איזה רמקולים היי אנד ריצפתיים- מתאימים לחללים קטנים?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7442

שליחה

אהלן איתי,

רכשתי לא מזמן את ה- LX83 ו- CM9 קידמיים אני יכול להגיד לך שבקולנוע ביתי פשוט מדהים לגבי המוזיקה לדעתי גם שומעים מעולה ראיתי מספר הופעות בבלו ריי ופשוט נפלתי לריצפה מרוב הנאה,
אך ייתכן שבאמת ואני לא מודע ואם הייתי משדך ציוד נוסף לCM-9 ייתכן והייתי מקבל תוצאה טובה יותר
אתה מוזמן לבוא אליי ולהתרשם ברוך השם יש הרבה חומר משובח מקול הסוגים

אביב
...
מסכים בהחלט, גם אני הופתעתי כאשר שמעתי את השילוב, עם כותרים של המשתמש שהדגים כמו AVATAR, קזינו רויאל, התנגשות הטיטנים...התוצאה הייתה מצוינת.
כנ"ל הופעות כמו celine dion ורובי וויליאמס, גורג מייקל, מיקה ועוד...

הגברה איכותית תמיד "תשפר" השאלה בכמה...ואך היא משודחת לקדמיים ז"א אך הסינרגיה בינהם...לא מספיק שההגברה תהיה "הייאנדית" או הגדרה אחרת "פסיכולוגית"...חשובה הסינרגיה בינהם...והחיבור עם הקדם הנמצא ב-83 (שלצערי הוא לא משהו לטעמי לפחות)...

אבל כפרוססור אני בהחלט מוריד את הכובע והוא עושה עבודה מצויינת כמו ה-81 וה-82 לפניו (f)

וכמובן אשמח להתארח ולהתרשם...חג שמח (f)

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

עד כמה שונה ההגברה והפירוט בין סדרת ה 7X ל 8X?
...
kingikra בוקר טוב

לצערי קשה לי לומר על הבדלים, מכיוון ששמעתי את שניהם לא באותו סאטאפ ובחללים אחרים...וכו'...

בשני הסשנים זה היה נשמע נהדר עם השילוב של ה-CM9...

אמנם הגוון הכללי של הסאונד היה נוטה קצת לבהירות, אבל הייתה תחושה של כוח ודחיפה מהרמקולים..דינאמיות מצויינת...סה"כ כמערכת all in one זה היה נשמע לי טוב...כמובן שהגברה חיצונית (או אינטגרייטד עם BYPASS בשביל לשמור על STEREO איכותי) ישפר גם את החלק הזה...אין לזה סוף...תלוי התקציב והרצון ומה בעצם מחפשים ומקבלים...

אבל שוב..הופתעתי לטובה, וזה היה נשמע באופן כללי טוב ומהנה..(במיוחד בהופעות 8) )

bossgt6
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4497

שליחה

itay123 כתב:
bossgt6 כתב:
יצא לי לשמוע את ה-CM9 גם עם ה-83 וגם עם ה73...בשניהם התוצאה הייתה טובה מאוד (בקולנוע כמובן)...בכל הסשנים שמעתי את הפיוניר בסטיראו DIRECT יחד עם ה-CM9...וזה היה דיי מזעזע...סאונד שטוח ללא רבדים של עומק ומוזיקליות...אין מה לעשות ה-83 הוא מכונת קולנוע לא למוזיקה...בקולנוע השילוב היה נהדר...
...
איתי , אבל BARIKO טוען שהוא שם לב מאוד למוסיקה בסרטים !!! ועל פי כך אפילו רוכש את המוסיקה שלו להאזנה .
ואתה טוען שהרסיבר עושה קולנוע נפלא , אבל המוסיקה שנשמעת בסרט עם הרסיבר הנ''ל היא מזעזעת ? אז רגע הרסיבר הזה יודע רק להשמיע יריות ופיצוצים ברמה טובה ? ז''א אם באריקו רוכש מיוסיקל , או איזו הופעה בבלו ריי הוא הולך לשמוע זוועה .
...
בוס בוקר טוב (אצלך לילה טוב) :wink:
קרא בעיון יותר את מה שאני רושם, לפני שאתה מנתח אותי "כהרגלך" לא נכון (f)
בכל הסשנים שמעתי את הפיוניר בסטיראו DIRECT יחד עם ה-CM9
...
מה הקשר בין מה שאני רושם למה שכתבת...? סטיראו DIRECT במוזיקה משמע שמע דו ערוצי נטו...
מוזיקה בהופעות ובקולנוע זה כבר משהו אחר לגמרי...אם אתה מתקשה להבין זאת לא חסרים מאמרים ותגובות ושרשורים בפורום, והנושא נתחן ברשת בלי סוף...אתה מוזמן לעיין מה ההבדל בין סטיראו "טהור" למוזיקת רקע בקולנוע. ההבדל שאין קשר בכלל!! שני עולמות קיצוניים שונים מהותית... 8O
...
אהלן איתי אחלה בוקר
הקשר הוא שפסקול של סרט זו מוסיקה לכל דבר, בין אם היא אוסף של שירים או מוסיקת רקע ואותה שומעים בדו ערוצי
לא משנה מה יש לך בחיים אלא את מי יש לך בחיים .........

Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141

שליחה

itay123 כתב:
עד כמה שונה ההגברה והפירוט בין סדרת ה 7X ל 8X?
...
kingikra בוקר טוב

לצערי קשה לי לומר על הבדלים, מכיוון ששמעתי את שניהם לא באותו סאטאפ ובחללים אחרים...וכו'...

בשני הסשנים זה היה נשמע נהדר עם השילוב של ה-CM9...

אמנם הגוון הכללי של הסאונד היה נוטה קצת לבהירות, אבל הייתה תחושה של כוח ודחיפה מהרמקולים..דינאמיות מצויינת...סה"כ כמערכת all in one זה היה נשמע לי טוב...כמובן שהגברה חיצונית (או אינטגרייטד עם BYPASS בשביל לשמור על STEREO איכותי) ישפר גם את החלק הזה...אין לזה סוף...תלוי התקציב והרצון ומה בעצם מחפשים ומקבלים...

אבל שוב..הופתעתי לטובה, וזה היה נשמע באופן כללי טוב ומהנה..(במיוחד בהופעות 8) )
...
מה שחשבתי

תודה רבה

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9327

שליחה

בוס,
בכל הכנות נראה לי שכל הרעיון להביא רמקולים הביתה לצורך האזנה, נשמע קצת מופרך.
מילא להביא רמקולים מדפיים קלילים או סטליטים, אבל רצפתיים מגושמים ששוקלים טונות??? (הדירה בקומה רביעית , ללא מעלית)
לי אין רכב ואני סובל מבקע באזור הבטן(פעם רביעית). אני מתקשה להאמין שיש הרבה בתי עסק שיסכימו לעשות את כל זה עבורי, כאשר לא ברור אם בסופו של דבר ארכוש אצלם בכלל.

Focal electra יחד עם B&W הם המועמדים המובילים. מדוע ה- BOWERS יותר מפתים? אין לי ממש הסבר לכך. אולי כי לא היה לי אף פעם, ואני רוצה לשנות קצת כיוון. דרך אגב, אין לזה שום קשר לשרשורים האחרונים שהיו פה בפורום. היצרנית הזו נמצאת אצלי על הכוונת כבר זמן רב.

עידן,
אם אכן מקרן לא יכול להחליף מסך טלוויזיה, אלא רק כתוספת, אז האופציה הזו ממש לא רלוונטית עבורי, אפילו אם הייתי מאוד רוצה בכך.
כי דבר כזה אומר בעצם שאני צריך להעביר את הטלוויזיה למקום אחר (כדי לפנות את הקיר למסך הגלילה), ואין לי כזה.

עקרונית, המסך מצוין SONY 46W5500 . אין וויכוח שמסך גדול יותר גם יאדיר את חווית הצפייה.
אבל אני מאלה שכאשר ישאלו אותם, מה תעדיף לעשות אם תקבל במתנה 200k לרכישת ציוד, מסך 100 אינטש או רמקולים- אבחר ללא היסוס באופציה השנייה :)

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4862

שליחה

bariko,
אין שום בעיה לשלב מקרן עם טלויזיה. מסך הגלילה יורד לפני הטלויזיה ומכסה אותה. ברוב הסלונים שיש מקרן ישנה גם טלויזיה.
No place like home.......... Theater

bossgt6
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

בוס,
בכל הכנות נראה לי שכל הרעיון להביא רמקולים הביתה לצורך האזנה, נשמע קצת מופרך.
מילא להביא רמקולים מדפיים קלילים או סטליטים, אבל רצפתיים מגושמים ששוקלים טונות??? (הדירה בקומה רביעית , ללא מעלית)
לי אין רכב ואני סובל מבקע באזור הבטן(פעם רביעית). אני מתקשה להאמין שיש הרבה בתי עסק שיסכימו לעשות את כל זה עבורי, כאשר לא ברור אם בסופו של דבר ארכוש אצלם בכלל.
...
מופרך ? יש כאן לא מעט חברים שרכשו רמקולים בצורה הזו!!! חלקם אפילו קיבלו מספר זוגות לסופ''ש להשוואה !!! וקיבלו תשבוחות משאר החברים שזו הדרך הנכונה ביותר .
כשאתה מדבר על רמקולים בסכום כזה- לדעתי זה מחובתך לעשות זאת , אבל כמו שאומרים בפינית מעאלש ...... אם אתה מראש בא בגישה הזו לא נותר לי אלא לאחל לך בהצלחה מכל הלב ברכישה , ואני ממתין לשרשור התחדשתי עם תמונות מעלפות

אבי תהיה בריא נשמה .

Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away

bossgt6
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

אם הייתי בארץ וכל הבעיה היתה רכב ושינוע שכה אחיה הייתי עושה זאת בכיף עבורך .

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

Opv
יפה. לא חשבתי על שיטה כזו.

בוס,
חלילה, אל תיפגע ידידי :)
זה לא שאינני מאמין לך. פשוט אני לא מכיר דברים כאלה. מי עשה בשבילם את ההובלה והסבלות? נציגי החנות, או שהם בעצמם? ומה קורה אם המוצר נפגע במהלך ההובלה/נשיאה? מי משלם על הנזק?

אגב, אל תהיה כל כך בטוח לגבי שרשור "התחדשתי" שלי. קרא בבקשה שוב את מה שכתבתי לאיתי בהודעה מס' 76

כל הכבוד על הנכונות לעזור. ישר כוח (Y)

בינתיים אתה יושב לך בחו"ל ונהנה מהמחירים המטורפים שם. תאמין לי בעלויות האלה, הייתי כבר בונה לעצמי יופי של מערכת. 8)

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3005

שליחה

Bakiro,

הסתכלת בכלל על השרשור שהפנתי אותך אליו?
בתמונות בשרשור תוכל לראות בדיוק איך מסך ההקרנה יורד לפני מסך הטלויזיה.
התמונה של הפלזמה נמצאת יותר למטה בשרשור.

"אני מאלה שכאשר ישאלו אותם, מה תעדיף לעשות אם תקבל במתנה 200k לרכישת ציוד, מסך 100 אינטש או רמקולים- אבחר ללא היסוס באופציה השנייה"

ב-200K הייתי סוגר את המשכנתא, בטח לא משקיע סכום כזה בשדרוג מע' קלונוע ביתית.
כל טענתי היתה שבהשקעה נמוכה משמעותית מההשקעה שאתה אמור לבצע בשיפור הסאונד (בגלל שיש לך כבר עכשיו מע' סאונד איכותית שעלתה לא מעט ושדרוג שלה יעלה הון תועפות) תוכל לשדרג משמעותית את חווית הצפייה.
יש לי גם הרגשה ששידרוג בחווית הצפייה ייתן לך גם שדרוג בחווית הסאונד (אפקט פסיכולוגי כמובן).

הדבר היחיד שמפריע לי בהחלטה שלך לשדרג בכל זאת את הסאונד היא שלא טרחת קודם לכן להתרשם מאופצית המקרן.

שוב, כמו שכבר אמרתי, אני מאחל לך שתהיה מרוצה בכל דרך שתבחר ואם אתה מתחרט ומעוניין לבחון את אופצית המקרן אתה מוזמן בכל עת.

עידן

bossgt6
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

אבי כלל לא נפגעתי (f) , רק טענתי שאם מראש אתה בא בגישה שהכסף שלך לא שווה , או אתה לא שווה מספיק כלקוח אז אתה לוקח ריסק גדול , ושוב כל זה לאור העובדה שבמקרה שלך יש סט אפ טוב וזה מה שיוצר את "הבעיה"

שנית - זה לא פטנט חדש שלי , וזה נעשה כבר ע''י מספר חברים עם רמקולים זולים משמעותית ממה שאתה מתעתד לרכוש , לכן אני ממליץ לך להרים טלפון למספר חנויות באזורך ולראות לאן זה זורם , זה גם יכול להיות בתשלום שייסגר מראש .
נערך לאחרונה על ידי bossgt6 ב 19/04/2011 9:47, נערך פעם 1 בסך הכל.

bossgt6
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

בינתיים אתה יושב לך בחו"ל ונהנה מהמחירים המטורפים שם. תאמין לי בעלויות האלה, הייתי כבר בונה לעצמי יופי של מערכת.
...

:)

אבי { כפרה עליך } מכיר את השיר של יאסו יהודה

אלקו זה, אני בן עניים
אין לי כסף, בגדי תמיד בלואים
אלקו זה, אחד שלא נחשב
אין לו כסף ולא שעון זהב
אלקו זה, אחד שלא נחשב
אין לו כסף אך יש לו לב זהב

את זה ס. טסוטוס כתב עלי

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

עידן,
הצצתי בשרשור.
עקרונית, אינני חסיד של מקרנים. כל התופעות של גלים, ומסך גלילה שצריך להוריד ולהרים מדי ערב.

ב- 200K אפשר לעשות דברים רבים. הכוונה הייתה שנותנים לך לבחור בין אפשרות א' לאפשרות ב' וזהו.

שוב תודה על ההזמנה. אני מבטיח לך שאם האופציה הזו תהיה אצלי יותר מעשית, אשמח להיעזר בך בקבלת ההחלטות (Y)

בוס,
קיבלתי את המלצתך :)

שיר נחמד, אבל עזוב זה לא עליך....

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019

שליחה

bariko, אחרי שקראתי את שני העמודים הראשונים בשרשור עוד לא הצלחתילהבין מה מפריע לך במצב הקיים. לפי נסיוני אם מישהו לא הצליח להסביר זאת בשני דפים אין סיכוי שקריאת יתר החמישה תשפר לי את ההבנה.

אז בוא ותמצת לי בבקשה מה כל כך מפריע לך במצב הקיים כי אני מתחיל לחשוד שזה יותר עיניין של רצון לקנות משהו חדש מאשר פתרון של בעיה אמיתית.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

אז בוא ותמצת לי בבקשה מה כל כך מפריע לך במצב הקיים כי אני מתחיל לחשוד שזה יותר עיניין של רצון לקנות משהו חדש מאשר פתרון של בעיה אמיתית
...
(Y) (Y) right on the spot

yosihary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1271
שם מלא: יוסף הרי

לאבי יש יופי של מערכת

שליחה

שחבל לבזבז אותה על סרטים.

אני מצטער חברים, אבל השרשור כולו הזוי בעיני ומי שאשם זה אבי ידידנו. בחור יוצא מהכלל, והיה לי הכבוד להיות אצלו ולנסות לכייל את המערכת. הוא צריך ללמוד לא להיות חשדן, עקשן וכאשר מבקשים עזרה כדאי לספק את מלוא האינפורמציה.

אתם הוטעיתם, כי אבי לא סיפר את כל הסיפור, ושוב שוב זה חוזר:

מישהו שואל שאלה "אודיופילית". והוא מקבל תשובות אודיפיליות לפי מיטב הביאס שיש לכל אחד.

אם השואל אינו מתאר את כל העובדות, יוצא שאתם נקראים לתת תרופה לבעיה הלא נכונה.

יש לאבי מערכת יוצאת מהכלל, וכמו שאמרתי לו "חבל לבזבז אותה על סרטים".

העובדות:

הרסיבר LX83 יש לו המון רזרבות של כוח, ויכולת לדחוף זרמים גבוהים, והוא בקושי שופך קצת יותר

מאחד ואט לקדמיים בסט אפ של אבי.

הרמקולים הקדמיים וגם הסאב הם קניה מצוינת, והם יכולים לתת תחרות יפה מאוד להרבה HE שמסתובבים במחיר כפול, גם כי הם נמכרים יחסית במחיר שפוי. הם לדעתי הרבה יותר טובים מהקאבאס מיורקה, מבחינת נקיון, פירוט ודיוק בגבוהים.

יש לו סאב שיכול לפרק את החדר שלו.

אז מה הבעיה:

מי שדופק את הסאונד בקולנוע זה החדר וסידור הרמקולים בתוכו.

כאשר סיפרתי לשרגי קלר וירון מלגאסי שהתקינו אצלו את המערכת שבאתי והזזתי את הרמקולים בכדי קצת לשפר, הם אמרו ספק בצחוק "בטח אחרי שהלכת אבי החזיר אותם חזרה.

הנה סקיצה מהזיכרון איך מותקנים הקדמיים והסאב, ואיך אבי יושב:

בקצרה:
הרמקולים קרובים מידי לקירות ואבי יושב רחוק מידי מהם

הסאב צריך להיות בפינה הפנימית או מאחור, ולא להזין את מירב האודיו למטבח.

הרמקולים של סורראונד וסורראונד אחורי מזינים את הסאונד שלהם לתקרה, בקיצור צריך להוריד אותם למטה לפחות חצי מטר, הורדה לגובה האוזניים הייתה מחוללת פלאים בסאונד של סרטים.

אבי הסביר לי את המגבלות שלו, שלא מאחל אותן לאף אחד,

אבל לא הייתי ממליץ לו להוציא זוז אחד כל עוד לא יתאפשר לו להחליף מקום או לסדר סידור שיהפוך את החדר שלו.

פשוט לא גודל החדר הוא בעיה, ואין לו שום בעיה עם בומים או הדהוד, ושום רמקול HE לא יפתור את הבעיות שתיארתי.

לאחר סידור מיטבי שיוציא מהפוקל המצוינים שלו את המירב רק אז יהיה טעם לחשוב על שדרוג.
חג שמח
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

bossgt6
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

הרמקולים של סורראונד וסורראונד אחורי מזינים את הסאונד שלהם לתקרה, בקיצור צריך להוריד אותם למטה לפחות חצי מטר, הורדה לגובה האוזניים הייתה מחוללת פלאים בסאונד של סרטים
...
אבל הוא פתח שרשור שהנמיכו לו אותם והעניין סודר כולל כיול מחודש או משהו כזה .....

yosihary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1271
שם מלא: יוסף הרי

הנמכה לא מספיק נמוכה

שליחה

bossgt6 כתב:
הרמקולים של סורראונד וסורראונד אחורי מזינים את הסאונד שלהם לתקרה, בקיצור צריך להוריד אותם למטה לפחות חצי מטר, הורדה לגובה האוזניים הייתה מחוללת פלאים בסאונד של סרטים
...
אבל הוא פתח שרשור שהנמיכו לו אותם והעניין סודר כולל כיול מחודש או משהו כזה .....
...
אני הייתי הכיול מחדש.

אבל עדיין זה רחוק מסידור נכון.

sbtgn1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 321

Re: הנמכה לא מספיק נמוכה

שליחה

yosihary כתב:
bossgt6 כתב:
...
...
אני הייתי הכיול מחדש.

אבל עדיין זה רחוק מסידור נכון.
...
בהנחה שהוא לא יכול להזיז את הרמקולים האם יש ציוד אקוסטי ואו RC שיכול לעזור להתגבר על הבעיות שציינת?

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

Catskinner

לא טענתי שמשהו מפריע, אני פשוט רוצה יותר טוב. זה הכול.
ואם רמקולים איכותיים יותר לא ישפרו את חווית הסאונד, אז אני לא יודע למה כולם טוענים שזה הרכיב הכי חשוב במערכת.

יוסי,
תודה על המחמאות (Y)
ברשותך, רק מספר תיקונים קטנים:

1. הרמקולים האחוריים והסראונד, אכן היו אצלי בגובה תקרה (לפני שביקרת אצלי). לאחר מכן, בעקבות ההמלצות שקיבלתי כאן, הורדנו אותם לגובה של בערך כ- 60 ס"מ מעל האוזניים. זה גם הגובה המומלץ לפי החבר'ה של הפורמים בחו"ל (two feet)

2. על פי הדרכתך, ובנוכחותך, הרמקולים הקדמיים הורחקו מהקירות ( והם עדיין שם, לא הזזתי אותם אפילו בס"מ :) ). נכון שזה עדיין לא המרחק האידיאלי, אבל אני נוטה להאמין שלפחות אצל 80 אחוז מהאנשים, אין אפשרות לסדר את הרמקולים על פי הספר.

3. הנחה של הסאב בפינה הימנית ,תגרום לכך שהוא יהיה חסום בחלקו ע"י המיטה. אני דווקא מרוצה מהמיקום הנוכחי שלו.

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”