חיסול בדובאי

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597

שליחה

ניסוח אחר למה שאריה טוען ובצדק:

המשמעות של מה שנעשה בגלוי יותר חשובה ממה שנעשה בחדרי חדרים.

התועלת שיש לנו מזה שכמה בריטים עלומים בשירותי הבטחון מוחאים לנו כפיים, זניחה יחסית לנזק שנעשה לנו בריש גלי. להזכירכם, מדובר בדמוקרטיות. דעת הקהל זה גורם חזק בהרבה מכל מרגל חשאי.
משה

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358

שליחה

לא מסכים איתכם (איזה פחד.... ועוד עם שנייכם ביחד)
לא מזלזל בדעת קהל
אבל שיתופי פעולה ביטחוניים גלויים ונסתרים חשובים לביטחוננו ברמה השוטפת (מישהו אמר טורקיה?)
זוכרים איפה הושלכו הבידונים בהפצצת הכור בסוריה (עפ"י מקורות זרים)
אתם באמת חושבים שמערכות הבקרה של הטורקים לא ראו את זה?
זה אפילו ברמה הפסיבית שחיל הים משוטט לו ברחבי העולם בין הרגליים של המעצמות וכולם שותקים ונותנים לו לעבוד
אז נכון, לא כיף גדול להיות ישראלי בחלק מהמקומות בעולם
אבל היי, הדולר נמוך... וארה"ב גדולה... ולידה יש את קנדה ומכסיקו
אירופה הקלאסית תחכה
ונכון, כואב שמחרימים תעשיות פה ושם
אבל מישהו עושה את החשבון והמשקלים של כל דבר ודבר
וכן, פדיחות קרו, קורות ויקרו
מי שלא עושה, לא טועה
העם דורש..... כל מיני דברים

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

sam22 כתב: מי שלא עושה, לא טועה
...
עם זה אני בהחלט מסכים.
אנחנו דנים, אבל, האם הייתה טעות או לא.
משה

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה

לדעתי זה ניסיון של המוסד להחזיר לכאן את המנדט הבריטי

keyser
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 15223
שם מלא: מני דהן

שליחה

אני בכל מקרה חושב שכל הסיפור הזה מטומטם לגמרי. כל המדינות גם מתנהגות כמו ילדות קטנות... גנבו לי, העתיקו ממני...
תחשבו איזה כוח היה נגד הטרור, אם כל המדינות (למעט אולי הערביות) היו עומדות בחזית אחת ואומרות: אוקיי, לא משנה אם זה ישראל או מישהו אחר, העיקר שהטרוריסט "החזיר ציוד". זה מסר לכל הטרוריסטים. אם זה היה אדם רגיל שנרצח, היינו נוקטים ביד קשה, אך כל עוד מדובר באנשים שעוסקים בטרור, אנחנו מעדיפים שהם יחוסלו.
לדעתי זה היה נותן כוח עצום למלחמה בטרור. במקום זה הן מעדיפות להתעסק במי לקח ולמה לקח. כמו שנכתב לפני, זה עוד יתפוצץ להם בפנים (תרתי משמע).

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר

שליחה

Osherov,
יש לי שאלה אחת (שעלתה במוחי אחרי הכותרות האחרונות על הבריטים) -
אתה יודע את מי הם גירשו משם?

מצד שני - אתה יודע את מי ישראל שולחת במקומו?

התחושה שלי - מדובר באותו אדם בדיוק.
יד אחת מגרשת אותו, השנייה מזמינה אותו להיכנס חזרה - הבריטים "יוצאים טוב" מול הלחץ התקשורתי / חברתי, ו"נשארים חברים" מאחורי הקלעים.

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי

שליחה

תמיד טוב יותר לכל מדינה להראות בעולם כמדינה שנגד ישראל.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738

שליחה

הבעיה שאתם לא שמים לב אליה היא פשוטה ביותר. המערב , ואירופה במיוחד מתחילות במתואם לשנוא אותנו . לא נכנס ללמה ומה וכמה העובדות הן פשוטות . האם מישהו רוצה לומר לי שסוכן חשאי של מדינה מערבית נוסע למשימה חיסול (וגם להם יש מבוקשים ), עם הדרכון האמיתי שלו ? או עם דרכון המדינה שעבורה הוא עובד ?
האם אתם באמת חושבים שכול הרעש הוא שאזרחי בריטניה שהם יהודים שחיים כאן , יסבכו את בריטניה בגלל שגנבו את הזהות שלהם ?
אם אתם חושבים שזה לא שנאה וזה לא משנה מה הטריגר שלה , אזי אתם פשוט חיים בסרט

וכול הסיפורים של מוחאים לנו כפיים או לא , לא חשובים בכלל , כול שירות חשאי מקבל הנחיות מהמדינאים , אם הפולטיקאים יתחילו ללחוץ חזק על השירותים החשאיים שלהם , שינקטו יד קשה , או שהתקציב הבא מקוצץ , מה דעתכם יעשה השירות החשאי הכי חברותי ?

ממש לא יודע למה אתם כול הזמן מתעסקים בקטנות ומנסים לשכנע את עצמכם שזה טיפות גשם ? יורקים עליכם , ויורקים כ"כ עד שעוד מעט תטבעו , ואתם עדיין מחפשים צידוק , ו/או במה אנו אשמים .
המוסד לא אשם , אם זה לא היה חיסול מבחוח זה היה משהו אחר . הם היו מוצאים משהו מתחת לאבנים

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35104

שליחה

מדהים אותי מחדש כל פעם איך כל העולם מתעסק באובססיביות בגינויים לישראל.
באפריקה נרצחים כל כך הרבה אנשים, זכויות אדם מופרות בגסות בכל מדינה מזרחית לנו (בקוריאה הצפונית הוציו אדם להורג על שדיבר בסלולרי עם מישה מקוריאה הדרומית)
ועדיין, מי שרואה חדשות חושב שאם ישראל לא תהיה העולם יהפוך למקום שקט.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029

שליחה

אתם מחברים בין מעשה החיסול עצמו של המרצח בדובאי לבין גניבת הזהויות של אזרחים בכל העולם!
אני בטוח שלמעט הדבואים, החיסול עצמו לא מזיז כמעט לאף אחד ועמוק בפנים כולם אפילו קורצים ואומרים שאפו! (כולל חלק ממדינות ערב). הכעס, המוצדק לטעמי, הוא בעקבות המירמה וגניבת הזהויות של אזרחים ממדינות אחרות. עושה רושם שזה אושר ע"י דרגים גבוהים אצלנו ולכן זה שמרתיח את המדינות מהם נגנבו הזהויות.

מני, זה ממש לא עניין של מה בכך כשמדינה גונבת למדינה חברה זהויות של אנשים על מנת לבצע חיסול! הסיפור מסתבך עוד יותר בעקבות ההיסטוריה העצובה שיש לנו בקשר לגניבת זהויות בעבר, לדוגמה התפיסה של 2 סוכנים באוסטרליה. שימו לב לידיעה הבאה:
על פי הדיווח, עוד לפני ההתנקשות במחמוד אל-מבחוח דרשה אוסטרליה את ישראל שלא תעשה שימוש בלתי חוקי בדרכונים אוסטרלים במסגרת משימות מודיעין ומבצעים בינלאומיים. קנברה רואה בחומרה את השימוש בדרכונים האוסטרלים, והורתה למשטרה הפדרלית ושירות המודיעין לחקור את העניין.
...
אתם באמת חושבים שעצם הציפצוף שלנו על האוסטרלים יעבור בשתיקה אצלם.........אתם באמת לא מבינים על מה הכצעקתה?

uriler,
לשאלתך, השם של ראש שלוחת המוסד בלונדון לא פורסם (הוא חסוי) אבל אני שריר ובטוח שאין פה איזה טריק להחזיר אותו מאוחר יותר, הוא גורש בהחלטת שר החוץ הבריטי, לא פחות . אני יכול להגיד לך מהפרסומים שהוא בן 40, דרגתו מקבילה לדרגת אלוף משנה בצה"ל. לפני יומיים הוא קיבל הודעה שהוא צריך לעזוב מייד אחרי פסח. עד אז הבריטים דרשו ממנו להפסיק לעבוד והודיעו שהם יפסיקו לעבוד מולו.

רק להזכיר לכם שדווקא המדינות שנמצאות איתנו ביחסים טובים הם אלה שהכי רותחות מזעם ברגע שפרשיה כזאת מתפוצצת. האם צריך להזכיר לכם שעד היום האמריקאים, עושים לנו "דווקא", בחוסר הרצון שלהם לשחרר את המרגל שלנו בארה"ב בשנות ה 80. אני כמובן מדבר על פולארד שנרקב בכלא שם כבר 25 שנה ואף אחד מכל המנהיגים שנכנסו לבית הלבן לא היה מוכן לתת חנינה למסכן שהיה סה"כ אדם בשליחות מדינה חברה ולא מישהו ממדינה עוינת!

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

Osherov,
אתה יודע מהפרסומים שהוא בן 40 וכו'.
מי אמר לך שהמפרסמים יודעים הכל?
אתה חושב שהפרסומים יודעים בדיוק מתי הוא מגיע או מתי טס המחליף שלו (שאלה רטורית - הם לא, כי אף אחד לא יחשוף על איזה טיסה או של מי הוא יגיע).

מעבר לזה - אמרו שר החוץ הבריטי החליט לגרש אותו.
מי אמר לך שזה נכון?

אני אומר שמהשפה החוצה דברים נאמרים, אבל בפנים קורה משהו שונה.

לגבי פולארד - האמריקאים לא מוכנים לשחרר אותו בגלל שהוא ריגל נגדם!
אתה חושב שאם היו תופסים בארה"ב מישהו שריגל למען ישראל בשוויץ, 5 שנים קודם - הם היו פועלים באותה צורה?
אני מניח שלא.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

uriler כתב:Osherov,
אתה יודע מהפרסומים שהוא בן 40 וכו'.
מי אמר לך שהמפרסמים יודעים הכל?
אתה חושב שהפרסומים יודעים בדיוק מתי הוא מגיע או מתי טס המחליף שלו (שאלה רטורית - הם לא, כי אף אחד לא יחשוף על איזה טיסה או של מי הוא יגיע).

מעבר לזה - אמרו שר החוץ הבריטי החליט לגרש אותו.
מי אמר לך שזה נכון?

אני אומר שמהשפה החוצה דברים נאמרים, אבל בפנים קורה משהו שונה.

לגבי פולארד - האמריקאים לא מוכנים לשחרר אותו בגלל שהוא ריגל נגדם!
אתה חושב שאם היו תופסים בארה"ב מישהו שריגל למען ישראל בשוויץ, 5 שנים קודם - הם היו פועלים באותה צורה?
אני מניח שלא.
...
מה אתה צוחק עלי :roll: ....................זה התפרסם בכל מקום. חדשות ערוץ 2 מספיק לך. הנה הוידאו של שר החוץ מדבר בפרלמנט בבריטנייה על הפרשייה! האם זה מספיק לך או שאתה עדיין חושב שזה ספין ולמרות ששר החוץ עצמו הודיע על הגירוש, אתה חושב שהבריטים בעצם עוד יחזירו אותו בדלת האחרונית :roll: :roll: :roll:
כנס ותשמע, אפילו אותך זה ישכנע מאוד:
רואים יפה מאוד בכתבה עד כמה הבריטים לקחו את הפרשייה הזאת ברצינות........
http://reshet.ynet.co.il/%D7%97%D7%93%D ... 40273.aspx

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

בקיצר - אתה מאמין לתקשורת, אני חושב שגם היא לא יודעת הכל.
לגבי הגירוש - שוב, אנחנו חלוקים בדעותינו, אני מאמין שכמו שפוליטיקאים משקרים במסעות בחירות הם יכולים לשקר גם בנושאים אחרים.

ohyaeli
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 306

שליחה

אני רוצה לצטט משפט שבטח כלם שמעו אותו בלימודים
זה בסדר להעתיק, זה לא בסדר להיתפס
...
אתם מבינים את האנלוגיה, אם לא היו עולים עלינו לא היה קורה כלום אבל כן עלו עלינו לכן זה נראה לי הגיוני כל הטררם הזה. במיוחד שיש הרבה מוסלמים במדינות אירופה הממשל צריך לישר קו עם דעת הקהל, אין מה לעשות זה קולות בקלפי.

פוליטיקה וחיסולים כמו כל משחק אחר צריך לדעת לשחק לפי החוקים.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

uriler כתב:בקיצר - אתה מאמין לתקשורת, אני חושב שגם היא לא יודעת הכל.
...
היא לא יודעת הכל, אבל מאיפה אתה יודע יותר?
uriler כתב: לגבי הגירוש - שוב, אנחנו חלוקים בדעותינו, אני מאמין שכמו שפוליטיקאים משקרים במסעות בחירות הם יכולים לשקר גם בנושאים אחרים.
...
הם בוודאי יכולים לשקר וגם עושים זאת לא מעט, אך על סמך מה אתה יודע שעכשיו הם משקרים?
במילים אחרות, אני מסכים שלא התקשורת ולא פוליטיקאים זה מעיין האמת, אבל אתה טוען טענות כאילו יש לך מקורות מידע יותר טובים.
משה

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

uriler כתב:בקיצר - אתה מאמין לתקשורת, אני חושב שגם היא לא יודעת הכל.
לגבי הגירוש - שוב, אנחנו חלוקים בדעותינו, אני מאמין שכמו שפוליטיקאים משקרים במסעות בחירות הם יכולים לשקר גם בנושאים אחרים.
...
לא מבין אותך.....אתה הרי שומע את שר החוץ הבריטי מודיע על זה בפרלמנט בשידור ואתה רוצה להגיד לי שאתה עדיין חושב שזה הכל פיקצייה? הכל המצאה? אתה באמת חושב שאם אותה אישיות לא באמת תגורש או תחזור מאוחר יותר למדינה זה לא ייחשף בתקשורת? ושר החוץ הבריטי יסכן את הקריירה שלו בלצאת "אידיוט" ששיקר לבוחרים שלו?!

האמת הרבה יותר פשוטה "ויבשה", הם "סתאם" כועסים והם באמת החליטו לעשות מעשה ולגרש אותו מהמדינה

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

הטור של רונן ברגמן על הפרשייה בבריטנייה

שליחה

הנה הטור שכתב היום רונן ברגמן בעיתון ידיעות אחרונות.
אני מסכים לכל מילה, פסיק ותו שנכתב על ידו (משה נראה לי שגם אתה תסכים איתו)

זועמים בעניבות-מאת רונן ברגמן (התפרסם היום בעיתון ידיעות אחרונות)
מה שהוגדר אתמול בכלי התקשורת כ"תדהמה ישראלית" היה די צפוי במי שבקיא בהתרחשויות שאחרי ההתנקשות בדובאי ובהתנהלות הבריטים במקרים כאלה. בעמודים אלה נכתב כי מכל המדינות צפויה התגובה הבריטית להיות הקשה והנזעמת ביותר. תגובה שתכלול פגיעה נוספת ביחסי המודיעין בין המדינות, שכבר ספגו בעבר כמה טלטלות קשות בגלל התנהגות ישראלית.

ראש שלוחת המוסד במה שמכונה "מדינות בסיס", מדינות בהן יש למוסד מושב קבע וממנה הוא יוצא למבצעים, מייצג את קהילת המודעין הישראלית כולה מול שלטונות המדינה. הוא נושא רשמית בתואר דיפלומט, ואף מתקדם בהיררכיה על פי עקרונות משרד החוץ. תפקידו חשאי מהתקשורת אך הוא מתאם באופן גלוי בין המוסד, ולעיתים גם בין השב"כ ואמ"ן, לבין שרותי המודיעין של אותה מדינה. מאז התקרית שהביאה לניתוק היחסים המודיעינים בין ישראל ובריטנייה ב-1987 ההוראה בכל קהילת המודעין הישראלית הייתה שאסור להגיד את השם "בריטנייה" אפילו בלב, בשקט. אם אכן ידה של ישראל בפעולה בדובאי - מישהו החליט לשנות את ההוראה הזו.

בין ירושלים לבין לונדון יש היום אחדות אינטרסים שנובעת מהאופן הזהה בו רואים הבריטים לפחות חלק מהאיומים המרכזיים על מדינת ישראל כשבמרכז עומד הגרעין האיראני. מי שמקשיב לאופן בו מדברים הבריטים בפורומים סגורים על איראן יהיה מופתע מאוד מהעוצמה והחריפות שלהם. האם היה שווה לאבד את כל זה בשביל חיסול מבחוח? נדמה כי עכשיו, לנוכח הנזק בבריטנייה יסכימו רוב הנוגעים בעניין כי רק אם האיש היה מבריח בעצמו ראש נפץ גרעיני מטהרן לעזה אז הסיכון האדיר, שפרטיו המלאים לא ייחשפו לעולם, שווה את זה. מעבר לכך אין שום טרוריסט שבשבילו זה היה שווה. עכשיו צריך לערוך בדיקה יסודית איך קרה מה שקרה ולא פחות חשוב מזה מדוע היו משוכנעים המבצעים שמותו של מבחוח ייראה בהכרח כמוות טבעי, ולעולם לא יסתבך כפי שהסתבך.

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה

אין ספק שהבריטים הודיעו (וראו את זה) על הגירוש.
נראה לי שאנחנו עוסקים באובססיביות הגינוייפ נגדנו יותר מהמגנים עצמם.
צריך לתת לזה לעבור לעבוד בשקט ולא לנפח
כל אחד יגנה, יוציא קיטור. יעבור

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738

שליחה

sam22 כתב:אין ספק שהבריטים הודיעו (וראו את זה) על הגירוש.
נראה לי שאנחנו עוסקים באובססיביות הגינוייפ נגדנו יותר מהמגנים עצמם.
צריך לתת לזה לעבור לעבוד בשקט ולא לנפח
כל אחד יגנה, יוציא קיטור. יעבור
...
מהפה שלך לאלוקים .
כי אישית אני לא מאמין בזה

חזור אל “ללא קשר”