שטייניץ: המס על הדלק הוא מהנמוכים במערב

רכבי ICE, פלאגינים, היברידים וחשמליים כמו ג'ילי, טסלה, איוניק, MG
שלח תגובה
Catskinner פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #81 

דרך אגב מישהו מכיר את את אינדקס מקדונלד? למרות שהרעיון המרכזי נשמע מטומטם הוא הפך לאחד המדדים המקובלים כדי למדוד ולהשוות את PPP האמיתי בלי להסתמך על נתונים רשמיים שלפעמים מעוותים מהיסוד (כמו בישראל). התיאוריה אומרת שצריך לקחת מוצר מסויים הזהה בכל מקום ולחשב כמה הוא שווה בשעות עבודה המתורגמות לכסף לפי המשכורת הממוצעת במשק. המוצר שנבחר הוא ההמבורגר ביג מק שאמור להיות זהה בכל מקום בעולם. אנחנו לא יותאים טוב באינדקס הזה.

יש טענות, חלקן אמיתיות, שזהו מדד לא מדויק היות והביג מק אינו זהה בכל מדינה ויש פערים גם בתוספות, משקאות ורטבים. על כן קיים מדד חדש יותר הנקרא מדד ה iPod המודד באותה שיטה כמה עולה באמת iPod Nano בכל מדינה במונחים של שעות עבודה. נכון להיום זה אחד המדדים הטובים יותר שיש להשוואת יוקר המחיה בכל מדינה וגם כאן אנחנו ממש לא מבריקים.

אז מי שטען קודם שבדנמרק רע כמו בישראל יכול להתנחם שזה אולי נכון אבל שם צריך לעבוד הרבה פחות כדי להגיע להכנסה זמינה.

http://www.citymayors.com/economics/usb-ipod-index.html
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

oferab
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 756
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #82 

בדנמרק יש סך הכל יותר מיסים, בחשבון כללי של עקיפים וישירים
אני מתכוון לאחוזים לעומת המיסים בישראל
ואל תשכחו שלנו יש בעיות יש תקציב ביטחון מאד גבוהה, שצריך לממן
המיסים גם עלו בגלל שעני התעקש על העלאת המשכורת במגזר הציבורי, ומאיפה יבוא הכסף אם לא ממני וממכם
ועכשיו ברוב צביעותו הוא גם רוצה שיורידו את המיסים שממנים את העלאות המשכורות במגזר הציבורי
אני עובד במגזר הפרטי וכבר כמה שנים לא הייתה לי העלאת משכורת
אין ארוחות חינם, אם יורידו מיסים, יצטרכו לפגוע במשהוא אחר, כמו חינוך ובריאות
אז במקום רק להתלונן, אפשר קצת לפרגן לממשלה שלנו, שהעבירה אותנו את אחד המשברים הכלכליים החמורים מעולם, במצב די טוב

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78829
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5385 פעמים

שליחה #83 

oferab,

1. צבא דנמרק נחשב באמת לאחד המושקעים ביותר במדינות סקנדינביה :roll:
2. זכותו של עיני לדרוש, מה שצריך זה ממשלה מספיק חזקה היום בשביל למנוע מכל מי שדורש גם לקבל. כרגע מה שקרה זה שתקציב הביטחון טפח לו ל-61 מיליארד (!!!) בעוד שכל אחד ואחד מהתקציבים של כל המשרדים האחרים צומצמו.
3. כל החוכמה זה לא לכבות שריפות אלא לבנות תקציב שיעודד צמיחה. האם בשנים האחרונות טיפול בבעיות בצורה יסודית (קרי: שיפור מצב החינוך, החזרה של אנשים לעבודה, הפחתת המגזר הציבורי, ועידוד התעשייה)?

זה ששרדנו את המשבר, זה לא בגלל או בזכות ממשלה ספציפית אלא בגלל רגולציה שמנעה את התנפחות שוק הנדל"ן ותלות בחו"ל. הייתי נותן הרבה מאוד קרדיט גם לנגיד.

אבל להגיד שהמדיניות של הממשלה הנוכחית מעודדת צמיחה? הצחקת אותי.

חסר לי ביבי בתור שר אוצר. הוא היה אחד משרי האוצר המוצלחים (ביחד עם בייגה) שהיו לנו בעשורים האחרונים (ולא היו לנו כ"כ הרבה שאו"צ טובים).

oferab
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #84 

עפר

לפי מיטב ידיעתי החלק של צבא דנמק בתקציב הוא קטן משלנו

ושוב לפי מיטב ידיעתי, כל תקציב המדינה גדל, כולל לחינוך ולשאר המשרדים, וכן האבטלה קטנה, זוהי לפי דעתי מדיניות מעודדת צמיחה

רגולציה נקבעת על ידי מדיניות הממשלה

הבעיה היא לא שעיני דורש, אלא שכל הציבור נסחף אחריו, וכולם צועקים חמס בלי לראות את שאר השיקולים

אמנם זה פופוליסטי לראות בשטייניץ שר אוצר לא טוב, אבל לפי דעתי הוא מעולה, ואני מקווה שיוכל להמשיך במדיניות הנכונה שהוא נוקט

לא רק הנגיד אחראי להצלחת הכלכלה, והוא לבד לא היה יכול להשיג הרבה

Catskinner פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #85 

הו, כאן הגענו לנקודה מעניינת. באיזו מדיניות נכונה הוא נוקט לדעתך. זו של השבוע או זו מלפני שבוע?

oferab
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #86 

לא הייתה לו ברירה אלא להיכנע ללחץ הציבורי ולתת לציבור קצת פירורים

כמו שאומרים הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם

מה שחשוב זה שעיקרי התקציב לא השתנו

Catskinner פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #87 

כלומר, המסכן הוא קרבן של נסיבות עליהן לא הייתה לו שליטה? פחחחחח..... :lol:

הוא אחד השרים הגרועים ביותר שהיו אי פעם באוצר. העודף התקציבי שממנו הוא נהנה מתוקף פעולות קודמיו נעלם כולו. ההישגים הגדולים של השנתיים האחרונות, קרי העובדה שישראל לא הייתה חלק ממעגל משבר ריביות הפריים והתמוטטות המערכות הבנקאיות, הוא כולו פרי של רגולציה טובה יותר שיש בארץ ומפעולות של הנגיד שעשה הכל כדי לייצב את השקל. דווקא בימי כהונתו הפערים החברתיים גדלים וההשקעות בתשתיות (אלו שאינן כרוכות באסונות כמו השרפה בכרמל) ירדו. מה בדיוק ההישג הגדול ביותר שלו בזמן האחרון, המכירה של אחזקות המדינה בכביש 6?

אפילו לשקר באופן משכנע הוא לא מסוגל.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

Re: ככה זה, היהודים תמיד מתלוננים

שליחה #88 

oferab כתב:הורידו את האבטלה, הכלכלה שיצאה בצורה טובה מהמיתון, את מי זה מעניין, העיקר להתלונן

בדנמרק משלמים הרבה יותר מיסים מפה
...
בניגוד למה שאתה חושב , זה שיצאנו מהמשבר , זה לא בגלל , ביבי/שטייניץ או בגלל שאנו מוכשרים . הסיבה היחידה שיצאנו טוב מהמשבר , נעוצה אצל המפקח על הבנקים הקודם , שגרם לבנקים לא להכנס יותר מידי חזק לתעודות ביטוח על האג"חים , שכול העולם נכנס .
וד"א חלק מהעובדה שהוא אילץ את בעלת השליטה בפועלים להחליף את המנכ"ל הייתה גם בגלל זה

הוא אילץ את הבנקים להעלות את הנזילות כשבכול העולם היא ירדה , הוא אילץ אותם לא להכנס לרכישות ממונפות של בנקים אחרים , והוא זה שאילץ אותם לא לתת יותר מידי הלוואות לטייקונים המקומיים

ולכן זה לא אומר כלום
ולגבי דנמרק , מוזר שדנמרק היא ההוכחה החיה שמדינות ששומרות על מדיניות סוציאלית , טובה יוצאים יותר טוב ממשברים .
אם לך לא היה מפקח על הבנקים טוב , אנו היינו במצב הרבה יותר קשבה מכול העולם
וד"א ראיתי לא מזמן סיכום כלכלי של מישהו שאני חושב שאומר את האמת , שאומר שמדינת ישראל , למרות שהיא נתפסת כמצב כלכלי טוב , ועוד מצאה גז , תהיה מהר יותר במצב כלכלי גרוע מאמריקה , כן מאמריקה שכולם מספידים , וחלק מהסיבה זה ההבדלים הענקיים בעקומת הג'יני
שם היא מדינה קפיטליסטית שרואה את העולם דרך החור שבמטבע , כאן מדינה "סוציאלית", אבל שם עוזרים הרבה יותר לשכבות החלשות גם עכשיו בשיא המשבר , כשהחובות שלהם עלולים להוריד את דירוג האשראי שלהם , יותר ממדינת ישראל שיש לה עודפים

אם האזרחים במדינה לא יעשו מרי אזרחי כדי לעזור לשכבות במצוקה , כולם יפלו (חוץ מהטייקונים שיעברו עם כספם לרפובליקת בננות אחרת )

oferab
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #89 

ההישג הגדול שלו הוא קידומו של המס על הגז ןמלחמתו בתשובה, ולמרות הלחצים האדירים שהיה נתון להם, הוא לא נכנע

הפערים הגדול והשכבות החלשות בארץ נובעות בעיקר מאי רצונם, באופן אידיאולוגי של שתי שכבות לצאת לעבודה, הגברים החרדים והנשים הערביות
וברור שאם לא רוצים לעבוד אז נשארים עניים

Catskinner פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #90 

זאת אומרת שהביעה עם התרסקות מעמד הביניים הוא שמדובר בעצם בקבוצה שברוב חוצפתה מסרבת להתעשר?

oferab
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #91 

התרסקות מעמד הביניים הוא רק המצאה של התקשורת, אין שום התרסקות, יש רק חגיגת קניות מטורפת
שמונעת ברובה מגדול על ידי מעמד הביניים

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #92 

הבעיה היא ההוצאה למוצר (כל מוצר) ביחס להכנסה, ופה נראה לי שאנחנו בין המדינות היקרות.
דוגמה:
ניקח משכורת נטו של אדם שמרוויח לא רע - 10,000 ש"ח.
ניקח מחיר מכונית חדשה ממוצעת - כ-120,000 ש"ח.
מה שאומר, שאותו אדם צריך לחסוך משכורת של שנה שלמה, בלי להוציא שום שקל על מחיה ו/או צרכים נוספים, כדי לרכוש מכונית.

בהשוואה להרבה מדינות אחרות, יוצא שאנחנו צריכים לעבוד הרבה יותר כדי לרכוש את אותם מוצרים.
זה לא רק אוטו, והסכומים בכוונה עגולים, אפשר גם להתייחס למוצרים שהאתר קם עליהם, כמו מסכים (גם פרימיום), אדם מן השורה צריך לעבוד מספר חודשים מבלי לבזבז שקל רק כדי לרכוש מסך נורמלי (כ-20,000 - 25,000 ש"ח למסך).

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7651
נתן תודות: 486 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #93 

oferab כתב:התרסקות מעמד הביניים הוא רק המצאה של התקשורת, אין שום התרסקות, יש רק חגיגת קניות מטורפת
...
איך בדיוק הגעת לחישוב הזה?

Catskinner פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #94 

מעניין איך עברנו מלעשות דמוניזציה לשטייניץ לויקטימולוגיה של מעמד הביניים. אני מניח שכללת גם את ההשתוללות חסרת הרסן והפגנת חוסר האחריות החברתי של מעמד הביניים כשהוא יוצא לרכוש דירות שמוטב היה לו בלעדיהן?

כבר בהודעות קודמות שלי בנושא מדד ה iPod (כן אני יודע, אפשר לצחוק על זה כמה שרוצים) ניתן לראות שיוקר המחיה בארץ מאוד גבוה ביחס למדינות אחרות. התגובות שמקבלים כאן מזכירות קצת (למי שעוד זוכר) את המערכון בטלביזיה של העולם הערב שבו אברי גלעד וארז טל הלכו לבקר את מנכ"ל משרד העוני.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #95 

oferab כתב:ההישג הגדול שלו הוא קידומו של המס על הגז ןמלחמתו בתשובה, ולמרות הלחצים האדירים שהיה נתון להם, הוא לא נכנע

הפערים הגדול והשכבות החלשות בארץ נובעות בעיקר מאי רצונם, באופן אידיאולוגי של שתי שכבות לצאת לעבודה, הגברים החרדים והנשים הערביות
וברור שאם לא רוצים לעבוד אז נשארים עניים
...
וואלה ?!!!!! :roll: :roll:
מה עם אמהות חד הוריות שעובדות מצאת השמש ועד צאת הנשמה , ועדיין לא מצליחות לצוף ? ואם קורה להן משהו יוצא דופן , הן עלולות להגיע עד פת לחם ו/או יותר גרוע ?
מה עם אחיות שעובדות משמרות ולא רואות את הביית כי אחרת אי אפשר לעשות את החגים ?
אני יכולך להמשיך עוד ועוד , אבל בבועה שאתה חי זה רק דמגוגיה בגרוש

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #96 

oferab כתב:התרסקות מעמד הביניים הוא רק המצאה של התקשורת, אין שום התרסקות, יש רק חגיגת קניות מטורפת
...
אתה צודק , אני מבין אם כך שאם פתאום אתה רואה אנשים שחוזרים מיום שוק ב9 בלילה עם סלים עמוסים , זה בגלל חגיגת קניות מטורפת ? :evil:
אם יש אנשים שפונים יותר לעמותות של לבוש לעניים כדי לקנות בגדים לילדים לפני החגים (ובעמותה שאני מכיר , כבר יש לו בעיה עם התרומות של המפעלים שהוא מכיר ), מעניין הם מגיעים לשם בגלל חגיגת קניות מטורפת נכון ? :evil:

תן לי לספר לך עובדת חיים , אלא אם כן אתה מליונר כבד, מספיק מחלה ארוכה וחמקמקה אחת , כדי להוריד אותך על הברכיים , ולא משנה כמה שאתה מרוויח היום
כמו כן מספיקה עונה קשה בעסק שפתחת כדי להגיע לזה
מספיק שתפוטר בגיל 45-50 ושלא הייתה לך משרת מנכ"ל , או משרה בכירה אחרת שיתכן ויסכימו לתת לך עבודה למרות גילך , כדי שתמצא את עצמך מהר מאוד בבעיות

אז במקום לעצבן עם האטימות הדמגוגית הזו, אולי תלך ותבדוק את העובדות

Catskinner פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #97 

ידעתי שאם אחפש מספיק טוב בסוף עוד אמצא את הקליפ.

להנאתכם, תוכנית מיוחדת על העוני בישראל הישר מארכיב "העולם הערב" עם ארז טל ואברי גלעד:

פרס בסך חצי נקודת זיכוי במס הכנסה יוענק למי שיזהה את שטייניץ בקליפ.

oferab
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #98 

בינתיים הקניונים מלאים באנשים
אז כנראה שיש להם כסף לקנות כמה דברים
ומכירת המכוניות עלתה בשנה האחרונה
ולא רק מיליונרים קונים מכוניות חדשות, אלא בעיקר אנשים ממעמד הביניים
אבל היהודים אוהבים לבכות ולהתלונן
וכמו סיפור העז, עד שלא יהיה להם יותר גרוע, הם ימשיכו להתלונן על המצב הנוכחי
ברור שאפשר לחלק כסף ללא בקרה, כמו ביוון למשל
אבל נראה לי, שאנחנו לא רוצים להיקלע למצב של יוון

אימהות חד הוריות הם בדרך כלל במעמד נמוך ולא במעמד הביניים, ומה לעשות, אם יש מעמד
ביניים, אזי יש גם מעמד נמוך ממנו, ותמיד יהיו אנשים שקשה להם

Catskinner פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #99 

מי שהוריד את האמהות החד הוריות ממעמד הביניים למעמד הנזקקים היה האוצר בתקופת ביבי.

שוק המכוניות בישראל הוא עיוות אחד גדול וממילא שני שליש ממנו הוא שוק מוסדי. אז איפה בדיוק נרשמה העליה?

ומי אמר שאנחנו רוצים לחיות ביוון? אני אישית מוכן לחיות בדיוק כמו בדנמרק, עם המיסים ויוקר המחיה שלהם ובאותה חבילה עם המשכורות, התחבורה, חופשות הלידה, מדיניות סעד ורווחה והדיור הציבורי ובעיקר - עם הפרלמנט שלהם והממשלה שלהם.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7651
נתן תודות: 486 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #100 

שקיות מלאות, מכוניות וקניונים מלאים ? אה, נו אז למה לא אמרתם קודם? :roll: בבית משפט זה כמו ראיות נסיבתיות שלא מצביעות על כלום. בדקתם מה יש להם בשקיות? בדקתם כמה מהמכוניות החדשות זה ליסינג וכמה זה פרטי ? וקניונים מלאים זה בעיקר בסוף השבוע ולא אומר שבאמת אנשים קונים משהו, להרבה סתם זה עוד בילוי.

שלח תגובה

חזור אל “רכבי ICE וחשמליים”