שידור משחקי המונדיאל ב-HD

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק

שליחה

יש פתרון טכנולוגי - אז איפה הבעייה? כמה אנשים יש בארץ שקולטים עם ממיר HD דרך צלחת לווין את עמוס? אני משער שהמספר נע בין מאות לאלפים. אותם אנשים - כבר לא יעשו קרוב לוודאי מנוי ליס/הוט רק בשביל המונדיאל - מה גם שרובם כך אני מאמין - במיוחד אלו המחזיקים ממיר HD - קולטים בדרך כזו או אחרת את שידורי המונדיאל בHD. בקיצור - אני מאמין שיש מעט מאוד אנשים שזה כן מעניין אותם. אז למה לא? זה יפריע למישהו?

eladgrs
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 215

שליחה

Itay_Pollak כתב:יש פתרון טכנולוגי - אז איפה הבעייה? כמה אנשים יש בארץ שקולטים עם ממיר HD דרך צלחת לווין את עמוס? אני משער שהמספר נע בין מאות לאלפים. אותם אנשים - כבר לא יעשו קרוב לוודאי מנוי ליס/הוט רק בשביל המונדיאל - מה גם שרובם כך אני מאמין - במיוחד אלו המחזיקים ממיר HD - קולטים בדרך כזו או אחרת את שידורי המונדיאל בHD. בקיצור - אני מאמין שיש מעט מאוד אנשים שזה כן מעניין אותם. אז למה לא? זה יפריע למישהו?
...

כשלב ראשון פניתי למבקר המדינה.
ואתה יודע מה, כשלב שני אני אפנה לבג"צ - אבל אתה יודע מתי ?
יום לפני המונדיאל (בשבילי להוציא צו מניעה לשידור עד לדיון).
ואתה יודע מה יקרה אחרי צו המניעה הזה ? - כל הלחץ הציבורי יופעל על YES ו HOT - ואז נראה
איך יחסי הציבור של YES ו HOT יראה....
ועכשיו נראה מי מחזיק בקלפים ומתעלם.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

למה נראה לך שיוציאו צווי מניעה? בגלל פגיעה בשוויון?

eladgrs
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

את ההחלטה ואת מדוע תשאיר לנו...
הזכות להפתיע זה המינימום האפשרי בשביל להראות כמה YES ו HOT רוקדות על חשבון
הציבור ועל רמת השחיתות בממסד.

כאשר הציבור ירגיש שהולך להיות לו חסר משהו, אז YES ן HOT יחטפו על החגיגה...

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78956
שם מלא: עפר לאור

שליחה

eladgrs,

תמשיך לחלום. שום צו מניעה לא יבוצע ובוודאי לא יום לפני (שופטים הם לא אנשים טפשים ומבינים היטב מדוע מישהו יחכה לרגע האחרון לבצע פוטש).

חבל שבשם שוויון הזכויות אתה שואף למנוע מקהל רחב את התענוג לעבור ל-HD.

זה מזכיר לי את אלה שבשם כל התלמידים שנכשלים גורמים לירידה ברמת הלימודים בכל שנה ושנה בכדי להקל עליהם (וכמובן גורמים לנזק לכל השאר).

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

שאלה קטנה - חשבת לפנות ליס לבדוק את האפשרות הזאת? מישהו פנה אליהם?
אולי באמת שווה להכין פנייה מסודרת אליהם לבדוק - אולי הם פשוט יהיו מוכנים לעשות זאת...
פרסומת טובה זו גם פרסומת...
בסה"כ - הערוץ מגיע חינם כבר למי שיש ממיר HD.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

ד"א - בהמשך למה שעפר אמר - נקיון כפיים זה אחד הדברים החשובים בבג"ץ. באמת יכולים לנפנף אותך רק על זה.

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346

שליחה

eladgrs,

לפני 4 שנים, חכמים אחרים פנו לבג"ץ היום האחרון לפני השידורים בעתירה נגד צ'ארלטון.
בג"ץ דחה את העתירה על הסף, בין היתר בגלל התזמון.

חבל מאד שבשביל להבהיר נקודה, אתה מוכן לשקול את האפשרות למנוע מהמון אנשים את האפשרות להנות מ-HD (לא שאני חושש, זה לא יקרה).
אתה שואף לצדק (כביכול) ובאותה נשימה מוכן "לדפוק" אוכלוסיה די גדולה, אז איפה הצדק?

לפי מה שאני מבין, זכויות השידור עלו סכום מסויים לרשות השידור ללא כל קשר לאיכות השידור.
ז"א שהרשות לא הוסיפה סכום כסף על זכויות השידור ב-HD.
אם אכן כך הדבר, אין לך שום עילה לתביעה.
באותו הקשר, רשות השידור גם הודיעה שהמשחקים ישודרו באינטרנט, באתר הרשות, אז בוא ונגיש בג"ץ בגלל שלא לכולם יש מחשב בבית ואם יש, אז לא לכולם יש אינטרנט.
אני דורש מחשב וחיבור אינטרנט מהיר כדי שאוכל לצפות בשידורים במחשב, מגיע לי, אני משלם אגרה, לא?? :roll:

smallville4r
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2056

שליחה

אכן, המשחקים באיכות HD לא עלו לערוץ 1 שקל יותר ממה שעלו לו אילו היה מחליט לשדר רק ב- SD.
כחלק מדמי החברות שמשלם הערוץ 1 ל- EBU, ניתנים לו הזכויות למשדרים שהאחראי להם הוא ה- EBU. ה- EBU נותן את הזכויות ב- HD וב- SD כאחד.

אין פה שום שאיפה לצדק - יש פה שאיפה לצביעות, חזירות וטמטום של אנשים צרי עין שכל מטרתם היא להפיק פרסום והד ציבורי מהרעש שהם עושים על לא כלום.
למה לא ? בוא נחזיר את המחיקון לתמונה - יש עדיין כמה אנשים שיש להם טלוויזיה שחור לבן (שעוד עובדת) וזה לא יהיה הוגן כלפיהם שהשידור יהיה בצבע.
אני גם לא מבין למה משדרים ב- DTT את המשחקים - הרי יש אנשים שאין להם כסף לקנות את הממיר הזה - אז למה שאנשים אחרים שיש להם DTT יוכלו להנות מהמשחקים ?
אני לא מבין למה ב- HOT משדרים בשידור הדיגיטלי את המשחקים - זה לא הוגן כלפי הלקוחות האנלוגיים שלהם שאין להם אין האמצעים הכספיים או הרצון לשדרג לשידור הדיגיטלי.

שילך לבג"ץ - ושייזרק מכל המדרגות ואז אולי הוא יבין איפה טעה.

האם על הצד החיובי מישהו הסתכל ? בזכות השידור ב- HD ערוץ 1 שידור אתמול במסך רחב 16:9 - רווח לכלל המדינה.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

מעניין מה היה קורה אם היו מחליטים לשדר את זה בDTT עם HD ו5.1 מה הייתם אומרים בעלי יס /הוט שמקבלים את זה בסטריאו.
לגבי שידור בDTT - אני מוכן לקבל - שכרגע אין תשתית לכך - ואי אפשר ממש להתלונן (אבל זה כיף)
לגבי שידור בלווין/הוט - לדרוש שזה לא יהיה עם הצפנה - לא נשמע לי מופרך...

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה

האם ניתן בכלל (טכנולוגית) להסיר הצפנה מערוץ אחד בלבד ולהשאיר את שאר הערוצים מוצפנים?

smallville4r
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2056

שליחה

Itay_Pollak כתב:מעניין מה היה קורה אם היו מחליטים לשדר את זה בDTT עם HD ו5.1 מה הייתם אומרים בעלי יס /הוט שמקבלים את זה בסטריאו.
לגבי שידור בDTT - אני מוכן לקבל - שכרגע אין תשתית לכך - ואי אפשר ממש להתלונן (אבל זה כיף)
לגבי שידור בלווין/הוט - לדרוש שזה לא יהיה עם הצפנה - לא נשמע לי מופרך...
...
אתה מתאר מצב לא הגיוני - מפני שאם ה- ב- DTT שידור HD עם 5.1 ו- yes ו- HOT לא היו משדרים כך כולם היו נוטשים אותם. הם תמיד ישאפו לתת יותר ממה שאתה תקבל בלעדיהן בשירות החינמי. לכן זה ממש לא היה מפריע לי אם היה שידור HD5.1 ב- DTT - זה רק אומר שאני כלקוח שלהם הייתי מרוויח מזה אפילו יותר. כך שההשוואה בין שני המקרים לא נכונה. לא מדובר פה על קיפוח מכוון של מי שאינו מנוי אליהם - אלא בכורח המציאות הקיימת שאפילו ציינת בעצמך שאין כרגע תשתית לכך ואני לא מבין בכלל למה מפנים אצבע מאשימה ל- yes ו- HOT שהאצבע המאשימה אם כבר צריכה ללכת לרשות השנייה לטלוויזיה ולרדיו האחראית על ה- DTT. אילו היה אפשר ב- DTT להביא שידור ב- HD אז זה היה נעשה. מה שאנשים מסוימים עדיין מתקשים להבין הוא שלא הערוץ הראשון העביר את השידור ב- HD - אלא yes ו- HOT באדיבותם וביכולתם הטכנולוגית העבירו לערוץ הראשון את השידור ב- HD.

לדרוש שידור ללא הצפנה - לא מופרך אבל גם לא מחייב ולבטח לא ניתן לכפות עליהם. להיפך, הרשיון מתיר להם להצפין כל סוג של שידור בין אם חינמי ובין אם לא חינמי. וכמו שכבר נאמר - למה ערוץ 23 ממשיך להיות מוצפן ודווקא את הערוץ של המונדיאל צריך לפתוח מהצפנה ? דרישה מהסוג הזה רק מראה עד כמה מי שמבקש, לא מבקש את זה מסיבות של שיוויון וצדק אלא מסיבות אינטרסנטיות אישיות.
theAman כתב:האם ניתן בכלל (טכנולוגית) להסיר הצפנה מערוץ אחד בלבד ולהשאיר את שאר הערוצים מוצפנים?
...
לדעתי, הסרת הצפנה היא ממשיב שלם. כלומר אם הסרת הצפנה מערוץ מסוים במשיב - כל הערוצים על אותו משיב יהיו פתוחים.

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה

smallville4r כתב: לדעתי, הסרת הצפנה היא ממשיב שלם. כלומר אם הסרת הצפנה מערוץ מסוים במשיב - כל הערוצים על אותו משיב יהיו פתוחים.
...
אם אכן זה המצב, זו אפילו לא אופציה, אף אחד לא יכול להכריח את YES לעשות דבר כזה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78956
שם מלא: עפר לאור

שליחה

כמה הערות:

1. יס והוט שילמו על התענוג להעביר את השידורים (לפי הערכות בשוק בין 100,000 ש"ח ל-300,000 ש"ח). האם בכ"ז הם צריכים לדעתכם עכשיו לשדר את זה בחינם?

2. לגבי הצפנה - טכנית זה בהחלט אפשרי (פותחים טרנספונדר לא מוצפן) אך יקר (כי צריך טרנספונדר נפרד לדעתי). האם הם יעשו זאת? אין סיכוי (ע"ע סעיף 1)

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942

שליחה

לא צריך טרנספונדר נפרד, ניתן לשדר ערוצים מוצפנים ולא מוצפנים על אותו טרנספונדר

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893

שליחה

כמו שאמר קודמי, כמובן שלא צריך טרנספונדר נפרד. פשוט משדרים את הערוץ ללא הצפנה.
מעבר לכך לא צריך להיות גאון כדי להביו מה קורה כאן: הרי חברת הכבלים והלווין לא מעלות שום ערוץ רק בגלל שזה טוב למנויים, בטח לא בחינם. אז למה כאן זה קורה? כמובן בגלל שהן רוצות למנף את העניין כדי להביא מנויים חדשים ל HD, או לשדרג קיימים ל HD. כסף.
אם הן היו פותחות את הטרנפנדר בחינם זה היה הורס להם את העסק, שלא לדבר על זה שזה יה מביא למגיפה של התקנות צלחות פרטיות. כל מי שמזלזל בכמות הביזנס שהמונדיאל מייצר- שיסתכל על מה שקורה לשוק המסכים לפני המונדיאל.
אני בכלל לא מבין למה מגינים על יס.

vic1234
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2143

שליחה

מה גם שזה לא תדר חדש ואפילו לא ערוץ חדש
הערוץ הזה היה פעיל אצלהם כבר ממזמן ונקרא TEST 707
ככה שהם לא משלמים על התדר יותר ממה שהם שילמו תמיד
על ערוץ זה הם שילמו רק ל ערוץ 1

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141

שליחה

eladgrs כתב:את ההחלטה ואת מדוע תשאיר לנו...

...
אני לא מצליח להבין איפה הבעיה.
תמורת האגרה שאתה משלם (או לא משלם) אתה מקבל את שידורי המונדיאל בחינם ( בשונה מהמונדיאל הקודם כמדומני )
ההתחיבות של רשות השידור היא לשידור SD. אף אחד מעולם לא הבטיח או התחייב ל HD.
יש שתי חברות שיש להן פלטפורמה להעברת שידורי HD, והן מוכנות לעשות את זה ברוב המקרים ( התקשרתי .. ) בעלות של התקנת הממיר ( תשלום חד פעמי של 100 שקלים ב HOT ) וחידוש ההתחיבות ( מי שכבר מחויב זה לא ממש משנה לו ).
מן הסתם גל להם עולה כסף לשדר את המשחקים ( זכויות שידור , הפקת המשדר וכיו"ב ).
אז איפה הבעיה ? מה פה לא פייר ?
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942

שליחה

מה שלא הוגן פה הוא שערוץ ציבורי החל לשדר ב-HD, אך רק לחלק מהציבור.

מה שאמור להינתן בחינם ניתן תמורת התקנה וחוזה ל-3 שנים בחברות הטלוויזיה בתשלום.

אולי נזכרו מאוחר מדי ואין להם את הציוד, אך שידור חופשי בעמוס היה פתרון סביר.

eladgrs
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

בואו ונדייק :

רשות השידור קנתה את זכויות השידור לשידורי המונדיאל.
זכויות השידור הן גם עבור HD וגם עבור SD.
העובדה שבפעם הקודמת שילמנו או לא שילמנו לא קשורה ולא רלוונטית לעכשיו.
מה שכן רלוונטי זה שימוש בכספי ציבור שלא לטובת כלל הציבור.
העובדה שחברות הכבלים והלווין חוגגות ומגייסות מנויים על חשבון כלל הציבור ובכך מחסלות את
רפורמת ה- DTT (שהרי אם יש ערוצי HD בכבלים ו בYES אז למה להשקיע ב - DTT).
על פי גישת רשות השידור לא הבטיחה אולי מוטב שנחזור לימי המחיקון (כלומר שידור שחור/לבן - זה יחסוך
רוחב פס ובכך יפחית את עלויות רשות השידור המצוייה בבעיות כלכליות קשות).
עלות הרכישה של שידורי ה - HD היא מגוכחת וביקשתי ממבקר המדינה לבדוק את זה.
בנושא הבג"צ - בג"צ זרק את העותרים בפעם הקודמת מכמה סיבות מרכזיות שעכשיו זה לא הזמן לדון עליהם, אבל
חוסר התום והעובדה של הגשת הבג"צ יום לפני תהיה קבילה בשל כמות המסמכים מכמות הגורמים שאני פונה אליהם לשם טיפול ולא מקבל תגובה הולמת (כלומר אני מנסה בכל דרך שאינה משפטית לפתור את העניין ואולם אין לי ברירה אלא להגיש ברגע האחרון בג"צ בשל חוסר הטיפול).
אני שמח גם על התגובות ה"קשות" של מגיבים שמפחדים שיקחו להם את המנה רגע לפני ההגשה, אז אדרבא אתם מוזמנים לפנות לחברות שאצלם אתם מנויים ולמנוע מהסאגה הזו להמשיך.
Lior_M כתב:
eladgrs כתב:את ההחלטה ואת מדוע תשאיר לנו...

...
אני לא מצליח להבין איפה הבעיה.
תמורת האגרה שאתה משלם (או לא משלם) אתה מקבל את שידורי המונדיאל בחינם ( בשונה מהמונדיאל הקודם כמדומני )
ההתחיבות של רשות השידור היא לשידור SD. אף אחד מעולם לא הבטיח או התחייב ל HD.
יש שתי חברות שיש להן פלטפורמה להעברת שידורי HD, והן מוכנות לעשות את זה ברוב המקרים ( התקשרתי .. ) בעלות של התקנת הממיר ( תשלום חד פעמי של 100 שקלים ב HOT ) וחידוש ההתחיבות ( מי שכבר מחויב זה לא ממש משנה לו ).
מן הסתם גל להם עולה כסף לשדר את המשחקים ( זכויות שידור , הפקת המשדר וכיו"ב ).
אז איפה הבעיה ? מה פה לא פייר ?
...

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”