

שליחה

(Y) מסכים עם נמרוד.
זה בדיוק גם מה שקראתי, כמה פעמים, באתרים בחו"ל.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

danimili פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1214

שליחה

מה שקראתם באתרים בחו"ל יתכן ונובע מממכשירים עם וולט אמריקאי.
מקריאת שרשורים קודמים של איתן, נראה כי הבעיה הזאת איננה קיימת במתח הגבוה שלנו בישראל.

pup26
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2813

שליחה

ה250 וה125 היו באזור ה13 דקות תחילת פיצוץ שני. ב500 זה גלש לכיוון ה20 שלדעתי זה באמת ארוך מדי. כנראה ש500 זה יותר מדי וצריך באזור ה350-400.

נא לשים לב שאיתן לא חימם את הקולה מבעוד מועד, אני מניח שאם מצטיידים בכפפת אפייה אז אפשר לחמם מראש ולקצר עוד יותר את הקלייה.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720

שליחה

נמרוד - ראה כאן: http://www.avacoffee.com/?p=505
יש סוגי קפה שאווה קולים גם 17 דקות. 12-14 דקות זה לא מחייב.
אני בדרך כלל נע בין 14.5 ל 15.5 דקות בלי להיכנס עמוק לשני.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

מני
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 192

שליחה

ליאו_רפאלסקו כתב:אהמם, לפי חיפוש שהרצתי בפורום של sweetmaria's, בהמור מסתמן כבעייתי משהו. התלונה הרווחת היא שקשה להגיע איתו לקלייה כהה יותר, ומישהו אף כתב שהמכשיר לא מיועד לקלייה מעבר ל-20 שניות אחרי הפיצוץ השני ואין אפילו לנסות את זה.
אה ומישהו אחר התלונן שהמכשיר שלו שבק חיים אחרי לא הרבה יותר משנה, כשכבר לא היה באחריות, ולדבריו של אותו מישהו היה פרק זמן שהוא לא השתמש בו הרבה ובנוסף הוא כל הזמן הקפיד לנקות ולתחזק אותו כראוי...

כמעט התפתיתי להזמין את בהמור, אם אכן קיימת בעיית אמינות, אולי בכל זאת עדיף להוציא עוד מאה יורו בשביל הג'ין? מישהו עוד נתקל בתלונות על בהמור ששבק חיים כ"כ מהר?
...
שום בעיה להגיע לקליה כהה וזו הדרך:
מפעילים את המכשיר עם הפולים בפנים לדקה או שתיים לפי הצורך, מפסיקים ומיד מתחילים שוב את התוכנית מחדש. כך מקבלים עוד דקה או שתי דקות קליה (מעבר להארכה שהמכשיר מאפשר מעצמו באופן ידני). צריך מאד להזהר לא למשוך מעבר לשתי דקות מאחר ואם המכשיר מתחמם מדי, הבקר האלקטרוני לא יאפשר הפעלה מחדש ויצריך קירור.
כמה תובנות שלי מהמכשיר לאחר שנתיים של שימוש:
התוכנות האוטומטיות לא שוות הרבה, מאד לא מדוייק. אני משתמש בפרופילים ומשגיח לקראת הסוף , לפני תחילת הפיצוץ הראשון ומכבה ידנית כשצריך.
עניין המוץ לא מהווה בעיה, פשוט צריך שואב אבק ידני, והניקוי הופך לעניין פשוט ביותר.
חשוב מאד לנקות את חיישן הטמפרטורה (בדופן הימנית) כי אם לא עושים את זה, יש בעיות. אני עושה את זה מדי כמה קליות.
היתרון הגדול של הבאהמור מבחינתי זה שאפשר לקלות 450 גרם. לא הייתי מסתדר עם פחות. קליה של פעם בשבוע זה בהחלט מספיק טררם. לא חושב שהיה לי את העצבים לעשות את זה פעמיים בשבוע.
עוד לגבי התלונות בסוויט מריה, אני חושב שהבעיה נעוצה בגלל המתח בארצות הברית. בארץ לא תהיה בעיה לדעתי.

coffeeaddict
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 520
שם מלא: איתן שלום

שליחה

מני כתב:[כמה תובנות שלי מהמכשיר לאחר שנתיים של שימוש:
התוכנות האוטומטיות לא שוות הרבה, מאד לא מדוייק. אני משתמש בפרופילים .
...
היי מני! מה כוונתך תוכנות לעומת פרופילים? אני משתמש בפרופילים שונים לזנים שונים, אבל תמיד חייב להיות נוכח בסיום הקליה: 3-4 דקות לפני הסוף, ואז סופר זמן מתחילת פיצוץ ראשון (ההפרש הגדול ביותר הוא בין 0 ל-1, כי הפיצוץ השני כבר מתרחש ממש בסיום או אפילו תוך כדי קירור. עניין המוץ גם אצלי פטור ע"י שואב אבק רציני, וניקוי כל 5 קליות על ריק. אגב אני משתמש בפנטסטיק כנוזל כילים, כי החומר שהוא מציין לא קיים בארץ. לדעתך זה דומה? פשוט דטרגנט ללא חומר מצמיג. בינתיים נהנה מכל קליה.
אדי

מני
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 192

שליחה

coffeeaddict כתב:
מני כתב:[כמה תובנות שלי מהמכשיר לאחר שנתיים של שימוש:
התוכנות האוטומטיות לא שוות הרבה, מאד לא מדוייק. אני משתמש בפרופילים .
...
היי מני! מה כוונתך תוכנות לעומת פרופילים? אני משתמש בפרופילים שונים לזנים שונים, אבל תמיד חייב להיות נוכח בסיום הקליה: 3-4 דקות לפני הסוף, ואז סופר זמן מתחילת פיצוץ ראשון (ההפרש הגדול ביותר הוא בין 0 ל-1, כי הפיצוץ השני כבר מתרחש ממש בסיום או אפילו תוך כדי קירור. עניין המוץ גם אצלי פטור ע"י שואב אבק רציני, וניקוי כל 5 קליות על ריק. אגב אני משתמש בפנטסטיק כנוזל כילים, כי החומר שהוא מציין לא קיים בארץ. לדעתך זה דומה? פשוט דטרגנט ללא חומר מצמיג. בינתיים נהנה מכל קליה.
אדי
...
הכוונה ב"תוכנות" זה הפרופילים שכוללים גם זמן קליה מובנה בתוכם. (a,b,c,d) שמתוכננים כ"הפעל ושכח". כשאמרתי פרופילים התכוונתי לתוכנות ששולטות רק באופי הקליה (1,2,3,4,).
אני מנקה רק עם ספוג קשה, ללא חומר ניקוי. זה מספק מבחינתי.
למרות שאני קולה בבייסמנט, גלאי העשן בבית תמיד מתחילים לפעול לקראת הפיצוץ השני וזה מטרד מעצבן, אבל יושבי הבית התרגלו לאזעקות השווא האלה.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016

שליחה

נו, זה ברור שייקח זמן להגיע לתוצאות בקווסט - חבל ש(עדיין) אין לנו איזה גורו קליה ביתית אמיתי, ואגב לא נתקלתי בכאלה גם בפורומים בחול. אז נאלץ להמשיך להתאמן בעצמנו. אם עפר לא יתייאש, הוא מועמד רציני...
אני לא מסכים שאי אפשר לקבל באוטומציה תוצאות עדיפות. אבל ככל הידוע לי בתחום הקפה על כל שלוחותיו (קליה, טחינה, חליטה) האמצעים הידניים עדיין שולטים למרות שמדובר בתחום ממוסחר לחלוטין. יש גם את ענין הכיף, הלמידה, ועל זה עפר מדבר. תחביב, בכל זאת. מי שנהנה מהקפה עצמו, ג'ין. מי שרוצה להבין יותר בתהליך, יש מבחר של כלים מהמכשיר הטורקי, דרך קווסט, בהמור וחביתוש.
שורה סופית, בחרו מקום ושעה, ותקבלו כולכם בראש מחביתוש ידני
what's next?

dudib
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5144
שם מלא: דודי

שליחה

יומרני משהו , לא ? :lol:

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה

יש לחביתוש כמה פינות חדות - אם נותנים אתו מכה בראש הוא יכול לעשות נזק רציני.
חביתוש זה לסופר מקצועני קלייה שמחפשים אתגרים.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016

שליחה

עפר, חשבתי על זה ואולי הפרופיל שלך בקווסט מייבש את הפולים יותר מהנדרש?
what's next?

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה

לא יודע - אני מתחיל ב ET200 כמו שהרבה מהומבריסטה עושים וכל התהליך אורך כ 15 דקות.
הקפה גם יוצא טוב - אבל צריך לטחון דק יותר מהבהמור ומהסאן ג'וסטו הקנוי שיש לי.
בדיוק דיברתי עם shtud על זה - אצלו הפרופיל כולל הפעלת מאוורר פעם ב 3 דקות לכמה שניות כדי לאסוף מוץ.
בקולים החדשים של אבגי האוורור נעשה אוטומטית (כל 3 דקות לכמה שניות)
אולי הפעלת המאוורר לכל זמן הקלייה של אחרי הייבוש מייבשת את הקפה.
אני אנסה לקלות היום כמו ש shtud הציע - מה שמוזר זה שהוא שאל אותי מתי מגיע פיצוץ ראשון, כמה זמן הוא אורך, כמה זמן לשני, כמה זמן כל משך הקלייה ובכל אלה וגם בטעם של הקפה אני בסדר...

korney
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 62

שליחה

שלום לכולם,
ברצוני לקנות בהמור.
איפה כדאי?
כמה זה עולה?
(רצוי לקבל לינק לחנות).

amiir
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 196

שליחה

חשבתי גם על הבהמור עד שנתקלתי בקווסט m3. ממליץ לך מאד לבדוק, הקווסט יתן שליטה ותוצאות טובות יותר.

nimitzg
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 2060

שליחה

דבוטאנט כתב:לא יודע - אני מתחיל ב ET200 כמו שהרבה מהומבריסטה עושים וכל התהליך אורך כ 15 דקות.
הקפה גם יוצא טוב - אבל צריך לטחון דק יותר מהבהמור ומהסאן ג'וסטו הקנוי שיש לי.
בדיוק דיברתי עם shtud על זה - אצלו הפרופיל כולל הפעלת מאוורר פעם ב 3 דקות לכמה שניות כדי לאסוף מוץ.
בקולים החדשים של אבגי האוורור נעשה אוטומטית (כל 3 דקות לכמה שניות)
אולי הפעלת המאוורר לכל זמן הקלייה של אחרי הייבוש מייבשת את הקפה.
אני אנסה לקלות היום כמו ש shtud הציע - מה שמוזר זה שהוא שאל אותי מתי מגיע פיצוץ ראשון, כמה זמן הוא אורך, כמה זמן לשני, כמה זמן כל משך הקלייה ובכל אלה וגם בטעם של הקפה אני בסדר...
...
עופר , נסה להאריך מעט את תהליך הייבוש והתחל
מ ET 165.
ב 180 BT הנמך הפעל מאוורר ל 9 למשך 20
והורד עוצמה ל 3.5 ( החזר מאוורר לנורמל)
נסה לממש עלית טמפ. איטית ביותר החל מפ. 1 עד
פ.2 . סהכ דליה של כ 17 דקות.
יפתור לך את עניין הטחינה ( לא יכול להסביר למב אבל עובד)
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”