כל מה שרציתם לדעת על אודיו ולא העזתם לשאול
- LiorDrZ
- חבר ותיק

- תגובות: 1777
- נתן תודות: 81 פעמים
- קיבל תודות: 190 פעמים
domnin,
אני שמח שהגעת סוף סוף למסקנה שיש הבדל וש RC הוא לא פתרון קסם... וכמו שאמרתי בשרשור מי נשמע טוב יותר? רסיבר ק"ב הוא סוג של פשרה בכל מה שקשור למוסיקה דו ערוצית.
בכל מקרה ההזמה שלי עדיין תקפה.
יום טוב,
ליאור
אני שמח שהגעת סוף סוף למסקנה שיש הבדל וש RC הוא לא פתרון קסם... וכמו שאמרתי בשרשור מי נשמע טוב יותר? רסיבר ק"ב הוא סוג של פשרה בכל מה שקשור למוסיקה דו ערוצית.
בכל מקרה ההזמה שלי עדיין תקפה.
יום טוב,
ליאור
אכן זה המצב, מסתבר.danlior כתב:זה בגלל הרסיבר שלך ידידי. לפיוניר LX70 יש פרה באיכות מפתיעה. לדגם של שנה אחריו, ל-LX81 יש פרה נוראי. זה נכון שלרוב ההגברה של רסיברים היא שלוקה בחסר מבחינת איכות אבל נדיר גם למצוא רסיבר עם פרה באיכות טובה. מנסיוני לרסיברים של דנון תמיד היה פרה איכותי.domnin כתב:אני לא טענתי לכאן או לכאן בשום הזדמנות. העלתי השערה שרציתי לבדוק. צריך לזכורtruejoker כתב:וכול הכבוד לך שאתה מודה בכך , הרבה אנשים היו מפחדים/מתביישים להודות שהם לא יודעים/טועים , והיו מתווכחים עד מוות
![]()
אני מעריך אנשים שיכולים להודות בפומבי על טעויות שלהם...
שהמסקנות שלי תקפות רק למקרה הפרטי שלי של ציוד ברמת מחיר של 8 אלש"ח. צריך
לחזור על הניסוי עוד הרבה פעמים עם ציודים שונים ברמות מחיר שונות כדי לתת תוקף
למסקנות.
דרך אגב, שכחתי לציין שכאשר הרסיבר חובר מה- pre-out אל כניסת HT במגבר המשולב,
התוצאה היתה די זהה. המסקנה שלי, יש יתרון עצום לדרגת ספק הכוח.
עוד דבר, הרמקולים החדשים שלי שקופים כל כך, שהיה קל להבחין בהבדלים. יתכן שברמקולים
פחות שקופים/איכותיים ההבדלים יהיו קטנים יותר.......
את הרסיבר הזה קניתי "על עיוור" ללא מבחני האזנה. הייתי בפאניקה מזה שהילד גמר לי על
רמקול אחד, אז ארזתי את כל המערכת (לקסיקון, מרידיאן, פוקאל) והזמנתי רסיבר שאפשר
לדחוף למזנון ורמקולים שאפשר לתלות על הקיר.
הסקרנות שלי התעוררה עכשיו שאני מרכיב חזרה מערכת, והרסיבר הזה הפתיע אותי לטובה
בשנתיים האחרונות.
ננסו לשמוע את המרנץ 8002 והסאןפיר שניהם ק"ב מורד פרוססור ומגבר- תהנו
רסיברים אלה יכולים להתחרות עם מגברי סטריאו טובים ויקירם מאוד ולעים לצאת מנצחים מול מגברים יקרים מהם. כך שבקולנוע בידי מסויים עם הפרדה טוובה ובנייה מעניננת יש תוצאות טובות
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
לא מוריד חשיבות משום כלל אלא רק מקיבעון מחשבתי ודיעות קדומות.danlior כתב:מרטין, עם יד על הלב אני חושב שאחד הדברים החשובים שמשתמשים מתחילים יכולים להכנס אל האתר שלך ולקחת ממנו אליהם זה את עיצת הזהב שאם ברצונך לשמוע למוסיקה סטריאו באיכות גבוהה, עליך עם הזמן להוסיף אינטגרייטד סטריאופוני איכותי לרסיבר ק"ב הביתי שלך.MartinHSabag כתב:השאלה היא האם מדוגמא ספציפית אפשר להשליך על הכלל....אני כלל לא בטוח.
אני חושב שבאודיו, החוק היחיד שקיים הוא שאין חוקים....
זהו כלל זהב ואחד מככלי הבסיס וחבל שדווקא אתה כמנהל האתר מוריד מחשיבות כלל זה....
מה שאני כן מעודד זה לבדוק בעצמך ועל זה שאפו ל-DOMNIN, ובטח לא להישמע ל"כללי זהב" של כל מיני אנשים שמנסים לנכס לעצמם את תורת האודיו....
דבר ראשון , אם הרמקולים שלך שקופים , משמע ששמעת די ציוד כדי להבחין בין דברים , תקרא לזה שמיעה אבחנתית .domnin כתב:אני לא טענתי לכאן או לכאן בשום הזדמנות. העלתי השערה שרציתי לבדוק. צריך לזכורtruejoker כתב:וכול הכבוד לך שאתה מודה בכך , הרבה אנשים היו מפחדים/מתביישים להודות שהם לא יודעים/טועים , והיו מתווכחים עד מוות
![]()
אני מעריך אנשים שיכולים להודות בפומבי על טעויות שלהם...
שהמסקנות שלי תקפות רק למקרה הפרטי שלי של ציוד ברמת מחיר של 8 אלש"ח. צריך
לחזור על הניסוי עוד הרבה פעמים עם ציודים שונים ברמות מחיר שונות כדי לתת תוקף
למסקנות.
דרך אגב, שכחתי לציין שכאשר הרסיבר חובר מה- pre-out אל כניסת HT במגבר המשולב,
התוצאה היתה די זהה. המסקנה שלי, יש יתרון עצום לדרגת ספק הכוח.
עוד דבר, הרמקולים החדשים שלי שקופים כל כך, שהיה קל להבחין בהבדלים. יתכן שברמקולים
פחות שקופים/איכותיים ההבדלים יהיו קטנים יותר....
ככול שרמת הדיוק של השמיעה האבחנתית שלך עולה , אתה תראה שאתה תבחין בדברים , ולך יש יתרון גדול מאוד , וזה שהורדת את האגו . זה נותן לך פוש אדיר להגיע לרמות גבוהות של אבחנה .
מאידך כשתגיע לרמה העליונה שאתה יכול להגיע אליה , רק אז אתה לא תבחין בהבדלים , ו/או תתקשה מאוד לבחור בינהם.
עד אז אני באמת לא חושב שלא משנה מה הרמת מחיר שתבדוק , ואולי דווקה ברסיברים עם מחיר גבוה אתה תראה שההבדלים יותר עצומים
אף אחד לא מנכס לעצמו את תורת האודיו , אבל גם לא צריך להיות גאון גדול כדי להבין שאין ארוחות חינם , והמשמעות של זה היא פשוטה מאודMartinHSabag כתב: לא מוריד חשיבות משום כלל אלא רק מקיבעון מחשבתי ודיעות קדומות.
מה שאני כן מעודד זה לבדוק בעצמך ועל זה שאפו ל-DOMNIN, ובטח לא להישמע ל"כללי זהב" של כל מיני אנשים שמנסים לנכס לעצמם את תורת האודיו.......
חוץ מאשר מקרים יוצאי דופן , לא תמצא רסיבר שיעלה באיכות הסאונד על מגבר טוב באותו טווח מחיר , ולעיתים קרובות גם לא בטווח כפול
אני ממש לא רוצה להתחיל כאן הסברים באורך הגלות , אבל למצוא רסיבר טוב יותר , ו/או לומר שישנה סבירות סבירה שזה יהיה נכון , זה אוקסימורון מבחינה לוגית .
זה פשוט לא יתכן מבחינה כלכלית , ומבחינת שווקי היעד
- danlior
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6462
- נתן תודות: 81 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
אם אין באמת כללי זהב באודיו אז לשם מה לבוא לכזה מקום ולנסות ללמוד? משום מה נראה לי שמנהלי האתרים המתחרים קוראים מה שכתבת ומחככים ידיהם בהנאה.MartinHSabag כתב:לא מוריד חשיבות משום כלל אלא רק מקיבעון מחשבתי ודיעות קדומות.danlior כתב:מרטין, עם יד על הלב אני חושב שאחד הדברים החשובים שמשתמשים מתחילים יכולים להכנס אל האתר שלך ולקחת ממנו אליהם זה את עיצת הזהב שאם ברצונך לשמוע למוסיקה סטריאו באיכות גבוהה, עליך עם הזמן להוסיף אינטגרייטד סטריאופוני איכותי לרסיבר ק"ב הביתי שלך.MartinHSabag כתב:השאלה היא האם מדוגמא ספציפית אפשר להשליך על הכלל....אני כלל לא בטוח.
אני חושב שבאודיו, החוק היחיד שקיים הוא שאין חוקים....
זהו כלל זהב ואחד מככלי הבסיס וחבל שדווקא אתה כמנהל האתר מוריד מחשיבות כלל זה....
מה שאני כן מעודד זה לבדוק בעצמך ועל זה שאפו ל-DOMNIN, ובטח לא להישמע ל"כללי זהב" של כל מיני אנשים שמנסים לנכס לעצמם את תורת האודיו.......
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"