שוק הנדל"ן יגמור בירידות מחירים חדות
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73285
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3160 פעמים
23 שנה וכלום לא השתנה?
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73285
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3160 פעמים
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
מה שהכי מעצבן אותי זה שמחיר האוהלים עלה. בקרוב לא אוכל להרשות לעצמי רכישת אוהל ואצטרך הלוואת גישור.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

בטח שיתנגדו. אני קורא את נוסח החוק: http://www.knesset.gov.il/committees/he ... -07-06.pdf וכל מה שאני מוצא זה חוק שיכול לקצר את זמן הבניה אבל אינו מכתיב מה ניתן לבנות. אני מתאר לעצמי שההתנגדות נובעת בעיקר בגלל שאין בחוק הזה שום הבטחה שאותן דירות שייבנו מהר יותר יוצעו במחיר שהם יוכלו לרכוש אותן.
- ufffnick
- גורו

- תגובות: 4879
- נתן תודות: 146 פעמים
- קיבל תודות: 516 פעמים
חוק הוד"לים הוא תלאי של פאניקה מבית נתניהו.
אולי במחשבה של 3 שניות במדרגות אל מסיבת העיתונאים זה רעיון מעולה,
אבל כל מי שיחשוב טיפה קדימה יגלה שבעצם, את הקרקע הציבורית, מי שיכול לקנות היום הם אותם קבלנים שבונים מעט מידי, לאט מידי, ממותג מידי ויקר מידי.
אין שום הבטחה בחוק שהקבלנים ישנו דרכם,
מה שכן מבטיח החוק - שהקבלנים ירוויחו יותר.
הם ימכרו יותר דירות באותם מחירים שיש היום שימותג כ-"בלימה יזומה" (או כהסכם עם הממשלה) על אף שהשוק כבר מתחילת 2011 נבלם לגמרי, ובכך יבטיחו שלא תהיה ירידת מחירים עד הכניסה לדירות.
בכך נקבל את הכתבה של בעוד שנתיים בהם ימכרו הדירות ה"מוזלות" במחיר הגבוהה ממחיר השוק.
אולי במחשבה של 3 שניות במדרגות אל מסיבת העיתונאים זה רעיון מעולה,
אבל כל מי שיחשוב טיפה קדימה יגלה שבעצם, את הקרקע הציבורית, מי שיכול לקנות היום הם אותם קבלנים שבונים מעט מידי, לאט מידי, ממותג מידי ויקר מידי.
אין שום הבטחה בחוק שהקבלנים ישנו דרכם,
מה שכן מבטיח החוק - שהקבלנים ירוויחו יותר.
הם ימכרו יותר דירות באותם מחירים שיש היום שימותג כ-"בלימה יזומה" (או כהסכם עם הממשלה) על אף שהשוק כבר מתחילת 2011 נבלם לגמרי, ובכך יבטיחו שלא תהיה ירידת מחירים עד הכניסה לדירות.
בכך נקבל את הכתבה של בעוד שנתיים בהם ימכרו הדירות ה"מוזלות" במחיר הגבוהה ממחיר השוק.
וטוב שכך. המחיר צריך להיקבע על ידי כוחות השוק ולא בהחלטה שרירותית של מאן דהוא. אם יבנו מספיק דירות, המחירים יירדו.Catskinner כתב:בטח שיתנגדו. אני קורא את נוסח החוק: http://www.knesset.gov.il/committees/he ... -07-06.pdf וכל מה שאני מוצא זה חוק שיכול לקצר את זמן הבניה אבל אינו מכתיב מה ניתן לבנות. אני מתאר לעצמי שההתנגדות נובעת בעיקר בגלל שאין בחוק הזה שום הבטחה שאותן דירות שייבנו מהר יותר יוצעו במחיר שהם יוכלו לרכוש אותן....
- Catskinner
- חבר במועדון HT

אההה...התיאוריה הידועה של כוחות השוק וידם הנעלמה. כמה חבל שזה לא עובד. באמת, אולי ננסה להפריט עוד ועוד ובסוף אולי זה כן יעבוד?
שאלה קטנה: בעצם בשביל מה אנחנו צריכים את הממשלה מפסיקה לדאוג לחינוך, בריאות, תחבורה ודיור? מדוע שלא נלך עד הסוף ונבטל את הכנסת וניתן לכוחות השוק לנהל לנו את החיים? למה אני צריך לשלם עבור ממשלה שבעצם אומרת לי שזה לא מתפקידה לדאוג לי ושאני צריך להסתדר לבד?
שאלה קטנה: בעצם בשביל מה אנחנו צריכים את הממשלה מפסיקה לדאוג לחינוך, בריאות, תחבורה ודיור? מדוע שלא נלך עד הסוף ונבטל את הכנסת וניתן לכוחות השוק לנהל לנו את החיים? למה אני צריך לשלם עבור ממשלה שבעצם אומרת לי שזה לא מתפקידה לדאוג לי ושאני צריך להסתדר לבד?
איפה בדיוק זה לא עובד? אגלה לך סוד: זה עבד מצוין אפילו בבריה"מ, שם לצד המערכת הממלכתית מסורבלת, שלא הייתה מסוגלת לספק מוצרים ושירותים באופן סדיר, פרח השוק השחור (או האפור) שבו אפשר היה להשיג כל דבר. כאשר השלטונות ניסו לדכא אותו, ההיצע קטן והמחירים עלו, כאשר השלימו עם קיומו, ההיצע גדל והמחירים ירדו. הכל בהתאמה מושלמת לחוקי השוק.Catskinner כתב:אההה...התיאוריה הידועה של כוחות השוק וידם הנעלמה. כמה חבל שזה לא עובד. באמת, אולי ננסה להפריט עוד ועוד ובסוף אולי זה כן יעבוד?...
למרבה הצער, ישנם מוצרים ושירותים שהשוק החופשי אינו מסוגל לספק. ראשית, מה שנקרא "מוצרים ציבוריים", כאשר לא ניתן לגבות מחיר אמיתי מהמשתמש ("בעיית הטרמפיסט"). בראש ובראשונה מדובר בבטחון חוץ ובטחון פנים, תשתיות רבות (הדוגמה הקלאסית - תאורת רחובות) וכדו'.Catskinner כתב: שאלה קטנה: בעצם בשביל מה אנחנו צריכים את הממשלה מפסיקה לדאוג לחינוך, בריאות, תחבורה ודיור? מדוע שלא נלך עד הסוף ונבטל את הכנסת וניתן לכוחות השוק לנהל לנו את החיים? למה אני צריך לשלם עבור ממשלה שבעצם אומרת לי שזה לא מתפקידה לדאוג לי ושאני צריך להסתדר לבד?...
שנית, המדינה צריכה לדאוג לזכויות הקטינים, כל עוד הוריהם לא דואגים להן באופן מספיק.
שלישית, כמעט לכל מוצר או שירות יש השפעות סביבתיות, חיוביות (למשל, לחינוך) או שליליות (למשל, דלק) או שתיהן. במקרים קיצוניים נדרשת התערבות ממשלתית כדי לאזן את ההשפעות האלה על ידי מיסוי עודף או סובסידיה או בדרך אחרת.
רביעית, ישנם ענפים שמתקשים לתפקד ללא כל פיקוח ממשלתי, למשל, ביטוח, ואולי גם בנקאות.
ההיסטוריה מלמדת כי המדינה אינה מסתדרת גם עם התפקידים החיוניים האלה, לכן אין כל מקום להעמיס עליה עוד ועוד. שום דבר טוב לא ייצא מזה.
נערך לאחרונה על ידי שמעון_ד ב 03/08/2011 10:19, נערך פעם 1 בסך הכל.
מאז תחילת המחאות, היה לי רושם שזו מניפולציה של בעלי הבתים שחוששים מכך שהממשלה סוף-סוף החליטה לעשות מעשה כדי לבלום את המשך עליית מחירי הדיור. והינה, אנו רוארים כי מארגני המחאה דורשים:
1. לבטל את חוק הוד"לים ,דהיינו, לבלום את תנופת הבניה ולהקטין את ההיצע בשוק הדיור.
2. להגדיל סיוע למחפשי דירוות, דהיינו להגדיל את הביקוש.
הקטנת ההיצע והגדלת הביקוש - מתכון בטוח להמשך עליית המחירים. פשוט תוכנית מושלמת!
1. לבטל את חוק הוד"לים ,דהיינו, לבלום את תנופת הבניה ולהקטין את ההיצע בשוק הדיור.
2. להגדיל סיוע למחפשי דירוות, דהיינו להגדיל את הביקוש.
הקטנת ההיצע והגדלת הביקוש - מתכון בטוח להמשך עליית המחירים. פשוט תוכנית מושלמת!
- Catskinner
- חבר במועדון HT

אם קנה המידה לשיטות שעובדות זו רוסיה הקומוניסטית בברה"מ אז אני מרים ידיים. המשך הפרטה נעימה.
קצת קשה לי לדמיין שלא הבנת את כוונתי, אך בכל זאת, אבהיר את דבריי. חוקי השוק עובדים כמעט בכל מקום וכמעט בכל מצב, אפילו שלא נותנים להם לעבוד. אבל כשמפריעים, כפי שקרה לא רק בבריה"מ אלא גם בכל המדינות המודרניות, כולל ישראל וארה"ב, המחירים מתייצבים ברמה גבוהה יותר. ככל שמדינת ישראל סוציאליסטית יותר מארה"ב, למשל, כך המחירים כאן גבוהים יותר. ובשוק האפור של בריה"מ הם היו גבוהים עוד יותר.Catskinner כתב:אם קנה המידה לשיטות שעובדות זו רוסיה הקומוניסטית בברה"מ אז אני מרים ידיים. המשך הפרטה נעימה....
- ufffnick
- גורו

- תגובות: 4879
- נתן תודות: 146 פעמים
- קיבל תודות: 516 פעמים
בשביל קיומם של כוחות שוק, אתה צריך כוח קנייה בסדר גודל מסויים.
השוק הישראלי קטן מידי כדי ליחס לו כוח קנייה שיכול לייצר תחרות כמו במודלים האמריקאים ברה"מ דאז, סין וכו'.
אני לא מאמין שיש חברה רצינית מבחוץ שתרצה להשקיע קמפיינים למוצרי צריכה בסיסיים,
לשוק כל כך קטן וצפוף גם כך, ובטח כשיהפוך להיות תחרותי (ויפסקו התאמות המחירים).
כוחות שוק ומודלים שאנחנו צריכים להסתכל עליהם הם שווקים כמו במדינות סקנדינביה או מרכז מזרח אירופה, אירלנד, יוון,
וללמוד מהטעויות שלהן (במיוחד פינלנד, יוון ואירלנד שהגיעו לקריסה לא מזמן), כי עד היום אלה בעיקר דוגמאות שליליות.
אני לא חושב שהמודל הסוציאל-דמוקרטי הוא המודל הנכון למדינה ולשוק שלנו,
אבל רגולציה צריכה לעבוד הרבה יותר חכם מה שיאפשר הרבה פחות התערבות בשוק ויגדיל את יכולות האכיפה של החקיקה בנושא,
כדי שיהיה אפשר להתחיל לדבר על "כוחות שוק" ולהפסיק לדבר על תיאומי מחירים בין החברות הגדולות,
מונופולים ויוקר מחייה.
הבעיה שפיתרון כזה (לא משנה עד כמה הוא נכון או לא) ייקח המון זמן עד שנחוש בתוצאותיו.
השוק הישראלי קטן מידי כדי ליחס לו כוח קנייה שיכול לייצר תחרות כמו במודלים האמריקאים ברה"מ דאז, סין וכו'.
אני לא מאמין שיש חברה רצינית מבחוץ שתרצה להשקיע קמפיינים למוצרי צריכה בסיסיים,
לשוק כל כך קטן וצפוף גם כך, ובטח כשיהפוך להיות תחרותי (ויפסקו התאמות המחירים).
כוחות שוק ומודלים שאנחנו צריכים להסתכל עליהם הם שווקים כמו במדינות סקנדינביה או מרכז מזרח אירופה, אירלנד, יוון,
וללמוד מהטעויות שלהן (במיוחד פינלנד, יוון ואירלנד שהגיעו לקריסה לא מזמן), כי עד היום אלה בעיקר דוגמאות שליליות.
אני לא חושב שהמודל הסוציאל-דמוקרטי הוא המודל הנכון למדינה ולשוק שלנו,
אבל רגולציה צריכה לעבוד הרבה יותר חכם מה שיאפשר הרבה פחות התערבות בשוק ויגדיל את יכולות האכיפה של החקיקה בנושא,
כדי שיהיה אפשר להתחיל לדבר על "כוחות שוק" ולהפסיק לדבר על תיאומי מחירים בין החברות הגדולות,
מונופולים ויוקר מחייה.
הבעיה שפיתרון כזה (לא משנה עד כמה הוא נכון או לא) ייקח המון זמן עד שנחוש בתוצאותיו.