harari כתב:
צמיגים לא מועמסים באותו אופן כי בפניה הצמיג בסיבוב החיצוני עושה דרך ארוכה יותר ומופעל עליו יותר כוח. (ובדומה לדיסקים מחליפים אותם הרבה הרבה לפני סוף חייהם)
כסאות גם לא מועמסים בצורה שווה כי המשקל ומרכז הכובד של כל אדם שונה.
שש שקיות שוקו שיוצרו יחד יתקלקלו יחד. עובדה. (וגם אותם, בדומה לדיסקים מחליפים לפני שזה קורה)
...
תחשוב שוב. לגבי הרכב: אלא אם כן האוטו שלך פונה רק ימינה, זה מתאזן. הצמיגים (על אותו ציר לפחות) מועמסים באופן שווה.
לגבי כסאות - זה בדיוק אותו דבר - אלא אם כן אתה תמיד מושיב את השמן על אותו כסא - זה מתמצע לאורך הזמן.
לא שמעת על חוק המספרים הגדולים?
לגבי שקיות שוקו, קרה לי לא אחת שרק שקית אחת הייתה מקולקלת בשישיה. עובדה.
אגב, זה שכותבים "עובדה", זה לא מחזק או מחליש את הטיעון שלך. תראה כמה קל לסתור אותו. עובדה.
harari
חבר מביא חבר
תגובות: 4030
שליחה
אני לא פונה רק ימינה אבל אני מוכן להבטיח לך שמספר הפניות ימינה ושמאלה לא שוות וחדות הפניה והמהירות בה אתה פונה לא שווה מפניה לפניה. והצגמיגים על אותו ציר ממש לא מועמסים בצורה שווה.
לגבי הכסאות - אצלי בבית המקומות קבועים. וגם אם לא, אף אחד לא הבטיח לך איזון - אלא אם אתה מקפיד על רוטציה.
לגבי שקיות השוקו, המקרה שלך נדיר, באופן נורמלי לשקיות השוקו יש אותו תאריך תפוגה. עובדה !
זה שאני כותב "עובדה" אומר שמה שכתבתי מבוסס והוכח ולא אני המצאתי את זה. אם אתה רוצה, אתה יכול לפקפק ולבקש הוכחות אבל לסתור סתם לא מחליש את הנאמר.
nir11
לגבי העומס על הגלגלים - אתה יכול להניח שמאחר ומסלול הנסיעה שלך היומיומי הוא זה שמהווה מרבית הקילומטראז' (וזה לא יהיה רחוק מהמציאות).
ואיך שלא תסובב את זה - כדי לצאת מהבית ולחזור אליו, תצטרך מסלול מעגלי של כל המסלול או של חלק ממנו.
ובמסלול מעגלי אתה תמיד פונה לאותו הכיוון, ולכן העומס לא יהיה זהה בין שני הצדדים של הרכב (ובהגדרה של תכנון הרכב עומס שונה בין הקדמיים לאחוריים).
אגב, זו הסיבה ששומכר בצעירותו (כשזה היה חוקי) היה לוקח שני סטים שונים של צמיגים בעלי דגרת רכות שונה - סט לכל צד של הרכב שלו,
כדי לנטר את מידת השחיקה ולהקטין את מספר הכניסות לפיט, להחלפת צמיגים.
קודם כל, שומאכר לא המציע כלום. אני זוכר את סנה עושה את זה בברצלונה 1991. זה ממש טיפה לפני ששומאכר הגיע לF1. שומאכר זה עוד אגדה שאנשים מגזימים לגביה, למרות שהוא בהחלט מגדויל הנהגים בהסטוריה.
לשם האיזון, שוממאכר, במרוץ ה F1 הראשון שלו שבר את הגיר בפניה הראשונה, בגלל שבמקום להוריד לראשון, הוא דרך קלאץ , מה שאומר שאפקטיבית הוא עשה עוד זינוק. מצמד F1 של אז לא היה בנוי להחזיק מעמד בשני זינוקים עם הפרש של איזה 20 שניות ביניהם.
שומאכר פשוט לא ידע את זה. כל מי שקרא את מגזיני הרכב באותה תקופה (וזה כולל את עבדך) - ידע את זה.
עוד משהו - ככשומאכר הביא את ה 1-2 הראשון לפרארי (ביחד עם אדי ארווין כמדומני), הוא אמר שהוא לא בטוח שלפרארי בכלל היה פעם 1-2. הוא היה בור מוטורי מבחינות לא מעטות, אם כי אני מדגיש שעל המסלול החל מ ה 2 למאי 1994 מעולם לא היה נהג שהתקרב אליו. דווקא ב 2010 ראינו את שומאכר נראה פתאום כמו סבתא זקנה...
לגבי מסלול הנסיעה - אם נוסעים לעבודה - אז הדרך חזרה בדיוק הפוכה. כל פניה ימינה הופכת לפניה שמאלה בדרך חזרה. זה ממש ממש לא מעגל, אחרת היית פונה רק שמאלה, או רק ימינה...
תחשוב על זה קצת ותראה שפשוט התבלבלת.
העומס על כל הצמיגים לעולם לא יהיה זהה בדיוק, אבל בקילומטראז גדול, הכל מתמצע. ככה זה בכל דבר, אלא אם כן, כמו שאמרתי, אתה נוסע עם הרכב רק במסלול באינדיאנאפוליס, מה שמזכיר לי שכל נושא הסטאפים הלא סימטריים מגיע בכלל משם..
לגבי השוקו- ברור שכל השקיות עם אותו תאריך תפוגה, וזה בדיוק מה שאני אומר- זה שלכולן יש אותו תאריך - זה ממש לא אומר שכולן תתקלקלנה באותו יום.
זאת ב-ד-י-ו-ק הנקודה שלי.
אם נחזור לרגע לדיסקים, הרי שבעולם האחסון היצרנים מוכרים דיסקים זהים לחלוטין. אני לא אומר את זה כי שמעתי את זה, ולא כי זה "עובדה", אני קרוב מאוד לעולם הזה, ושאלתי היום קולגה שעובד בחברה שמוכרת מארזי אחסון בתפקיד טכני בכיר. הוא אישר את מה שידעתי קודם - היצרנים מוכרים עם המארז דיסקים מאותו BATCH, ולא משקיעים בזה מחשבה. שים לב שלא מדובר על איזה NAS לשוק הביתי, אלא על ציוד שהולך ל DATA CENTERS, ומאחסן מידע הרבה יותר קריטי ממה שרובנו שומרים בבית.
harari
חבר מביא חבר
תגובות: 4030
שליחה
טוב לקחנו את זה קצת רחוק מידי...
זו בסה"כ תיאוריה, נקודה למחשבה.
עוד לא הוכיחו שהיא נכונה ולא הוכיחו שהיא לא.
הרבה ממה שאנחנו מאמינים בו ולוקחים כאמת מוחלטת הוא בסה"כ תיאוריה שלא הוכיחו שהיא לא נכונה.
אני מחפש כמה ימים מארז NAS ולא רואה שום דבר, בטח לא ייעודי. גם לא את זה שפה בכתבה.
גם אם משהו מתקרב מבחינת גודל עדיין צריך להוסיף לו HDD CAGE ו-temperature panel...
יש אולי מקומות או הפניות למארזים אפשריים שניתן להשיג בארץ?
נראה נחמד חיצונית. מחיר גם סביר בהתחשב בזה שהוא כולל 4 מפרצי Hot Swap.
הוא נראה מאוד צפוף בפנים, הספק גם מעט חלש.
לא הייתי מכניס לתוכו שום דבר שהוא לא Atom או בעל הספק מאוד נמוך.
כאשר יגיע אלי סופסוף לוח ה-Supermicro, אשתף אתכם בחוויות ההרכבה שלו
iakovl
חבר מכור קשה
תגובות: 5403
שם מלא: יאן לנגרמן
שליחה
כל הרעיון הוא להשתמש באטום עם 4 חיבורי SATA וזהו... 200W זה די ויותר בהתחשב שקשיח לא לוקח יותר מ10W
אישית יש לי מארז קטן יותר שאני מתכנן לדחוף שם 6 קשיחים (8 אם אני אהיה יצירתי) ברגע שאני אשיג לוח נורמלי עם PCIE X8 בשביל הבקר שיש לי עכשיו או שנשקול החלפת בקר
Nemesis
חבר מביא חבר
תגובות: 4593
שליחה
אני פחות מודאג מהספק, אלא יותר מפיזור ההספק בפנים.
shkop
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 572
שליחה
אין עוד אפשרות למארז שאפשר להשיג בארץ? אני לא צריך HOT SWAP והרבה יותר חשוב לי צג טמפרטורה...
iakovl
חבר מכור קשה
שליחה
אתה תמיד יכול להוסיף צג טמפ' לבד
shkop
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 572
שליחה
כן אבל אז אתה מתחיל לגרד את ה- 1000 ש"ח למארז...
הרעיון הוא לעשות את זה בתקציב אטרקטיבי...
המארז שהוא שם נראה אידאלי אבל לא מצאתי אותו בארץ למרות ש- HDD CAGE דווקא יש מבחר לא רע.
iakovl
חבר מכור קשה
שליחה
אה?
עזוב את החישנים הזולים שאתה יכול להשיג בDX שעולים גרושים (יש לי עכשיו 3 בדרך לפרויקט שאני רוצה לעשות) http://www.dealextreme.com/p/digital-co ... nsor-15553
יש לי גם כמה חישנים משולבים עם בקר המאווררים שלי במחשב הנוכחי
לגבי מארז.. אני קניתי לא מזמן את הMustiff MX-31 שישמש אותי כNAS ברגע שאני ארחיב את המערך הקיים למחשב נפרד
עלה לי גרושים ואחרי קצת עבודה עם דרמל המקום הקדמי של הספק כוח ישמש כמקום מעולה לשים בו קשיחים
ziv_r
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46462
שליחה
יש לציין כי זאת הכתבה הראשונה מפרי עטו של shlomiassaf, כן ירבו
iakovl כתב:כל הרעיון הוא להשתמש באטום עם 4 חיבורי SATA וזהו... 200W זה די ויותר בהתחשב שקשיח לא לוקח יותר מ10W
אישית יש לי מארז קטן יותר שאני מתכנן לדחוף שם 6 קשיחים (8 אם אני אהיה יצירתי) ברגע שאני אשיג לוח נורמלי עם PCIE X8 בשביל הבקר שיש לי עכשיו או שנשקול החלפת בקר
...
אתה צודק, רק שלא חייבים ATOM.
בסקירה שלי אתה יכול לראות שאני לא מגרד את ה-100...
נניח שרוצים לעשות עוד כמה פעולות, שרת FTP, HTTP ועוד דברים, עדיין לא מגיעים קרוב אפילו ל-200W.
הבעיה שאני מצאתי בלוחות ATOM היא שהם מגבילים אותך ל-4 כוננים במקרה הטוב וכרטיס הרחבה אחד.
למי שמחפש פתרון עם מקסימום 4 כוננים זה אידיאלי אבל אפשרות השדרוג בעתיד פוחתת משמעותית.
הרי מי שהולך על NAS לשרת מדיה יש לו מן הסתם OCD קטן לשמירת תכנים והמקום תמיד נגמר מתישהו
כמובן שיש לציין את הלוחות המקצועיים של סופרמיקרו, אלו באמת לוחות ATOM אייכותיים עם הרבה פונקציונאליות שמיועדים לשרתים מלכתחילה, אבל המחיר בהתאם ואז כבר עולה שאלת הכדאיות מול לוח טוב עם מעבד סלרון
shlomiassaf
חבר ותיק
תגובות: 1444
שליחה
ziv_r כתב:יש לציין כי זאת הכתבה הראשונה מפרי עטו של shlomiassaf, כן ירבו
...
שמח לתרום את תרומתי הצנועה לאתר שתרם לי הרבה יותר מכתבה אחת
iakovl
חבר מכור קשה
שליחה
ATOM = יש גם 6
theone
חבר ותיק
תגובות: 1579
שליחה
shlomiassaf כתב:
theone כתב:
shlomiassaf כתב:
theone כתב:מדריך/סקירה מצויינת !!! .
רק מספר שאלות/תהיות:
1. איך הגעת לביצועים של 80MB/S בקריאה? אני חושב שהכי הרבה בפורום UNRAID הגיעו ל- 50-60 MB/S - לי יש ב- UNRAID בערך 50MB/S על רשת GIGA עם כוננים WD20EARS
כתיבה אכן כ- 30MB/S
2. יצא גרסה יציבה חדשה 4.7 עם תמיכה בכוננים ADVANCED FORMATTING 4K - עדיין לא 3T
זוהי מהירות הכונן הירוק, בהעתקה מכונן שחור במערך קיבלתי 105.
הגדרתית זה מה שאתה אמור לקבל, הקריאה מתבצעת ישירות מהדיסק כאילו אין מערך ככה שזה לא משנה.
יש לך רכיב מסויים שמאט את התהליך.
לא עשיתי שום דבר מיוחד חוץ מלהתקין ולהתחיל לעבוד.
...
במחשב שהרצת את CRYSTALDISKMARK איזה כונן יש לך? RAID0 אולי?
הרצתי שוב אבל מול LAPTOP (חדש) וקבלתי תוצאות נמוכות יותר 30MB/s מקסימום.
...
ממש לא
הכונן שיש שם זה 500GB פשוט של סיגייט בן שנה וחצי.
יש לך בעיה בחיווט רשת או בראוטר או בסוויץ או משהו בסגנון.
אין סיבה שלא תקבל 80 מגה בייט לפחות, זו העתקה ישירה אין סיבה לקבל את זה.. יש תקלה בטוח.
אל תחפש איזה משהו שיש לי שמשפר...
ממש לא.. מה שאני מקבל אלו תוצאות מקובלות..
...
איזו מערכת הפעלה (WINDOWS 7 / VISTA משהו אחר?) רצה על המחשב שהריץ את CRYSTALDISKMARK?
איזה סוג שיתוף (SMB או NFS) הגדרת ב- UNRAID?