Lost - עונה 6

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #661 

כמו שאפשר לראות לכל אחד יש מבט קצת שונה על מהות הדברים וזה סביר והגיוני. אפשר להתווכח עד מחר האם החלון המודבק במטוס יחזיק במהירות של 700-800 קמ"ש, והאם אחרי שצפינו במשך חצי עונה איך הדמויות בעולם הבדיוני מתנהגות באופן כל כך אנושי, הגיוני ומציאותי ואז פתאום בבת אחת הכל נשבר ומתנהג באופן שונה לגמרי וכל זה בנימוק "שזה עולם המתים אז הכל מותר שם" (התחושה שלי הייתה שכל הפרק רץ ב FF כאילו מתקצרים לנו את ה 15 פרקים הבאים בשעה וחצי). השורה התחתונה שלי, היא כמו שנאמר פה, זה אומנם סיפור בדיוני ולכן כל מה שמתרחש בו אפשר יהיה להסביר באיזה שהוא אופן, אבל, השאלה היא האם לנו הצופים העלילה הבדיונית הזאת נראית כהמשך הגיוני המבהיר את כל פה שראינו לפני כן (לא חייב להסביר הכל אבל זה חייב להרגיש לנו כמהמשכיות רציפה והגיונית במסגרת "חוקי הסידרה" שבנינו לנו בראש).

אני לא חושב שהסיום אמור לתת לנו רק את התשובות על השאלות הגדולות, אלא (ובעיקר) חייב גם להסביר לנו למה ראינו את מה שראינו, במשך עונה שלמה. אם לדייק במשך חצי עונה! בעולם המקבילי המציאותי לכאורה, חרשנו במשך 17 פרקים, בסיזיפיות ופרטניות, כל דמות ודמות, כל סיפור וסיפור. הכל כאילו נוצר להביא אותנו לידיי איזה פינאלה, איזה התגלות שנגיד "וואלה איך לא שמנו לב שהם כל הזמן היו שם בעולם שהכל טוב בו", או משהו בסגנון "באמת עכשיו זה הגיוני, שג'ק התחתן והתגרש מג'ולייט ויש להם ילד משותף :wink: " או "עכשיו אני מבין למה בדיוק התכוונה ג'ולייט כשאמרה שזה הצליח להם" אבל לי זה לא הרגיש ככה (גם אם עכשיו תרכיבו לי את כל הפזל באופן הגיוני לגמרי). זה הרגיש לי כאילו תסריטאים אחרים לגמרי כתבו את הפרק הזה בלי קשר לכל מה שראינו לפני כן (בעיקר בעולם המקבילי שהכל טוב שם).

האם אתם יכולים להסביר, מה הייתה הסיבה שהם "בזבזו" חצי עונה על תאור עמוק כל כך של הדמויות והסיפורים בעולם המקבילי? ומה לנו הצופים, שיודעים עכשיו את הסוף, צריכים להבין ולהסיק מכל מה שראינו בעולם המקבילי הזה....

ומישהו יכול להגיד לי איפה לכל הרוחות מר אקו?! (הייתי מחליף חצי מהדמויות על האי בתמורה לכך שהיינו מאפשרים לי לצפות בו עוד איזה עונה אחת או שתיים)

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #662 

מכל מה שאני קורא פה, אני מבין שאני לא היחיד שנותר עם כל כך הרבה סימני שאלה ואי הבנות למיניהן.
הרבה מהדברים היו מאולצים, הרבה מהדברים היו סתם דביליים, אבל גם לא מעט דברים יפים.
כל העניין הזה של אי הוודאות והסוף הנתון לפרשנויות רבות כל כך, הוא כנראה מכוון, גם בגלל שלא ממש היו תשובות לכותבים וגם בגלל שככה הם מצליחים לגרום לאנשים לדבר על הסדרה ולא לתת לה לגווע יום אחרי הפרק האחרון.

חוץ מזה, מלכתחילה ידענו שהסוף לא יהיה סוף חלק ונקי, כמיטב המסורת של ג'יי ג'יי אברהמס (צפו לאותו דבר גם בפרינג').

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78828
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5385 פעמים

שליחה #663 

טוב, אחרי שינה טובה ולא מעט מחשבה, אני חושב שאני מבין את נקודת המבט שהצגתם פה ומסכים איתה - האי וכל מה שהיה עליו הוא אמת, והעולם המקביל הוא סוג של מעבר הלאה לעולם הבא (או אולי בדיוק ההיפך).

יש כמה סייגים - מדוע בעולם הבא היו כל המאבקים, היריה בקוריאנית, הלידה המאולצת, סעיד וקייט שנאסרו, פגיעה בבן ובלוק וכו' - אם זה המנוחה והנחלה בעולם הבא אז שיהיה להם לבריאות.

אהבתי שכל הסדרה התחילה מהעין של ג'ק אחרי ההתרסקות ונגמרה בדיוק באותה נקודה.

לא אהבתי את החורים בעלילה של הפרק האחרון (היו המון כאלה).

גם לא ממש אהבתי את הפיתרון שלהם של העולם הבא/העולם הזה (במיוחד לאור זה שהם מאוד התאמצו להתרחק מתאוריות של פורומים שונים במשך העונות, בעיקר בעונה הראשונה והשניה).

אני חושב שהאור מייצג את הטוב באנשים - ובגלל שסמוקי היה כ"כ רע, זה בעצם הפך אותו לעשן. אני חושב שבעצם כיבוי האור אמור לייצג את כיבוי הטוב באנשים - מה שהיה בסופו של דבר גורם לחיסול האנושות.

כמה הערות לסדר היום:
1. עכשיו ברור שהנשק האולטימטיבי כנגד האור זה בעצם דזמונד. עכשיו ברור שהסיבה שהוא לחץ על הכפתור היה בכדי בעצם לכלוא אותו בתוך ה-HATCH כדי שסמוקי לא יוכל להגיע אליו ולהיעזר בו לכבות את האור.

2. חיסול האנשים על האי על ידי ווידמור נועד למנוע מג'ייקוב למצוא מחליפים. ווידמור גם בדק את יכולותיו של דזמונד למשימת כיבוי האור. ווידמור רצה תחילה לשמור על הסטטוס קוו (כלומר, להשאיר את סמוקי על האי), אבל למה הוא התאמץ כ"כ להביא את דזמונד - האם זה לא מצביע שווידמור בעצם רצה לכבות את האור ולהשמיד את האי (ובכך להציל את סמוקי)?! קשה לי להאמין שהוא ידע שכיבוי האורות מכבה את הכוחות של האי ומאפשר את הריגתו של סמוקי.

3. אז אני מבין שבן עכשיו הוא מס' 2, הרי הוא היה כ"כ אמין וטוב (בזה שהרג את ג'ייקוב, וע"י מניפולציות, גרם לפיצוץ בכפתור, גרם להריגתם של לוסטיז רבים וכו') - כך שזה באמת מגיע לו... חור בעלילה? בור ענק...

Itsik_G
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1178
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #664 

גם אני נשארתי מבולבל לגמרי אחרי פרק הסיום ויש המון שאלות שנשארו ללא מענה. אבל לגבי כמה דברים הצלחתי (אני חושב) להבין את ההגיון:

העולם הבא, או תחנת המעבר שבה הם נמצאים אמור להיות המקום שבו הם פותרים לעצמם את הבעיות הבלתי פתורות שיש להם בחיים, לכפר על המעשים שלהם כדי להגיע למין השלמה עצמית שתאפשר להם "לשחרר" ולעבור הלאה:
ג'ק שתמיד אכל את עצמו שאין לו חיי משפחה ועם תסביך של חיים בצל אביו הוא בעצמו אבא ורופא מצליח עם בטחון עצמי.
סוייר שתמיד התהלך על קצה החוק הפך לאיש חוק בעצמו.
הרלי הופך מאיש חסר מזל לאיש עם הכי הרבה מזל בעולם.
דניאל שרצה להיות מוסיקאי ולא פיזיקאי עושה את זה.
לוק שהיה אומלל בחברת הקופסאות הופך למורה ואוהב כל רגע.
בן הופך לדמות אב לאלכס ובן טוב לאביו.
וכך גם עם האחרים.

ברגע שהם היו מוכנים, התחיל תהליך ההתעוררות שגרם להם להזכר בעבר המשותף שלהם ובעצם היווה את סגירת המעגל של ההכנה שלהם להמשך - גן העדן.

הסיבה שבן בחר לא להמשיך איתם לשלב הבא היא שהוא לא הרגיש מוכן עדיין (או ראוי), יש לו הרבה דברים לכפר עליהם והוא בדיוק התחיל תהליך עם אלכס ועם רוסו ולכן יש לו עדיין "כמה דברים לסגור".

tomer_h
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2046
נתן תודות: 143 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #665 

oferlaor כתב:טוב, אחרי שינה טובה ולא מעט מחשבה, אני חושב שאני מבין את נקודת המבט שהצגתם פה ומסכים איתה - האי וכל מה שהיה עליו הוא אמת, והעולם המקביל הוא סוג של מעבר הלאה לעולם הבא (או אולי בדיוק ההיפך).

יש כמה סייגים - מדוע בעולם הבא היו כל המאבקים, היריה בקוריאנית, הלידה המאולצת, סעיד וקייט שנאסרו, פגיעה בבן ובלוק וכו' - אם זה המנוחה והנחלה בעולם הבא אז שיהיה להם לבריאות.

אהבתי שכל הסדרה התחילה מהעין של ג'ק אחרי ההתרסקות ונגמרה בדיוק באותה נקודה.

לא אהבתי את החורים בעלילה של הפרק האחרון (היו המון כאלה).

גם לא ממש אהבתי את הפיתרון שלהם של העולם הבא/העולם הזה (במיוחד לאור זה שהם מאוד התאמצו להתרחק מתאוריות של פורומים שונים במשך העונות, בעיקר בעונה הראשונה והשניה).

אני חושב שהאור מייצג את הטוב באנשים - ובגלל שסמוקי היה כ"כ רע, זה בעצם הפך אותו לעשן. אני חושב שבעצם כיבוי האור אמור לייצג את כיבוי הטוב באנשים - מה שהיה בסופו של דבר גורם לחיסול האנושות.

כמה הערות לסדר היום:
1. עכשיו ברור שהנשק האולטימטיבי כנגד האור זה בעצם דזמונד. עכשיו ברור שהסיבה שהוא לחץ על הכפתור היה בכדי בעצם לכלוא אותו בתוך ה-HATCH כדי שסמוקי לא יוכל להגיע אליו ולהיעזר בו לכבות את האור.

2. חיסול האנשים על האי על ידי ווידמור נועד למנוע מג'ייקוב למצוא מחליפים. ווידמור גם בדק את יכולותיו של דזמונד למשימת כיבוי האור. ווידמור רצה תחילה לשמור על הסטטוס קוו (כלומר, להשאיר את סמוקי על האי), אבל למה הוא התאמץ כ"כ להביא את דזמונד - האם זה לא מצביע שווידמור בעצם רצה לכבות את האור ולהשמיד את האי (ובכך להציל את סמוקי)?! קשה לי להאמין שהוא ידע שכיבוי האורות מכבה את הכוחות של האי ומאפשר את הריגתו של סמוקי.

3. אז אני מבין שבן עכשיו הוא מס' 2, הרי הוא היה כ"כ אמין וטוב (בזה שהרג את ג'ייקוב, וע"י מניפולציות, גרם לפיצוץ בכפתור, גרם להריגתם של לוסטיז רבים וכו') - כך שזה באמת מגיע לו... חור בעלילה? בור ענק...
...
לפי מה שאני מבין - המציאות המקבילה אינה גן עדן כי אם תקופת מעבר (דמיונית בראשם של הדמויות או זמנית זה לא משנה), כל המאבקים במציאות המקבילה היו בעצם בשביל שכל הדמויות יגיעו למצב של השלמה ושל "שחרור" כמו שדזמונד אמר ללוק - "To let go" - בעצם להשלים והגיע להבנה שאפשר לעבור הלאה - לגן עדן. ולכן לכל אחד היה סיפור שהיה צריך לעבור בשביל לשחרר ולהצליח להגיע לגן עדן.

לגבי בן - כל מה שבן היה צריך אי פעם - זו הכרה בו. כמו שאבא שלו מעולם לא הכיר בו ותמך בו, כמו שג'ייקוב אחריו נתן לו משימות אבל מעולם לא הכיר בו בתור מועמד או יורש ראוי ובגלל זה בן גם הרג אותו.
ברגע שהוגו הכיר בו בתור העוזר שלו ובתור מישהו רשמי שיש לו נסיון ויכול לעזור לו לנהל את האי - הוא הגיע להשלמה הפרטית שלו, או בעצם להכרת תודה שהוא חיפש כל חייו, לכן זה הגיוני.

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3585
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #666 

oferlaor כתב: 3. אז אני מבין שבן עכשיו הוא מס' 2, הרי הוא היה כ"כ אמין וטוב (בזה שהרג את ג'ייקוב, וע"י מניפולציות, גרם לפיצוץ בכפתור, גרם להריגתם של לוסטיז רבים וכו') - כך שזה באמת מגיע לו... חור בעלילה? בור ענק...
...
אל תשכח שמי שהחליט שהוא מספר 2 זה הרלי, שסומך על אנשים ומאמין בטוב שבהם. המעשים של בן לקראת הסוף גרמו לו להאמין בו.

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #667 

ברגע שראיתי את הרלי ובן מדברים הבנתי לאן זה הולך.
ריצ'רד הגיע לאי במקרה כעבריין מורשע (אומנם הוא רצח בהתקף כעס כדי להציל את אשתו, אבל הוא עדיין היה פושע).
ג'ייקוב ראה את הטוב שבו והפך אותו ליועץ כדי שיהיה מישהו למולו - אדם שרואה את החיים בעיניים מפוקחות יותר אבל עדיין שואף לטוב.

הרלי כפי שנאמר פה - רואה תמיד את הטוב באנשים ושואף לפייס את כולם. הוא היה חייב איזון והאיזון הזה הוא בן, שפועל מתוך אינטרסים אישיים בעיקר אבל יש לו צד "רך" (שבדרך כלל לא מתבטא מספיק).

אגב, בנושא אחר - אהבתי מאוד את המוות של לוק והסמליות שבו.
קייט היא זו שירתה בו (עם הכדור האחרון ששמרה אחרי שניסתה להרוג אותו קודם ללא הצלחה). זו הקבלה לבן שדוקר את ג'ייקוב - שוב, אנו רואים שלא בעל הכוח עצמו (ג'ייקוב, סמוקי, ג'ק) הוא שמבצע את הפעולה אלא כלי עזר.
בנוסף, כשסמוקי על סף מוות ג'ק מגלגל אותו לכיוון המים והורג אותו סופית, בדיוק כפי שסמוקי גלגל את ג'ייקוב לתוך האש (הטוב מת באש, סימן הרוע, ואילו הרע מת במים - סימן הטוהר).

הסדרה מלאה בסמלים - ופשוט כיף לגלות אותם לאט לאט.

ZeppeliN
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1005
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #668 

אוקיי קצת עשיתם לי סדר בראש.
אבל תכלס מה שאתם אומרים זה שכולם שם מתו?
המטוס שראינו בסוף טס מעל ג'ק זה המטוס שהתרסק א'גירה שלפידוס הטיס עם קייט סוויר מיילס וריצ'רד?
אם ככה, אז הם לא מתו...
או שלא הבנתי..

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
יצירת קשר:

שליחה #669 

ZeppeliN,
המטוס שטס מעל ג'ק זה אכן המטוס של אג'ירה שליפידס מטיס, ועימו יושבים על המטוס קייט, סוייר, ריצ'רד, מיילס וקלייר.
הוא לא התרסק חזרה על האי (המטוס שראו בסוף היה המטוס הראשון שהתרסק, Oceanic 815, שנשאר על החוף) - הם פשוט מתו כנראה בנקודת זמן לא מוגדרת - כל אחד מהסיבה שלו.

Nunatak
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3722
שם מלא: nunatak
נתן תודות: 154 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #670 

ZeppeliN,

כנראה שלא הבנת.
העולם המקביל/עולם המעבר - זה שבו כולם מתים - הוא חסר זמן, המציאות שם התרחשה רק לאחר שכל האנשים בעולם האמיתי כבר מתו. הם לא מתו במיוחד כדי להגיע לשם ולא ידוע לנו כיצד ומתי מי שיצא מהאי או הארלי ובן מתו, ייתכן מאד שמדובר במוות טבעי.
שברי המטוס שראינו בסוף הם שברי המטוס שהתרסק בתחילת הסדרה, כדי להראות לנו שהאי אכן קיים ומה שראינו בעונות הקודמות אכן התרחש.

ZeppeliN
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1005
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #671 

אז הבנתי את זה אבל זה היה נראה לי לא הגיוני :lol:

בכל אופן, סדרה מצוינת שנגמרה מצוין. קצת חבל שלא קיבלנו קצת יותר תשובות על תכלס "האי" אבל מספק אותי.
כל העונה הזאת הייתה מצוינת שבמקום להתמקד באי עצמו התמקדה בקשרים בין האנשים ובצד היותר "פילוסופי" אם לקרא לו ככה.
אני מרוצה ולא מאוכזב בכלל.
קצת עצוב שהסדרה נגמרה אבל לפחות נגמרה טוב.

ds123
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2049
נתן תודות: 118 פעמים
קיבל תודות: 85 פעמים

שליחה #672 

ZeppeliN כתב:אוקיי קצת עשיתם לי סדר בראש.
אבל תכלס מה שאתם אומרים זה שכולם שם מתו?
המטוס שראינו בסוף טס מעל ג'ק זה המטוס שהתרסק א'גירה שלפידוס הטיס עם קייט סוויר מיילס וריצ'רד?
אם ככה, אז הם לא מתו...
או שלא הבנתי..
...
אכן, המטוס שג'ק ראה זה המטוס של אג'רה שהצליח להמריא. מכיוון שראינו את אנשי המטוס בעולם המקביל, סביר להניח שהמטוס התרסק מתישהו או שיכול להיות בכלל שהם הצליחו לחזור לחייהם ומתו באיזשהו שלב.

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #673 

כמו שאמר כריסטיאן (אבא של ג'ק) - כולם מתים בסוף. המטוס של אג'ירה המריא - אולי הוא התרסק אחרי חמש דקות ואולי הם חיו עד 120. הרלי ובן נשארו באי וניהלו אותו במשך מספיק זמן בשביל להגיד אחד לשני שהם היו מנהלים טובים, אבל בסוף גם הם מתו. יכול להיות שה"מציאות המקבילה" היא יומיים אחרי שג'ק מת, יכול להיות שהיא 1000 שנה אחר כך, אם הם זכו לתוחלת חיים כמו של ג'ייקוב וסמוקי. בכל מקרה, היא מתרחשת אחרי שכולם מתו.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #674 

אגב, דווקא העובדה שבסוף היה תמונות של השברים מהמטוס המקורי הצליח לבלבל אותי.

חשבתי פשוט שזה קרה ופשוט הם מתו בהתרסקות המקורית.

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #675 

בכל מקום שאני קורא על הסדרה אנשים מתווכחים על האם הם מתו בהתרסקות או שסתם מראים את השברים, כך שאתה לא לבד בעניין הבלבול הזה.

Nunatak
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3722
שם מלא: nunatak
נתן תודות: 154 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #676 

מכיוון ולא ראינו ליד שברי המטוס גופות או שלדים אני הסקתי שלא כולם מתו בהתרסקות והסיפור על האי אכן התרחש.

אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2845
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #677 

עופר נראה לי שפספסת לגבי ווידמור . הוא אמר שג'ייקוב נפגש איתו וגרם לו לשנות את דעתו.אנחנו גם יודעים שהוא עשה הכל בשביל להביא את דזמונד וכדי "לאסוף" כמה שיותר אבודים אליו.אחרי שג'ק דיבר עם ג'ייקוב (בהכתרה שלו) ג'ק התחיל להאמין שדזמונד הוא נשק נגד פלוק...(כנראה שג'ייקוב אמר לו מה שהוא אמר לווידמור),ג'ייקוב (כנראה) ידע כמה דברים:
1:כיבוי האור דורש יכולת חסינות עצומה לאנרגיה אלקטרומגנטית (גם פלוק ידע את זה) - ובשביל זה הביאו את דזמונד
2:כיבוי האור ( בתור מקור האנרגיה שיצר את העולם/היקום אם תרצו) ישמיד את האי/עולם/יקום (מחקו את המיותר) (גם את זה פלוק ידע)
3:כיבוי האור יגרום לפלוק לחזור להיות אדם רגיל ופגיע ( את זה פלוק לצערו הרב . . .לא ידע) - את זה כנראה הוא אמר לג'ק ולווידמור ולכן ווידמור הביא את דזמונד לאי.
אגב, אני בכלל לא בטוח שווידמור היה אי פעם רע ( כלומר - בצד של פלוק)הרי אנחנו יודעים שכל האנשים שהגיעו לאי הגיעו בגלל שג'ייקוב קרא להם כי פלוק הרי לא קורא לאף אחד (הוא לא יכול לרדת מהאי).לדעתי הוא הרג אנשים מאותה סיבה שבן הרג אותם - כדי להיות המועמד האחרון שנשאר ואז לא תהיה לג'ייקוב ברירה אלא לבחור בו...

לגבי ההריסות.ההריסות (בעייני לפחות) נועדו בשביל להסביר את הקטע שלפניהן.רואים את ג'ק שוכב על הקרקע ביער של במבוקים עם ווינסטון (שחזור של הסצינה הראשונה של העונב הראשונה) ואז הוא רואה מטוס עובר בשמים.האינסטינקט הראשוני הוא לחשוב " אה , הנה עכשיו הכל חוזר על עצמו , בעצם הם חיים בלופ, כולם מתו ,ועכשיו זה מתחיל שוב...".אז זהו שלא.
מראים את ההריסות כדי שנבין שמה שהיה היה , ולא נמחק ולא מתחיל מחדש , אלא המטוס שג'ק רואה זהו מטוס אגי'רה שעוזב את האי.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #678 

2. אם זה נכון, אז מדוע העולם לא הושמד?

אגב, מבחינתי התשובה לשאלה "מדוע לא יכולים להוליד ילדים באי" דווקא קיבלה תשובה בעונה הזו. פשוט מכיוון שמי שמגיע לאי חייב להיות מוזמן על ידי ג'ייקוב. כל אחד ואחד ממי שהגיע לאי הוזמן על ידי ג'ייקוב כי הוא ראה בו משהו. כאשר יש ילדים, זה מכניס אי וודאות לעניין ולכן ג'ייקוב מנע זאת.

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
יצירת קשר:

שליחה #679 

לדעתי, כמו שיש איזון בכל דבר, האור לא היה לבד, אלא כנראה בתוך המערה הזו היה אור וחושך.
כשג'ייקוב זרק את MIB פנימה, החושך הזה "ניצל את ההזדמנות" והשתחרר בתור העשן השחור / סמוקי (תוך שמירה על חלק מהתכונות של MIB, כמו האינטראקציה עם המתים - MIB ראה את אימו האמיתית).
החשש מכיבוי האור היה הימלטות ה"חושך", ומרגע שהם הופרדו הבעיה הייתה שסמוקי יכול היה לברוח - הריגתו מנעה את הרס העולם (שהיה נהרס אם החושך היה נמלט החוצה).

אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2845
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #680 

oferlaor כתב:2. אם זה נכון, אז מדוע העולם לא הושמד?

אגב, מבחינתי התשובה לשאלה "מדוע לא יכולים להוליד ילדים באי" דווקא קיבלה תשובה בעונה הזו. פשוט מכיוון שמי שמגיע לאי חייב להיות מוזמן על ידי ג'ייקוב. כל אחד ואחד ממי שהגיע לאי הוזמן על ידי ג'ייקוב כי הוא ראה בו משהו. כאשר יש ילדים, זה מכניס אי וודאות לעניין ולכן ג'ייקוב מנע זאת.
...
זה נכון מכיוון שגם אם עכשיו לחצת על "הכפתור האדום" ואתה הולך להשמיד את העולם , הוא לא מושמד בשניה אלא זה עניין תהליכי (כמו שבאמת ראינו) , מה ציפית , שהוא יכבה את האור ואז בשניה הכל יעלם ?ג'ייקוב ידע שכיבוי האור כרוך בסיכון אבל שהוא גם יפתח לו חלון הזדמנויות קצר להרוג את פלוק , והוא לקח את הסיכון(למרות שבתכלס אם הוא לא היה עושה את זה , אז מתישהוא גם ככה פלוק היה מכבה את האור בלי ג'ק לידו...לפחות ככה זה הרע במיעוטו , כלומר , אם כבר מכבים את האור , אז שג'ק לפחות ינסה להרוג אותו ולהציל את האי)

לגבי הריונות לדעתי אתה צודק ואכן קיבלנו תשובה בעונה הזו , אבל נראה לי שהסיבה קצת שונה ממה שרשמת.
ג'ייקוב אמר שמלכתחילה הוא רק זימן אנשים "פגומים" שהיו "צריכים " את השהות הזו באי ואכן ילדים גורמים לאי וודאות.אנחנו גם יודעים שאף אחד לא הצליח להבין את הסיבה שבגללה ילדים לא נולדים באי , ואני לא חושב שג'ייקוב יכל למנוע מנשים להיכנס להריון וללדת על האי . . . ההסבר שלי הוא פשוט שג'ייקוב מלכתחילה דאג לכך שהנשים שמגיעות לאי הן נשים שגם ככה לא יכולות ללדת (ולכן הן "פגומות") , כך שבעצם האי אינו קשור כלל לסיבה שבגללה נשים יולדות או לא יולדות עליו , ג'ייקוב פשוט מביא כאלו שלא יכולות ללדת.
פה יש אבל, וזה אבל גדול.
בתחילת העונה (יותר נכון בסוף העונה שעברה) רואים את ג'ייקוב וסמוקי יושבים על החוף כשברקע הבלק רוק והם מנהלים את הדיאלוג הזה על זה שבני האדם (שעכשיו אנחנו יודעים שג'ייקוב מביא אותם) תמיד הורסים ושהם רעים .
סמוקי אומר שכל פעם זה נגמר אותו הדבר (הוא כנראה הורג את כל מי שג'ייקוב מביא) וג'ייקוב עונה לו שזה לא נכון והכל בעצם התקדמות וזה נגמר בעצם רק פעם אחת.
למה אני מציין את זה ולמה זה קשור?
כל מה שקרה אי פעם על האי הוא מן תהליך , ואנחנו יודעים(לפחות אני יודע) שג'ייקוב לא מביא לאי נשים שיכולות ללדת(כך גם הוא בעצם דואג שבסוף כל "נגלה" של מועמדים שהוא מביא , אין זכר למה שהיה (יותר מדי - הרי אנחנו יודעים שיש איזשהן שאריות -למשל רוסו והבלק רוק)) , אבל יש רגעים חשובים מאוד בתהליך הזה שבזכותם אנחנו יודעים שהתהליך הוא ליניארי לזמן ולא מחזורי.את הרגעים החשובים אנחנו מזהים בעזרת זה שהשומר של האי מושך אליו נשים שכן יכולות ללדת.בפעם הראשונה זו השומרת שהיתה לפני ג'ייקוב שהביאה את אמא של ג'ייקוב וסמוקי , ובפעם השניה זהו ג'ייקוב שמושך את ג'ק גם למרות שכדי להביא אותו הוא צריך להביא 2 נשים שיכולות ללדת (סאן ןקלייר) לאי.

שלח תגובה

חזור אל “סרטים וטלויזיה”