:כותרת: הפגנות צדק חברתי (אלי מריאנו כלומר ביבי עם המפגינים)

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
שמעון_ד
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 245

שליחה

amiti כתב:איך הגעתם לדיון על ההתנתקות?

להתנחלויות יש מחיר קבוע (יותר או פחות) על תקציב המדינה כבר למעלה מ-30 שנה , אם הוא הכרחי או חיובי - זה ויכוח ישן נושן שאין לו קשר לעניין הנוכחי. השינויים במדיניות הכלכלית בעשר-חמש עשרה שנים האחרונות הם אלה שהביאו לשינויים עמוקים בחלוקת ההון במדינה והם לא קשורים להתיישבות ביו"ש ובעזה.
...
הכי מצחיק הוא שכבר הרבה שנים לא היה לנו שר אוצר "חברתי" ואנטיקפיטליסטי כמו שטייניץ (ובשבילי זה אכזבה גדולה, ציפיותיי משטייניץ היו שונות לחלוטין). המחאה מכוונת נגד שר אוצר אשר הטיל מיסוי כבד ובתי-צודק בעליל על חברות הגז ושילם תוספות נדיבות לכל מי שרק רמז שהולך לשבות.
אני מקווה שהלקח יילמד, ושרי האוצר הבאים יידעו שכל ויתור גורר אחריו דרישות נוספות.

amiti
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1184

שליחה

שטייניץ לא שר , מלבד לקבל משכורת , נהג , לשכה ולהופיע מידי פעם במסיבות עיתונאים. אין לו השפעה ולא המזערית ביותר בנוגע להחלטות של נתניהו ומשרד האוצר.

kobalt
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 182

שליחה

אני דיברתי על החלטה 9066 של ארה"ב כנגד האזרחים היפנים שלה - לא שאתה בכלל תדע מה היא היתה
אך אם אתה העלית את נושא גרמניה כי כנראה אתה הבנת מי אתה - אז להשוואה
כמוך כמו הגרמנים גם הם האשימו את תחלואי ארצם בגלל יהודים
והם בדיוק כמוך החליטו להוציא חוקים מפלים
אחד כמוך הוא מחסידי י.סובול ושטרנהל ותומרקין אבותיך הרוחניים ולא תתפלא שהם כן מציעים לירות במתנחלים
אחד כמו היה נושא בגאון את סמל צלב הקרס או את הפטיש והמגל?

כמו שטחי הגליל המערבי ויפו ועכו ואשקלון וירושלים ורמת הגולן שסופחו למדינה כך גם יסופחו כל הישובים היהודים

ניר אתה מבזה את העם היהודי בכללותו
את זכר השואה אתה מעיר היות ואתה מציע לחקות את דרך ההתנהלות החוקית יש לאמר של הנאצים

kobalt
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

המחאה צודקת בחלקה הקטן
רק בנושאים שאין לציבור השפעה בו פניה לממשלה תוכל להועיל
לדוגמא שחרור קרקעות לבניה והאצת מתן אישורי בניה
הפניית כח אדם מהשירות הציבורי המנופח לאפיקים מועילים
לדוגמא הפניית אלפי פקידות ופקידים אוכלי חינם לתעסוקה במעונות תינוקות

באשר לפיקוח על מחירים?

למזלינו הנהנים מהקפיטליזם
היבוא המקבילי והאישי נגיש הרבה יותר בשנים האחרונות וכל יוזמה ליעל אותו היא מבוורכת
זה כלכלת שוק חופשית
לצערינו איננו יודעים ליצר חרם קונים הדתיים כן יודעים
לדוגמא אין שום סיבה לתת ליבואן להרוויח 100 אחוז על מוצר שמיובא על ידו
היום כשהמידע כה נגיש אין צורך במעבדות ואחריות יצרנים
הפורום הזה מקדם ועזר לי מאד בלשבור את קרטלי יבואני האלקטרוניקה והחשמל
כך קובעים מחירי שוק

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893

שליחה

kobalt כתב:אני דיברתי על החלטה 9066 של ארה"ב כנגד האזרחים היפנים שלה - לא שאתה בכלל תדע מה היא היתה
אך אם אתה העלית את נושא גרמניה כי כנראה אתה הבנת מי אתה - אז להשוואה
כמוך כמו הגרמנים גם הם האשימו את תחלואי ארצם בגלל יהודים
והם בדיוק כמוך החליטו להוציא חוקים מפלים
אחד כמוך הוא מחסידי י.סובול ושטרנהל ותומרקין אבותיך הרוחניים ולא תתפלא שהם כן מציעים לירות במתנחלים
אחד כמו היה נושא בגאון את סמל צלב הקרס או את הפטיש והמגל?

כמו שטחי הגליל המערבי ויפו ועכו ואשקלון וירושלים ורמת הגולן שסופחו למדינה כך גם יסופחו כל הישובים היהודים

ניר אתה מבזה את העם היהודי בכללותו
את זכר השואה אתה מעיר היות ואתה מציע לחקות את דרך ההתנהלות החוקית יש לאמר של הנאצים
...
החוק ממך והלאה. שטחי תל אביב וכו' הוכרזו כמדינת ישראל על ידי האום. שטחי יוש עזה והגולן - ממש לא .
אלה שטחים שאנחנו כבשנו. שטחים כבושים.
חוק. מכיר חוק? או שאולי מכיר חוק רק אם הוא תואם את האגנדה שלך?

אני לא מבזה את זכר השואה, אתה מבזה את המין האנושי.

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4894

שליחה

לטעמי,
בלי שום קשר לעמדתי בויכוח ההזוי שנוצר מכך,
דיון שמביא את זכר השואה אליו - הוא דיון שהגיע לסיום ונעילתו מתקתקת לאחור.
חבל שהגענו לרמה הזו.
נערך לאחרונה על ידי ufffnick ב 11/09/2011 0:00, נערך פעם 1 בסך הכל.

kobalt
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

ניר צא ולמד לא יכאב לך להשכיל אך בהחלטה 181 גם יפו וגם הגליל המערבי וכן רמלה לוד אשקלון באר שבע ועוד היו שטחים שנכבשו ממה שהאו"מ העניק לערבים. ירושלים הוכרזה כשטח בין לאומי וזה מדוע לא היתה שם מעולם שום שגרירות כולל לא אנמריקאית בסוף המלחמה שטחים אלו שנכבשו בדיוק כמו שנכבשו שטחים בשנת 67 הם סופחו למדינת ישראל. בדיוק כמו שהגולן ושטחי ירושליים המזרחים והצפונים סופחו לישראל אחרי 67
ולכן החוק שאתה תומך בו הינו חוק מפלה ואחד שכמוך אין לא בעיה לתמוך בחוקים מפלים כנגד יהודים בדיוק כמו אבותיך הרוחניים בגרמניה (שאתה העלית אותם במקור)
איך אתה יכול להתווכח בכלל ואתה די בור בנושא?

אתה מבזה את זכר השואה היות ואתה הוא זה שהעלית אותה
אתה מבזה את העם היהודי היות ואתה תומך בשיטות וחוקים שהיו נהוגים גם אז
יקירי אתה היית בכייף מצטרף למפלגה ההיא בתור נוער משולהב

amiti
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

ufffnick כתב:לטעמי,
בלי שום קשר לעמדתי בויכוח ההזוי שנוצר מכך,
דיון שמביא את זכר השואה אליו - הוא דיון שהגיע לסיום ונעילתו מטקטקת לאחור.
חבל שהגענו לרמה הזו.
...
(מתקתקת)

ישנו אינטרס ברור להחזיר את הדיון לפינות החשוכות שאליהן התרגלנו בעבר. הדיון כאן הוא בנושא הקשר בין חברה לכלכלה ולא גבולות ישראל.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

הקשר בין הדיון המקורי לדיון שסטה ממנו, הוא שבמשך עשרות שנים מדינת ישראל מבזבזת מליארדים על ישובים ומקומות שאנחנו לא צריכים להיות בהם.
את הכסף הזה אפשר היה להפנות לדברים חיוביים.
שלא לדבר על הדם המיותר שנשפך.

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

nir11
ביום שיבוא מי שידע להגיע בצורה ברור כמה כסף נשפך איפה באופן מסודר -
יהיה הרבה יותר קל לתעדף את התקציב ולהשפיע על מי שיבחר לשילטון.
להבנתי - על אף שהתקציב (בחלקו לפחות) שקוף, אין מי שידע להגדיר היטב כמה כסף הולך לאן ומי הזללן המרכזי של התקציב.
על כן כל אצבע מאשימה לגבי "בזבזנות" כזו או אחרת היא התבטאות פופוליסטית.
בטח ובטח בראייה לאחור של 30+ שנים ולומר שהתבזבזו מליארדים,
אני יכול להבטיח לך שהתבזבזו מאות מליארדים באותה תקופה על דברים אחרים, שבראייה לאחור היה אפשר לחסוך אותם.
רק ארמוז שהיה אפשר להמנע מניפוח חסר תקדים של תקציב הביטחון אם היינו נמנעים מועידת מדריד והסכמי אוסלו (וזה רק קצה הקרחון),
אבל שוב - שיטת ה"בדיעבד" היא חכמה לא כל כך גדולה.

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346

שליחה

הרבה מהטענות פה כנגד המחאה הם: מי אירגן את המחאה ולא האם המחאה צודקת או לא.
זו לא טענה כנגד המחאה.
לא משנה מי מעלה את העניין לסדר היום, מה שמשנה זה האם עניין מוצדק או לא.
וזו נקודה שרבים מפספסים, זו נקודה שפימפמו לנו משרדי יח"צ שממומנים כנראה ע"י מפלגת השילטון כדי לנסות להפוך את המחאה ללא רלוונטית.

kobalt,
בוא נאמר לצורך הויכוח שהיו "רק" 50,000 איש (אני בכוונה מגזים) בכל העצרות גם יחד.
ועכשיו גם בוא נגיד שכולם ממומנים ע"י גופים שמאלניים רדיקליים (לא יודע, לא בדקתי, אבל אני זורם איתך).
האם אלו הן טענות השקולות לכך שהטענות שעלו הן לא מוצדקות?

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה

הנה, יש גם קול עם טענות אמיתיות מהצד השני:
http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000681089
לא מסכים עם הכל, אבל בהחלט יש פה נקודות למחשבה, והכי חשוב, אין פה התקפה כלפי המארגנים, אלא נקוגות כנגד טענות המחאה עצמה.

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

אם תקרא קצת אחורה תיווכח שעיקר הדיון היה סביב הטענות והדרישות שיוצאות ממובילי המחאה,
ואיך הם לא ישרתו את מעמד הביניים ובעצם רק יפגע בו.

אחרי דיון ארוך זה אני נוטה להסכים שהמספרים לא רלוונטיים (מנופחים או לא),
אך מי שיזם את המחאה ומי שקובע את הקולות היוצאים משם מאוד רלוונטי לשיח סביב המטרות והדרישות.
כי אם תשים לב - הכתבה שהבאת תוקפת במיישרין את תפיסת עולמם של אותם אנשי שמאל המובילים את המחאה (אם תרצה או לא ואם אתה מסכים איתם או לא).

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה

ufffnick,

אין לי שום בעיה עם טענות אמיתיות שעולות מניתוח של הדרישות מצד אחד ושל המצב מצד שני, זה לגיטימי, ואני יכול להסכים או לא להסכים, אבל אלו טענות אמיתיות.
מנגד, להעלות טענות כמו מספרים מפוברקים או השתייכות של מפגין כזה או אחר לזרם פוליטי מסויים (גם אם לאותו מפגין קוראים סתיו שפיר או דפני ליף) וע"י כך לנסות ולמוסס את כל המחאה, זה פשוט לא הגיוני ולא באמת טענה שכנגד.

kobalt
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

סיבות המחאה מוצדקות מאד בחלקן
אך צריך למקד אותן סביב נושאים שאין לציבור יכולת להשפיע בהרגלי הצריכה שלו
קרי כמות בניה ואישור קרקעות לבניה או הפניית משאבים לחינוך לגיל צעיר זה שעולה כ 2500-3500 לילד לחודש
מאבק בצרכנות לא נכונה וקנינות לא מושכלת לא צריכה לערב ממשלה
ואסור לגרום לממשלה לפקח על מחירים למעט שוב דברים שהם קיומיים בלבד וזאת גם במידה מאד מאד מוגבלת וזמנית
הנה מחאת הקוטג' או קניות מחו"ל של מוצרי צריכה יגרמו לתחרות והורדת מחירים ,אי נאמנות למותג קניית מוצרי תחליף יאלץ חברות ראשיות להוזיל מחירים
הממשלה כמו בארה"ב להילחם בקרטלים ומונופולים ולאפשר תחרות חופשית

אבי
לצערי המרוויחים הגדולים ממחאות והפגנות הם אלו שמינו עצמם למנהיגיה
אם תעיין במי מוביל מי מקדם ומי נבחר על ידיהם (להזכירך ש"מנהיגי " המחאה לא נבחרו על ידי איש. אתה תראה שהם נמנים על השמאל הקיצוני
האם יתכן הדבר שלא נמצא מנהיג אחד מבינהם הנוטה ימינה ? היתכן שמכל שלל היועצים שמונו על ידם לא ימצא ולו אחד הנוטה ימינה?
כולם כולל כולם פעילים באירגוני שמאל קיצוני וחתומים על עצומות פוליטיות סירוב שירות וסרבנות ותמיכה פומבית בהכרזת המדינה הפלסטינית וכדומה
אפילו הד"ר שירי גרינברג שדיברה בת"א היא חברה בארגון "רופאים לזכויות אדם "(בתנאי שאותו אדם אינו יהודי וישראלי) ארגון המגנה את צה"ל וישראל בכל הזדמנות

האם סוד הוא שכלי התקשורת חוזרים שוב ושוב על מספרים מגוחכים ? ושינון המונחים השקריים כ"מנהיגי המחאה" או הצוות ש"נבחר" להיות משקל נגד לועדת טרכטנברג?

זה נשא אופי מצחין פוליטית מהרגע הראשון עם גירושה של מירי רגב והתפתח הלאה
אנשים אלו מעוניינים בשיפור התנאים למפגינים ולמוחים בעדיפות מאד מרוחקת לכוונתם להתוות כאן מדיניות שמאל (זו שתומכת בגירוש יהודים וביטול אופיה היהודי ל מדינת ישראל) תומך מי שתומך
כלומר משיכת ציבור לצד פוליטי מסויים תוך כדי ניצול מצוקה זה דבר פסול וזו שיטה בדוקה שמר סטנלי גרינברג יועצו של אהוד ברק בבחירות 1999 הטיף וגם ביצע (זכור את הפגנות מחוסרי הדיור ואת הזקנה ללא מיטה במיסדרון בית החולים ועל הפגנות המובטלים)

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

ufffnick כתב:nir11
ביום שיבוא מי שידע להגיע בצורה ברור כמה כסף נשפך איפה באופן מסודר -
יהיה הרבה יותר קל לתעדף את התקציב ולהשפיע על מי שיבחר לשילטון.
להבנתי - על אף שהתקציב (בחלקו לפחות) שקוף, אין מי שידע להגדיר היטב כמה כסף הולך לאן ומי הזללן המרכזי של התקציב.
על כן כל אצבע מאשימה לגבי "בזבזנות" כזו או אחרת היא התבטאות פופוליסטית.
בטח ובטח בראייה לאחור של 30+ שנים ולומר שהתבזבזו מליארדים,
אני יכול להבטיח לך שהתבזבזו מאות מליארדים באותה תקופה על דברים אחרים, שבראייה לאחור היה אפשר לחסוך אותם.
רק ארמוז שהיה אפשר להמנע מניפוח חסר תקדים של תקציב הביטחון אם היינו נמנעים מועידת מדריד והסכמי אוסלו (וזה רק קצה הקרחון),
אבל שוב - שיטת ה"בדיעבד" היא חכמה לא כל כך גדולה.
...
אין לי מספרים מדוייקים אבל די ברור שהקמת עשרות ישובים קטנים, ותקציב שנתי של המדינה להם, לאורך שרות שנים- זה סכום משמעותי.
ברור עוד יותר שנוכחות צבאית לצרכי שמירה ואבטחה של ישובים אלה, לאורך עשרות שנים, עולה הון עתק.

אם אתה חושב שהיה צריך לא לחתום על הסכמי אוסלו מהחשש שתקציב הבטחון יגדל, אני באמת לא מסוגל להתמודד אם טענה כזו. אתה יודע מה היה תקציב הבטחון אילו לא היו עושים את ההסכמים האלה. איך בדיוק אתה יודע שהוא היה נמוך יותר? אתה ידעת לפני 1987 שהולכת לפרוץ אינטיפאדה שתעלה גם היא מיליארדים? אם כן, האם היית בעד ביצוע ההתנתקות *לפני* 1987?

מה עם מבצע אוברלורד? אתה יודע כמה הוא עלה? היה צריך אולי לוותר עליו?

kobalt
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

לניר
צר עולמך כעולם נמלה מה לעשות?
היות ואתה מונע משנאה תהומית ודעתך היא נוחה להשפעה
הנה כמה עובדות שידהימו אותך
לפני שדרך היהודי הראשון על אדמת יש"ע נשפך כאן דם יהודי לרוב. אחרי שגורש היהודי האחרון מעזה (באותו טיהור אתני שאתה ושכמותך ששתם)עדיין נשפך דם יהודי
אפשר רק להזכיר שאלפי יהודים נרצחו גם בתוך אותו קו משונה ירוק שלא נחתם עם פלסטינים אגב
ולעניין המיליארדים? ובכן זה כבר מעל 12 שנה שאין הטבות במס ביש"ע אך למליון תושבים בצפון ובדרום יש הטבות של בין 13% ל 25% על הכנסתם דבר שכולנו נושאים בנטלו. חובות הקיבוצים לדוגמא דבר שעד היום אנו נושאים על גבינו.אי גביית מיסים מהאוכלוסיה הערבית (מי שמע שם על מס הכנסה ומע"מ?). אדמות הקיבוצים העירוניים שהופרטו?
מנתוני הלמ"ס השקעת רק משרד הפנים בשלטון המקומי - קרי עיריות ורשויות מקומיות עולה בהרבה למשלם המיסים לישובים בתחומי הקו הירוק מאשר מחוצה לו למעשה פי 15 יותר. (שתבין כי קשה לך המדינה מבזבזת הרבה יותר מליארדים בתוך הקו הירוק)

הרי אחד כמוך המונע משנאה לא ידרוש לפנות את כרם שלום היות ומושקעים בו מליונים להגנתו דם נשפך שם וגדוד שלם מגן על קומץ אנשים המתעקשים לגור דווקא על אדמה הקרובה לערבים

חלק נכבד מהמליארדים בא לבניית גדר ההפרדה שבאה בכלל להגן על אנשים ( תתי אנשים אם לדייק) כמוך ו לא על מתישבי יהודה ושומרון, על סלילת הכבישים למעלה אדומים וים המלח דבר שגם אתה נהנה ממנו אם נסעת לים המלח. לבניה במעלה אדומים ואריאל אך בניה שעלות מכירתה מוחזרת למדינה.

כמה קל להוביל אנשים מסויימים באף

אני חייב לשתף אותך במשהו . כנראה אתה לא יודע אבל אגלה לך סוד שששש ההיסטוריה החלה מעט לפני 67
באותה תקופה של לפני הבריאה נכבשו שטחים עצומים מהערבים .הוקמו התנחלויות שנקראים היום קיבוצים ערים ועיירות .כוחות צבא גדולים נאלצו להגן על ישובים מבודדים ומרוחקים,הוקמו מחנות הפליטים .אה כן וגם נרצחו כ 1100 יהודים על ידי מסתננים ופדאיון בין 1951-1956

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה

kobalt,

אני מבקש שתערוך את הודעתך, אחד מכללי הפורום הוא לא להתייחס לגופו של אדם, אלא לגופו של עניין, ולכן כל התקפה על חברי פורום לא רצויה פה.

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

nir11
כמו שאני לא יודע מה היה התקציב אילו <השלם את החסר>,
גם אתה לא יודע מה היה התקציב אילו לא היו אותם ישובים.
אל תשכח שאת מאות האלפים שחיים שם היה צריך לשכן איפשהו והעלות התשתיתית, נדל"נית ומשקית לא ניתנת לחיזוי או שיערוך,
סביר להניח שהתחרות על דירה היתה גדולה היום משמעותית ומחירי הדיור היו עולים משמעותית ממה שהם היום.
כמו כן התרומה למשק של אותם חקלאים וייצרנים היתה נשאבת אל תוככי המדינה (איפה? אני לא יודע להעריך).
כך גם לגבי המועסקים מהשטחים ובשטחים - מישהו היה צריך להעסיק אותם איפשהו והסיכון לשב"חים בתוך המדינה היה גבוהה משמעותית -
יותר שב"חים = יותר פיגועי התאבדות (החומה הוכיחה זו באופן די ברור), ואת עלות פיגוע שלא קרה אנחנו לא יודעים לקחת בחשבון.
מכאן שגם האבטלה אמורה היתה להיות גבוהה יותר ומכאן שתקציב הרווחה גבוהה יותר, מכך שעומק התהום שבין העשירים והעניים אף גבוהה יותר.

אפשר להמשיך להתפלסף מה היה קורה אם,
אבל אם תרצה להמשיך בקו הזה נראה לי שכדאי לקחת תמונה יותר רחבה מאשר אבטחת יישובים שאינם בשטח מדינת ישראל (אגב, איך אתה קובע מי בשטח מדינת ישראל ומי לא ללא הסכם גבולות ברור?) ועלויות בנייתם, ולקחת בחשבון את עלויות הכלל מערכתיות מכך.
למה שלא תקח את ההערכה שלך עוד צעד ותחזה שנחזיר את מלוא גבולות 67 כדי להעצים את ההפסדים (דבר שלא ריאלי וברור שלא יקרה, לכל הצדדים)?

אולי תתפלא לשמוע אבל אני נגד סדרי האבטחה על כל פסטיל שבאים ומקימים בו פריקסט,
אני עוד יותר נגד הצבת צבא במקום שהותקף ע"י מישהו מהצד שאמור להיות מוגן על ידיו.
מי שמתעמת עם כוחות הביטחון, לדעתי מאבד את הזכות לקבל את תמיכתם,
אבל אני לא בג"ץ ולא חבר כנסת ואין לי הסמכות לקבוע כללים או חוקים מפלים שכאלה כנגד אזרחי המדינה.
(אל תשכח שחוק שכזה ללא הבדל דת גזע ומין ייפגע אנושות בסקטור נוסף מלבד המתנחלים)

amiti
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

עצם העובדה שמפעל ההתנחלויות עולה לציבור מליארדים שמגיעים על חשבון דברים אחרים אינה סיבה לראות בו כדבר פסול. מדינה ואתוס של עם לא תמיד נמדדים רק בכסף למרות שזה בהחלט צריך להילקח בחשבון. הבזבוז שצורם בהקשר הזה הוא שגם לאחר שראש הממשלה עצמו הצהיר על פיתרון של שתי מדינות עדיין כספים מוזרמים ליישובים שברור לכולם שלא ישארו במדינת ישראל בעתיד.

אבל העיסוק בשטחי יו"ש בא להסיט את הדיון מהנושאים החשובים: ממדיניות הפחתת המיסים הישירים (מס הכנסה ומס החברות) לעשירונים העליונים שממומן על ידי כלל הציבור במיסים עקיפים, הטבות המיסים הייחודיות שעולות לקופת המדינה עשרות מליארדים לקבוצות וחברות , הפסקת אינספור שירותים ציבוריים שמאלצת משפחות להוציא היום סכומים גדולים הרבה יותר מבעבר , הפרטה של נכסי המדינה במחירי חיסול וחוסר ברגולציה שאפשר יצירת מונופולים ואחזקות צולבות שמשתקות את המשק.

טבעי שמחאה על נושאים אלו תגיע מהשמאל כי זה נושא שבאופן מסורתי מזוהה אידאולוגית איתו. ניתן להתווכח בין ימין ושמאל גם בנושאים כלכליים ולא לברוח תמיד לנושאים המדיניים.מניפולציות פוליטיות קיימות תמיד גם מצד מפלגות בימין וגם מצד מפלגות בשמאל אבל זה לא צריך למנוע מכלל הציבור לדון באופן מעמיק בסוגיות שעומדות על הפרק ולהתעלות מעל הנושא המפלגתי. הגדרת כל נושא או דיעה לפי מפת המפלגות בישראל משטחת את הדיון , מצמצמת אותו ומשעבדת אותו למערכת שלמה של דיעות קדומות. הניסיון להשתיק את הדיון המהותי בנושאים האלה בגלל אישיותו של אדם כזה או אחר בסופו של דבר מנוונת את השיח במהות.

חזור אל “ללא קשר”