15/09/2021 16:51
TheCoolest כתב:
אני לא חושב שאני טועה, אבל אין לי כדור בדולח כדי לראות מה יקרה בעתיד.
טסלה זה לא יצרן רכבים כמו טויוטה. זו חברת היי-טק שגם מייצרת רכבים. והיא פועלת במספר חזיתות.
טסלה עובדת על AI, אשר בהתחלה יאפשר לה ליצור רכבים אוטונומיים, בהמשך אותו AI ישמש לבניית רובוטים. וסביר להניח שהוא יוכל לשמש להרבה מטרות נוספות.
היא פועלת בתחום האנרגיה. היא בונה מערכות סולאריות ביתיות עם שילוב אופציונלי של סוללות. וגם בונה מערכות אגירת אנרגיה מסחריות.
היא עושה צעדים לכניסה לשוק אספקת חשמל.
היא תיכנס לשוק ייצור סוללות, החל מכריה וכלי בייצור התאים. ובנוסף היא גם פתחה מפעל למחזור סוללות.
...
ארתור,
אתייחס רק למה שכתבת בפסקה הזו.
טויוטה היא מזמן לא חב' ליצור רכבים וגם מגדירה עצמה כחב' לפתרונות מוביליטי.
חפש קצת חומר על העיר שהקימה במיוחד לניסויים בתחבורה אוטונומית לחלוטין כאשר כל אלפי התושבים בעיר הזו של טויוטה, משתתפים ב"ניסוי".
שם העיר הוא "הובן סיטי" ליד הר פוג'י ביפן.
בנוסף לכך, כל העיר מתנהלת ע"י רובוטים בחלקה התחתון מתחת לפני השטח.
מבטיח לך שזה מרתק ודי מדהים ללמוד מה הם עושים ועוד יעשו שם בעתיד הקרוב.
ולגופו של עניין...
טויוטה, כחב' הרכב הגדולה בעולם, לא דוחפת רכב חשמלי ואפילו מנסה להאיט את כניסתו לשוק.
הסיבה העיקרית לכך היא תשתיות.
טויוטה חב' שחושבת הרבה קדימה ומדברת על העובדה שלצורך ייצור כמות החשמל שצריך על מנת לטעון את כמות הרכבים החשמליים שהרשויות באירופה, בארה"ב ובעוד מקומות בעולם מייעדים לעלות לכביש עד 2035- 2030, יש צורך לבנות עוד 8 כורים גרעיניים (מה שלא יקרה בוודאי בעשור הקרוב).
אי לכך, טויוטה מאמינה ברכב שייצר את החשמל לעצמו ללא תלות בתחנות טעינה = רכב מונע במימן.
גם לתדלוק במימן צריך תשתיות, אך זה ישים יותר כי עקרונית כל תחנת דלק היום יכולה להוסיף נקודת תדלוק במימן. וזהו.
אפס זיהום אוויר. אפס.
ממכונית כזו הפליטה היא מים (כמו ממזגן).
הממשלה היפנית מזמן תומכת בזה ומסבסדת הקמת תחנות "תדלוק" במימן וביפן מכוניות כאלו כבר דור שני על הכביש.
גם בקליפורניה ובגרמניה.
עד שמימן יחליף את הרכב חשמלי אשר מונע בסוללות, לפחות בעשור הקרוב (בשאיפה עוד לפני שיבינו שאין מספיק חשמל לטעון את כולן), טויוטה מפתחת את סוללות הסוליד סטייט אשר יאפשרו טעינה מהירה פי כמה מהטכנולוגיה כיום.
השאיפה היא טעינה של 80% ב 10-15 דקות לכל היותר.