ריכוז כיולים וקושחות עבור Hisense M7000

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
Joha132
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 641

שליחה

שלא תפגעו לעצמכם באחריות, תתקינו רק את הישראלית

talmarsh
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 460

שליחה

Animor כתב:@talmarsh
אם מצב HDR "נפתח" בטלוויזיה, סימן ש-HDR עובד. צריך לעבור אליו ידנית ברוב המקרים, זה לא עובר אוטומטית.
...
·

תודה.
העלתי הרבה את ה-Contrast והדברים נראים קצת פחות דהויים. לא ממש רואה שיפור בהשוואה לסמארט.. מה אני מפספס?

שמתי לב שבזמן ניגון (גם HDR וגם לא) בנטפליקס, השילד עובר לבד (ואי אפשר להחזיר) להיות על 4k/2020/60hz במקום המומלץ 59HZ. זה תקין?

Moshikor5
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 41

שליחה

שלום יש לי M7000 65 כדאי לשדרג? חוץ ממנטפליקס לא מתעסק עם הטלויזיה יותר מדי! אודה לתשובה

Animor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 815

שליחה

talmarsh כתב:תודה.
העלתי הרבה את ה-Contrast והדברים נראים קצת פחות דהויים. לא ממש רואה שיפור בהשוואה לסמארט.. מה אני מפספס?

שמתי לב שבזמן ניגון (גם HDR וגם לא) בנטפליקס, השילד עובר לבד (ואי אפשר להחזיר) להיות על 4k/2020/60hz במקום המומלץ 59HZ. זה תקין?
...
ראשית, קח בחשבון שנטפליקס נותן 4K HDR בביטרייט נמוך יחסית, הוא לא ממש ממצה את יכולות ה-HDR של הטלוויזיה. אם אתה רוצה להתרשם באמת מ-HDR, תוריד תוכן איכותי בביטרייט גבוה ונגן אותו דרך השילד (למשל באמצעות קודי). אני צופה למשל ב-planet earth 2 ב-4K HDR וזה נראה לא פחות ממדהים.

לא שמתי לב למעבר ל-60HZ במקום 59HZ, אבל זה לא נראה לי קריטי האמת. מה שחשוב זה 10bit ו-rec. 2020.

אם הצבעים אצלך נראים דהויים וחלשים, תעלה את ה-saturation קצת, אבל לא בהגזמה. אנשים רגילים למסכים הבוהקים של הסמארטפונים שלהם, אבל זו ממש לא התמונה האופטימלית. גם עם ה-contrast צריך להיזהר, אתה לא רוצה גבוה מדי. בכל מקרה לא הייתי עובר את ה-45 באף אחד משניהם.

@Moshikor5
לדעתי בהחלט כדאי לשדרג לגרסה הבטא הישראלית. היא אמנם לא חפה מבעיות, אבל עדיפה בהרבה על הגרסה שמגיעה עם הטלוויזיה.
נערך לאחרונה על ידי Animor ב 28/11/2017 21:39, נערך פעם 1 בסך הכל.

talmarsh
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@Animor
תודה על ההתייחסות (Y)
אני משווה ישירות בין האפליקציה המובנת (SDR, שם הכיול רק ברמת ה-sat/con/bri ובצורה מאד מתונה) לבין האפליקציה בשילד (HDR) - השוותי בין Star Trek Discovery ו-Stranger Things 2. אם למישהו יש איזה סדרה בנטפליקס שהוא שם לב להבדל משמעותי אני אשמח לנסות :)
באמת שלא ציפיתי להרים וגבעות (וזו גם לא הסיבה העיקרית שקניתי את השילד), כן ציפיתי להבחין בהבדל כלשהו - כרגע הוא לרעה, ואחרי מעט משחק הגעתי ל"השוואה" עם הסמארט.
אגב ב-white balance מופיע לי רק native ו-BT709 וכשאני מחליף ביניהם אין כל הבדל..

Animor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

בדוק את מרקו פולו, מבחינת HDR אני חושב שזה ימחיש לך הבדל כלשהו.

zoyaniv
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 300

שליחה

חיברתי אתמול דרך אקס בוקס, מרקו פולו נראית מדהים וההבדל ברור לעומת בלי HDR. הטלוויזיה נכנסת ויוצאת לבד ממצב HDR.
אני עם גרסת הבטא הישראלית ל 65 אינץ, יש כיולים שמתאימים לה כבר ולא לגרסאות אירופאיות?

richrach
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2250

שליחה

האם קיימת הגדרה כלשהי באחת הקושחות שהמסך יכבה אוטומטית באם לא מתקבל אות חיצוני?

talmarsh
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

גם מרקו פולו אצלי נראה דומה ל sdr, הצבעים הדהויים מחשידים אותי שיש פה מעצור טכני (זה מזכיר את מה שרואים בסרטוני הדגמה side by side).
למרות שזה מזוהה נכון, יעזור לי להחליף כבל? (האמת שיש לי רק כבלים של אמזון בייסיקס).

ד"א, בבדיקה של נטפליקס אני מקבל 32mbps והקצבים בניגון תמיד מגיעים למקסימום..
zoyaniv כתב:חיברתי אתמול דרך אקס בוקס, מרקו פולו נראית מדהים וההבדל ברור לעומת בלי HDR. הטלוויזיה נכנסת ויוצאת לבד ממצב HDR.
אני עם גרסת הבטא הישראלית ל 65 אינץ, יש כיולים שמתאימים לה כבר ולא לגרסאות אירופאיות?
...
·אפשר בבקשה להטריח אותך להכווין אותי לקטע ספציפי?
כנראה שבאמת יש אצלי בעיה..

תודה
נערך לאחרונה על ידי talmarsh ב 29/11/2017 8:38, נערך פעם 1 בסך הכל.

foxil82
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 325

שליחה

היום יגיע מתקין טלוויזיה, מה אני צריך לבדוק כדי שהטלוויזיה תקינה? ואיך בודקים עננות?

תודה

נ.ב. צריך מגן ברק?

Animor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

@talmarsh
אתה צריך לקחת שני דברים בחשבון:

1. נטפליקס זו ממש לא דוגמה טובה למיצוי יכולות HDR. כמו שכתבתי לך, הביטרייט שלהם נמוך באופן יחסי לתכני 4K HDR.
2. ה-m7000 תומכת ב-HDR באופן חלקי בלבד - 420 ניט בעוד שהדרישה המינימלית היא 1000 ניט. אז אין מה לצפות לניסים ונפלאות גם בגלל הטלוויזיה.

וודא שאתה נמצא על Native. כבה את כל הפילטרים המלאכותיים כמו תיקון שגיאות, החלקת תמונה וכו'. תשאיר רק את local dimming.

Moshikor5
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

מה יותר טוב?אפשר פרטים? התפריטים רצים חלק? יש יותר אופציות בתפריטי השירות? יש שיפור בממשק הסמארט?

Sourc3
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1331

שליחה

@talmarsh
·
תכתוב פה את הכיול שלך אולי משהו לא טוב.

shemsha
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1170

שליחה

היי.
עברתי היום מהגרסה הגרמנית לישראלית, בינתיים נראה בסדר גמור ואפילו יש לי עכשיו את ערוץ כאן ב HD (שאולי היה לי גם בגרמנית ולא שמתי לב?).
נראה שהכל עובד בסדר, מודה שפשוט לא הבנתי איזה כיול מומלץ.
כשאני מסתכל על ההגדרות האחרונות של נובלר אני קצת הולך לאיבוד עם המשחקים שהוא עושה עם ה 10 point.

מה ניסיתם? תודה!

Sourc3
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

@shemsha
·מה הכוונה משחקים?

shemsha
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אולי אני פשוט לא מבין. ה 2 וה 10 חיים יחד? בוחרים רק אחד מהם?

https://www.avforums.com/threads/hisens ... t-25640239

אני בוחר 2 POINT ומכוון ככה

White Balance BT709
RO-10
GO 5
BO 7
RG -2
GG 0
BG 5

או בוחר 10 POINT ומכוון ככה?
20%
R -2
30%
R -2
B 4
40%
R-5
B-4
50%
R-1
B 5
60%
R 1
B 3
70%
R 1
80%
B -2

אולי בכלל מישהו ניסה כיול אחר עם הישראלית ומרוצה מהתוצאות?

Moshikor5
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

היה ערוץ 1 HD

שליחה

@shemsha
·

Sourc3
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

@shemsha
·
אתה עושה את שניהם, זה לא זה או זה

shemsha
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

@Sourc3 ו @Moshikor5 תודה על התשובות.

@Sourc3 שאלה נוספת.
בכיול של נובלר אני משתמש במצב קולנוע ונראה שמתאים לחדר חשוך יחסית.
במה אתה/אתם משתמשים למצב תמונה הסטנדרטי בו אני משתמש כאשר החדר מואר? כמו שהוא הגיע?

Sourc3
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

@shemsha
·
מצב יום אני עושה אותם הגדרות על סטנדרט ומתאים את שאר הדברים

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”