סיב בזק במהירות 2.5G עם ציוד פרטי

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
itfan פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 460
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 153 פעמים

שליחה #701 

כמו שחלק מקוראי הפורום כבר יודעים, מן הסתם, באופן עקרוני קיים היום ממיר סיב מסוג Bridge ONT שנמכר בארץ ושתומך בחיבור GPON במהירות 2.5G. הוא נתמך לא רק ברשת ה-GPON של בזק אלא גם ברשתות אחרות (ובפרט ע"י חלק מהספקים על הרשת של IBC, כמו חברת HOT, למשל). המכשיר המדובר נקרא GoFiber GF25C ועבור הרבה אנשים הוא יכול להוות פתרון יותר זול ופשוט לחיבור במהירות 2.5G (וגם במהירויות נמוכות יותר) מאשר לשלב מודול SFP עם ממיר מדיה. הבעיה עם ממיר הסיב האמור היא שרוב הזמן אין איך להשיג אותו: כל פעם שמגיע מלאי הוא נגמר די מהר.

נראה שבדיוק היום הגיע מלאי "טרי" ממנו שזמין בקישור:
https://www.lastprice.co.il/p/87668893
קוד קופון ILFIBER מוריד 50 שקלים מהמחיר.

hagai147
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 564
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #702 

13/07/2025 14:57  
itfan כתב:
אם זה קורה בזמן שהמודול SFP של NVOK מחובר בכבל רשת לחיבור ethernet פעיל (ורואים שיש חיבור פעיל מולו; כמו שקל לראות בחיבור למחשב, למשל) אז זה אכן מעיד על בעיה, אבל זה עדיין לא אומר שהמודול מת. הנורה אמורה להגיב להופעת או אי-הופעת מתח על אחד מהמגעים של חיבור ה-SFP שנקרא "RX_LOS pin.” זה מכניזם שדרכו המודול "מספר" לממיר מדיה אם הוא רואה חיבור פעיל בצד השני (כלומר בצד של ה-rj45) או לא. אם רואים סנכרון של חיבור ethernet בצד של ה-rj45 אבל הנורה לא דולקת, יכול להיות שחיבור ה-ethernet עדיין תקין גם בצד של ה-SFP ושמה שנדפק הוא רק המכניזם שמפעיל את המתח על מגע ה-RX_LOS (ואם לא מצליחים לקבל סנכרון של חיבור ethernet בצד של ה-rj45 אז ברור שהמודול דפוק בלי קשר לאורות על ממיר המדיה).

בכל אופן:

מה שהכי פחות "מסוכן" זה לקנות שוב את אותו מודול של NVOC (הקישור בפוסט הראשון של השרשור עדיין עובד). מודולים אחרים יכולים לעבוד או לא לעבוד. אי אפשר לדעת בלי לנסות.
...
תודה רבה מעריך את העזרה.
הזמנתי כמה מודולים כולל את אותו NVOC שהפסיק לעבוד. נכתוב פה עדכון כשיגיעו.

יש לי גם את ה GOFIBER ואני משתמש בו כרגע עם גלית טלקום. בגלל שמדובר בציוד פרטי אני רוצה שיהיה גיבוי במגירה ואני כבר מושקע עם הממיר מדיה הזה והנוקיה...

hagai147
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 564
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #703 

חזרתי לעדכון
הזמנתי שני מתאמים RJ45 2.5G, ה-NVOC שאנחנו יודעים שעובד במקום זה שהתקלקל ועוד אחד שהוא הרבה יותר זול אבל קניתי בלי לדעת אם יעבוד. בקיצור שניהם עובדים והלינק 2.5 גיגה כמצופה

בלי קשר - נחמד מאד עם התמיכה של גלית טלקום שאפשר להחליף מתאם סיב תוך 20 דקות בווטסאפ.

msokol
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 13
שם מלא: מיכאל
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #704 

שלום לכולם.
יש לי תשתית בזק עם ספק גילת. אני רוצה לחבר את הסיב דרכו לשרת שלי לכרטיס רשת. כרגע יש לי גיביק G-010S-A. הבעיה שהגיביק הזה לא עובד עם שום כרטיס רשת שיש לי (Mellanox ConnectX-3, Broadcom BCM57810S, Intel1G and Intel 10G כרטיסי, לא זוכר את הצ׳יפים של Intel). כרגע יש לי חיבור 1גיגה. לגבי חומרה אני פתוח לאופציות שמאפשרות לי בנושא חיבור סיב אופטי דרכו לשרתי. אם יש למישהו איזשהו פטרון בנושא הזה אשמח לשמוע.

rafi_d
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3396
נתן תודות: 57 פעמים
קיבל תודות: 327 פעמים

שליחה #705 

29/08/2025 1:36  
msokol כתב:
שלום לכולם.
יש לי תשתית בזק עם ספק גילת. אני רוצה לחבר את הסיב דרכו לשרת שלי לכרטיס רשת. כרגע יש לי גיביק G-010S-A. הבעיה שהגיביק הזה לא עובד עם שום כרטיס רשת שיש לי (Mellanox ConnectX-3, Broadcom BCM57810S, Intel1G and Intel 10G כרטיסי, לא זוכר את הצ׳יפים של Intel). כרגע יש לי חיבור 1גיגה. לגבי חומרה אני פתוח לאופציות שמאפשרות לי בנושא חיבור סיב אופטי דרכו לשרתי. אם יש למישהו איזשהו פטרון בנושא הזה אשמח לשמוע.
...
ההנחה, שיש כשל ב AN ביניהם... יש דרך ארוכה/קשה וזולה, או יקרה ופשוטה:
הארוכה - גש לכאן ותתחיל לשחק עם קינפוגי מהירותצעדשיעבוד
https://hack-gpon.org/ont-nokia-g-010s-a/

הפשוטה: תקנה כרטיס רשת RJ45 נניח 2.5g ב$5 בעלי א., תקנה מתאם ont ל RJ45 (נניח gf25c ב200~) , ותאקטב אותו ..
מנהל פורום רשתות פס רחב ו IP-TV/תפוז
תוסף כתוביות לקודי all-subs-plus - גירסה מתוקנת לבדיקה

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 1448
שם מלא: DanielG
נתן תודות: 217 פעמים
קיבל תודות: 280 פעמים

שליחה #706 

בהמשך ותודה לקודמיי, וספציפית לגבי הכרטיס של ברודקום:

https://hack-gpon.org/broadcom-57810s/
ישנם שלושה אלמנטים:
1. מוד חומרה הדורש הלחמה
2. שינוי תוכן ה-NVM של הכרטיס
3. ביצוע patch לדרייבר ו-או לקרנל של FreeBSD

השניים הראשונים עוד איכשהו משום שזו פעולה חד פעמית, לגעת בקרנל ו-או בדרייברים זו פעולה שאפילו אם מצליחה צריך לחזור עליה בכל עידכון גרסה שבה המודולים ישתנו. כל זאת בהנחה שמישהו מעדכן ומתחזק את ה-Patch האלו.

מסקנה: מתאים כהוכחת היתכנות אבל כנראה לא ל-Setup יציב לעבודה יום יומית. אז מה כן?

כאן יש שתי אפשרויות, תלוי האם אתה רוצה לשמור את המודול של נוקיה:

אם כן צריך להשיג מתאם מדיה וכרטיס רשת תומך 2.5G, רצוי מאד עם צ׳יפ של אינטל 225 או 226

אם לא אז צריך לרכוש ONT חדש - Bridge ONT וגם כרטיס רשת כאמור
רשימת הציוד: MikroTik CCR2004-1G-12S+2XS |CRS317-1G-16S-RM | CRS504-4XQ-IN

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה #707 

במחשבה נוספת:

רק עכשיו שמתי לב ש-@msokol (גם בשירשור הקודם שכתב בו) מעוניין בעצם בחיבור 1G…

אם אין בעיה שיגביל בעתיד אולי ניתן לחבר כרטיס PCIE SFP לא פלוס, התומך במהירויות של עד 1.25G.

דוגמא לכרטיס מבוסס אינטל כזה:
https://a.aliexpress.com/_oFZ9aFP
ראה לבחור תצורת SFP, לא RJ45.

דעתכם בבקשה

itfan פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 460
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 153 פעמים

שליחה #708 

29/08/2025 12:49  
DanielGR כתב:
דעתכם בבקשה
...
אולי יעבוד ואולי לא. אי אפשר לדעת בלי לנסות. הדרך הקלה (ולדעתי המומלצת) להשתמש ב- Nokia G-010S-A היא להתקין אותו בממיר מדיה שלגביו ידוע שהוא עובד בו ללא בעיות. לחיבור של ג'יגה הבחירה הטבעית היא ה- TP-LINK MC220L שזמין מאוד בארץ, למשל ב-KSP:
https://ksp.co.il/web/item/141236

כמובן שאז מומלץ שבשרת יותקן כרטיס רשת עם פורט RJ45.

msokol
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #709 

29/08/2025 10:46  
DanielGR כתב:
בהמשך ותודה לקודמיי, וספציפית לגבי הכרטיס של ברודקום:

https://hack-gpon.org/broadcom-57810s/
ישנם שלושה אלמנטים:
1. מוד חומרה הדורש הלחמה
2. שינוי תוכן ה-NVM של הכרטיס
3. ביצוע patch לדרייבר ו-או לקרנל של FreeBSD
...
זאת הדרך לא מתאימה לי. כמו שאמרתי, אני לא מוגבל במכשירים שברשותי, אני מוכן לרכוש את הגיביק וכרטיס רשת אחרים שיתאפשרו להשגת המטרה שלי

msokol
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #710 

29/08/2025 12:49  
DanielGR כתב:
במחשבה נוספת:

רק עכשיו שמתי לב ש-@msokol (גם בשירשור הקודם שכתב בו) מעוניין בעצם בחיבור 1G…

אם אין בעיה שיגביל בעתיד אולי ניתן לחבר כרטיס PCIE SFP לא פלוס, התומך במהירויות של עד 1.25G.

דוגמא לכרטיס מבוסס אינטל כזה:
https://a.aliexpress.com/_oFZ9aFP
ראה לבחור תצורת SFP, לא RJ45.

דעתכם בבקשה
...
יש למישהו ניסיון עם הכרטיסים כאלה? יש סיכוי שזה יעבוד יחד עם הגיביק שלי?

msokol
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #711 

29/08/2025 14:14  
itfan כתב:
אולי יעבוד ואולי לא. אי אפשר לדעת בלי לנסות. הדרך הקלה (ולדעתי המומלצת) להשתמש ב- Nokia G-010S-A היא להתקין אותו בממיר מדיה שלגביו ידוע שהוא עובד בו ללא בעיות. לחיבור של ג'יגה הבחירה הטבעית היא ה- TP-LINK MC220L שזמין מאוד בארץ, למשל ב-KSP:
https://ksp.co.il/web/item/141236

כמובן שאז מומלץ שבשרת יותקן כרטיס רשת עם פורט RJ45.
...
אם לא אצליח במה שרציתי, לא תהיה ברירה :(

hadeutscher
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
שם מלא: יובל דויטשר
נתן תודות: 1 פעם

שליחה #712 

היי,

מנסה את חוכמת ההמונים - האם קיים איפהשהו מתאם SFP+ (בתקן 10GBASE-T) ONT שמתאים לתשתית בזק? כמו רבים כאן קניתי חבילת 2.5G מבזק רק כדי לגלות שהם לא יכולים לחבר אותה לפורט SFP+ בראוטר שלי (UCG-Fiber). אני לא רוצה לעשות תרגילים עם Bridge ONT.

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2654
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 349 פעמים

שליחה #713 

אין משהו כזה מאושר

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה #714 

03/02/2026 12:08  
hadeutscher כתב:
היי,

מנסה את חוכמת ההמונים - האם קיים איפהשהו מתאם SFP+ (בתקן 10GBASE-T) ONT שמתאים לתשתית בזק? כמו רבים כאן קניתי חבילת 2.5G מבזק רק כדי לגלות שהם לא יכולים לחבר אותה לפורט SFP+ בראוטר שלי (UCG-Fiber). אני לא רוצה לעשות תרגילים עם Bridge ONT.
...
ל-UCG FIBER יש פורט של 10G Ethernet התומך גם במהירות 2.5G וגם כל שאר הפורטים (Ethernet) תומכים ב-2.5G אז מדוע יש לך בעיה לחבר Bridge ONT עם כבל Ethernet?

(אלא אם כן הרשת המקומית שלך היא 10G ואתה צריך את הפורט(

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2654
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 349 פעמים

שליחה #715 

אז אפשר להשתמש בsfp עם מתאם לrj45

hadeutscher
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
שם מלא: יובל דויטשר
נתן תודות: 1 פעם

שליחה #716 

03/02/2026 14:01  
DanielGR כתב:
ל-UCG FIBER יש פורט של 10G Ethernet התומך גם במהירות 2.5G וגם כל שאר הפורטים (Ethernet) תומכים ב-2.5G אז מדוע יש לך בעיה לחבר Bridge ONT עם כבל Ethernet?

(אלא אם כן הרשת המקומית שלך היא 10G ואתה צריך את הפורט(
...
שיקולים פיסיים, זה ארון תקשורת קטן עם שקע חשמל אחד, בדירה שכורה. אני אצטרך להתקין שם עוד שקע, ולדחוס עוד שנאי ומכשיר יחד עם ה UCG שכבר ככה מתקשה לפזר את החום שהוא מייצר שם. מהירות מעל 1Gbps לא מספיק חשובה לי כדי לעשות את זה.

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה #717 

בהחלט לגיטימי.

שיקול נוסף שכדאי להזכיר: מודולי ה-SFP התואמים לרשת בזק מגיעים לטמפרטורות מאד גבוהות יחסית, 75-80 מעלות זה לא יוצא דופן וראיתי גם מצבים שהגיע ל-85 מעלות עם התראה של הנתב על טמפרטורת איזור ה-SFP שגבוהה מדי.
לכאורה לא אמורה להיות בעיה כי המודולים מתוכננים לזה, אבל זה לא רק המודול, זה גם הנתב שמקבל חלק מאנרגיית החום דרך כלוב ה-SFP, ובמיוחד נתבים המקוררים פסיבית. (ספציפית - UCG FIBER מכיל מאוורר).
עדיין לטעמי עדיף להימנע מטמפרטורות כאלו. אגב, יש משתמשים שהתקינו צלעות קירור קטנות על החלק הבולט של המודול.
טמפרטורת המודול והנתב משמעותית יותר אם איזור הנתב הוא סגור וללא איוורור. Bridge ONT לא מתחמם ברמה כזו.

שורה תחתונה: בחר כמובן את מה שמתאים יותר, בהתאם לשיקולים שציינת והנ״ל.

עריכה:

דוגמא - נתב RB5009 מקורר פאסיבית, ONT: G-010S-Q, צלעות קירור קטנות מודבקות לחלק הבולט של המודול, ארון תקשורת מאוורר, חורף:
תנאים די אופטימליים, זאת הטמפרטורה. בקיץ מגיע בקלות ל-80 מעלות.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”