מזרימדיה - החלום ושברו או "די, מספיק, נמאס. קחו ממני את הבולשיט הזה"

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
knazi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3293

שליחה

מה התדרדר ? מציע שתיתן לזה עוד כמה הזדמנויות וניסיונות לפני שאתה מחזיר...בכל מקרה שלא תגיד שלא הזהרתי אותך :wink:

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35104

שליחה

אני מזרים עם SMB גם בלוריי מלאים ברשת קווית - 15 מטר אורך כבל.
NFS עשוי לשפר אם יש לך בעיות

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141

שליחה

כשאתה אומר בלוריי מלאים, לאיזה גודל קבצים אתה מתכוון? אני בטוח שיש הבדל בין קובץ 20 ג'יגה ל 40 ג'יגה. 20 ג'יגה רץ אצלי חלק בלי שום איבוד סנכרון של הכתוביות. ב 40 ג'יגה התחילו בעיות.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5921

שליחה

הבעיות בד"כ מתחילות כשיש קצב גבוהה. האם זה קורה לך כשתמונה זזה מהר לדוגמא?

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141

שליחה

מן הסתם

tamir245
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 50

שליחה

האמת שבתור נגן מדיה הוא מתפקד ברמה די גבוהה.
בנוסף, רק לאחרונה גיליתי שניתן לעבוד עם נגן BSPLAYER ולהגדיר שיוריד כתוביות בצורה אוטומטית ברגע שיש חיבור לאינטרנט+הפעלה של קובץ המדיה המבוקש. אולי בעתיד ניתן יהיה לשלב יכולת כזו, שכ"כ הייתה חסרה לי עד היום, במזרימי מדיה.

ד"א, אולי אני מפספס משהו, אבל אם לדוגמא יש לי תיקיה עם 1,000 סרטים בפריסה ולא בתת-תיקיות, הדפדפוף פשוט מכה...גם עם הPGUP/PGDN, בחלונות לדוגמא יש אפשרות לשנות את תצוגת התיקייה לסמלים קטנים יותר/רשימה ובכך לשפר את יכולת הניווט, האם יש משהו כזה ב-XTPRO?

תודה.

amittzor
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1099

שליחה

במשך תקופה לא קצרה ישבתי על הגדר. חיכיתי לסטרימר במחיר הגיוני שיכיל גם מקלט DTT כפול. התקווה היחידה שנראתה באופק היתה PLAYON DVR HD שהתעכב והתעכב (בסוף הביאו את זה לארץ בכלל?!), אבל כשהבנתי שהמחיר של זה לא יהיה יקר יותר מ HTPC מיניאטורי החלטתי לרכוש את GIADA N10 וזו הרכישה הטכנולוגית השניה הכי טובה (על הראשונה, כאן - http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... sc&start=0).

אני לא יודע איך בכלל אפשר להשוות בין מכשיר כל כך מוגבל, גם אם המחיר שלו זול יותר, לבין מחשב לכל דבר. יש כל כך הרבה דברים שאני עושה באמצעותו ולא יכולתי לעולם לעשות בסטרימר:
1. מחשב נוסף לבית (למרות שהוא לא אידאלי לגלישה באינטרנט ב FHD, אפשר להסתדר עם אופרה)
2. JDOWNLOADER
3. צפיה בסטרימינג דרך השלט, אם זה באמצעות פלאגין ליוטיוב, או באמצעות פלאגינים לאתרים ישראלים. האפשרויות הן אין-סופיות ואני לא מנצל אפילו עשירית מהן, החל מצפיה בערוץ הספורט ועד לבזבוז זמן מוחלט מול הטראש של "היכל התהילה".
4. סקייפ.

אמנם בחודש הראשון אכלתי מהמכשיר הזה קצת מרורים עם גמגומים ב HD, אבל זה רק בגלל שמישהו בחברה היה מספיק גאון בשביל לא להקצות למאיץ הגראפי של המחשב מספיק זכרון בהגדרות. ברגע שעליתי על העניין הזה הכל הסתדר.

אחד היתרונות הכי גדולים של HTPC הוא XBMC. אין מתחרים מבחינתי לגאונות של התוכנה הזאת, שמאפשרת לי לעשות הכל, כולל הכל, החל משליטה דרך השלט על JDOWNLOADER ועד לשליטה באמצעות האנדרואיד. רק דבר אחד לא הצלחתי להבין בה עד היום כשאני צופה בתוכן שמכיל 30 פריימים לשניה (תכנים טלוויזיונים בארה"ב שלא מצולמים בפילם - תוכניות לייט-נייט, ריאליטי וכו'...) אני צריך להפעיל בהגדרות את אפשרות "סנכרן ניגון למסך", אחרת יש מדי פעם בעיות רציפות תנועה קלות. אני לא יכול להשאיר את האפשרות הזאת פועלת באופן קבוע, כי אז קורה לי אותו דבר בתכנים של 24\25 פריימים בשניה.

MiniMizer
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 34

שליחה

קניתי בוקסי לפני מספר חודשים - אחלה עיצוב, אחלה ממשק, עושה את מה שמצופה ממנו.
כזכור, בעדכון הקושחה האחרון הם הכניסו פונקציה של טריילרים - לא השתמשתי בזה פעם אחת מאז שהתקנתי את הקושחה החדשה, היום אמרתי שאני אתן לזה צ'אנס ונראה איך זה. רציתי לראות טריילר של Priest - מצאתי אותו בקלות באמצעות החיפוש, בחרתי 1080p וחיכיתי. וחיכיתי. וחיכיתי. וכשהוא לכאורה סיים לעשות באפרינג (לקח לו 3 דקות בערך) לחצתי Play - זה ניגן שתי שניות, ושוב באפרינג.
ירדתי ל-720p, אותו סיפור בדיוק. נראה לי תמוה, אז חיפשתי באינטרנט אם זו בעיה מוכרת.
מסתבר שכן: http://forums.boxee.tv/showthread.php?t=35559

כמו שאתם רואים, מישהו המליץ שם בת'רד להשתמש באפליקציית ה-YouTube כפתרון ארעי. אז הפעלתי אותה - מסך שחור. יצאתי מהאפליקציה, הפעלתי אותה מחדש - מסך שחור.
נכנסתי ל-YouTube דרך הדפדפן של הבוקסי - האתר עולה כמו שצריך. מצאתי את הטריילר שרציתי, לחיצה על Play ו.. מסך שחור.
שוב חיפוש באינטרנט, שוב בעיה מוכרת: http://forums.boxee.tv/showthread.php?t=37207

מתסכל משהו.

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 3590
שם מלא: אריה רוטמן

שליחה

amittzor כתב:במשך תקופה לא קצרה ישבתי על הגדר. חיכיתי לסטרימר במחיר הגיוני שיכיל גם מקלט DTT כפול. התקווה היחידה שנראתה באופק היתה PLAYON DVR HD שהתעכב והתעכב (בסוף הביאו את זה לארץ בכלל?!), אבל כשהבנתי שהמחיר של זה לא יהיה יקר יותר מ HTPC מיניאטורי החלטתי לרכוש את GIADA N10 וזו הרכישה הטכנולוגית השניה הכי טובה (על הראשונה, כאן - http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... sc&start=0).

אני לא יודע איך בכלל אפשר להשוות בין מכשיר כל כך מוגבל, גם אם המחיר שלו זול יותר, לבין מחשב לכל דבר. יש כל כך הרבה דברים שאני עושה באמצעותו ולא יכולתי לעולם לעשות בסטרימר:
1. מחשב נוסף לבית (למרות שהוא לא אידאלי לגלישה באינטרנט ב FHD, אפשר להסתדר עם אופרה)
2. JDOWNLOADER
3. צפיה בסטרימינג דרך השלט, אם זה באמצעות פלאגין ליוטיוב, או באמצעות פלאגינים לאתרים ישראלים. האפשרויות הן אין-סופיות ואני לא מנצל אפילו עשירית מהן, החל מצפיה בערוץ הספורט ועד לבזבוז זמן מוחלט מול הטראש של "היכל התהילה".
4. סקייפ.

אמנם בחודש הראשון אכלתי מהמכשיר הזה קצת מרורים עם גמגומים ב HD, אבל זה רק בגלל שמישהו בחברה היה מספיק גאון בשביל לא להקצות למאיץ הגראפי של המחשב מספיק זכרון בהגדרות. ברגע שעליתי על העניין הזה הכל הסתדר.

אחד היתרונות הכי גדולים של HTPC הוא XBMC. אין מתחרים מבחינתי לגאונות של התוכנה הזאת, שמאפשרת לי לעשות הכל, כולל הכל, החל משליטה דרך השלט על JDOWNLOADER ועד לשליטה באמצעות האנדרואיד. רק דבר אחד לא הצלחתי להבין בה עד היום כשאני צופה בתוכן שמכיל 30 פריימים לשניה (תכנים טלוויזיונים בארה"ב שלא מצולמים בפילם - תוכניות לייט-נייט, ריאליטי וכו'...) אני צריך להפעיל בהגדרות את אפשרות "סנכרן ניגון למסך", אחרת יש מדי פעם בעיות רציפות תנועה קלות. אני לא יכול להשאיר את האפשרות הזאת פועלת באופן קבוע, כי אז קורה לי אותו דבר בתכנים של 24\25 פריימים בשניה.
...
זה בדיוק החיסרון הכי גדול של HTPC ניגון HD כולל AUDIO HD יש, מה שאין זה AUTO FRAMERATE, כלומר PC ממוצע אינו יודע לשנות באופן אוטומטי את קצב שידור התמונות למסך וזה אומר שהמחשב או הכרטיס הגרפי חייבים כל הזמן לבצע PULL DOWN ואז הכפלה של הפריימים כדי לשדר בקצב התמונות שהוא בד"כ 60 תמונות בשנייה המתאים לקצב רענון תמונה במחשב ל 60HZ מה שדורש עיבוד שלא תמיד מתבצע על הצד הטוב ביותר ומלווה בארטיפקטים כגון JUDDER
שלא לדבר על מצבים שבהם מוסיפים TUNER DVB-T למחשב ושם כבר צריך להמיר שידור של 25FPS
ל60תמונות בשנייה מה שיכול לייצור ארטפיקטים נוספים של תיאום תנועה וסאונד.
לכך יש 2 פתרונות שדורשים התערבות יצרן:
1.פתרון בכרטיס המסך + שינוי בדרייבר (DIRECTX למשל ב WIN) של מערכת ההפעלה שיאפשר
ל PC לשנות את קצב התמונות באופן אוטומטי ללא בעיות סנכרון מול מסכים כמו שקורה לעיתים עם אפליקציות חיצוניות כמו POWER STRIP שגם לא עושות זאת באופן אוטומטי.
http://entechtaiwan.com/util/ps.shtm
2. פתרון בכרטיס תצוגה ייעודי למסכי וידאו (היו בעבר כרטיסים כאלו של SIGMA ויצרנים נוספים) שמגיעים עם נגן תוכנה ייעודי.
לסיכום:
HTPC: גמישות גבוהה + ניגון כל פורמט אפשרי ולעיתים בעיות JUDDER.
מזרימדיה סביר: נוחות + איכות תמונה ללא JUDDER
היום אני רואה רק פתרון אחד מלא, PC קטן+מזרימדיה מכסים את כל האפשרויות.

blknom1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1322

שליחה

חברים שלום,

אחרי שקראתי את השרשור האחרון, כמו גם שרשורים נוספים הקשורים לסטרימרים השונים, אני חייב להגיד שאני קצת מבולבל... 8O
מההתחלה - לאחרונה קיבלתי במתנה :wink: את ה- IXTREAMER, אחרי בדיקה ראשונית בלבד נראה שהמכשיר הקטן והעדין הזה עושה את העבודה לא רע בכלל (אני עדיין מחכה לשמוע את המאוורר משמיע קולות של מסור חשמלי :D ). בכל מקרה, כרגע אני בדילמה מסוימת - כונן פנימי, כונן חיצוני או הזרמה אלחוטית.... ?
מצד אחד קראתי שכונן פנימי יגרום לחימום מטורף של המכשיר, מצד שני הזרמה אלחוטית כנראה שלא עובדת כמו שצריך (מהירות 10MB IGN) עם סרטים של 1080P ומצד שלישי כונן חיצוני סתם מסרבל את העניין (חיפשתי משהו קבוע ולא לשים מכשיר ליד מכשיר, גם ככה המדף עמוס - ממיר של יס, סוני 3, דיוידי...).
מה אתם אומרים? כרגע אני משתמש בכונן חיצוני שהיה לי בבית (500G) וטרם רכשתי אנטנה או כונן פנימי או כונן חיצוני גדול יותר (מעוניין ב-2T)....

תודה מראש חבר'ה
רן

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”