המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
שלח תגובה
niko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4966
שם מלא: איתן
נתן תודות: 912 פעמים
קיבל תודות: 452 פעמים

שליחה #81 

הייתי בהקרנה אמש, פעם ראשונה שאני רואה 3D, כך שאין לי למה להשוות.
לדעתי הסרט מתחלק ל-2 החלק הראשון הייתי נותן 7 מקס', בחצי השני הוא משתפר והקצב עולה, הציון לחלק השני 8.5.

סה"כ היה כיף והסרט מושקע בטירוף ללא ספק, שאלה לגבי הצבעים, האם גם לכם היה חסר הצבע האדום?
האם לכך התכוון המשורר או זו התוצאה בגלל ה-3D?
8)
רשימת הציוד: Paradigm Signature S8v2| JVC X5500| Arendal sub 2V| Arendal center 1723| SVS ultra surround|KEF T101 Atmos | Anthem MRX 1140

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3585
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #82 

התחושות שלי מהסרט שונות מאלו של רוב האנשים כאן.

אני חושב שזה היה אחד הסרטים המדהימים ביותר שראיתי מימי. בדרך כלל, כשאני מגיע לסרט, אני מצפה לקבל סיפור, וכאן הרגשתי שקיבלתי כל כך הרבה יותר. זאת הייתה ממש חוויה אנתרופולוגית.

את הסרט ראיתי ביחד עם אישתי באוקלנד, ניו זילנד, באולם איימקס. משקפי התלת מימד היו משקפיים מקטבים רגילים, לא משהו עם LCD שמחשיך עין אחת בכל פעם. ישבנו יחסית קרוב למסך, כך שלא ראינו את גבולות המסך, והדבר יצר תחושה אמיתית של "להיות שם". זאת בניגוד לרבע שעה מהסרט שראיתי לפני כמה חודשים, ב Avatar Day. אז ישבתי בשורה האחרונה של הקולנוע, וראיתי את הנוף נחתך בקצה המסך, מה ששבר לחלוטין את התחושה של להיות חלק מהסיפור.
הסיפור הפשוט לא נתפס אצלי כ"עוד סיפור הוליוודי", אלא כמיתוס. היו לו כל השלבים החשובים לביסוס מיתוס, והעובדה שמדובר בסרט חצי פנטסטי, ולא מד"בי לחלוטין, תרמה מאוד לתחושה הזאת.
השילוב הזה של הרגשה שאני נמצא בתוך ההתרחשות ולא מסתכל עליה מהצד, בשילוב עם הקריינות של הדמות הראשית והסיפור שהוא מיתוס קלאסי, ולא סיפור מודרני מסובך ומפותל, יצרה אצלי חוויה מאוד חזקה ומאוד ראשונית. הרגשתי כמו מישהו בשבט פרימיטיבי, שיושב בערב ליד המדורה בזמן שהקוסם מספר לשבט אגדה, ממש כך.

זאת הסיבה שאני חושב שזה אחד הסרטים הטובים ביותר שראיתי אי פעם. כי למרות שהסיפור פשוט, הוא נתן לי משהו שמעולם לא קיבלתי בקולנוע, ואני לא בטוח שאקבל שוב אי פעם - חיבור לצורה שבה היו מספרים סיפורים פעם, לפני שהייתי צריך למלא את הבית בציוד בשווי עשרות אלפי שקלים בשביל ליהנות מסיפור. הוא אמנם לא שובר את השיא של הסרט הטוב ביותר בעיני (אינטרויסטה של פליני), אבל מדובר בסרט שונה לחלוטין, ואי אפשר להשוות בין השניים בשום אופן. הסיבה שאני עדיין מגדיר את אינטרויסטה כסרט טוב יותר היא שהוא מתייחס למדיום שבו הוא נוצר, וזה דבר שאני מאוד אוהב, בכל מדיום.

BigDragoon
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2166
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #83 

ziv_r כתב:סרט מצויין.
עלילה שהתחברתי אליה, סיפור מעניין ומקורי, בהחלט סרט שהייתי רוצה לראות שוב (וזה נדיר עבורי).

מכיוון שאני קוטר מטבעי, עכשיו לקיטורים.
1. לא משנה בכמה אובססיביות ניקיתי את המשקפיים עם המטליות שהגישו, עדיין המשקף היה מלא בכתמי שומן שסירבו לרדת.
2. העיניים שלי התייבשו לגמרי בסוף הצפייה. אני מניח שעבור סרטים באורך נורמטיבי, כלומר קצרים יותר, הצפייה תהיה קלה יותר.
3. המשקפיים האקטיביות הללו כבדות. אני מניח כי זה דור ראשון והדורות הבאים ישתפרו בתחום זה.
4. מבחינת איכות תמונה, קשה היה לי לראות סרט שכולו לא בפוקוס חוץ מהאובייקט שעליו רוצים שנסתכל באותה סצנה. בנוסף, גם האובייקט הזה לא היה נראה ממש בפוקוס. בנוסף, התמונה באמת הייתה כהה מידי.
5. התאכזבתי מהפסקול, לא ממש שמעתי סראונד והסאבים נדמה שהיו על מצב בית אבות.
6. למרות שהאירוע אתמול כלל אנשים מהאתר, החוויה לא שיכנעה אותי במקצת להיות קצת יותר חיובי כלפי החוויה של לצפות בסרט עם עוד כמה עשרות אנשים. הערות מהקהל בקול רם על מנת לשעשע את הצופים, קולות לעיסה ופחיות שנפתחות, צחוק בקול רם ושנשמע מאולץ מבדיחות שלא ראויות לצחוקים כאלו ועוד.

מה שכן, השתכנעתי מעל לכל ספק לדחות את רכישת המסך החדש אשר הייתה אמורה להיות בימים אלו לטובת מסך עם תמיכה ב 3D.
...
המשקפיים בסינמה סיטי אקטיביות?
(ב YES PLANET הם לא)
האם זה משפיע על ה 3D?

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46451
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5088 פעמים

שליחה #84 

המשקפיים בהם נעשה שימוש בסינמה סיטי עבור הסרט Avatar הינם של חברת XpanD.
אלו משקפיים בעלי Shutter אקטיבי (כלומר מונע על ידי סוללה). הם חוסמים את שדה הראייה לכל עין בהתאמה לתמונה אשר מוצגת על המקרן.
תוכל לראות במרכז המשקפיים את עינית ה IR/RF אשר משמשת לסנכרון בין המשקפיים לתמונה.
XpanD
 XpanD

ofir_nim
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 338
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #85 

nadavck כתב:
ofir_nim כתב:יש לי חבר בעל עין אחת - האם הוא יוכל להנות מהטכנולוגיה של התלת מימד באווטאר?
אני שואל זאת מאחר והמשקפיים שמקבלים אינן עם עדשות שונות לכל עין (כחול אדום), אלא מסוג אחר (פולורואיד?).
...
זה לא מצחיק!
...
אני בפירוש לא צוחק!!

tiptip
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3519
שם מלא: tiptip
נתן תודות: 298 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

שליחה #86 

אופיר שאלה מאוד טובה
גם לי עברה אותה שאלה אמש לאחר ששמעתי את ההסבר של מיקי
מיורוקום וראיתי את הסרט.
לי נראה שיהיה למי שיש בעיה זה או אחרת בעיניים לראות סרט ב 3D
אני לאחר סידרת ניתוחי לייזר כושלים יכול לומר לך שאני סבלתי
מאוד אמש ועד רגע זה אני עם לחץ בעיניים וכאב ראש של הלייף.
רק בריאות (Y)
אור שפע ואהבה

flsh
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1149
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #87 

ofir_nim כתב:
nadavck כתב:
ofir_nim כתב:יש לי חבר בעל עין אחת - האם הוא יוכל להנות מהטכנולוגיה של התלת מימד באווטאר?
אני שואל זאת מאחר והמשקפיים שמקבלים אינן עם עדשות שונות לכל עין (כחול אדום), אלא מסוג אחר (פולורואיד?).
...
זה לא מצחיק!
...
אני בפירוש לא צוחק!!
...
בלי קשר לצוחק לא צוחק. אפקט התלת מימד שיש לבני אדם הוא מאיחוד של שתי תמונות שונות (של כל עין) מזוית קצת שונה. החבר שלך לא רואה בתלת מימד, לא משנה איפה :(
אני רק חייב לציין שאני בספק שזה יפגע בהנאה שלו מהסרט. אני התלהבתי מאוד מהתלת מימד בהתחלה אבל אחרי כמה דקות זה הרגיש מספיק טבעי בשביל שאני לא אשים לב לזה. אפשר לראות בדו מימד ולהנות באותה מידה. הסרט עשוי מדהים ולא צריך תלת מימד בשביל להנות ממנו. זה קודם סרט טוב ורק אחר כך חוויה טכנולוגית (Y)

jaksirak
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1397
שם מלא: קובי כהן
נתן תודות: 139 פעמים
קיבל תודות: 68 פעמים

שליחה #88 

Maayanki כתב:בעיקר הפריע לי שהם טענו בתוקף ש"נינט היא הזמרת הכי טובה". ומילא זה, אבל זה שג'קסלוויק טען שהוא לא רוצה אותה... לא ברור. :twisted: (עפר, זה לא ספויילר, אל דאגה, עדיין תהנה :D )

לדעתי היה מעולה! למשקפיים התרגלתי תוך 4 דקות ואז כבר שכחתי שהן שם, ולא שמתי לב ש"חשוך" לי עד שלא הורדתי את המשקפיים. בקיצור - כשמתרכזים בטוב אז החוויה די מדהימה!

תודה לעפר, מרטין ויורוקום! 8)
...
בחיאת, אולי תספרו לי מה הקשר של נינט לסרט?
אני שומע (קורא) על זה כבר בכמה ת'רדים ולא מבין את הקשר, אין לי בעיה לספוילר (בפרטי)

10x.
בברכה קובי כהן

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9357
קיבל תודות: 742 פעמים

שליחה #89 

זה לא ספוילר בכלל (לא שיש איזה טוויסט בעלילה או משהו גם ככה...). כשהנקבה הנאבית אומרת לאווטר של ג'ק שהוא יכול לבחור לעצמו כל נקבה בשבט שלהם אחרי שהוא יעבור את כל הטקסים שלהם היא מציינת כמה שמות ואת התכונות של כל אחת. לנאבית ששרה יפה קוראים ניאנט (לגמרי מקרי לדעתי ואין קשר למתרגם של הסרט).

tiptip
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #90 

ברור שאין קשר לנינט שלנו :roll:
אבל זה היה מצחיק בטירוף :D
אור שפע ואהבה

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3585
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #91 

אני חייב לציין שאנחנו ראינו את הסרט בלי תרגום, וגם אנחנו שמנו לב לזה שנינט שרה יפה, למרות שזה באמת לא נשמע בדיוק כמו נינט, אבל זה ממש לא נשמע שונה.

jaksirak
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1397
שם מלא: קובי כהן
נתן תודות: 139 פעמים
קיבל תודות: 68 פעמים

שליחה #92 

קטע קטע....
תודה
בברכה קובי כהן

BigDragoon
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2166
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #93 

ziv_r כתב:המשקפיים בהם נעשה שימוש בסינמה סיטי עבור הסרט Avatar הינם של חברת XpanD.
אלו משקפיים בעלי Shutter אקטיבי (כלומר מונע על ידי סוללה). הם חוסמים את שדה הראייה לכל עין בהתאמה לתמונה אשר מוצגת על המקרן.
תוכל לראות במרכז המשקפיים את עינית ה IR/RF אשר משמשת לסנכרון בין המשקפיים לתמונה.
...
זיו, תודה!

משהו יודע אם יש הבדל בצפייה בין סוגי המשקפיים (אקטיבי ולא אקטיבי)?
(אני שוקל ללכת לראות את הסרט שוב, ויש הבדל אולי עדיף ללכת לסינמה סיטי)

sheva23
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1813
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שליחה #94 

לדעתי יש מישהו ישראלי/יהודי בהפקה. כאילו מיילא נינט, אבל שתהיה גם זמרת. יותר מדי צירופי מקרים. מה גם שבקטע שהיא סיפרה לו את זה, היה קשור בערך לכלום. "יש לנו מלא בחורות, בלה בלה..וגם זמרת WTF? "
אתר הרישמי "אוהדי מילאן בישראל". http://www.acmfdd.com/
http://www.milanclubisrael.com/
מי שטס לאיטליה ויבקר בסן סירו, מוזמן לדבר איתי בנוגע לכרטיסים.

tiptip
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #95 

יהודים בהוליווד לא חסרים אבל אין קשר
זה סתם צירוף מקרים :roll:
אור שפע ואהבה

Pavelz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4032
שם מלא: pavel
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #96 

ג'יימס קמרון כתב את התסריט עוד לפני שנינט הכירה את ניצנים מקרוב :lol:
Need more cowbell

tiptip
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #97 

והוא היה חייב להיות על הרבה סמים בכדי
להמציא תסריט כזה נפלא.
בקשר לאפקטים לי זכור סרטי 3D ישנים כמו בדיסני
שהדמויות היו ללא עומק אבל הם "התקרבו" עליך יותר
בסרטי איימה זה היה די מפחיד :oops:
אור שפע ואהבה

udif
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2083
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

שליחה #98 

ziv_r כתב:המשקפיים בהם נעשה שימוש בסינמה סיטי עבור הסרט Avatar הינם של חברת XpanD.
...
ככה גם אני חשבתי איך שקיבלתי אותם.
לא משנה כמה שניסיתי להסתיר את "העינית" , המשקפיים לא הפסיקו לעבוד.
יכול להיות שהמשקפיים ממשיכות לפעול בקצב הרגיל שלהן גם כאשר הסנסור לא קולט כלום (בתקווה שההפרעה קצרה מספיק שהן לא יצאו מסנכרון מול המקלט).

דודיפלצת
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2183
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #99 

אני דווקא הצלחתי. הצמדת האצבע לעינית הפסיקה את פעולת המשקפיים.
תוקם לאלתר קטגורית אודיו חד-ערוצי!

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3439
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 221 פעמים

שליחה #100 

tiptip כתב:בקשר לאפקטים לי זכור סרטי 3D ישנים כמו בדיסני
שהדמויות היו ללא עומק אבל הם "התקרבו" עליך יותר
בסרטי איימה זה היה די מפחיד :oops:
...
זה נכון מה שאתה אומר, ראיתי לא מעט סרטי 3D שהדמויות ממש יוצאות החוצה, מה שלא קורה פה.
....

שלח תגובה

חזור אל “סרטים וטלויזיה”