שרשור תגובות: מיתוסים נפוצים ברמקולים ביתיים

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
roberts
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 738

שליחה

ארז_וחני כתב:

על איזה התערבות אתה מדבר?
התכוונתי לאותו חלק שבו התעקשת שאתה, הנבחן, תלחץ על הכפתור שמחליף בין שני סוג הציוד שאותם הנבחן צריך לזהות.
אני בטוח שאתה זוכר את זה.

ארז
...

אם המבחן יתבצע עם קופסא, כמובן שהוא זה שיחליף בין המצבים .

ארז, אתה מעליב אותי !!! , האם אתה חושב שאני אעמיד תנאים לאחרים שונים מאשר אני מעמיד לעצמי ??? .
נערך לאחרונה על ידי roberts ב 08/10/2013 22:08, נערך פעם 1 בסך הכל.

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949

שליחה

roberts כתב:
ארז_וחני כתב:[
בוודאי שאם המבחן יתבצע עם קופסא הוא זה שיחליף בין המצבים . ארז, אתה מעליב אותי !!! , האם אתה חושב שאני אעמיד תנאים לאחרים שונים מאשר אני מעמיד לעצמי ??? .
...
רק רציתי להעלות את התנאי הזה, שלדעתי (ואני ממש לא לבד בדיעה הזאת) הוא תנאי בעייתי ולכן כדאי שחברים יהיו מודעים אליו כבר בשלב הזה, בשלב של גיבוש תנאי המבחן.
אם זה מקובל אז סבבה.

ארז
...

roberts
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

רק רציתי להעלות את התנאי הזה, שלדעתי (ואני ממש לא לבד בדיעה הזאת) הוא תנאי בעייתי ולכן כדאי שחברים יהיו מודעים אליו כבר בשלב הזה, בשלב של גיבוש תנאי המבחן.
אם זה מקובל אז סבבה.

ארז
...
אני לא מבין איך אתה חושב לקיים מבחן לאדם X כאשר אדם Y מחליף לו את המצבים .

הרי רק אותו אדם X יודע מהו אותו חלקיק שניה שהוא במלוא הריכוז ואז הוא מחליף לעצמו את המצב.......הרי אנו לא מעוניינים להכשיל את אותו אדם X .......אנו מעוניינים לתת לו את מירב התנאים האפשריים.

DigiSUN
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 551

שליחה

roberts כתב: אני לא מבין איך אתה חושב לקיים מבחן לאדם X כאשר אדם Y מחליף לו את המצבים .

הרי רק אותו אדם X יודע מהו אותו חלקיק שניה שהוא במלוא הריכוז ואז הוא מחליף לעצמו את המצב.......הרי אנו לא מעוניינים להכשיל את אותו אדם X .......אנו מעוניינים לתת לו את מירב התנאים האפשריים.
...
(Y) (Y) (Y)
טריויאלי.
יש אנשים שמבחן עיוור מעורר אצלם קונוטציות של טקס לחימה בשוורים שכולו הזעה והשפלה וקהל מתלהם, אז הם מצידם - מתוך ההשלכה הזו - מחפשים לשים מכשולים.
נערך לאחרונה על ידי DigiSUN ב 08/10/2013 22:36, נערך פעם 1 בסך הכל.

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

roberts כתב:

אם זה מקובל אז סבבה.

ארז
...
אני לא מבין איך אתה חושב לקיים מבחן לאדם X כאשר אדם Y מחליף לו את המצבים .

...
לא הבנתי במה אותו אדם נבחן אם הוא בעצמו מחליף בין המצבים...
מה הוא אמור לזהות כאשר הוא מחליף לעצמו את המצב?

ארז

DigiSUN
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 551

שליחה

ברגע שמישהו אחר מחליף בשביל הנבחן את המצבים מתי שבא לו (=לאותו מישהו אחר) - הרי זה מכשול של Time Out.
מכשול זה הוא ארטיפקט: הוא עלול להכשיל את המאזין מהסיבות הלא נכונות (למשל - כי המאזין לא זכה להגיע לרגע הניואנסים בהם הבדל פוטנציאלי יבוא לידי-ביטוי).

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

DigiSUN כתב:ברגע שמישהו אחר מחליף את המצבים מתי שבא לו - הרי זה מכשול של Time Out -
מכשול זה הוא ארטיפקט: הוא עלול להכשיל את המאזין מהסיבות הלא נכונות (למשל - כי המאזין לא זכה להגיע לרגע הניואנסים בהם הבדל פוטנציאלי יבוא לידי-ביטוי).
...
בסדר.
אבל אם הנבחן מחליף בין המצבים, למשל ממגבר א למגבר ב, אז במה בדיוק הוא נבחן?
מה הוא צריך לזהות?

ארז

roberts
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

DigiSUN - בדיון עם ארז , הבמה שלך ........

tea
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 30

שליחה

ארז_וחני כתב:
Av1 כתב: 3 האנשים שיהיו נוכחים יהיו אמיתיים ולא מוטים בדעתם
...
להבנתי זה נראה תנאי בעייתי....אני לא מכיר כאלה שאינם מוטים בדעתם.
בהצלחה,
ארז
...
ארז
לא הצלחתי לשמוע הבדלים בין שני הכבלים שציינת
האם אתה מזמין אותי אליך כדי שאתרשם בשמיעה מההבדלים המדהימים בין הכבלים שלך? אשמח להתרשם מהשוני בסאונד שהכבלים יצרו אצליך כפי שסיפרת.
אני מוכן למבחן עיוור כאשר אני הנבדק(לא רוצה להלחיץ אותך במבחן עיוור שאתה הנבחן- כי אני יודע שיכול להיות לא נעים אם לא תזהה את ההבדלים בסאונד)..
הכיבוד עלי-אז זה ביקור פרטי (אני פרסי, לא רוצה להוציא כיבוד על הרבה אנשים)

EyalR
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1024

שליחה

HazooM כתב:
EyalR כתב:במאמר התייחסת לסאב אחד או שניים מול ארבעה. אך מה בנוגע לשני סאבים לעומת אחד?
...
עקרונית אמור להיות שיפור, אבל בפועל החדר עדיין משפיע יותר מדי לדעתי. עם סאב אחד חשוב למצוא את המיקום הכי סביר בחדר, אבל כשיש שני סאבים האינסטינקט והרצון הוא תמיד שהם יהיו באותו המיקום רק הפוך, כלומר שניים מלפנים או שניים ממאחור, ופה בעצם אנחנו עלולים להגביל את עצמנו. זה לדוגמא החיסרון העיקרי ברמקולים עם סאב פנימי, כי תקועים עם שני סאבים מלפנים ללא שום אפשרות לשחק במיקום.

את כל זה אני כותב מתוך הנחה שבשני סאבים הכוונה היא ליצור בס יותר מאוזן, ולא יותר חזק.
...
תודה :)
כן הכוונה לאיזון ולא לעוצמה ולמיקום על קיר שונה. עשיתי בשל כך הכנה לשני סאבים במיקום שונה ורציתי לוודא שאין מידע חדש בנושא.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78954
שם מלא: עפר לאור

שליחה

לגבי פורמט המבחן, נא להשתמש בשרשור היעודי. תודה!

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

tea .
ראה התיחסותי בעמוד 34 .
ארז

tea
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

לא הבנתי למה אתה רומז
תשמע ,בעקבות ההמלצה שלך השגתי 2 כבלים שתארת . אחד מהם רכשתי
מדובר על אינטרקונקטייד.
חיברתי אותם במערכת שלי ולא התרשמתי מהבדל. לקחתי את זה למערכת של חבר וביחד לא שמענו שום הבדל.
אני מניח שאולי זה משהו במערכת שלך שמאוד מיוחד ומאפשר להתרשם מההבדל
לכן שאלתי אם תועיל לאפשר לי להתרשם מההבדל בין שני הכבלים במערכת שלך .

HazooM פותח השרשור
כתב
כתב
תגובות: 6805

שליחה

בשני סאבים אפשר להשיג את הבאס הרצוי מחולק הרבה יותר טוב בחדר מאשר עם אחד .
...
חשוב להבהיר שהכוונה בבס יותר מאוזן היא בס שפחות משתנה בין מספר מקומות ישיבה שונים בחדר (במידה וישנם כאלו), אך כאשר מדובר בצופה אחד או שניים שיושבים באותו המיקום, השיפור אינו מובן מאליו.
מעניין לראות את הגישות השונות במיקום בסאבים - למשל בסידור לפי המקובל ב THX אמורים לשים אותם אחד מול השני במרכז הקירות הנגדיים שיחצו את החדר שווה , ואילו מומחים טוענים שבמקרים רבים אפשר ליצור אפקט יותר מוצלח עם משחק עם הכיוונים - למשל אחד קרוב לפינה הקדמית ואחד במרכז מאחור - או בכלל בפינות המנוגדות , ואם אפשר אז גם להשתמש בשיטת ה 25% (מקטינים את החדר ב25% ולפי הקווים מציבים את הסאבים במרחק מהקיר).
...
הבעיה עם כל הסימולציות שעשו בתחום היא המגבלה לסוג אחד של חדר, כלומר או חדר מרובע או מלבני, אבל אצל כל מי שאין חדר יעודי בדר"כ מדובר בסלון שפתוח מכל מיני כיוונים (אפילו חלונות פתוחים/סגורים או מרפסת פתוחה משחקים תפקיד משמעותי), עם מקומות ישיבה לא קבועים מראש, מה שאומר שכל "המיקומים" המומלצים לסאבוופרים בעצם לא אומרים לנו כלום.

maya1
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1365

שליחה

יש את "מבחן הזחילה לסאבים"... [left]
Move your subwoofer as close as you can to where you sit. If it's a chair, move the chair aside and place the sub in the spot where the chair was. If it's a couch, slide the couch temporarily out of the way and put the sub about where you usually sit.

Play a DVD with lots of low-frequency effects or a CD with plenty of deep bass, the kind that really kicks your sub into serious bass output. Get out the knee pads and crawl about the room in the general area where you were thinking of locating the sub.

Go several yards in each direction--near the wall, out from the wall, towards a corner, away from the corner, and so on--while you listen for smooth and extended deep bass response, free of exaggeration and "one-note" boom. Mark the spot, then move the subwoofer into that position. Now put the furniture back. If you are using two subwoofers, mark two locations and place the subs in those two positions.

We would like to thank Axiom Audio for allowing us to reprint this informative article.
...
[/left]

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574

שליחה

maya1 כתב:יש את "מבחן הזחילה לסאבים"...
...
יש על זה גם יופי של מאמר בעברית פה בפורום: http://www.hometheater.co.il/article00065.html (Y)

barco
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 155

שליחה

אני שהוספתי את הסאב השני ( עוד 8" זהה למה שהיה לי) שמתי לב מייד להבדל,
לא קיבלתי הרבה יותר ווליום בבאס, אלא בס הרבה יותר מאוזן לאורך התדרים. (אפשר בקלות לראות את זה עם ROOM EQ WIZARD).
וזה ממש מורגש במוזיקה ובסרטים. קודם היו תדרים שהרעידו לי את כל החדר ותדרים אחרים שבקושי שמעתי. ועכשיו הכל פחות או יותר אותו דבר.

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

tea כתב:תשמע ,בעקבות ההמלצה שלך השגתי 2 כבלים שתארת . אחד מהם רכשתי
מדובר על אינטרקונקטייד.
...
תגיד, אתה רציני?
אני מספר על על התרשמות מכבלי רמקולים ואתה קונה אינטרקונקט? 8O
ולמה אתה קונה בלי לקחת לניסיון אצלך?
בקיצור, הסיפור שלך לא נשמע לי אמין במיוחד...

כפי שכתבתי בעמוד 34, את המערכת שלי רק אשתי ואני יכולים לשמוע.
אם וכאשר יהיה מקובל לארח בחדר שינה אז אשקול את העניין שוב... :wink:

ארז

tea
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

אני רציני לגמרי
קניתי אינטרקטנקטד כי אודופילים טוענים שהשפעה שלהם יותר ניכרת מאשר כבל רמקולים וכי יכולתי לבחון את זה בחיבור למכשירים שונים.
אני לקחתי את דבריך ברצינות כי נשמעת לי אדם אמין-מתברר שלא כל כך.
כמו שכתבתי לא שמעתי שום תוצאה חיובית והתאכזבתי. מניח שאצלך במערכת הסודית מתרחשים דברים אחרים.
מי שמעוניין לקנות ממני את הכבלים האילו - אני מוכר . ארז טוען שהם מעולים .

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

tea כתב:אני רציני לגמרי
קניתי אינטרקטנקטד כי אודופילים טוענים שהשפעה שלהם יותר ניכרת מאשר כבל רמקולים וכי יכולתי לבחון את זה בחיבור למכשירים שונים.
אני לקחתי את דבריך ברצינות כי נשמעת לי אדם אמין-מתברר שלא כל כך.
כמו שכתבתי לא שמעתי שום תוצאה חיובית והתאכזבתי. מניח שאצלך במערכת הסודית מתרחשים דברים אחרים.
מי שמעוניין לקנות ממני את הכבלים האילו - אני מוכר . ארז טוען שהם מעולים .
...
קודם כל, אני כתבתי על כבל רמקולים:
tea כתב:כנראה לא הבנת את העברית שהשתמשתי.

אני מבקש ממך המלצה על כבל שעבורך עשה שינוי מהותי מול כבל אחר( כלומר שמות של שני כבלים) .
תבחר אתה אם אתה רוצה לפרט שמות של 2 אינטרקונקטיד או 2 כבלי רמקולים.
אני לא מבקש את דעתך התאורתית שאותה כתבת כבר.
...
ארז_וחני כתב: כבל רמקול של VDH דגם the wind mk2 hybrid בהשוואה לכבל רמקול של מונסטר דגם z2 .
במה זה מועיל לך?

ארז
...
דבר שני, אין דבר כזה אינטרקונקט של VDH דגם the wind mk2 hybrid או אינטרקונקט של מונסטר דגם Z2 לכן לא יכול להיות שרכשת את הכבלים שאני דיברתי עליהם.
אם קנית כבלי אינטרקונקט אחרים על סמך "הבנה" כזו או אחרת, זו בעיה בהבנה שלך ולי אין שום קשר לזה.
ומוטב שלא תכתוב שקרים בסגנון "ארז טוען שהם מעולים"...
ארז

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”