Lost - עונה 6

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346

שליחה

אריה,
אני איתך.
יש תשובות לחלק גדול מהשאלות ואני גם די מבין (בעיקר אחרי קריאה של כל התיאוריות וניתוח לאחר מוות) את הסוף, אבל זה כל כך מאולץ ולא זורם עם העלילה.

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3585

שליחה

מאולץ ולא זורם עם העלילה? אם היה מדובר במציאות מקבילה שיכולה להחליף את המציאות של הסדרה עד עכשיו - אז היה מדובר בחוסר זרימה עם העלילה. אחת התמות החזקות של הסדרה מתחילתה, ובמיוחד בשתי העונות האחרונות, היא "אתה לא יכול לשנות את מה שכבר קרה".

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35104

שליחה

oferlaor כתב:נכון, בעצם כבר אמרו שקנדידטים (ובן היה באופן ברור קנדידט, אלא שהמספר שלו לא היה משום מה רשום בשום מקום) יכולים להרוג אחד את השני (הם ורק הם). כמו כן, הם יכולים להרוג את ג'ייקוב/סמוקי בתנאי שהם הורגים אותם לפני שג'ייקוב/סמוקי מדבר אליהם אפילו מילה אחת (אי פעם).
...
ג'ייקוב לא אמר משהו לבן לפני בן דקר אותו?
משהו בנוסח "הבחירה היא שלך"

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029

שליחה

Malcontent כתב:מאולץ ולא זורם עם העלילה? אם היה מדובר במציאות מקבילה שיכולה להחליף את המציאות של הסדרה עד עכשיו - אז היה מדובר בחוסר זרימה עם העלילה. אחת התמות החזקות של הסדרה מתחילתה, ובמיוחד בשתי העונות האחרונות, היא "אתה לא יכול לשנות את מה שכבר קרה".
...
Malcontent,
אולי תנסה להסביר למה לדעתך במשך חצי עונה ראינו עולם שנראה מציאותי לגמרי ושם הציגו לנו אין ספור סיפורים, שחלקם היו סזיפים משהו וממש לא מעניינים, המציגים לנו בעצם עלילה מקבילה שב 95% מהזמן שלה לא הייתה קשורה למה שהתרחש על האי (היו מספר קטן של מקרים בהם היה איזה חיבור, בעיקר דרך דזמנוד, אבל אפילו זה לא תרם יתר מידי על מנת להבין משהו חדש בסיפור על האי). למה הראו את כל זה? רק לצורך ההתפכחות?

עכשיו אני אסביר לך למה זה מרגיש לי לא שייך: קח את כל עולם הטרום גן עדן שראינו ותזרוק אותו לפח, עכשיו האם בצפייה חוזרת רק בסיפור על האי (עונה אחרונה) היית מאבד איזו שהיא אינפורמציה בעקבות זריקת חצי עונה?! לדעתי לא (להפך לא זה היה הרבה יותר ממוקד ומעניין)

רשמת, שלדעתך אם היו בוחרים בסוף אחר, זה היה מאולץ הרבה יותר ואני מסכים איתך שגם שם זה לא היה מסתדר (לדעתי זה היה הרבה יותר נכון לעשות אבל עדיין לא מסתדר). אבל אתה יוצא מתוך הנחת עבודה שקיים תסריט סיום הגיוני לסידרה ואני טוען שבכלל לא יכול להיות קיים כזה! העלילה כל כך התבדרה במשך כל כך הרבה עונות ופתאום לסגור את רוב השאלות והעלילה הסבוכה בצורה הגיונית בכמה פרקים, זאת הייתה משימה בלתי אפשרית (אגב, הפגישה עם אבא של ג'ק הזכירה לי את הפגישה של ניאו עם הארכיטקט בסוף הסרט השני של מטריקס! גם שם הביאו איזה דמות "שתדבר קצת" כדי לסגור לנו, הצופים, כל מיני פינות על החורים בעלילה)

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר

שליחה

Osherov,
פה קבור הכלב - אתה מחפש את העלילה על האי בעוד שהסדרה חזרה למקורות והתמודדה עם הדמויות בפני עצמן ולא עם תפקידן באי.

יש כאלו שאהבו את הרעיון ויש כאלו שלא, אני אישית מאוד מרוצה.

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3585

שליחה

אושרוב - הקטעים שבעולם ההמתנה לעולם הבא (בוא נקרא לו העולם שמעבר עד שגם זה יהיה לי ארוך מדי) הם חלק לגיטימי מהסדרה. הם לא באו להסביר משהו בקשר לאי, אלא נועדו להראות מה קורה אחר כך ולתת איזשהו סוף טוב לדמויות, שרובן נהרגו בדרך. למה העולם הזה הוצג באופן שבו הוצג? אין מה לעשות, המטרה הייתה לעבוד עלינו, הצופים, או לפחות לגרום לנו לחשוב ולנסות לנחש מה קרה ולמה. זה לא פוגע בלגיטימיות של החלק הזה של העונה. בנוסף, אם היו עושים את הפרקים על האי ורק אחר כך את הפרקים בעולם שמעבר, אף אחד לא היה יושב לראות את הפרקים האלה, כי כל המתח כבר נפתר, והפרקים בעולם שמעבר לא פתרו שום שאלות אלא פשוט הציגו את הדמויות ואת האופן שבו הן נזכרות בחיים שלהן.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029

שליחה

uriler כתב:Osherov,
פה קבור הכלב - אתה מחפש את העלילה על האי בעוד שהסדרה חזרה למקורות והתמודדה עם הדמויות בפני עצמן ולא עם תפקידן באי.

יש כאלו שאהבו את הרעיון ויש כאלו שלא, אני אישית מאוד מרוצה.
...
מסכים שזה בסוף עניין של טעם ושל ריח,
אבל עדיין, נראה לי שאת רובנו, בעונה האחרונה, עניין יותר מה שקרה על האי מאשר בעולם ט.ג.ע (טרום גן עדן) אבל מה שכן החזיק אותי בעולם ט.ג.ע, הוא הסקרנות (שלי לפחות) של להבין את החיבור שיעשה בין שתי העולמות כי אז גם חשבתי, שאחרי שאני אבין את החיבור הזה אני אסתכל בדיעבד על מה שראינו בעולם ט.ג.ע ואגיד וואלה עכשיו זה מובן והגיוני למה התסריט היה כזה וכזה.

אם תחשוב על זה תראה שאת כל סיפור עולם ט.ג.ע אפשר היה להעביר ולהציג במקביל בכל עונה ועונה של אבודים . אפילו היו יכולים להציג אותו כסיפור עצמאי לגמרי בעונה 7. מכיוון שלא היה לו חיבור לשום דבר אחר בעונה הזאת באי. כל הסיפור הזה סה"כ הגיע להסביר לנו שהחוויה המרכזית בחייהם התרחשה בזמן שהם היו על האי (כבר אחרי 10 דקות בפרק הראשון של הסידרה זה היה ברור שחוויה משמעותית מזאת הם כבר לא יעברו) ושבגלל החוויה הזאת הם צריכים ללכת להתפכח ולהכיר אחד את השני (להיזכר) על מנת שבייחד הם ילכו לעולם שכולו טוב (משהו בסגנון "נוצרי" הזה)

דבר נוסף מגוחך בעיני היה שהם ניסו למצוא סוף מבריק שכמעט אף אחד לא חשב עליו, כאילו על מנת לגרום לכולם להגיד "איזה יופי, איך לא חשבנו על זה קודם!" (כאילו לתת סיום כמו בסרט 'החוש השישי', ושהסיום המבריק הזה יסביר לנו את כל מה שראינו בעונה האחרונה)

חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 578

שליחה

סרטון שמסכם חלק גדול מהשאלות שנשארו פתוחות מהסדרה אבודים (בצורה מעט אירונית):

http://www.collegehumor.com/video:1936291
גיל בכר

jepe
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1411

שליחה

RoeyTNT כתב: (הערה לגבי הסיום עצמו:
לא הבנתי כ״כ מה הבילבול של רוב האנשים, דווקא זה היה הדבר היחיד בסדרה שהסבירו כמו שצריך. הכל קרה. ה-כ-ל . העולם המקביל הוא עולם מעבר לפני ההגעה לגן עדן. כולם מתו... אבל כל אחד בזמן שלו כמו שכריסטיאן אמר ״ חלק מתו לפניך וחלק הרבה אחריך״ זה מקום חסר זמן ״אין עכשיו - כאן״ ג׳ק מת על האי בסיום הפרק, הארלי מת שנים אחר-כך לאחר מילוי תפקידו כג׳ייקוב על האי. זה ברור כאשר הארלי אומר לבן שהוא היה מצוין בתור מספר 2 וזה אומר לו שהוא היה מצוין בתור מספר 1 . קייט וסוייר והאחרים חזרו הביתה וחיו את החיים שלהם וכלנאחד מת בזמן שלו . כל מה שקרה על האי אמיתי . זה היה מאוד מאוד מאוד ברור שג׳ק מת שהוא נשכב בשדה הבמבוק ועצם את העין , כלומר עד אותו רגע הוא היה חי.)

היה טוב
...
עשית לי קצת סדר בראש.
אבל עדיין לא הבנתי דבר אחד.
בעצם המציאות המקבילה שראינו את כל הדמויות בעולם האמיתי (לא באי) זה באמת התרחש ???
או שזה כבר אחרי שהם מתים וככה כאילו החיים שלהם היו נראים אם הם לא היו מתרסקים?

אם זה באמת החיים האמיתיים שלהם וחלקם מתו אחרי שעזבו את האי כמו קייט וסוייר אז
איך הם עדיין צעירים כ"כ?

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098

שליחה

jepe כתב:
RoeyTNT כתב: (הערה לגבי הסיום עצמו:
לא הבנתי כ״כ מה הבילבול של רוב האנשים, דווקא זה היה הדבר היחיד בסדרה שהסבירו כמו שצריך. הכל קרה. ה-כ-ל . העולם המקביל הוא עולם מעבר לפני ההגעה לגן עדן. כולם מתו... אבל כל אחד בזמן שלו כמו שכריסטיאן אמר ״ חלק מתו לפניך וחלק הרבה אחריך״ זה מקום חסר זמן ״אין עכשיו - כאן״ ג׳ק מת על האי בסיום הפרק, הארלי מת שנים אחר-כך לאחר מילוי תפקידו כג׳ייקוב על האי. זה ברור כאשר הארלי אומר לבן שהוא היה מצוין בתור מספר 2 וזה אומר לו שהוא היה מצוין בתור מספר 1 . קייט וסוייר והאחרים חזרו הביתה וחיו את החיים שלהם וכלנאחד מת בזמן שלו . כל מה שקרה על האי אמיתי . זה היה מאוד מאוד מאוד ברור שג׳ק מת שהוא נשכב בשדה הבמבוק ועצם את העין , כלומר עד אותו רגע הוא היה חי.)

היה טוב
...
עשית לי קצת סדר בראש.
אבל עדיין לא הבנתי דבר אחד.
בעצם המציאות המקבילה שראינו את כל הדמויות בעולם האמיתי (לא באי) זה באמת התרחש ???
או שזה כבר אחרי שהם מתים וככה כאילו החיים שלהם היו נראים אם הם לא היו מתרסקים?

אם זה באמת החיים האמיתיים שלהם וחלקם מתו אחרי שעזבו את האי כמו קייט וסוייר אז
איך הם עדיין צעירים כ"כ?
...
אני מניח שמאותה סיבה שכולם התבגרו ב6 שנים, למרות שבעלילה עברו רק 3.... :wink:

ואם להיות רציניים, הרי כל העניין הוא פשוט תיאוריה. אמנם זו כנראה כוונת המשוררים, אך הם לא בדיוק אמרו את זה מפורשות. למרות זאת, זה בהחלט הגיוני אם מקבלים את התיאוריה שמה שחשוב זה הקשר בין האנשים ולכן הם היו צריכים למצוא אחד את השני. הרי ככה הם הכירו אחד את השני ולכן ככה הם רואים אותם ולא בצורה זקנה יותר (טוב נו, חוץ מהשחקנים שמתו בעונות הראשונות.. אי אפשר להסתיר 6 שנות חיים כ"כ בקלות, וראו את הזקנה יפה מאוד לעומת הקטעים בפלאש בק)

jepe
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1411

שליחה

אני לא מבין.
אז הם התרסקו או לא???
על מה לעזאזל הייתה כל העונה האחרונה עם המציאות המקבילה?
מה זה השטויות האלה,אני צריך לשבור את הראש עכשיו?
אני מוצא את עצמי מתווכח עם אנשים בעבודה :lol:
לא יאומן.

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098

שליחה

jepe כתב:אני לא מבין.
אז הם התרסקו או לא???
על מה לעזאזל הייתה כל העונה האחרונה עם המציאות המקבילה?
מה זה השטויות האלה,אני צריך לשבור את הראש עכשיו?
אני מוצא את עצמי מתווכח עם אנשים בעבודה :lol:
לא יאומן.
...
כל מה שראית במשך 5 העונות הראשונות קרה באמת.
כל מה שקרה בעונה האחרונה במציאות המקבילה היה עולם מעבר בין חיים למוות. אין משמעות לזמן שבו הוא קרה.
אתה לא חייב לשבור את הראש. פשוט צריך להבין שאין מה להבין. כל מה שרשמתי כאן זה פשוט תיאוריה ברמת סבירות יחסית גבוהה שלכך היוצרים התכוונו.

שח_מט
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3902

שליחה

טוב. באדיבות החסימות של בב"ל סיימתי רק עכשיו את הפרק.
אחרי שוק קטן ישבתי לקרוא פה ועוד כמה פוסטים.
בקצרה אני מסכים עם אחד הטוקבקים בעכבר העיר שסיקר את הפרקים
http://www.mouse.co.il/CM.television_ar ... 9904,.aspx
מבחינתי אולי לא הכל היה הגיוני ופתור בסוף אבל היה מרגש תוך כדי. הסדרה היתה עמוסה בדמויות מורכבות שעברו תהליך יחד איתנו, שחקנים מצויינים (מי האמין שמתיו פוקס יסחוב סדרת ענק כזאת לפני 6 שנים?...) ואני אצטט עוד מישהו שאמר שהיוצרים כמעט תמיד הצליחו לרתק בכל פרק 40 דקות. מה לעשות שהנושא והכיוונים שהם בחרו מההתחלה הם כאלה שאי אפשר לסגור.
אני לא מתכוון יותר מדי להתעסק עם שאלות פתוחות וכו' ואולי עוד כמה שנים, כשישעמם לי מאוד, נשב ונראה מההתחלה (ואולי אשתי תשתכנע שהלחישות בג'ונגל לא ממש מפחידות).

שח_מט
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3902

שליחה

נסיון לכתוב את ציר הזמן
http://israblog.nana10.co.il/blogread.a ... e=11808923

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73425
שם מלא: ערן

שליחה

האודישנים האבודים של "אבודים"

http://www.flix.co.il/tapuz/showVideo.asp?m=3625467

אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2845

שליחה

אין לכם מה לדאוג , בטח שנה הבאה נקבל סרט/מיני סדרה בשם lost - the answers ושם יענו על הכל ואז אנחנו נתעצבן שוב ונגיד שהתשובות
שלהם לא הגיוניות וחבל שענו אותן....

ודבר נוסף , אני חושב שהגדולה האמיתית של אבודים היא שהיא סדרת מדע בדיוני במסווה של סדרת דרמה , אם מלכתחילה כולם היו יודעים שזה מד"ב כמעט אף אחד לא היה רואה את זה . . .זו גם הסיבה שאין פה מה לשאול יותר מדי שאלות , זו סדרה בדיונית , ובסדרה בדיונית אנשים יכולים להיות חסינים לאלקטרומגנטיות ולהפוך לעשן שחור ומרכז האנרגיה של העולם יכול להיות על כדור הארץ בתוך מערה .
מה שקורה עכשיו הוא שלאנשים שלא הבינו שזה מדע בדיוני קשה לעכל את זה ולהפנים ש6 שנים הם ראו סדרת מדע בדיוני בלי להבין שזה מדע בדיוני , וזה הטוויסט הגדול של אבודים.
כולם פה מחפשים שאלות מתחת לשטיח בכח : " מאיפה בן קיבל רשימות ? " "למה חטפו את וולט" וכו' וכו' . . זה כמו לשאול איך יכול להיות שבשליחות קטלנית 2 יש רובוט מכספית מוצקה בטמפ' החדר , או איך יכול להיות שneo לקח כדור שהעביר אותו בין מציאות ווירטואלית לאמיתית ...
במד"ב הכל מותר . . .לכן הוא קרוי מד"ב ולא מדע

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר

שליחה

אוריאל - תיקון קטן, אתה מדבר על פנטזיה ולא מד"ב.
מד"ב - עקרונות מדעיים שלא קיימים בימינו אבל ייתכן שהם נכונים ויהיו קיימים בעתיד (רובוט ממתכת המשנה מצבי צבירה בטמפ' חדר, קרבות בחלל, נשקי לייזר ושיגור חפצים מוצקים דרך העתיד - אלו דוגמאות טובות).
פנטזיה - עולם המתבסס על עקרונות פיזיקליים שאינם קיימים בעולמנו. פנטזיה יכולה להיות על מפלצות ודרקונים אבל היא יכולה גם להיות עשן שחור שלובש דמות של אנשים מתים או אי שנוסע בגלל שחרור אנרגיה מגנטית.

אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2845

שליחה

uriler כתב:אוריאל - תיקון קטן, אתה מדבר על פנטזיה ולא מד"ב.
מד"ב - עקרונות מדעיים שלא קיימים בימינו אבל ייתכן שהם נכונים ויהיו קיימים בעתיד (רובוט ממתכת המשנה מצבי צבירה בטמפ' חדר, קרבות בחלל, נשקי לייזר ושיגור חפצים מוצקים דרך העתיד - אלו דוגמאות טובות).
פנטזיה - עולם המתבסס על עקרונות פיזיקליים שאינם קיימים בעולמנו. פנטזיה יכולה להיות על מפלצות ודרקונים אבל היא יכולה גם להיות עשן שחור שלובש דמות של אנשים מתים או אי שנוסע בגלל שחרור אנרגיה מגנטית.
...
קיבלתי את התיקון. (Y) (Y)
אבל כספית מוצקה בטמפ' החדר לא תהיה גם עוד מליון שנה :D

manola
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1433

מה מייצג הסמל הדתי השישי בכנסייה???

שליחה

למי ששם לב, כשג'ק נכנס לכנסייה בסוף הפרק הוא עומד מול ויטראז' עם סמלי כל הדתות:
מגן דוד, צלב, סהר, סמל האום (בודהיזם) וין-יאנג (טאואיזם סיני).
והיה סמל נוסף, שישי, של משהו שנראה כמו גלגל של עגלת עץ. מה זה מייצג לעזאזל?!

Itsik_G
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1178

Re: מה מייצג הסמל הדתי השישי בכנסייה???

שליחה

manola כתב:למי ששם לב, כשג'ק נכנס לכנסייה בסוף הפרק הוא עומד מול ויטראז' עם סמלי כל הדתות:
מגן דוד, צלב, סהר, סמל האום (בודהיזם) וין-יאנג (טאואיזם סיני).
והיה סמל נוסף, שישי, של משהו שנראה כמו גלגל של עגלת עץ. מה זה מייצג לעזאזל?!
...
הגלגל הוא הסמל של בודהיזם, נקרא גם "גלגל החיים" (Wheel of Life).
הסמל שאתה זיהית כבודהיזם שייך לדת ההינדו.

[img2=550x310]http://images1.wikia.nocookie.net/__cb2 ... istian.jpg[/img2]

חזור אל “סרטים וטלויזיה”