:כותרת: הפגנות צדק חברתי (אלי מריאנו כלומר ביבי עם המפגינים)

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
נעול
kobalt
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 182
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #761 

למה לעצור בכיבושים המשחיתים של 67?
בוא נוותר גם על כיבושי 48-49 יש לך מושג כמה עלה וכמה עולה להקים ולהחזיק אותם מאות ישובים?
יש לך מושג כמה עולה להכיל בתוכנו עוד כמליון פלסטינים?
יותר מזה בוא נעניק זכות שיבה למה לא? כמעט כל מדינה באירופה גרמניה אוסטריה פולין רומניה צ'כיה הונגריה מעניקה אזרחויות ורכוש חזרה לפליטים היהודיים. למה לא נעשה זאת גם אנחנו?
כלכלית אם אנשים היו יכולים להעיף את ההורים שלהם לביתת אבות ולקחת להם את הדירה בה הם גרו הם היו משפרים את מצבם הכלכלי
כנראה שלא כולם עושים את זה - אנשים מוזרים . יש להם שיקולים לא רק כלכליים

מגינים על פיסטינים ופחונים לא כי הם שם - לא ולא.
מגינים עליהם כי תוקפים שם אנשים ממוצא יהודי במטרה להרגם.
וגם זה לא כל כך נכון כי ברוב המקומות הללו אין ולו חייל בודד. ולעיתים מגיע כח לערוך תצפיות מהשטח היות ומאחזים אלו נבנים בגבעות שולטות ותוך כדי כך בנוכחותם הם מגינים על הפיסטין . לא פחות משהם מגינים בסופו של דבר עלי ועליכם.
חייבים להודות עדיין לא נורה קסאם אחד מיהודה ושומרון

אגב יש נוכחות צבאית רחבה כיום בכביש 10 בגלל שמחבלים תקפו שם .כנראה שיצטרכו להוציא עכשיו מליארדים לאבטח כמה מכוניות בודדות שנוסעות על כביש זה
במקום שהנהגים העקשנים הללו יסעו בכביש הערבה.
כשחיילים באים בפקודה להרוס ישוב יהודי בו גרים בדרך כלל אנשים יהודיים שמשלמים מיסים ומשרתים בצבא ובאחוזים ניכרים ביחידות לוחמות. ועניין האישור הוא פוליטי הפקודה אינה חוקית בעליל הם ממפסיקים להיות חיילים והשימוש בתירוץ פעלנו לפי פקודה לא חיפה ולא מחפה
זכות יהודי לגור בארץ ישראל קודמת למדינה
על אף פי זאת ובמשך שנות הגירוש וההרס לא נהרג או נפצע קשה ואו בינוני ולו חייל אחד - בוא ניכנס לפרופוציות
מה שהיה נכון בזמן המנדט הבריטי נכון גם לתקופתינו. במעשים קובעים את הגבולות. אנחנו

kobalt
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #762 

יש שמאל כלכלי ויש שמאל מדיני
יש ימין מדיני ובתוכו המון אנשים שלא בדיוק תומכים בשלטון ההון ובטייקונים
טעות היא לזהות את שתי המחנות שמאל וימין המדיניים עם הכלכליים
קדימה היא שמאל פוליטי אבל מאד ימין כלכלי
העבודה היא שמאל פוליטי ומזמן אינה מיצגת שמאל כלכלי - יש להם אחד שגר באקירוב יש להם תומך נלהב בשם גאון (הבן של)
נבחרי ישראל ביתנו הם ימין מדיני - אך האם הם בכללותם ימין כלכלי?
ש"ס הם ימין מדיני אך הם מפלגה מאד בשמאל הכלכלי

שלא נתבלבל רוב "מנהיגי" מחאה זו ואלו העומדים מאחוריה נמצאים מאד מאד במעמד די סביר חלקם אפילו במעמד גבוה.וחלק מהם אפילו גבוה מאד.
מי שתפס על מחאה זו הצודקת בחלקה טרמפ יש לו משנה מדינית ברורה. ומשנה זו נמצאת בצד השמאלי הקיצוני של המפה המדינית.
אם נזכור הם גם העיפו את עייני משם ראש הסתדרות העובדים הגדולה בישראל - למה?

ולכמה עובדות

הפרטת ים המלח הקונה אייזנברג המוכר פנחס ספיר מפא"י
צי"ם עופר חיים רמון מערך
בז"ן עופר בן אליעזר , הירשזון עבודה קדימה

חובה להשאיר אצל המדינה את הרכוש הציבורי, מכסימום להביא חברת ניהול כמו בכל קניון הגובה עמלת ניהול
חובה לפרק קרטלים ומונופולים ולקדם תחרות חופשית .אבל אסור לירות מהמותן.
גם אם נהרוג מחר את כל הטייקונים ונלאים להם את כל העסקים לא נפתור שום בעיה. אני בספק אם נקל אפילו על הציבור
צריך לעודד את הציבור לעבוד ולהרוויח ולא צריך לדכא אותו מלהיות יצרני על ידי הטלת מיסים עודפים

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78822
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5383 פעמים

שליחה #763 

חברים, אנחנו גולשים כאן (בפרט Kobalt) לתחום האסור בפורומים שלנו.

אם זה ימשך נאלץ לסגור את השרשור וחבל!

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #764 

כשחיילים באים בפקודה להרוס ישוב יהודי בו גרים בדרך כלל אנשים יהודיים שמשלמים מיסים ומשרתים בצבא ובאחוזים ניכרים ביחידות לוחמות. ועניין האישור הוא פוליטי הפקודה אינה חוקית בעליל הם ממפסיקים להיות חיילים והשימוש בתירוץ פעלנו לפי פקודה לא חיפה ולא מחפה
...
הכי אני פוחד מאלה שציינת שמשרתים ביחידות לוחמות. בשעת לחץ למי הם יקשיבו - למפקד או לרבי?
האנשים האלה לא שייכים לצבא ישראל, הם שייכים לצבא האל, ואולי גם למפלגת האל. אתה יודע אולי איך אומרים את זה בערבית?

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #765 

חבר'ה תירגעו!!!
אתם מכפישים חיילי צה"ל וזה כבר לא חשוב באיזה צד של המתרס אתם יושבים.
החיילים הללו הגנו ומגינים על כולנו, אל תכניסו אותם לדיונים פה.

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4878
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 516 פעמים

שליחה #766 

nir11
עד היום היה מקרה אחד כזה מכל אורך ההסטוריה של צה"ל והוא של אדם לא הכי שפוי וללא קשר לשום רבי.
אם אתה לוקח את ההשוואה הזו, שוב, לך איתה עד הסוף:
עד מהרה תגלה שהמתונים של הצד השני יותר קיצוניים מהפאנטים ביותר שאצלינו,
סטטיסטיקת הרציחות של חפים מפשע בכוונת תחילה לא תשקר במקרה הזה,
וזאת עוד לפני שהתייחסנו לקיצוניים של הצד השני.

אתה רוצה להשוות את הלוחמים הדתיים לגיהאדיסטים בצד השני - תצטרך לתמוך את ההשוואה שלך בסטטיסטיקה.
בקלות תקבל שההשוואה שלך מניבה קבוצה ריקה.

amiti
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1184
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #767 

oferlaor כתב:חברים, אנחנו גולשים כאן (בפרט Kobalt) לתחום האסור בפורומים שלנו.

אם זה ימשך נאלץ לסגור את השרשור וחבל!
...
לדעתי מי שחורג מכללי הפורום צריך להענש ולא לסגור את הדיון עצמו.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #768 

AviBiton כתב:חבר'ה תירגעו!!!
...
לא הבנתי, חיילי צהל הם מעל לכל ביקורת? אי אפשר לבקר אותם? לא ברורה לי הפטריוטיות העיוורת הזו.

מקרה אחד: מחסום ארז, חייל משועמם מנפץ את הפנסים הקדמיים של כל מכונית שלישית. הפך לספורט ולמנהג יומיומי.

מקרה 2 : חיילים רודפים אחרי מיידי אבנים, לא תופסים אותם, ומרוב תסכול פורקים את כל העצבים שלהם על מכונית BMW תמימה שחונה במקום.

מקרה 3: חיילים נכנסים לשוק במרדף אחרי מיידי אבנים, אבל מרוב תסכול מתחילים להכות באלות את אחד המוכרים, שלא קשור לארוע.

אלה לא דברים שסיפרו לי עליהם, אלה רק 3 מקרים אקראיים שאני זוכר מאחת התקופות שלי בעזה, והייתי ב 5.

האם החיילים האלה מעל לכל ביקורות?
האם אני אדם מיוחד במינו, או שמא מדובר על ארועים שגרתיים?
האם הפלסטינאים כולם קדושים? ממש לא, אבל זה מצדיק התנהגות כזה כלפי אנשים חפים מפשע?
אני זוכר הרבה מקרים שרציתי בעצמי לפרק ממכות כל מני חולירות שזרקו עלינו בקבוקי תבערה, גלגלו עלינו מהגגות מקררים או סלעים (לא אבנים!), אבל יש הרבה רוע שמתנקז אצל חלק גדול מהחיילים, ולא מדובר על מקרים נדירים.

אני זוכר עוד המון מקרים כאלה.

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4878
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 516 פעמים

שליחה #769 

nir11
ואיך זה מתקשר להשוואה שלך את חיילי צה"ל חובשי הכיפה לג'יהאדיסטיים?
אלה מיקרים חמורים של פגיעה ברכוש,
אבל לא מתקרבים לרצח חפים מפשע בכוונת תחילה בשם האל.

אין כל קשר בין הדוגמאות שלך,
להאשמות שלך.

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #770 

nir11 כתב:
AviBiton כתב:חבר'ה תירגעו!!!
...
לא הבנתי, חיילי צהל הם מעל לכל ביקורת? אי אפשר לבקר אותם? לא ברורה לי הפטריוטיות העיוורת הזו.

מקרה אחד: מחסום ארז, חייל משועמם מנפץ את הפנסים הקדמיים של כל מכונית שלישית. הפך לספורט ולמנהג יומיומי.

מקרה 2 : חיילים רודפים אחרי מיידי אבנים, לא תופסים אותם, ומרוב תסכול פורקים את כל העצבים שלהם על מכונית BMW תמימה שחונה במקום.

מקרה 3: חיילים נכנסים לשוק במרדף אחרי מיידי אבנים, אבל מרוב תסכול מתחילים להכות באלות את אחד המוכרים, שלא קשור לארוע.

אלה לא דברים שסיפרו לי עליהם, אלה רק 3 מקרים אקראיים שאני זוכר מאחת התקופות שלי בעזה, והייתי ב 5.

האם החיילים האלה מעל לכל ביקורות?
האם אני אדם מיוחד במינו, או שמא מדובר על ארועים שגרתיים?
האם הפלסטינאים כולם קדושים? ממש לא, אבל זה מצדיק התנהגות כזה כלפי אנשים חפים מפשע?
אני זוכר הרבה מקרים שרציתי בעצמי לפרק ממכות כל מני חולירות שזרקו עלינו בקבוקי תבערה, גלגלו עלינו מהגגות מקררים או סלעים (לא אבנים!), אבל יש הרבה רוע שמתנקז אצל חלק גדול מהחיילים, ולא מדובר על מקרים נדירים.

אני זוכר עוד המון מקרים כאלה.
...
האם הפלסטינאים כולם קדושים?
...
לא ,אבל כולם אוייבים (ככלל)
“אויב” כהגדרתו בסעיף 91 לחוק העונשין הוא "מי שהוא צד לוחם או מקיים מצב מלחמה נגד ישראל או מכריז על עצמו כאחד מאלה, בין שהוכרזה מלחמה ובין שלא הוכרזה, בין שיש פעולות איבה צבאיות ובין שאינן וכן ארגון מחבלים”

kobalt
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #771 

אין מה לפחד מחיילים הגרים ביהודה ושומרון הם לא יבואו לפנות שום יהודי מביתו באשר הוא.
הם יגנו על ביתם מאלו הבאים לגרשם. זכותם היא זכות קודמת לכל זכות מדינה ושווה לזו של כל תושב תל אביב
אני מניח שלא מפריע לניר העובדה שבתור חיילי ה"אל" הם מגינים בגופם גם על אנשים המטיפים יום יום לגרשם מביתם
איך קוראים לאנשים הנהנים משירותם של אנשים אחרים ובאותה עת מטיפים לגרשם מביתם?
לעומת זאת חבורת המשתמטים שהוכרזו כ"מנהיגי המחאה" קוראים לצדק חברתי
אני מניח שהצדק החברתי שלהם כולל רק זכויות ולא חובות

אני מציע כמו אבי להניח לחיילים ומקווה ששר הביטחון וראש הממשלה יקבלו הצעה זו בברכה
אחרת כמה זבי חוטם יזדרזו להטיף להשתמש בהם לטיהור אתני של יהודים מאדמתם

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #772 

nir11,
אתה נותן דוגמאות נקודתיות (חמורות, אני חייב להוסיף), אבל בפוסט הקודם שלך הכללת את כל החיילים הקרביים חובשי הכיפות, זה לא מקובל!!!
אף אחד לא חסין לביקורת, אבל זה לא המקום לבקר את החיילים, יש מקומות אחרים לעשות את זה.
השרשור הזה כבר גולש למקומות לא רצויים וחבל, תחזרו להתמקד בנושא השרשור.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #773 

אזהרה אחרונה לפני סגירת השרשור.

הגננת בחופשה!

kobalt
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #774 

יש כאלה אנשים בתל אביב
אני קם בבוקר ורואה ריסוס של כתובות גרפיטי בדרך כלל זה משהו על כיבוש משהו על חיילים משהו על ילדים פלסטינים
יש כמה אנשים המחליטים להחרים סחורה יהודית מיהודה ושומרון
יש כאלה המטיפים להחרים הופעות באריאל ואחרים להחרים את מדינת ישראל
האם אנשים אלו מעל לחוק ואי אפשר לבקרם?
תופעות אלו נפוצות הרבה יותר מתופעות החיילים המתעללים
להזכיר עד לפריצת מאורעות 2000 לא היו כמעט מחסומים ביהודה ושומרון גם לא אחרי הפיגועים הגדולים של 95

אין מה להשוות בין התעללות כוחות הביטחון בתושבי יהודה ושומרון פשיטות ליליות הרס החרמת ציוד וכו
ליכלוך ורפש במדיה והאשמות שברובם המכריע מתגלות כשקרים וחסרות ביסוס
פשוט אלו הרואים עצמם נעלים ובעלי זכויות יתר מתושבי יהודה ושומרון היהודים רואים פעולות אלו כטבעיות ומותרות
אנשים אלו מזהים בנקל הם יריעו לאנשי "רוח" (חולי רוח אפשר לאמר) המטיפים להישתמש כנגד תושבי השומרון בכל אמצעי כולל ירי טנקים והתותח הגדול
רוחנים כשטרנהל טומרקין סובול נתן זך ודומיהם

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #775 

AviBiton כתב:nir11,
אתה נותן דוגמאות נקודתיות (חמורות, אני חייב להוסיף), אבל בפוסט הקודם שלך הכללת את כל החיילים הקרביים חובשי הכיפות, זה לא מקובל!!!
אף אחד לא חסין לביקורת, אבל זה לא המקום לבקר את החיילים, יש מקומות אחרים לעשות את זה.
השרשור הזה כבר גולש למקומות לא רצויים וחבל, תחזרו להתמקד בנושא השרשור.
...

אבי אני שוב לא מבין את האמירות שלך. מה זאת אומרת זה לא המקום לבקר את החיילים? אם אתה מתכוון שזה צריך להיות בשירשור אחר, אז אני מבין, אבל זה לא נשמע כך. למה הכוונה? מהו המקום לבקר את החיילים?

נזכיר שרק לפני מספר ימים קיבלנו אינדיקציה נוספת - צוערים בקורס קצינים העדיפו את התורה על פני פקודות הצבא. מדובר על מועמדים לקצונה, להזכירך, מי שנחשבים לחיילים עם הרבה מוטיבציה. החיילים הדתיים, ככלל, כהכללה - מאוד מדאיגים אותי. היית מרגיש בנוח לשים אותם במשימ ההתנתקות? אתה מבין שדאגו לא לעשות את זה ב 2005?
מדובר על חיילים שחלק מהפקודות לא יבצעו, לא בגלל שהן לא חוקיות, אלא בגלל שיש להם באופן כללי נאמנות חזקה יותר לסט ערכים שמתנגש עם פקודות הצבא לעיתים.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #776 

תודה על ההשתתפות, בפרט ל-Kobalt שהסיט את השרשור לחלוטין מהכיוון המקורי שלו.

נעול

חזור אל “ללא קשר”