האייפון שומר תיעוד רציף של מיקום המשתמש ללא ידיעתו...

כל מה שנוגע לפלטפורמות הניידות של אפל - אייפון, אייפוד, שעון אפל
osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029

שליחה

גילי,
למה אתה אומר שכחתי ...הרי רשמתי שקפצת פעם אחד לוולפסון בדרך לבלומפילד לפני הלידה כדי לוודא שהכל בסדר :wink:
בית-בלומפילד-בית-בלומפילד-טדי-בית-קפיצה שהכל בסדר בוולפסון-בלומפילד-בית-בלומפילד...
...
היא מתוקה ויפה מידי (Y) בשביל להיות הבת שלך (אתה בטוח שהיא רק בת חודשיים וחצי?)

Gili_Regev
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5111
שם מלא: גילי

שליחה

חח..
חשבתי שאתה מתכוון ל"וולפסון" כמתחם האימונים..
היא מתוקה ויפה מידי [יפה מאוד] בשביל להיות הבת שלך
...
יצאה לאבא שלה "אחד על אחד"..
לא רואים לפי החולצה...?
:P
...

shlomico
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 708

שליחה

Giliboy כתב:חח..
חשבתי שאתה מתכוון ל"וולפסון" כמתחם האימונים..
[ :P
...
חח גם אני חשבתי על מתחם אימונים אבל באמצע משחק ? :-)

shlomico
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

osherov כתב:shlomico,
-אילו היית היחיד בפורום שעובד בתעשיית התוכנה דיינו....
-אילו היית מספר לנו על חדירה דומה לפרטיות שנעשית ע"י חברות אחרות בסדר גודל עצום כל כך דיינו....
-אילו היית מסביר לנו מאיפה מגיע הידע שלך לגבי זה שאפל לא שולחים\שלחו את המידע הזה לשרתים שלהם דיינו....
-אילו כברירת מחדל, הגיבוי הנ"ל של 100 מיליון איש למחשב שלהם היה מוצפן דיינו....
-אילו המידע הנ"ל שנמצא על מכשיר האייפון עצמו היה מוצפן דיינו....
-אילו היית מראה לנו איך אפליקצייה יכולה לשלוח מידע מיקום ממכשיר אנדרואיד לשרת, בלי שהיא קיבלה בזמן ההתקנה אישור להשתמש בשירותי מיקום ואינטרנט דיינו....
-אילו המידע הזה היה נשמר על ה iOS למשך מספר ימים ולא למשך כמעט שנה שלמה דיינו....
-אילו היית יכול למצוא דרך אחרת, פשוטה כל כך, לגלות איפה בדיוק אדם היה לפני X ימים, בשעה ##:##:## דיינו....
-אילו לא רק לאדם אדום "שרוט" אחד בפורום אין צורך לשלוף מידע פרטי כזה מכיוון שהוא ידוע וגלוי לכולנו (בית-בלומפילד-בית-בלומפילד-טדי-בית-קפיצה שהכל בסדר בוולפסון-בלומפילד-בית-בלומפילד...) דיינו....

די דיינו, די דיינו, די דיינו, דיינו דיינו....
...
(Y) סחתיין על היצירתיות
אני מודע לזה שיש עוד אנשים בתוכנה פשוט לא כולם מכירים את עולם הסלולר והפרסום בסלולר בפרט.
להבטיח שלא שולחים לאפל מידע אני לא יכול להבטיח ב100% אבל אני השארתי את האייפון עם סניפר במשך יותר מיממה וכל מה שראיתי זה בקשות לחתימות דיגיטליות כאלו ואחרות. הצלחתי לראות גם מידע שמוצפן בSSL אבל רק טקסטואלי ולא בינארי. כדי להיות קצת יותר שקט יש לי פיירוול על האייפון (חייב להיות פרוץ) ומה שלא נראה לי לא משודר .

מעבר לזה אני מסכים עם מה שכתבת וחושב שזה חמור והם צריכים לתת את הדין על זה (ותיקון כמובן)
אולם אני עדיין חושב שלא סוף העולם מגיע , ויש גורמים אחרים שיש להם מידע קצת יותר רגיש מאיפה הייתי אתמול.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832

שליחה

שלומי,
1. מה עם המחשב? בדקת את התקשורת של itunes מול השרתים של אפל?
2. איזה סניפר הפעלת בדיוק? על WiFI? האם אתה יכול לדעת בוודאות שלא נעשתה שום תקשורת סלולרית (בלי שיהיה לך שום חיווי על כך במכשיר)?

ורק כדי להמחיש את ההבדל הגדול בין אפל לגוגל בנושא הזה, נכנסתי עכשיו למכשיר האנדרואיד שלי, והפעלתי את latitude, תוך שאני אומר לו עם מי אני מוכן לשתף את המיקום שלי. מלבד האזהרה על מכשיר המובייל, קיבלתי גם אימייל מגוגל, שאומר לי ש-latitude הופעל על המכשיר שלי, ושמעכשיו פרטי המיקום שלי נשלחים לגוגל. במייל גם מוסבר איך אפשר לבטל את latitude במידה והחלטתי שאני לא רוצה לשתף את גוגל במיקום שלי, או לחילופין - לא אני הפעלתי את השירות על מכשיר המובייל (על מנת למנוע מצב שמישהו ש"רק לקח את הסלולרי לשנייה" הפעיל את השירות הזה והוא יכול לעקוב אחרי ללא ידיעתי).

קוד: בחירת הכל

Hi,

To protect your privacy we would like you to know that Google Latitude is running on your mobile device and reporting your location.

If you didn't enable this or want to stop reporting your location, please open Latitude privacy settings or sign out of Latitude. To learn more, visit the Latitude Help Center.

Thanks,

Google Latitude Team
You are never fully dressed without a smile

shlomico
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

הסניפינג היה עם תוכנה בשם CAIN ועשיתי את זה על WIFI כמובן (אי אפשר על 3G עד כמה שאני יודע)
לא הקשבתי לITUNES משום שאצלי הוא לא רשאי לגשת לאינטרנט :-)

ודי עזבו אותי עם הנושא הזה - השתכנעתי :-),
גוגל חברה הוגנת יותר מאפל (שאגב אני לא כל כך סובל ) ואפשר להגיד עליה שהיא הרע במיעוטו .

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78973
שם מלא: עפר לאור

שליחה

לא להגזים, הם הקליטו להזכירכם תכנים בתוך רשתות פרטיות של אנשים..

זה לא שגוגל כאלה טובים, זה שאפל כאן ממש גרועים...

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה

גוגל היא לא בדיוק "טלית שכולה תכלת" כשזה נוגע לאיסוף נתונים, איחסונם ואיחזורם. פרשת ה-street view תיזכר לדראון עולם עבורם.
אבל (וזה אבל גדול) יש הבדל בין מדיניות גוגל, לבין מה שקורה עם מערכת ההפעלה של אנדרואיד - בגלל שאנדרואיד היא קוד פתוח (יש לי את הקוד של 2.3 על המחשב שלי, ואני עורך בו שינויים) אנחנו יכולים לדעת, בביטחון די מלא, שאין לנו "הפתעות" כאלה ואחרות במערכת ההפעלה. (מה שאי אפשר להגיד על תוכנת המפות של גוגל למשל, אשר כתובה בקוד סגור).

שלומי - אתה הקשבת רק ל-wifi של האייפון, מה שאומר שאתה לא באמת יודע מה האייפון שידר ולמי. לאפל יש ערוץ דו כיווני די מלא עם כל אייפון ואייפון באשר הוא. זה מאפשר לה לעשות remote wipe או uninstall אם בא לה, זה מאפשר לה להפעיל תוכנות כגון where is my ipad/iphone וכו'. מכיוון שאי אפשר לסמוך על זמינות של wifi עבור חיבור mission critical (בעיני אפל הוא כזה) הם בונים (ומשתמשים) בחיבור סלולרי.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738

שליחה

Shed כתב:shlomico,

כמו שכתבתי קודם, לאפל יש גם פטנט המתאר שימוש במצלמה ובמיקרופון של האייפון בלי ידיעת המשתמש על מנת לאפשר לאפל להחליט האם השימוש שנעשה במכשיר "הוגן" (כגדרתה) ואם לא - היא שומרת לעצמה את הזכות לבצע wipe מרחוק.
...
אתה רציני ?!!! אם אני אצלם מישהו בעירום הם יעשו WIPE ?!!!!
הם יצאו מדעתם לחלוטין או מה ? או שאולי ג'ובס בהחלט חושב שהוא אלוקים והוא יכול לעשות מה שבא לו ?
נראה לי שכדאי שמישהו יכניס אותו לבדיקות

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835

שליחה

זה פטנט דפוק שלא בשימוש ,לא רלוונטי .. וכנראה גם לא יהיה בשימוש .

בכול מקרה די כבר לעשות פיל מכול נמלה , הבנו את המצב , אצל גוגל ,אצל אפל אבל זהו .. התראד הזה מיצה עד עצמו לדעתי עד שיהיה תגובה רשמית מאפל או עידכון שמבטל את זה ,או שכמו אצל גוגל מאפשר לבטל את זה בהגדרות .
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה

truejoker כתב:
Shed כתב:shlomico,

כמו שכתבתי קודם, לאפל יש גם פטנט המתאר שימוש במצלמה ובמיקרופון של האייפון בלי ידיעת המשתמש על מנת לאפשר לאפל להחליט האם השימוש שנעשה במכשיר "הוגן" (כגדרתה) ואם לא - היא שומרת לעצמה את הזכות לבצע wipe מרחוק.
...
אתה רציני ?!!! אם אני אצלם מישהו בעירום הם יעשו WIPE ?!!!!
הם יצאו מדעתם לחלוטין או מה ? או שאולי ג'ובס בהחלט חושב שהוא אלוקים והוא יכול לעשות מה שבא לו ?
נראה לי שכדאי שמישהו יכניס אותו לבדיקות
...
אפל, כמובן, טוענת שהפטנט הנ"ל נועד על מנת לעזור ולהגן על היוזר במקרה שגנבו לו את הטלפון. התרחיש שהם מתארים הוא כזה:
1. אדם רוכש אייפון ומשתמש בו.
2. אפל לומדת לזהות את הקול של האדם, את תמונתו, ואף את טביעות האצבעות שלו (באמצעות רכיב חומרה נוסף המוטמע במסך המגע).
3. האייפון הזה נגנב, ואפל מזהה את הגניבה והשימוש הלא חוקי במכשיר עוד לפני הבעלים החוקיים של הטלפון, והיא מבצעת "brick" לאייפון מרחוק.

זהו תרחיש מקוצר של הפטנט שהם הגישו, הם תיאור שם שימוש במצלמה על מנת לזהות את סביבתו של המכשיר בזמן אמת (ללא ידיעת המשתמש כמובן), הם גם תיארו שם רכיבי חומרה נוספים שכל מטרתם הוא צבירת מידע ביומטרי על האדם המשתמש במכשיר.
מתוך הפטנט הזה, גם די ברור להבין שאפל שומרת לעצמה back door לכל מכשיר ומכשיר, ומתכוונת לעשות זאת גם בעתיד.

כמו שאמר מישהו חכם פעם: when you buy an iphone, it is not YOUR phone, it is STEVE's phone.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

Shed,
לא צריך לתת יותר מידי סופרלטיבים לגוגל בעניין הזה וכן זה גם נוגע לקוד האנדרואיד הפתוח יחסית. מסכים עם הדברים של עופר בנוגע לזה, אפל פשוט גרועה בעוד גוגל סתאם לא טובה...

בגלל שזה לא ממש שייך לנושא השרשור הזה, אז פתחתי שרשור אחר שמדבר גם על הדברים "החוקיים" לכאורה של גוגל עצמה בכל הנוגע ללקיחת המידע: http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 02#1393002

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738

שליחה

Shed כתב: אפל, כמובן, טוענת שהפטנט הנ"ל נועד על מנת לעזור ולהגן על היוזר במקרה שגנבו לו את הטלפון. התרחיש שהם מתארים הוא כזה:
1. אדם רוכש אייפון ומשתמש בו.
2. אפל לומדת לזהות את הקול של האדם, את תמונתו, ואף את טביעות האצבעות שלו (באמצעות רכיב חומרה נוסף המוטמע במסך המגע).
3. האייפון הזה נגנב, ואפל מזהה את הגניבה והשימוש הלא חוקי במכשיר עוד לפני הבעלים החוקיים של הטלפון, והיא מבצעת "brick" לאייפון מרחוק.

זהו תרחיש מקוצר של הפטנט שהם הגישו, הם תיאור שם שימוש במצלמה על מנת לזהות את סביבתו של המכשיר בזמן אמת (ללא ידיעת המשתמש כמובן), הם גם תיארו שם רכיבי חומרה נוספים שכל מטרתם הוא צבירת מידע ביומטרי על האדם המשתמש במכשיר.
מתוך הפטנט הזה, גם די ברור להבין שאפל שומרת לעצמה back door לכל מכשיר ומכשיר, ומתכוונת לעשות זאת גם בעתיד.

כמו שאמר מישהו חכם פעם: when you buy an iphone, it is not YOUR phone, it is STEVE's phone.
...
אתה יודע , אני בין אלו שלא מעונינים בת.ז חכמה , כי אני לא רוצה מידע ביומטרי שלי מסתובב אצל מישהו לא ידוע , אני לא מבין את כול הפאנבוייס של אפל , שמוכנים שהמידע הביומטרי שלהם יהיה אצל חברה מסחרית .
אני כבר יכול לראות את הסרט של רוצח שפורץ לאפל ולוקח זהויות של אנשים עם התמונות שלהם כדי לשים בזירות רצח , אני גם יכול לראות דרכונים חכמים של ארה"ב עם תמונות בידיים של זייפני דרכונים של מטומטמים שקנו אייפון , עכשיו רק צריך את האחד שכן ייפול כדי שהחברה המטומטמת הזו תיפול (אני מקווה כך )

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס

שליחה

truejoker זה מצחיק אותי איך שאחד כמוך שקורא לכול "לא אנטי אפל" כמוך פאנבוי , למרות שבסופו של דבר אתה הפאנבוי הכי גדול כאן . אתה באמת לא יותר טוב מכול הטרולים שונאי אפל ששורצים בBGR או בEngadget (אם זה אוהבי WP7 או אנדרואיד ואפילו WebOS ) .

אני לא חושב שתרצה לראות את השוק בלי אפל ,כול פעם שאפל עושה משהו ,תיראה את מה שהיה אם האיפד 2 ,אפל הוציאו את האיפד 2 ,פתאום סמסונג הבינו כמה המכשיר שהם תכננו היה *** ,אחר כך הם הוציאו דגם משופר שיכול להתמודד ראש בראש עם האיפד 2 ...ככה שתחשוב פעמיים לפני שאתה כותב תגובת טרול שונא אפל ג'נרית .

Irus
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4163

שליחה

מה אתה מתרגש משטויות? זה מזכיר לי תגובות דומות על מיקרוסופט מלפני 7-10 שנים...

יש בכלל ויכוח שמדובר על חברה מצליחה, מבריקה, שהפכה מוצרים רבים למודל לחיקוי?

בקיצור, זו תגובה אופיינית כנגד מותגים חזקים, במקרה הזה של פאנדרויד או מישהו שקשה לו לקבל הצלחה של אחרים...

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

אפל נדרשת לתת תשובות גם לרשויות החוק בגרמניה בכל הנוגע למידע שהתברר שה iOS אוסף לאורך זמן רב כל כך, על המשתמשים בלי לקבל אישור מהם לעשות כן. הם נדרשים לתת תשובה עד העשירי למאי
[left]A German privacy watchdog is demanding answers from Apple Inc. over whether its iPhones and iPads are secretly collecting data on users’ locations.

Thomas Kranig, head of the data protection authority for the state of Bavaria, where Apple has its German headquarters, said in an interview published in Saturday’s Sueddeutsche Zeitung that the company has until May 10 to respond.[/left]
...

Irus
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4163

שליחה

נו יופי, זה יזרז אותם להוציא עדכון...

דרך אגב, האירופאים אוהבים לקנוס חברות אמריקאיות, גם זה יגיע...

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

מתברר שכנראה ג'ובס הגיב לשאלה לגבי שמירת מיקום המשתמשים. הנה תשובה שכנראה הוא הביא לאחד המיילים שנשלחו אליו:
[left]Q: Steve,

Could you please explain the necessity of the passive location-tracking tool embedded in my iPhone? It's kind of unnerving knowing that my exact location is being recorded at all times. Maybe you could shed some light on this for me before I switch to a Droid. They don't track me.

A: Oh yes they do. We don't track anyone. The info circulating around is false.
[/left]
...
המקור:
http://www.macrumors.com/2011/04/25/ste ... ck-anyone/

8O :התייאשתי:

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס

שליחה

כאילו הוא באמת ענה לזה .. זה לא שהם יכתבו

"כן אנחנו אוספים את המיקום של הרשתות האלחוטיות שלכם ,שולחים אותו אלינו ובעזרת זה אנחנו יכולים לתת לכם פירסומות מתיאמות ולהרוויח עליכם כסף ."

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

IamEzio,
זאת התשובה האמיתית שלו:
אה, כן האנדרואיד וגוגל הם אלה שלוקחים מכם נתונים (לא חשוב שזה באישורכם, זה עדיין נחשב ללקיחה) ואנחנו?! מה פתאום, אנחנו לא לוקחים מכם כלום! אנחנו ממש לא עוקבים אחרים (אבל כן שומרים את המיקום שלכם במכשיר במשך שנה שלמה) ובכלל, כל המידע שנחשף בימים האחרונים הוא שיקרי!

חזור אל “אפל - iPhone / iPad”