[פוצל] דיבורים כללים על סרטים

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
Kondo10
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום סרטים וטלויזיה
תגובות: 11458
נתן תודות: 1181 פעמים
קיבל תודות: 2399 פעמים

שליחה #761 

20/07/2022 17:39  
shmizan כתב:
Everything Everywhere All at Once

*** יומרני טהור.
רכיבה על הרעיון של המטריקס, אך מביך, ילדותי והזוי.
הסרט הוא ביטוי טוב ל-creative freedom של החברה החדשה.
הסרט הכי גרוע שראיתי בקולנוע, ללא צל של ספק.

1/10
...

molvy כתב:

לא האמנתי ל shmizan ונישביתי בציון הגבוהה שהסרט קיבל ב IMDB -ואני מכה על חטא!-

בנוסף היום ראיתי נתקלתי בכתבה הזו ב YNET שכותרתה אוסקר 2023: "הכל בכל מקום בבת אחת" מוביל עם 11 מועמדויות והלסת שלי נשמטה, פיתחתי סימפטומי חרדה, הוצפתי בזיעה קרה, ניהלתי שיחה נוקבת עם עצמי שכללה צעקות ופירצי בכי וצחוק

https://www.ynet.co.il/entertainment/ar ... ent=Header

תכלס אני מסכים לחלוטין עם הביקורת המצוטטת ועם הציון

אף אחד מחמשת החברים שהחלו לראות את הסרט ביום חמישי האחרון לא שרד יותר מחצי שעה

אני תוהה איך מגדירים סרט טוב ומה עובר על אלה שבוחרים את המועומדים לאוסקר

ולא הכתבה הזו לא גרמה לי לנסות ולראות האת הסרט שוב

0/10

-----------------------------------------------------

לדאבוני רוב הסרטים שזוכים לביקורות מהללות ומועמדים לפרסי אוסקר, מאכזבים בצורה בולטת לרעה. זה לא רק הסרט היומרני הזה (בינוני ומטה)
למשל הסרט The Banshees of Inisherin מקבל ביקורות מעולות חודשים בכל אתר שאני מבקר בו. סופרלטיבים כאלה מזמן לא קראתי
כמובן הייתי סקרן, ומה שראיתי לא תואם בשום צורה את מה שקראתי על הסרט לפני. לכן כל סרט שמועמד לאוסקר, אני חשדן כלפיו.

חוץ מזה סרטי איכות אמיתיים כמעט ולא קיימים בשנים האחרונות, מהסיבה שהם מניבים פחות רווחים מאשר סרטי גיבורי על רדודים.
זה באמת עצוב לחובבי קולנוע, אך זה המצב. אבל את הקרן אור אפשר למצוא לעתים קרובות בסרטים זרים.

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7037
נתן תודות: 1274 פעמים
קיבל תודות: 1460 פעמים

שליחה #762 

@ Kondo10

מסכים לחלוטין סרטי האוסקר מאוד מאכזבים (Moonlight הוא דוגמה מאוד טובה לדעתי), אולי בגלל שהפרס מנסה ללכת למשהו מיוחד לא משהו מהנה

בכלל קשה מאוד למצוא סרטים טובים בשנים האחרונות (יש כמה פנינים אבל הם מאוד נדירים)

לאחרונה אני צופה בסרטים ישנים (לא ישנים מידי) שראיתי ומאוד אהבתי, וכן גם סרטים זרים

Kondo10
סמל אישי של משתמש

שליחה #763 

בהחלט אין סרטים טובים בשנים האחרונות, לכן אני צופה מידי פעם בסרטים ישנים.
שים לב שרוב הסרטים שמדורגים ב- imdb ברשימת הסרטים הטובים ביותר, רוב רובם משנות ה -70-80-90 - חלקם משנות 2000.
סרטי אוסקר ברובם גם לא לטעמי, Moonlight דוגמה ממש מצוינת לסרט רדוד (אפילו לא טרחתי לכתוב עליו ביקורת) שזכה בשלל פרסים.

DANBR22
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 797
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

Re: מהו הסרט האחרון בו צפיתם?

שליחה #764 

KONDO10[/quote]Speak No Evil (2022): כתב

משפחה דנית פוגשת זוג ידידותי בחופשה בטוסקנה שבאיטליה שמזמינים אותם לבקר לסוף שבוע רגוע בהולנד, בביתם הכפרי והיפה.
הזוג נענה להזמנה ומגיע לביקור, עד מהרה הדברים יוצאים משליטה בהדרגה למקומות אפלים.

מותחן פסיכולוגי בשפה האנגלית ומעט הולנדי ודנית מתחיל מעניין, בהמשך הופך לסרט אפל ומטריד. זהו לא סרט אימה שגרתי
אלא יותר מותחן שחושף צדדים אכזריים וחסרי רחמים. הסרט היה יכול להיות מעולה, אך החורים בעלילה לא נותנים ליהנות מהסרט.
הרבה שאלות נשארות באוויר ללא מענה - מה המשמעות של אוזן חתוכה ולמה זה קרה, למה הזוג לא בורח כשהייתה לו הזדמנות פז, לאחר שהוא
מבחין שהמקום לא נעים לשהייה. חמור יותר זה הסיום שלא ברור למה לא לנסות לעשות משהו כשיודעים שהקץ בפתח. בקיצור, סרט מעניין
אך החוסר היגיון פוגע בו בצורה מרושלת, במקום להפוך אותו לסרט נקמה משובח. כלומר, לשנות מעט את התסריט בלי סוף מוזר. פספוס גדול.

6.3/10
DANBR22
קראתי בזמנו שהסרט נעשה כמין ביקורת על התנהגות של העם הדני, שלא משנה מה יהיה המצב תמיד יהיו נחמדים וימנעו מעימותים.
...

Kondo10
סמל אישי של משתמש

שליחה #765 

כן אני יודע, קראתי על זה. זאת סטירה על הדנים שמנסים להיות נחמדים בכל מצב.

עדיין איני יכול לקבל
משפחה שמזהה שהיא נמצאת במקום מסוכן, וגם לאחר שהם יוצאים מהבית בשקט, הם חוזרים כי הילדה שכחה את הבובה שלה, הזוי לגמרי.
חמור יותר, הם בסוף עוברים סקילה באבנים (ללא נשק ביד) ויכולו לברוח בלי בעיה להרים למעלה - אבל הם "בשלוות נפש" חוטפים את האבנים
באכזריות בלי שום התנגדות. זה מבחינתי לא עובר גם שזאת סטירה לכאורה.

אני גם יכול להבין למה הסרט מדורג בציון גבוה יחסית, אישית לא יכולתי לראות את האכזריות ללא תגובה. היו יכולים להפוך את הסרט למעולה
פי כמה - אם היו הופכים אותו לסרט נקמה עסיסי.
אבל זאת רק דעתי על הסרט, יכול להיות שמישהו אחר ימצא בסרט דברים אחרים. את זה רואים בבירור באתר rottentomatoes.
https://www.rottentomatoes.com/m/speak_no_evil_2022

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2654
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 349 פעמים

שליחה #766 

molvy: כתב.
Confess, Fletch
חוקר פרטי בשם פלטשר או בקיצור פלטש מוצא גופה בבית ומודיע למשטרה.

מרגע זה הוא נקלע לסחרחורת של אירועים ששמים אותו כחשוד עיקרי ברצח הוא צריך להוכיח למשטרה שהוא חף מפשע במקביל לנסיונות לבצע את תפקידו כחוקר פרטי, למצוא תמונות גנובות

הבלש פלטש מאוד סרקאסטי וחד, מה שעושה את הסיטואציות בהן הוא נמצא מצחיקות למרות שהן כלל לא אמורות להיות מצחיקות
תכלס סרט שמעביר את הזמן בכיף עם חיוך על השפתיים ומתח איך הסיטואציות יתפתחו עד לסיום של הסרט

תסריט טוב שלא מחורר יותר מידי ומשחק יפה של פלטש, חברתו שהיא גם סוג של מעסיקה שלו, והרבה דמויות הזויות
מהנה, מענין, מצחיק ולא משעמם.... בקיצור מומלץ

8.3/10
...
למקרה שלא ידעת, זה רבוט לסדרת סרטים עם צ'בי צ'ייס
זכורים לי לטובה, לא יודע איך עומדים במבחן הזמן :)

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7037
נתן תודות: 1274 פעמים
קיבל תודות: 1460 פעמים

שליחה #767 

לא ראיתי את הסרטים עם צ'בי צ'ייס

התייחסתי לסרט לגופו בלי לדעת

איך קראו לסרטים הישנים עם צ'בי צ'ייס?

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9455
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1140 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #768 

התחלתי ולא המשכתי - מבחינתי רק המקורי
51X112XTFML._AC_UF894,1000_QL80_.jpg

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #769 

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9455
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1140 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #770 

...
מתבייש לומר שלא ידעתי / זכרתי שהיה סרט המשך. עכשיו אני חייב לצפות שוב בראשון וכמובן בשני - צ'בי צ'ייס מצחיק אותי גם בלי שיוציא מילה מהפה

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35085
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #771 

13/05/2023 13:11  
Kondo10 כתב:
Evil Dead Rise (2023)
ללא ספק סרט אימה מצוין ,אך לא לבעלי לב חלש. הלוואי שיעשו עוד כמה סרטים כאלה. ככה בונים סרט אימה איכותי שידביק את הצופה למסך.

7.5/10
...
היה חסר לי ההומור שאיפיין סידרת הסרטים המקורית עם ברוס קמפבל
אבל בהחלט סרט אימה איכותי

Kondo10
סמל אישי של משתמש

שליחה #772 

יכול להיות לא ממש זוכר את כל הסרטים, אבל את הסרט משנת 2013 אני זוכר לטובה.
ללא ספק הומור מוסיף המון בסרטי אימה וגם בסרטים אחרים.

JamesStone
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1601
שם מלא: James Stone
נתן תודות: 519 פעמים
קיבל תודות: 148 פעמים

הספר: המרדף אחר אוקטובר האדום..

שליחה #773 

רציתי לשתף חוויה משובבת נפש שעניינה קריאת ספר לאחר שצפית בסרט (והספר והסרט מתואמים מבחינת העלילה). תוך כדי הקריאה, הדימיון מעלה את הסיטואציה שהספר מספר עליה והתחושה היא עילאית.. (יותר טובה מאשר רק לראות את הסרט עצמו) :D

ספציפית אני קורא כעת את הספר "המרדף אחר אוקטובר האדום" ומדמיין את הסרט תוך כדי..

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #774 

27/05/2023 16:50  
oferlaor כתב:
Heat

משחק מוחות בין ראש כנופיית שודדים מתוחכם (רוברט דהנירו) וקפטיין במשטרה (אל פאצ׳ינו) שמשחקים חתול ועכבר על רקע שוד מתוכנן שאמור לאפשר לכנופיה לפרוש סוף סוף.

יש כאן אלף כוכבים כולל ואל קילמר, ג׳ון וויט, טום סייזמור, אשלי ג׳אד (נראית בת 18 כאן) טד לווין (תמיד שוטר), דניס הייסברט (הנשיא מ 24), נטלי פורטמן, האנק אזרייה, דני טראהו, הנרי רולינס...

מעט ארוך אבל שווה את זה. נצפה בעקבות המלצה בשרשור.

8/10
...
אני זוכר את הסרט הזה מאוד לטובה. מאוד אוהב את טום סיזמור (שיחק גם בלהציל את טוראי רייאן ובבלק הוק דאון), שחקן פשוט מעולה שנדמה שהוא כבר לא איתנו. אני גם מאוד אוהב את דני טרחו אבל התפקיד שלו בסרט קטן לצערי.
כמובן שדה נירו ופאצ'ינו על המסך ביחד זה שילוב מחשמל.
אבל מה שאני הכי זוכר מהסרט זה קרבות היריות בסצנת השוד. זה הסרט עם הסאונד הכי ראליסטי אי פעם ששמעתי ליריות רובה. מי שירה יבין, ומי שלא - לא.
יש עוד משפט זכור מהסרט, שבו דה נירו מסביר לדמות הנשית שהוא תמיד מוכן להתקפל ולברוח תוך 30 שניות. אני תמיד מסתובב עם המפתח של האוטו בכיס המכנסיים, גם כשאני במשרד. כששואלים אותי למה - אני משתמש בהסבר הזה...

Kondo10
סמל אישי של משתמש

שליחה #775 

ללא ספק שילוב הכי טוב בתולדות הקולנוע לטעמי. שני שחקני ענק (Al Pacino & Robert De Niro) שכל הופעה שלהם הייתה חוויה בלתי נשכחת
אין סיכוי שהייתי מפסיד סרט בכיכובו של אחד מהם, שניהם ביחד - זאת כבר חגיגה שאי אפשר לפספס. היום אין שחקנים עם שילוב כזה בקולנוע
זה קורה פעם בכמה דורות. ואני לא מתכון לשילוב חד פעמי כמו בסדרה "בלש אמיתי" בו חברו הצמד המופלא - Matthew McConaughey
ביחד עם Woody Harrelson באחד החיבורים המדהימים שנראו בסדרת טלוויזיה.

מכל מקום Heat סרט מעולה שראיתי כמה וכמה פעמים, כמובן בזכות הליהוק שלא ניתן לפספס. אכן זכורה לי סצנת היריות המרהיבה
עם הדיאלוג ביניהם שהייתה עשויה למופת. היום לדאבוני כבר לא עושים סרטים כאלה (ובכלל סרטי איכות) כי מספיק שחקנים בינוניים
עם תסריט חסר עומק, שמקושט עם סצנות אקשן סוחפות (על מחשב כמובן) ואפקטים ראוותניים שוברי קירות כדי לחפות על עלילה לא מעניינת.

JamesStone
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1601
שם מלא: James Stone
נתן תודות: 519 פעמים
קיבל תודות: 148 פעמים

שליחה #776 

התחלתי לראות כעת את ג'ון וויק (1) מ-2014

אז בסדר, גנבו לו את האוטו והרגו לו את הכלבה שאשתו המנוחה קנתה לו לפני שנפטרה..
אבל זה סיפור הרקע. מה לגבי עלילה? או שכל הסרט זה פְּיו.. פְּיו.. בּוּם.. טְרָאח.. פְּיו.. וכיוצ"ב.

לקראת אמצע הסרט, התחלתי לחשוב למה לעזאזל אני מבזבז את הזמן על הסרט הזה?

אני די קרוב לפסול את הסרט ולעצור באמצע, אלא אם מישהו יוכל לומר שיש לסרט הזה איזושהי תוחלת עלילתית.. (הבן המופרע של ויגו שנמלט מהמועדון זו לא עלילה).

תנו לי לנחש. הוא ייהרג וגם אביו (ראש משפחת הפשע) כמו גם כל שאר הרוצחים השכירים שנשלחים לחסלו.. אז מה תכלית הסרט? לספר לי שיש אנשים שיכולים לבדם לחסל אירגון פשע שלם? (בשביל זה יש סרטים מצויירים)

ומה לגבי הסרטים הבאים בסידרה? אותו דבר?

ג'יימס

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #777 

לפעמים לא צריך עלילה, רק אלימות יכול להספיק...

pessik
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6602
נתן תודות: 111 פעמים
קיבל תודות: 702 פעמים

שליחה #778 

אפשר לפתור הכל בעזרת אלימות

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8127
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #779 

07/06/2023 20:38  
Kondo10 כתב:
Last Sentinel / Gateway 6 (2023)

בעתיד הקרוב כדור הארץ עובר שינוי אקלים קיצוני שמוביל למותם של מיליונים ועליית מפלס המים שמותיר רק שתי יבשות גדולות
שאפשר לחיות שם. צוות של חיילים מופקד לשמור על היבשות באוקיינוס אינסופי ורחוק מהיבשות כדי שלא למנוע תקיפות ופלישה ליבשות השמורות.
אחרי כמה חודשים של שמירה וללא סיוע לחיילים הבודדים, הם מתחילים לחשוב שאולי הם נותרו לבד, או שאולי גורל האנושות נחרב.

מותחן מד"ב שלא קורה בו כמעט כלום מלבד בדידות וחיפוש רומנטיקה להפיג את השעמום (גם של הצופה) הקשר למדע בדיוני לא קיים
הליהוק והמשחק חסר עומק, אין כימיה בין הדמויות, עלילה משעממם ללא מסר למרות הנושא החשוב, תסריט חלש, וטוויסטים לא מלהיבים.
אי אפשר להאשים את התקציב הנמוך כי הוכח לא פעם שגם עם תקציב צנוע אפשר להפיק סרט מעניין - זה לא קורה בסרט הזה בשום שלב.

3.5/10
...
מדוייק אבל ה 7 וחצי הדקות הראשונות של הסרט הם חובה לכל מערכת עם סאב טוב.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

Kondo10
סמל אישי של משתמש

שליחה #780 

ללא ספק סאונד בתחילה מהמם, אבל כאשר הסרט בינוני, גם זה לא זוכה להתייחסות (למרות שאני רגיש לאיכות מוזיקה).

שלח תגובה

חזור אל “סרטים וטלויזיה”