וגם לי יצא לראות נהגים גרועים בכל רחבי הגלובוס, נראה לי שהמצב בארץ דווקא משתפר עם הזמן.
ר.ע: איטליה, מקסיקו, גוואטמלה...
...
משעשע אבל אילו 3 הדוגמאות שעלו לי לראש כשרשמתי את המשפט
...
באיטליה יש הבדל גדול בין תרבות הנהיגה (ותרבות בכלל) בין הדרום (כולל רומא) לצפון.
בצפון בהחלט נוהגים הרבה יותר טוב ומנומס מבארץ, בדרום לא.
עכשיו לא ברור לי אם ניתן לכנות את דרום איטליה "לא עולם שלישי" כך שלא ברור אם מה שכתבת מקודם עדיין תופס
גם בניו יורק סיטי הנהגים לא בדיוק סימפטים.
אני לא חושב שזה תפקיד המשטרה לגרם לאנשים לתרבות נהיגה. יש ביטוי באנגלית שהולך You'll get more bees with honey than with vinegar. אולי במקום לתת דוחות על מעשים לא יפים על הכביש, יהיה יותר יעיל להתחיל לפרסם בטלויזיה פרסומות קצרות? במקום שמשטרה תתחיל לתפוס נהגים שחוסמים צמתים, או אנשים שמנסים לדלג על התור בפניה, יעשו פרסומות שמראות מה בסדר ומה לא בסדר. למי שזוכר, מעין פרסומות Good idea, bad idea.
אם המשטרה תתחיל להתעסק עם זה זה סתם יעצבן אנשים, יגרום לאנשים לחבב את המשטרה פחות, להרגיש במשטר אח גדול וזה יהיה נקודתי ולא יעיל. לעשות פרסומות ברדיו ובערוצים 1,10,22 ואולי גם בכבלים ובלווין יגרום לאנשים לשים לב, להבין שזה מנוגד לחוק ושזה מעשה מאוד לא יפה. זה יהיה יעיל כי זה לא יעצבן אנשים (זה לא על חשבון הכיס של אנשים) וזה ייחשף לכל האוכלוסיה ולא רק לכמה אנשים כי למשטרה יש מגבלת כוח אדם וזה לא בדיוק בסדר העדיפויות.
מעניין אותי אם יש מקומות בעולם שעושים את זה בשביל לראות אם יש תוצאות בנידון.
flsh כתב:גם בניו יורק סיטי הנהגים לא בדיוק סימפטים.
אני לא חושב שזה תפקיד המשטרה לגרם לאנשים לתרבות נהיגה. יש ביטוי באנגלית שהולך You'll get more bees with honey than with vinegar. אולי במקום לתת דוחות על מעשים לא יפים על הכביש, יהיה יותר יעיל להתחיל לפרסם בטלויזיה פרסומות קצרות? במקום שמשטרה תתחיל לתפוס נהגים שחוסמים צמתים, או אנשים שמנסים לדלג על התור בפניה, יעשו פרסומות שמראות מה בסדר ומה לא בסדר. למי שזוכר, מעין פרסומות Good idea, bad idea.
אם המשטרה תתחיל להתעסק עם זה זה סתם יעצבן אנשים, יגרום לאנשים לחבב את המשטרה פחות, להרגיש במשטר אח גדול וזה יהיה נקודתי ולא יעיל. לעשות פרסומות ברדיו ובערוצים 1,10,22 ואולי גם בכבלים ובלווין יגרום לאנשים לשים לב, להבין שזה מנוגד לחוק ושזה מעשה מאוד לא יפה. זה יהיה יעיל כי זה לא יעצבן אנשים (זה לא על חשבון הכיס של אנשים) וזה ייחשף לכל האוכלוסיה ולא רק לכמה אנשים כי למשטרה יש מגבלת כוח אדם וזה לא בדיוק בסדר העדיפויות.
...
אכן יש , בישראל ברעננה.
יש שלטים ליד צמתים שכתוב בהם באיזה חרוז (לא זוכר את הניסוח) שלא מנומס להיכנס לצומת חסומה.
flsh כתב:גם בניו יורק סיטי הנהגים לא בדיוק סימפטים.
...
אכן יש , בישראל ברעננה.
יש שלטים ליד צמתים שכתוב בהם באיזה חרוז (לא זוכר את הניסוח) שלא מנומס להיכנס לצומת חסומה.
משה תודה על הידיעה למרות שהיה יותר מעניין (וקל לעקוב) אם זה היה ארצי ולא אזורי. זה בהחלט הכיוון הנכון. במקום להעניש אנשים, להזכיר לאנשים משהו שהם הספיקו לשכוח ומקבים כמובן מאליו במצבו הנוכחי.
זה מזכיר לי משהו מעניין. תמיד צוחקים שאין כזה דבר תור בארץ וכולם נצמדים לקופה ומי שמקבל שירות זה בסדר רנדומלי. באחד המקדונלדסים (נראה לי שבגעש אבל אני לא נשבע על זה) ראיתי שיש סימון של תור ואנשים באמת עמדו בו. זה הרגיש כמו חו"ל
לפני שמישהו לוקח את זה כדוגמה לעוד משהו שאנחנו עושים לא בסדר אני רוצה להבהיר. ברגע שפשוט היה סימון של משהו שהוא מאוד ברור מאליו לכמה עמים בעולם, כולם צייתו בלי בעיה והתור עבד בצורה יעילה. אני חושב שזה מראה שגם בכביש יש פה פוטנציאל לא רע. כשזה לא מרגיש שמנסים לחנך אותנו אנחנו ישר מצייתים.
אני קצת סקפטי לגבי ההצעה שלך.
קח את הדוגמא של כניסה לצומת חסום. אין פה עיניין של אנשים ששכחו את החוק או שלא ברור להם שזה חוצפה. זה ברור מאליו שזה מעשה חסר התחשבות וגם כל מי שעשה את זה כבר זכה לצפירות עצבים מאלה שהוא חסם, כך שאם זה לא היה לו ברור מראש, זה חייב להיות ברור אח"כ.
זה יותר עיניין של אנשים שממילא שמים פס על הזולת.
היה לא מזמן שרשור על אלה שחונים בחניות נכים. זה דומה. גם שם זה ברור שמדובר בחוסר התחשבות אך יש מי שזה לא מזיז לו.
moco כתב:אני קצת סקפטי לגבי ההצעה שלך.
קח את הדוגמא של כניסה לצומת חסום. אין פה עיניין של אנשים ששכחו את החוק או שלא ברור להם שזה חוצפה. זה ברור מאליו שזה מעשה חסר התחשבות וגם כל מי שעשה את זה כבר זכה לצפירות עצבים מאלה שהוא חסם, כך שאם זה לא היה לו ברור מראש, זה חייב להיות ברור אח"כ.
...
משה, אני חולק עליך.
אני חושב שזה יותר תכונת העדר (הזה שלפני נכנס אז אני גם אכנס וכך הלאה).
moco כתב:אני קצת סקפטי לגבי ההצעה שלך.
...
משה, אני חולק עליך.
אני חושב שזה יותר תכונת העדר (הזה שלפני נכנס אז אני גם אכנס וכך הלאה).
...
אז אתה דווקא לא חולק עלי חוסר התחשבות נובעת גם מכך שרגילים שגם אחרים לא מתחשבים כך שזו באמת תכונת עדר. זה עדיין חוסר התחשבות ברור ומודע. זה לא שהפרות בעדר לא מבינות את זה. הן מבינות היטב כי במקרים אחרים הן אלה שנחסמות ומתעצבנות.
אני לא בטוח. כל פעם שאני עוצר ברמזור ירוק בשביל לא לחסום את הצומת אנשים אחרים עוצרים גם (כמובן שלא אלה שהיו בקו שלי מלכתחילה, הם חומסים את הצומת). יש כאן עניין של דוגמה אישית, לחץ מהזולת ולפעמים סתם משהו פשוט כמו להזכיר. כמות האנשים שעושה את זה מזלזול מוחלט היא הרבה פחות גדולה ממה שאנחנו אוהבים לחשוב שהיא (אנחנו זוכרים את זה ככה רק בגלל שזה כל כך מעצבן אותנו). רוב האנשים פשוט לא חושבים על זה בזמן שהם נוהגים. אני משוכנע שאם יזכירו לכל הארץ במשך תקופה מסויימת אנשים יתחילו לציית לחוק.. זה פשוט יהפוך להיות המובן מאליו החדש.
אני מציע לך לעשות ניסוי מעניין. פעם הבאה שאתה באוטו כנוסע, תסתכל איך הנהג נוהג ואז פעם אחת תזכיר לו משהו שהוא עושה שלא כחוק (לא בדרך ישירה. למשל אם הבן אדם לא עוצר עצירה מלאה בעצור משהו בסגנון של "פה אני רואה שוטרים מחכים, כדאי שתעצור עצירה מלאה ליתר ביטחון" יעבור נפלא). בהמשך הנסיעה הוא יציית לחוק הזה כי פתאום זה נמצא בראש שלו.
עריכה: להבהרה התגובה הזאת נכתבה כתגובה למה שמשה רשם בהודעה שלו שמצטטת אותי.
אני רואה שאנחנו מסכימים על תרבות העדר. אני פשוט חושב שאם כולם יקבלו מסר חדש בבת אחת הם ישנו את דרכיהם.
המסר שיגרום לעדר לשנות את דרכו צריך להיות מלווה באכיפה ובעונשים לעברינים.
זה כמו שתפרסם שאסור לפרוץ ולגנוב לאנשים את רכושם, ואז לא תעשה כלום עם הגנבים, כמו היום.
המדינה הזו צריכה להזיז את התחת ולהחליט שהיא רוצה בשיפור. סתם ככה זה לא יקרה ממודעה אחת ליד הכביש.
להפוך עדר ממצב של חולארות לא מתחשבים, גסים, שמים &^$ על הזולת, למצב צפון אירופאי מתורבת...
לא נראה לי בימי חיינו...
יש פה עירוב מוזר של חצי שומרי תרבות יחסית, לחצי שני שמי %$#.
מצב חסר תקנה.
אגב, נתקלתי בכתבה הזו: http://www.haayal.co.il/story_3138
באיטליה נוהגים מצויין, על מה אתם מדברים?? אם היה עולם שבו כולם נהגי מירוץ מקצועיים אז היו נוהגים כמו בדרום איטליה
אין משמעות לרמזורים ולפסים לבנים רצופים, אבל בכל זאת אף אחד לא עושה תאונה כל דקה. בארץ כולם לוקחים את הנהיגה כמובן מאילו, ולא שמים לב. באיטליה אתה לא טס ברמזור ירוק, ולא חולם כל הנסיעה ומסתכל על השמיים, כי אתה צריך לשים לב למה שקורה מסביבך בצורת נהיגה כזאת... ומכיוון שהגורם המשמעותי ביותר לתאונות הוא חוסר צומת לב והתעסקות בכל מה שמסביב חוץ מנהיגה, ולא מהירות מופרזת ומעבר באדום מתי שאתה מסתכל ואין אף אחד בצומת, אז באיטליה הרבה יותר בטוח לנהוג לפי דעתי...
הנהגים הכי מסוכנים הם אלו שנוסעים לאט כל הזמן ונהגים אחרים עוקפים אותם אפילו בעיר. באיטליה אין כאלה, כולם נוהגיםםם, פה כולם חולמים!!!
התאונות הן גם פונקציה של מספר כל הרכב לק"מ כביש.
בארה"ב הנהגים עוד יותר חולמים מהארץ, עוברים ברמזור אדום ועדיין המצב שם טוב יחסית, ככי פשוט יש צפיפות כלי רכב נמוכה יותר.
לכן אם עשית טעות בכביש אז הסיכוי שתשלם עליה נמוכה יותר.
למעט העניין הזה שכולם נוהגים טוב. בתור בעלת טוסטוס בת"א, כולם נוהגים רע. ממש רע.
...
בתור אחד שהיה על קטנוע מנהלים 3 שנים - אני מזדהה לחלוטין. לנהג הישראלי יש נטייה להתעלם לחלוטין מרוכבי קטנועים ורב ה"כמעט תאונות" שקרו לי היו בגלל נהגי רכב שהתעלמו ממני לחלוטין וכמעט הורידו אותי מהכביש או כמעט ופשוט דרסו אותי בהפגנתיות. מה שכן, כשאתה על דו גלגלי, אתה עירני פי עשרות מונים בנהיגתך.
...
בתור עוד נהגת על דו גלגלי מסכימה עם כל מילה.....
זה כאילו שכשעולים על הקטנוע פתאום נוספים איזה סופר-חושים כאלה, ורואים כל סטייה של גלגל באזור.
מה שכן- הכי מפחיד זה הקטנועים והטוסטוסים האחרים באזור ת"א...