סיב בזק במהירות 2.5G עם ציוד פרטי

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
GalBrill
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 265
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #681 

אני הבנתי את זה אחרת - שהרכיב מסוגל לקבל 2.5 ואז להוציא הלאה ממנו לרשת הפנימית רק 1.24

נניח שלא הבנתי את זה נכון
איזה SFP אני צריך לרכוש שיעבוד ויאפשר לי הורדה של 2.5 מהספק לראוטר שלי? (מתוך הרשימה של הציוד המאושר של בזק)

Jabberwock
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1303
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 157 פעמים

שליחה #682 

החיבור הקווי שלו גם מוציא 2.5G. מה שצריך זה ראוטר עם חיבור WAN של 2.5G בשביל שתקבל את מלוא רוחב הפס וגם אם אתה מתכוון לחבר מחשב בחיבור קווי אז גם פורט LAN של 2.5G.
הנתון של 1.25G של ממיר האופטי קשור למהירות העלאה, שכאמור כפי שכבר הוסבר גם ככה מוגבל ע"י הספקית.
למשל חבילות של 1 ג'יגה בבזק מוגבלות ל-100 מגה מהירות העלאה.
תפתח דיון נפרד עבור רכישת ציוד שיתאים למהירות ברשת הפנימית אותה מבקש.
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.

whatevernevermind
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 125
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #683 

24/04/2025 19:03  
GalBrill כתב:
נניח שלא הבנתי את זה נכון
איזה SFP אני צריך לרכוש שיעבוד ויאפשר לי הורדה של 2.5 מהספק לראוטר שלי? (מתוך הרשימה של הציוד המאושר של בזק)
...
כל אחד מהם יעבוד, אני ממליץ על Nokia G-010S-Q שהוא כנראה היחיד גם שניתן להשיג, ואפילו במחיר סביר.
4 מתוך 6 ה-SFPים ברשימה של בזק הם למעשה אותו מוצר בדיוק (CIG G-97S) עם מיתוג שונה:
CIG G-97S
Nokia G-010S-Q
GoFiber G-97S
GoFiber G25

לגבי השניים הנוספים - Nokia G-010S-A הוא ציוד אחר לגמרי ויש בו בעיה עם תשתית בזק (בגלל קונפיגורציה בעייתית של בזק), ממליץ להמנע. לגבי האחרון שנותר - אני לא מכיר את המוצר HT-25SPON ולא חושב שניתן להשיג אותו בכלל.

שים לב שהראוטר שלך (או כל ציוד שאתה רוצה להכניס לתוכו את ה-SFP) צריך לתמוך בתקן HSGMII, כלומר SFP במהירות גבוהה (לא SFP+). אם לראוטר אין תמיכה ב-HSGMII אז ה-+SFP ינעל על מהירות 1 ג'יגה בלבד, ולא תוכל לקבל 2.5. יש מעט מאוד סוגים של ציוד שיש בהם כלובי SFP+ שתומכים גם ב-SFP HSGMII, למשל ב-MikroTik מסויימים עם גרסאות תוכנה עדכניות. לדעתי אין בכלל ציוד Ubiquiti שתומך בזה מלבד אולי הסוויצ'ים הגדולים שלהם.

אם אין לך נתב תומך, תצטרך להשתמש בממיר מדיה חיצוני כפי שמופיע כאן בתחילת השרשור.

makorepo5
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 8
קיבל תודות: 0

שליחה #684 

מקפיץ את האשכול המטורף הזה!
יש לי בבית מערכת Ubiquiti
Bezeq ISP
Ubiquiti Cloud gateway max
7x AP 7u

אבל הרגע גיליתי שהמודם של בזק חסום מBRIDGED MODE
איזה מודם עלי לקנות כדי לתמוך ב2.5?
ואם אין אחד כזה נורמלי במחירו כנראה שנרד ל1GB

itfan פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 460
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 153 פעמים

שליחה #685 

14/06/2025 15:06  
makorepo5 כתב:
אבל הרגע גיליתי שהמודם של בזק חסום מBRIDGED MODE
...
לא ברור מה אתה כותב כאן. אם אתה כותב על הנתב של בזק (איזה מודל?), יכול להיות שכן אפשר להעביר אותו לעבוד כברידג’. בזמנו מישהו פרסם כאן את ההוראות הבאות:
viewtopic.php?t=364775

איזה מודם עלי לקנות כדי לתמוך ב2.5?
...
כמובן שגם אם אפשר להשתמש בנתב של בזק כברידג’, לטווח ארוך הרבה יותר כלכלי לרכוש מתאם מסוג Bridge ONT. האופציה המובילה כיום היא ה- GoFiber GF25C (שתומך ב-2.5G):
https://www.lastprice.co.il/p/87668893
הבעיה היא שאין אותו במלאי כרגע (כנראה שיחדשו מלאי בטווח של כמה שבועות, אבל אי אפשר לדעת מתי בדיוק).

לחליפין, אפשר לשלב מודול SFP שרוכשים מבזק עם ממיר מדיה כפי שתואר מוקדם יותר בשרשור הנוכחי (אבל זה יותר מורכב מבחינה טכנית ובשביל שזה יעבוד במהירות 2.5G יהיה צריך גם להזמין ציוד מחו"ל).

ואם אין אחד כזה נורמלי במחירו כנראה שנרד ל1GB
...
מי שמעוניין בפתרון שזמין בארץ באופן מיידי יחסית ומוכן להסתפק ב-1G יכול כנראה לקנות מתאם מגילת טלקום:
https://gilat-telecom.co.il/product/%d7 ... t-telecom/

makorepo5
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #686 

14/06/2025 16:55  
itfan כתב:
לא ברור מה אתה כותב כאן. אם אתה כותב על הנתב של בזק (איזה מודל?), יכול להיות שכן אפשר להעביר אותו לעבוד כברידג’. בזמנו מישהו פרסם כאן את ההוראות הבאות:
viewtopic.php?t=364775

כמובן שגם אם אפשר להשתמש בנתב של בזק כברידג’, לטווח ארוך הרבה יותר כלכלי לרכוש מתאם מסוג Bridge ONT. האופציה המובילה כיום היא ה- GoFiber GF25C (שתומך ב-2.5G):
https://www.lastprice.co.il/p/87668893
הבעיה היא שאין אותו במלאי כרגע (כנראה שיחדשו מלאי בטווח של כמה שבועות, אבל אי אפשר לדעת מתי בדיוק).

לחליפין, אפשר לשלב מודול SFP שרוכשים מבזק עם ממיר מדיה כפי שתואר מוקדם יותר בשרשור הנוכחי (אבל זה יותר מורכב מבחינה טכנית ובשביל שזה יעבוד במהירות 2.5G יהיה צריך גם להזמין ציוד מחו"ל).

מי שמעוניין בפתרון שזמין בארץ באופן מיידי יחסית ומוכן להסתפק ב-1G יכול כנראה לקנות מתאם מגילת טלקום:
https://gilat-telecom.co.il/product/%d7 ... t-telecom/
...

מודל Fast5670IL

itfan פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #687 

14/06/2025 17:06  
makorepo5 כתב:
מודל Fast5670IL
...
מעולם לא שמעתי על שימוש בנתב הזה ע"י הספק בזק. מי הספק שלך? בזק בינלאומי? בכל אופן, אולי השרשור הבא יעזור:
viewtopic.php?t=364928

makorepo5
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #688 

14/06/2025 17:15  
itfan כתב:
מעולם לא שמעתי על שימוש בנתב הזה ע"י הספק בזק. מי הספק שלך? בזק בינלאומי? בכל אופן, אולי השרשור הבא יעזור:
viewtopic.php?t=364928
...
מוזר, ספק ותשתית בזק
מצרף תמונה
WhatsApp Image 2025-06-14 at 17.18.21.jpeg

itfan פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #689 

14/06/2025 17:20  
makorepo5 כתב:
מוזר, ספק ותשתית בזק
מצרף תמונה
...
מעניין מאוד. נראה שהם קוראים לזה "Be Fiber" וממה שהכרתי עד היום השם הזה ציין נתב של יצרן אחר בכלל (HT-360AX מתוצרת Heights Telecom). בכל אופן, קרוב לוודאי שהקושחה שלו מותאמת לבזק ולכן לא בלתי אפשרי שההוראות שפורסמו בעבר לגבי "Be Fiber" יעבדו גם בשבילו.

makorepo5
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #690 

14/06/2025 17:35  
itfan כתב:
מעניין מאוד. נראה שהם קוראים לזה "Be Fiber" וממה שהכרתי עד היום השם הזה ציין נתב של יצרן אחר בכלל (HT-360AX מתוצרת Heights Telecom). בכל אופן, קרוב לוודאי שהקושחה שלו מותאמת לבזק ולכן לא בלתי אפשרי שההוראות שפורסמו בעבר לגבי "Be Fiber" יעבדו גם בשבילו.
...
אז איזה נתב אתה ממליץ לקנות כדי לתמוך ב2.5G?

itfan פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #691 

14/06/2025 20:06  
makorepo5 כתב:
אז איזה נתב אתה ממליץ לקנות כדי לתמוך ב2.5G?
...
בהינתן שכבר יש לך נתב (Ubiquiti Cloud gateway max), לא ברורה לי מהות השאלה.

בכל אופן, ה- Ubiquiti Cloud gateway max זה נתב שבאופן עקרוני אמור לתמוך במהירות של 2.5G, אבל היות והמעבד שלו די צנוע והיות שחייגן ה-PPPoE במערכות ההפעלה של Ubiquiti הוא באופן מסורתי בעל ביצועים בינוניים, לא בטוח שהוא יכול להגיע למהירות הזו בחיבור דרך חייגן PPPoE (שזה מה שנדרש בתשתית בזק). ראה למשל:
https://www.reddit.com/r/Ubiquiti/comme ... rformance/
https://www.reddit.com/r/Ubiquiti/comme ... ith_pppoe/

נראה שלפני כמה חודשים אנשים הצליחו להגיע איתו למהירויות של מעל 2G, אבל זה דרש אז קושחה שהייתה בגרסת Early Access (ובלעדיה קיבלו אז סביב 1.5G). לא ברור לי מה קורה נכון לעכשיו עם גרסת הקושחה העיקרית, אבל זה מה שאתה צריך לצפות לו בחיבור דרך ברידג’ (שיכול להיות מתאם סיב כמו ה- GoFiber GF25C או נתב במצב ברידג’).

על הרקע הבעייתיות הפוטנציאלית הזו, יכול להיות שהטוב ביותר עבורך יהיה דווקא לחבר את ה-UCGM שלך דרך נתב של בזק בתצורת NAT כפול (אפשרי גם עם קונפיגרציית DMZ). בצורה הזו הנתב של בזק יהיה זה שיפעיל את חייגן ה-PPPoE.

makorepo5
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #692 

14/06/2025 22:34  
itfan כתב:
בהינתן שכבר יש לך נתב (Ubiquiti Cloud gateway max), לא ברורה לי מהות השאלה.

בכל אופן, ה- Ubiquiti Cloud gateway max זה נתב שבאופן עקרוני אמור לתמוך במהירות של 2.5G, אבל היות והמעבד שלו די צנוע והיות שחייגן ה-PPPoE במערכות ההפעלה של Ubiquiti הוא באופן מסורתי בעל ביצועים בינוניים, לא בטוח שהוא יכול להגיע למהירות הזו בחיבור דרך חייגן PPPoE (שזה מה שנדרש בתשתית בזק). ראה למשל:
https://www.reddit.com/r/Ubiquiti/comme ... rformance/
https://www.reddit.com/r/Ubiquiti/comme ... ith_pppoe/

נראה שלפני כמה חודשים אנשים הצליחו להגיע איתו למהירויות של מעל 2G, אבל זה דרש אז קושחה שהייתה בגרסת Early Access (ובלעדיה קיבלו אז סביב 1.5G). לא ברור לי מה קורה נכון לעכשיו עם גרסת הקושחה העיקרית, אבל זה מה שאתה צריך לצפות לו בחיבור דרך ברידג’ (שיכול להיות מתאם סיב כמו ה- GoFiber GF25C או נתב במצב ברידג’).

על הרקע הבעייתיות הפוטנציאלית הזו, יכול להיות שהטוב ביותר עבורך יהיה דווקא לחבר את ה-UCGM שלך דרך נתב של בזק בתצורת NAT כפול (אפשרי גם עם קונפיגרציית DMZ). בצורה הזו הנתב של בזק יהיה זה שיפעיל את חייגן ה-PPPoE.
...
תודה רבה על התשובה המפורטט
אכן טעיתי במינוח, אני לא מחפש נתב הרי יש לי כבר. אלא מחפש ממיר אופטי שיספק את ההמרה מהסיב אל הUCGM
אבל לפי מה שאתה מתאר פה הביצועים לא MAX.
האם יש לך מדריך לביצוע NAT כפול או DMZ?
תודה רבה

itfan פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #693 

15/06/2025 18:23  
makorepo5 כתב:
מחפש ממיר אופטי שיספק את ההמרה מהסיב אל הUCGM
...
המתאם שנדרש בשביל לחבר נתב כמו ה-UCGM לרשת GPON של בזק זה לא בדיוק "ממיר אופטי" אלא מתאם סיב שכולל ONT. בכל אופן, כמו שכבר כתבתי, מה שמומלץ זה ה- GoFiber GF25C (רק צריך לחכות קצת שיגיע מלאי).

האם יש לך מדריך לביצוע NAT כפול או DMZ?
...
בשביל שדברים יעבדו עם "NAT כפול" כל מה שאתה צריך לעשות זה לשרשר את החיבור של ה-UCGM לאינטרנט דרך הנתב של בזק (זה בהנחה שהנתב של בזק מתפקד אצלך כרגע באופן “רגיל” כנתב), כלומר:

1) לכבות את הרשת האלחוטית בנתב של בזק.

2) לחבר (עם כבל רשת) את הפורט WAN של ה-UCGM לפורט 2.5G של הנתב של בזק.

3) לקנפג את ה-UCGM להתחבר לאינטרנט באמצעות DHCP (כלומר Automatic IP, או איך שזה נקרא אצלך).

4) לחבר את כל שאר הציוד דרך ה-UCGM.

בצורה זו יש לך לא רק NAT כפול אלא גם Firewall כפול (מה שיכול להוסיף לבטיחות). אם זה עובד לך ככה באופן משביע רצון, אין סיבה לשנות את זה.

אם אתה נתקל בדברים שלא עובדים, אפשר כעקרון לנסות להשתמש ב-DMZ שעוקף את ה-Firewall בנתב של בזק. זה דורש לקנפג את ה-UCGM להתחבר לאינטרנט עם Static IP ואז לקנפג את הכתובת IP הרלבנטית כחלק מקינפוג ה-DMZ בנתב של בזק. אם הדברים האלה לא מוכרים לך, עדיף שלא תתעסק איתם (אלא אם כן יש דברים חשובים שלא עובדים בלי זה).

idan67
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 16

שליחה #694 

אם עברתי לחבילת ה2.5 של בזק
וארצה להחליף את הנתב שלהם בנתב משלי, על איזה נתב כן הייתם ממליצים בסכום של עד 2000₪ וכמובן אם נדרש ציוד נוסף אשמח לפירוט

hagai147
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 564
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #695 

@itfan
כשהייתי מחובר לבזק בינלאומי השתמשתי בממיר מדיה 10GTEK עם ה-NVOC בשביל הצד של הראוטר פורט של 2.5 גיגה ו-SFP nokia דגם G10S-A בצד של הסיב. הכל עבד יפה שנתיים ובשנה האחרונה הייתי מחובר להוט והציוד ישב במגירה.
אתמול הוא יצא מהמגירה וכנראה שה-NVOC התקלקל כי לא נדלק האור בממיר מדיה כשמחבר כבל רשת אבל בצד של הנוקיה כן נדלק אור. הצלבתי בינהם ואז נדלק הלד השני כלומר נראה שהנוקיה gpon תקין וגם המתאם סיב תקין.
השאלה - מה לקנות במקום ה-NVOC? לקנות בדיוק אותו הדבר? יש אפשרויות אחרות? למשל ראיתי כזה שׁלפי התמונות נראה זהה חיצונית ל-NVOC https://www.amazon.com/gp/product/B0BBTZK7QD/
שואל, כי בזמנו הזכרת packet loss ואני לא בטוח שיש לי את הציוד לבדוק את התקלות הללו...

itfan פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #696 

12/07/2025 9:49  
hagai147 כתב:
אתמול הוא יצא מהמגירה וכנראה שה-NVOC התקלקל כי לא נדלק האור בממיר מדיה כשמחבר כבל רשת אבל בצד של הנוקיה כן נדלק אור.
...
כמה זמן חיכית מאז שחיברת את הממיר לחשמל ועד שהחלטת שמשהו לא תקין בגלל אור שלא נדלק? זה אמור לקחת בערך שתי דקות לפני ששני האורות דולקים (בגלל שהנוקיה זה בעצם מחשב קטן שמריץ OpenWrt ולוקח לו זמן לעלות).

hagai147
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #697 

@itfan
עשיתי בדיקות: הצלבתי בינהם, גם הוצאתי את הנוקיה והשארתי רק את ה-NVOC, חיכיתי מספיק זמן. הלינק של ה-NVOC צריך להידלק מהר למיטב זכרוני.
ללינק של הנוקיה אכן לוקח דקה שתיים להידלק.

itfan פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #698 

12/07/2025 12:38  
hagai147 כתב:
עשיתי בדיקות: הצלבתי בינהם, גם הוצאתי את הנוקיה והשארתי רק את ה-NVOC, חיכיתי מספיק זמן. הלינק של ה-NVOC צריך להידלק מהר למיטב זכרוני.
ללינק של הנוקיה אכן לוקח דקה שתיים להידלק.
...
אני עדיין מתקשה להאמין שיש לך בעיית חומרה. שים לב לעובדות הבאות:

1) בממיר שלי, לפחות, הנורה שמסומנת ב-P1 היא זו שמגיבה לפורט SFP2 והנורה שמסומנת ב-P2 היא זו שמגיבה לפורט SFP1.

2) בשביל שהנורה שמתאימה למודול נוקיה תדלוק, הסיב האופטי צריך להיות מחובר אליו (ויכול להיות שהוא גם צריך להיות מאוקטב בבזק).

אני מצרף צילום של איך זה נראה אצלי כשהסיב האופטי מנותק (והכל פה תקין).
10Gtek.jpg

hagai147
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #699 

תודה על התמיכה אבל באמת שבדקתי. גם אצלי סדר הטקסט על הלדים הפוך...
כמו שאולי אמרתי הוצאתי את הנוקיה לגמרי ושני הלדים כבויים 😭

itfan פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #700 

12/07/2025 22:35  
hagai147 כתב:
כמו שאולי אמרתי הוצאתי את הנוקיה לגמרי ושני הלדים כבויים 😭
...
אם זה קורה בזמן שהמודול SFP של NVOK מחובר בכבל רשת לחיבור ethernet פעיל (ורואים שיש חיבור פעיל מולו; כמו שקל לראות בחיבור למחשב, למשל) אז זה אכן מעיד על בעיה, אבל זה עדיין לא אומר שהמודול מת. הנורה אמורה להגיב להופעת או אי-הופעת מתח על אחד מהמגעים של חיבור ה-SFP שנקרא "RX_LOS pin.” זה מכניזם שדרכו המודול "מספר" לממיר מדיה אם הוא רואה חיבור פעיל בצד השני (כלומר בצד של ה-rj45) או לא. אם רואים סנכרון של חיבור ethernet בצד של ה-rj45 אבל הנורה לא דולקת, יכול להיות שחיבור ה-ethernet עדיין תקין גם בצד של ה-SFP ושמה שנדפק הוא רק המכניזם שמפעיל את המתח על מגע ה-RX_LOS (ואם לא מצליחים לקבל סנכרון של חיבור ethernet בצד של ה-rj45 אז ברור שהמודול דפוק בלי קשר לאורות על ממיר המדיה).

בכל אופן:
12/07/2025 9:49  
hagai147 כתב:
השאלה - מה לקנות במקום ה-NVOC? לקנות בדיוק אותו הדבר? יש אפשרויות אחרות? למשל ראיתי כזה שׁלפי התמונות נראה זהה חיצונית ל-NVOC https://www.amazon.com/gp/product/B0BBTZK7QD/
שואל, כי בזמנו הזכרת packet loss ואני לא בטוח שיש לי את הציוד לבדוק את התקלות הללו...
...
מה שהכי פחות "מסוכן" זה לקנות שוב את אותו מודול של NVOC (הקישור בפוסט הראשון של השרשור עדיין עובד). מודולים אחרים יכולים לעבוד או לא לעבוד. אי אפשר לדעת בלי לנסות.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”