סיב בזק במהירות 2.5G עם ציוד פרטי
אני הבנתי את זה אחרת - שהרכיב מסוגל לקבל 2.5 ואז להוציא הלאה ממנו לרשת הפנימית רק 1.24
נניח שלא הבנתי את זה נכון
איזה SFP אני צריך לרכוש שיעבוד ויאפשר לי הורדה של 2.5 מהספק לראוטר שלי? (מתוך הרשימה של הציוד המאושר של בזק)
נניח שלא הבנתי את זה נכון
איזה SFP אני צריך לרכוש שיעבוד ויאפשר לי הורדה של 2.5 מהספק לראוטר שלי? (מתוך הרשימה של הציוד המאושר של בזק)
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1303
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 157 פעמים
החיבור הקווי שלו גם מוציא 2.5G. מה שצריך זה ראוטר עם חיבור WAN של 2.5G בשביל שתקבל את מלוא רוחב הפס וגם אם אתה מתכוון לחבר מחשב בחיבור קווי אז גם פורט LAN של 2.5G.
הנתון של 1.25G של ממיר האופטי קשור למהירות העלאה, שכאמור כפי שכבר הוסבר גם ככה מוגבל ע"י הספקית.
למשל חבילות של 1 ג'יגה בבזק מוגבלות ל-100 מגה מהירות העלאה.
תפתח דיון נפרד עבור רכישת ציוד שיתאים למהירות ברשת הפנימית אותה מבקש.
הנתון של 1.25G של ממיר האופטי קשור למהירות העלאה, שכאמור כפי שכבר הוסבר גם ככה מוגבל ע"י הספקית.
למשל חבילות של 1 ג'יגה בבזק מוגבלות ל-100 מגה מהירות העלאה.
תפתח דיון נפרד עבור רכישת ציוד שיתאים למהירות ברשת הפנימית אותה מבקש.
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.
- whatevernevermind
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 125
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 37 פעמים
כל אחד מהם יעבוד, אני ממליץ על Nokia G-010S-Q שהוא כנראה היחיד גם שניתן להשיג, ואפילו במחיר סביר.24/04/2025 19:03GalBrill כתב: נניח שלא הבנתי את זה נכון
איזה SFP אני צריך לרכוש שיעבוד ויאפשר לי הורדה של 2.5 מהספק לראוטר שלי? (מתוך הרשימה של הציוד המאושר של בזק)...
4 מתוך 6 ה-SFPים ברשימה של בזק הם למעשה אותו מוצר בדיוק (CIG G-97S) עם מיתוג שונה:
CIG G-97S
Nokia G-010S-Q
GoFiber G-97S
GoFiber G25
לגבי השניים הנוספים - Nokia G-010S-A הוא ציוד אחר לגמרי ויש בו בעיה עם תשתית בזק (בגלל קונפיגורציה בעייתית של בזק), ממליץ להמנע. לגבי האחרון שנותר - אני לא מכיר את המוצר HT-25SPON ולא חושב שניתן להשיג אותו בכלל.
שים לב שהראוטר שלך (או כל ציוד שאתה רוצה להכניס לתוכו את ה-SFP) צריך לתמוך בתקן HSGMII, כלומר SFP במהירות גבוהה (לא SFP+). אם לראוטר אין תמיכה ב-HSGMII אז ה-+SFP ינעל על מהירות 1 ג'יגה בלבד, ולא תוכל לקבל 2.5. יש מעט מאוד סוגים של ציוד שיש בהם כלובי SFP+ שתומכים גם ב-SFP HSGMII, למשל ב-MikroTik מסויימים עם גרסאות תוכנה עדכניות. לדעתי אין בכלל ציוד Ubiquiti שתומך בזה מלבד אולי הסוויצ'ים הגדולים שלהם.
אם אין לך נתב תומך, תצטרך להשתמש בממיר מדיה חיצוני כפי שמופיע כאן בתחילת השרשור.
מקפיץ את האשכול המטורף הזה!
יש לי בבית מערכת Ubiquiti
Bezeq ISP
Ubiquiti Cloud gateway max
7x AP 7u
אבל הרגע גיליתי שהמודם של בזק חסום מBRIDGED MODE
איזה מודם עלי לקנות כדי לתמוך ב2.5?
ואם אין אחד כזה נורמלי במחירו כנראה שנרד ל1GB
יש לי בבית מערכת Ubiquiti
Bezeq ISP
Ubiquiti Cloud gateway max
7x AP 7u
אבל הרגע גיליתי שהמודם של בזק חסום מBRIDGED MODE
איזה מודם עלי לקנות כדי לתמוך ב2.5?
ואם אין אחד כזה נורמלי במחירו כנראה שנרד ל1GB
לא ברור מה אתה כותב כאן. אם אתה כותב על הנתב של בזק (איזה מודל?), יכול להיות שכן אפשר להעביר אותו לעבוד כברידג’. בזמנו מישהו פרסם כאן את ההוראות הבאות:...
viewtopic.php?t=364775
כמובן שגם אם אפשר להשתמש בנתב של בזק כברידג’, לטווח ארוך הרבה יותר כלכלי לרכוש מתאם מסוג Bridge ONT. האופציה המובילה כיום היא ה- GoFiber GF25C (שתומך ב-2.5G):איזה מודם עלי לקנות כדי לתמוך ב2.5?...
https://www.lastprice.co.il/p/87668893
הבעיה היא שאין אותו במלאי כרגע (כנראה שיחדשו מלאי בטווח של כמה שבועות, אבל אי אפשר לדעת מתי בדיוק).
לחליפין, אפשר לשלב מודול SFP שרוכשים מבזק עם ממיר מדיה כפי שתואר מוקדם יותר בשרשור הנוכחי (אבל זה יותר מורכב מבחינה טכנית ובשביל שזה יעבוד במהירות 2.5G יהיה צריך גם להזמין ציוד מחו"ל).
מי שמעוניין בפתרון שזמין בארץ באופן מיידי יחסית ומוכן להסתפק ב-1G יכול כנראה לקנות מתאם מגילת טלקום:ואם אין אחד כזה נורמלי במחירו כנראה שנרד ל1GB...
https://gilat-telecom.co.il/product/%d7 ... t-telecom/
14/06/2025 16:55itfan כתב: לא ברור מה אתה כותב כאן. אם אתה כותב על הנתב של בזק (איזה מודל?), יכול להיות שכן אפשר להעביר אותו לעבוד כברידג’. בזמנו מישהו פרסם כאן את ההוראות הבאות:
viewtopic.php?t=364775
כמובן שגם אם אפשר להשתמש בנתב של בזק כברידג’, לטווח ארוך הרבה יותר כלכלי לרכוש מתאם מסוג Bridge ONT. האופציה המובילה כיום היא ה- GoFiber GF25C (שתומך ב-2.5G):
https://www.lastprice.co.il/p/87668893
הבעיה היא שאין אותו במלאי כרגע (כנראה שיחדשו מלאי בטווח של כמה שבועות, אבל אי אפשר לדעת מתי בדיוק).
לחליפין, אפשר לשלב מודול SFP שרוכשים מבזק עם ממיר מדיה כפי שתואר מוקדם יותר בשרשור הנוכחי (אבל זה יותר מורכב מבחינה טכנית ובשביל שזה יעבוד במהירות 2.5G יהיה צריך גם להזמין ציוד מחו"ל).
מי שמעוניין בפתרון שזמין בארץ באופן מיידי יחסית ומוכן להסתפק ב-1G יכול כנראה לקנות מתאם מגילת טלקום:
https://gilat-telecom.co.il/product/%d7 ... t-telecom/...
מודל Fast5670IL
מעולם לא שמעתי על שימוש בנתב הזה ע"י הספק בזק. מי הספק שלך? בזק בינלאומי? בכל אופן, אולי השרשור הבא יעזור:...
viewtopic.php?t=364928
מוזר, ספק ותשתית בזק14/06/2025 17:15itfan כתב: מעולם לא שמעתי על שימוש בנתב הזה ע"י הספק בזק. מי הספק שלך? בזק בינלאומי? בכל אופן, אולי השרשור הבא יעזור:
viewtopic.php?t=364928...
מצרף תמונה
מעניין מאוד. נראה שהם קוראים לזה "Be Fiber" וממה שהכרתי עד היום השם הזה ציין נתב של יצרן אחר בכלל (HT-360AX מתוצרת Heights Telecom). בכל אופן, קרוב לוודאי שהקושחה שלו מותאמת לבזק ולכן לא בלתי אפשרי שההוראות שפורסמו בעבר לגבי "Be Fiber" יעבדו גם בשבילו....
אז איזה נתב אתה ממליץ לקנות כדי לתמוך ב2.5G?14/06/2025 17:35itfan כתב: מעניין מאוד. נראה שהם קוראים לזה "Be Fiber" וממה שהכרתי עד היום השם הזה ציין נתב של יצרן אחר בכלל (HT-360AX מתוצרת Heights Telecom). בכל אופן, קרוב לוודאי שהקושחה שלו מותאמת לבזק ולכן לא בלתי אפשרי שההוראות שפורסמו בעבר לגבי "Be Fiber" יעבדו גם בשבילו....
בהינתן שכבר יש לך נתב (Ubiquiti Cloud gateway max), לא ברורה לי מהות השאלה....
בכל אופן, ה- Ubiquiti Cloud gateway max זה נתב שבאופן עקרוני אמור לתמוך במהירות של 2.5G, אבל היות והמעבד שלו די צנוע והיות שחייגן ה-PPPoE במערכות ההפעלה של Ubiquiti הוא באופן מסורתי בעל ביצועים בינוניים, לא בטוח שהוא יכול להגיע למהירות הזו בחיבור דרך חייגן PPPoE (שזה מה שנדרש בתשתית בזק). ראה למשל:
https://www.reddit.com/r/Ubiquiti/comme ... rformance/
https://www.reddit.com/r/Ubiquiti/comme ... ith_pppoe/
נראה שלפני כמה חודשים אנשים הצליחו להגיע איתו למהירויות של מעל 2G, אבל זה דרש אז קושחה שהייתה בגרסת Early Access (ובלעדיה קיבלו אז סביב 1.5G). לא ברור לי מה קורה נכון לעכשיו עם גרסת הקושחה העיקרית, אבל זה מה שאתה צריך לצפות לו בחיבור דרך ברידג’ (שיכול להיות מתאם סיב כמו ה- GoFiber GF25C או נתב במצב ברידג’).
על הרקע הבעייתיות הפוטנציאלית הזו, יכול להיות שהטוב ביותר עבורך יהיה דווקא לחבר את ה-UCGM שלך דרך נתב של בזק בתצורת NAT כפול (אפשרי גם עם קונפיגרציית DMZ). בצורה הזו הנתב של בזק יהיה זה שיפעיל את חייגן ה-PPPoE.
תודה רבה על התשובה המפורטט14/06/2025 22:34itfan כתב: בהינתן שכבר יש לך נתב (Ubiquiti Cloud gateway max), לא ברורה לי מהות השאלה.
בכל אופן, ה- Ubiquiti Cloud gateway max זה נתב שבאופן עקרוני אמור לתמוך במהירות של 2.5G, אבל היות והמעבד שלו די צנוע והיות שחייגן ה-PPPoE במערכות ההפעלה של Ubiquiti הוא באופן מסורתי בעל ביצועים בינוניים, לא בטוח שהוא יכול להגיע למהירות הזו בחיבור דרך חייגן PPPoE (שזה מה שנדרש בתשתית בזק). ראה למשל:
https://www.reddit.com/r/Ubiquiti/comme ... rformance/
https://www.reddit.com/r/Ubiquiti/comme ... ith_pppoe/
נראה שלפני כמה חודשים אנשים הצליחו להגיע איתו למהירויות של מעל 2G, אבל זה דרש אז קושחה שהייתה בגרסת Early Access (ובלעדיה קיבלו אז סביב 1.5G). לא ברור לי מה קורה נכון לעכשיו עם גרסת הקושחה העיקרית, אבל זה מה שאתה צריך לצפות לו בחיבור דרך ברידג’ (שיכול להיות מתאם סיב כמו ה- GoFiber GF25C או נתב במצב ברידג’).
על הרקע הבעייתיות הפוטנציאלית הזו, יכול להיות שהטוב ביותר עבורך יהיה דווקא לחבר את ה-UCGM שלך דרך נתב של בזק בתצורת NAT כפול (אפשרי גם עם קונפיגרציית DMZ). בצורה הזו הנתב של בזק יהיה זה שיפעיל את חייגן ה-PPPoE....
אכן טעיתי במינוח, אני לא מחפש נתב הרי יש לי כבר. אלא מחפש ממיר אופטי שיספק את ההמרה מהסיב אל הUCGM
אבל לפי מה שאתה מתאר פה הביצועים לא MAX.
האם יש לך מדריך לביצוע NAT כפול או DMZ?
תודה רבה
המתאם שנדרש בשביל לחבר נתב כמו ה-UCGM לרשת GPON של בזק זה לא בדיוק "ממיר אופטי" אלא מתאם סיב שכולל ONT. בכל אופן, כמו שכבר כתבתי, מה שמומלץ זה ה- GoFiber GF25C (רק צריך לחכות קצת שיגיע מלאי)....
בשביל שדברים יעבדו עם "NAT כפול" כל מה שאתה צריך לעשות זה לשרשר את החיבור של ה-UCGM לאינטרנט דרך הנתב של בזק (זה בהנחה שהנתב של בזק מתפקד אצלך כרגע באופן “רגיל” כנתב), כלומר:האם יש לך מדריך לביצוע NAT כפול או DMZ?...
1) לכבות את הרשת האלחוטית בנתב של בזק.
2) לחבר (עם כבל רשת) את הפורט WAN של ה-UCGM לפורט 2.5G של הנתב של בזק.
3) לקנפג את ה-UCGM להתחבר לאינטרנט באמצעות DHCP (כלומר Automatic IP, או איך שזה נקרא אצלך).
4) לחבר את כל שאר הציוד דרך ה-UCGM.
בצורה זו יש לך לא רק NAT כפול אלא גם Firewall כפול (מה שיכול להוסיף לבטיחות). אם זה עובד לך ככה באופן משביע רצון, אין סיבה לשנות את זה.
אם אתה נתקל בדברים שלא עובדים, אפשר כעקרון לנסות להשתמש ב-DMZ שעוקף את ה-Firewall בנתב של בזק. זה דורש לקנפג את ה-UCGM להתחבר לאינטרנט עם Static IP ואז לקנפג את הכתובת IP הרלבנטית כחלק מקינפוג ה-DMZ בנתב של בזק. אם הדברים האלה לא מוכרים לך, עדיף שלא תתעסק איתם (אלא אם כן יש דברים חשובים שלא עובדים בלי זה).
@itfan
כשהייתי מחובר לבזק בינלאומי השתמשתי בממיר מדיה 10GTEK עם ה-NVOC בשביל הצד של הראוטר פורט של 2.5 גיגה ו-SFP nokia דגם G10S-A בצד של הסיב. הכל עבד יפה שנתיים ובשנה האחרונה הייתי מחובר להוט והציוד ישב במגירה.
אתמול הוא יצא מהמגירה וכנראה שה-NVOC התקלקל כי לא נדלק האור בממיר מדיה כשמחבר כבל רשת אבל בצד של הנוקיה כן נדלק אור. הצלבתי בינהם ואז נדלק הלד השני כלומר נראה שהנוקיה gpon תקין וגם המתאם סיב תקין.
השאלה - מה לקנות במקום ה-NVOC? לקנות בדיוק אותו הדבר? יש אפשרויות אחרות? למשל ראיתי כזה שׁלפי התמונות נראה זהה חיצונית ל-NVOC https://www.amazon.com/gp/product/B0BBTZK7QD/
שואל, כי בזמנו הזכרת packet loss ואני לא בטוח שיש לי את הציוד לבדוק את התקלות הללו...
כשהייתי מחובר לבזק בינלאומי השתמשתי בממיר מדיה 10GTEK עם ה-NVOC בשביל הצד של הראוטר פורט של 2.5 גיגה ו-SFP nokia דגם G10S-A בצד של הסיב. הכל עבד יפה שנתיים ובשנה האחרונה הייתי מחובר להוט והציוד ישב במגירה.
אתמול הוא יצא מהמגירה וכנראה שה-NVOC התקלקל כי לא נדלק האור בממיר מדיה כשמחבר כבל רשת אבל בצד של הנוקיה כן נדלק אור. הצלבתי בינהם ואז נדלק הלד השני כלומר נראה שהנוקיה gpon תקין וגם המתאם סיב תקין.
השאלה - מה לקנות במקום ה-NVOC? לקנות בדיוק אותו הדבר? יש אפשרויות אחרות? למשל ראיתי כזה שׁלפי התמונות נראה זהה חיצונית ל-NVOC https://www.amazon.com/gp/product/B0BBTZK7QD/
שואל, כי בזמנו הזכרת packet loss ואני לא בטוח שיש לי את הציוד לבדוק את התקלות הללו...
כמה זמן חיכית מאז שחיברת את הממיר לחשמל ועד שהחלטת שמשהו לא תקין בגלל אור שלא נדלק? זה אמור לקחת בערך שתי דקות לפני ששני האורות דולקים (בגלל שהנוקיה זה בעצם מחשב קטן שמריץ OpenWrt ולוקח לו זמן לעלות).12/07/2025 9:49hagai147 כתב: אתמול הוא יצא מהמגירה וכנראה שה-NVOC התקלקל כי לא נדלק האור בממיר מדיה כשמחבר כבל רשת אבל בצד של הנוקיה כן נדלק אור....
אני עדיין מתקשה להאמין שיש לך בעיית חומרה. שים לב לעובדות הבאות:12/07/2025 12:38hagai147 כתב: עשיתי בדיקות: הצלבתי בינהם, גם הוצאתי את הנוקיה והשארתי רק את ה-NVOC, חיכיתי מספיק זמן. הלינק של ה-NVOC צריך להידלק מהר למיטב זכרוני.
ללינק של הנוקיה אכן לוקח דקה שתיים להידלק....
1) בממיר שלי, לפחות, הנורה שמסומנת ב-P1 היא זו שמגיבה לפורט SFP2 והנורה שמסומנת ב-P2 היא זו שמגיבה לפורט SFP1.
2) בשביל שהנורה שמתאימה למודול נוקיה תדלוק, הסיב האופטי צריך להיות מחובר אליו (ויכול להיות שהוא גם צריך להיות מאוקטב בבזק).
אני מצרף צילום של איך זה נראה אצלי כשהסיב האופטי מנותק (והכל פה תקין).
אם זה קורה בזמן שהמודול SFP של NVOK מחובר בכבל רשת לחיבור ethernet פעיל (ורואים שיש חיבור פעיל מולו; כמו שקל לראות בחיבור למחשב, למשל) אז זה אכן מעיד על בעיה, אבל זה עדיין לא אומר שהמודול מת. הנורה אמורה להגיב להופעת או אי-הופעת מתח על אחד מהמגעים של חיבור ה-SFP שנקרא "RX_LOS pin.” זה מכניזם שדרכו המודול "מספר" לממיר מדיה אם הוא רואה חיבור פעיל בצד השני (כלומר בצד של ה-rj45) או לא. אם רואים סנכרון של חיבור ethernet בצד של ה-rj45 אבל הנורה לא דולקת, יכול להיות שחיבור ה-ethernet עדיין תקין גם בצד של ה-SFP ושמה שנדפק הוא רק המכניזם שמפעיל את המתח על מגע ה-RX_LOS (ואם לא מצליחים לקבל סנכרון של חיבור ethernet בצד של ה-rj45 אז ברור שהמודול דפוק בלי קשר לאורות על ממיר המדיה)....
בכל אופן:
מה שהכי פחות "מסוכן" זה לקנות שוב את אותו מודול של NVOC (הקישור בפוסט הראשון של השרשור עדיין עובד). מודולים אחרים יכולים לעבוד או לא לעבוד. אי אפשר לדעת בלי לנסות.12/07/2025 9:49hagai147 כתב: השאלה - מה לקנות במקום ה-NVOC? לקנות בדיוק אותו הדבר? יש אפשרויות אחרות? למשל ראיתי כזה שׁלפי התמונות נראה זהה חיצונית ל-NVOC https://www.amazon.com/gp/product/B0BBTZK7QD/
שואל, כי בזמנו הזכרת packet loss ואני לא בטוח שיש לי את הציוד לבדוק את התקלות הללו......