כמו שאפשר לראות לכל אחד יש מבט קצת שונה על מהות הדברים וזה סביר והגיוני. אפשר להתווכח עד מחר האם החלון המודבק במטוס יחזיק במהירות של 700-800 קמ"ש, והאם אחרי שצפינו במשך חצי עונה איך הדמויות בעולם הבדיוני מתנהגות באופן כל כך אנושי, הגיוני ומציאותי ואז פתאום בבת אחת הכל נשבר ומתנהג באופן שונה לגמרי וכל זה בנימוק "שזה עולם המתים אז הכל מותר שם" (התחושה שלי הייתה שכל הפרק רץ ב FF כאילו מתקצרים לנו את ה 15 פרקים הבאים בשעה וחצי). השורה התחתונה שלי, היא כמו שנאמר פה, זה אומנם סיפור בדיוני ולכן כל מה שמתרחש בו אפשר יהיה להסביר באיזה שהוא אופן,
אבל, השאלה היא האם לנו הצופים העלילה הבדיונית הזאת נראית כהמשך הגיוני המבהיר את כל פה שראינו לפני כן (לא חייב להסביר הכל אבל זה חייב להרגיש לנו כמהמשכיות רציפה והגיונית במסגרת "חוקי הסידרה" שבנינו לנו בראש).
אני לא חושב שהסיום אמור לתת לנו
רק את התשובות על השאלות הגדולות, אלא (ובעיקר) חייב גם להסביר לנו למה ראינו את מה שראינו, במשך עונה שלמה. אם לדייק במשך חצי עונה! בעולם המקבילי המציאותי לכאורה, חרשנו במשך 17 פרקים, בסיזיפיות ופרטניות, כל דמות ודמות, כל סיפור וסיפור. הכל כאילו נוצר להביא אותנו לידיי איזה פינאלה, איזה התגלות שנגיד "וואלה איך לא שמנו לב שהם כל הזמן היו שם בעולם שהכל טוב בו", או משהו בסגנון "באמת עכשיו זה הגיוני, שג'ק התחתן והתגרש מג'ולייט ויש להם ילד משותף

" או "עכשיו אני מבין למה בדיוק התכוונה ג'ולייט כשאמרה שזה הצליח להם" אבל לי זה לא
הרגיש ככה (גם אם עכשיו תרכיבו לי את כל הפזל באופן הגיוני לגמרי). זה הרגיש לי כאילו תסריטאים אחרים לגמרי כתבו את הפרק הזה בלי קשר לכל מה שראינו לפני כן (בעיקר בעולם המקבילי שהכל טוב שם).
האם אתם יכולים להסביר, מה הייתה הסיבה שהם "בזבזו" חצי עונה על תאור עמוק כל כך של הדמויות והסיפורים בעולם המקבילי? ומה לנו הצופים, שיודעים עכשיו את הסוף, צריכים להבין ולהסיק מכל מה שראינו בעולם המקבילי הזה....
ומישהו יכול להגיד לי איפה לכל הרוחות מר אקו?! (הייתי מחליף חצי מהדמויות על האי בתמורה לכך שהיינו מאפשרים לי לצפות בו עוד איזה עונה אחת או שתיים)