טסלה - השרשור הרישמי
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20188
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2612 פעמים
- יצירת קשר:
עשיתי איפוס לכיול. מאז עברתי עוד 150 ק"מ.
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73385
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 648 פעמים
- קיבל תודות: 3170 פעמים
לראשונה: יבוא מקביל של טסלה לישראל
היקף היבוא המקביל יזנק: משרד התחבורה הפיץ ליבואני הרכב רשימה ובה מספר גדול של זיכיונות חדשים ודגמים בייבוא מקביל, ביניהם גם מיני, דודג' וב.מ.וו. לראשונה קבוצת רכב גדולה - קרסו - רשמה את עצמה כיבואן עקיף
https://www.calcalist.co.il/local_news/ ... /h1tlodhgk
היקף היבוא המקביל יזנק: משרד התחבורה הפיץ ליבואני הרכב רשימה ובה מספר גדול של זיכיונות חדשים ודגמים בייבוא מקביל, ביניהם גם מיני, דודג' וב.מ.וו. לראשונה קבוצת רכב גדולה - קרסו - רשמה את עצמה כיבואן עקיף
https://www.calcalist.co.il/local_news/ ... /h1tlodhgk
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
אני מנסה להבין מה הרעיון בלעשות ייבוא מקביל לטסלה? זמינות מיידית? באילו עוד מדינות (שטסלה מוכרת בהן באופן רשמי) קיים ייבוא מקביל?
מבחינת מחיר זה בטוח יהיה הרבה יותר יקר. ומה עם ביטוח? מי נותן אחריות? איזו גרסה בדיוק מקבלים ואיך יעבדו עדכוני הקושחה? האפליקציה והשליטה על הרכב? הרישום בפורטל של טסלה? יותר מדי שאלות פתוחות.
כל הרעיון מבחינתי היה לקנות את הרכב ישירות מהיצרן ולא לממן כל מני גורמים לא רצויים במעלה שרשרת המזון.
מבחינת מחיר זה בטוח יהיה הרבה יותר יקר. ומה עם ביטוח? מי נותן אחריות? איזו גרסה בדיוק מקבלים ואיך יעבדו עדכוני הקושחה? האפליקציה והשליטה על הרכב? הרישום בפורטל של טסלה? יותר מדי שאלות פתוחות.
כל הרעיון מבחינתי היה לקנות את הרכב ישירות מהיצרן ולא לממן כל מני גורמים לא רצויים במעלה שרשרת המזון.
נערך לאחרונה על ידי TheCoolest ב 14/09/2021 13:29, נערך פעם 1 בסך הכל.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46430
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5086 פעמים
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
אני בטוח שהם יודעים מה הם עושים. מה שהם עושים זה מנסים למצוא עוד דרכים לחלוב את הצרכן בארץ.
אנשים חוששים משינוי, ואני בטוח שלהזמין רכב דרך אתר באינטרנט נשמע מטורף לחלק לא קטן מהאנשים, וקניה דרך "יבואן אמיתי" יישמע להם כרעיון טוב יותר. וכנראה שעל זה הם בונים.
מה שאותי מעניין לדעת זה איך בדיוק העניין הזה של רכישה של רכב חדש דרך צד ג' יעבוד עבור אותם אנשים מול טסלה.
אנשים חוששים משינוי, ואני בטוח שלהזמין רכב דרך אתר באינטרנט נשמע מטורף לחלק לא קטן מהאנשים, וקניה דרך "יבואן אמיתי" יישמע להם כרעיון טוב יותר. וכנראה שעל זה הם בונים.
מה שאותי מעניין לדעת זה איך בדיוק העניין הזה של רכישה של רכב חדש דרך צד ג' יעבוד עבור אותם אנשים מול טסלה.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

יש שפע של מדינות שלא מאפשרות מכירה של מכוניות מיצרנים ישירות לצרכנים.
https://www.badgerinstitute.org/News/20 ... -Tesla.htm
https://finance.yahoo.com/news/cant-buy ... 18245.html
במדינות בהם כן זה אפשרי, עדיין אפשר לקנות ממשווקים את המכוניות - ולא חסר למשווקים תמריצים מתאימים.
https://www.badgerinstitute.org/News/20 ... -Tesla.htm
https://finance.yahoo.com/news/cant-buy ... 18245.html
במדינות בהם כן זה אפשרי, עדיין אפשר לקנות ממשווקים את המכוניות - ולא חסר למשווקים תמריצים מתאימים.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
נכון, אמנם לא קראתי את הכתבות לכל אורכן, רפרפתי בהן ולא ראיתי איפה כתוב שאפשר לקנות טסלה ממשווק בארהב. ראיתי שבחלק מהמדינות אפשר לקחת טסלה בליסינג או לקנות במדינה צמודה.
אני לא אומר שאי אפשר לקנות ממשווקים, אני שואל מה היתרון בזה? למה שמישהו יעשה את זה?
אני לא אומר שאי אפשר לקנות ממשווקים, אני שואל מה היתרון בזה? למה שמישהו יעשה את זה?
הלוואי שתמיד קניה ישירה היתה יותר זולה, אי אפשר להניח את זה באופן גורף.14/09/2021 13:35TheCoolest כתב: אני בטוח שהם יודעים מה הם עושים. מה שהם עושים זה מנסים למצוא עוד דרכים לחלוב את הצרכן בארץ.
מה שאותי מעניין לדעת זה איך בדיוק העניין הזה של רכישה של רכב חדש דרך צד ג' יעבוד עבור אותם אנשים מול טסלה....
בכללי, יבואנים מקבילים זה משהו מבורך שבדרך כלל מעודד תחרות ומוזיל מחירים ולדעתי מהמחיר כרגע יש לאן לרדת.
במקרה הספציפי, אני מניח שיותר זול לכולם שלא יפתחו אולמות תצוגה ויחזיקו נציגים בכל מקום בארץ, אלא יסתמכו על אולמות של יבואנים אחרים.
ואני מניח שהתמחור יהיה בהתאם, כמו בבתי מלון שמעונינים לעודד את כל המפיצים האחרים שלהם ולכן אצל רובם המחיר יהיה גבוה יותר אם מזמינים ישירות.
מה שעוד יותר מטורף מקניה מהאינטרנט זה שהיו כאלה שרכשו בלי נסיעת מבחן בכלל, מן הסתם זה לא מתאים לרוב האנשים.
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73385
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 648 פעמים
- קיבל תודות: 3170 פעמים
פה לקחו טסלה מ 2013 (בת כ 8 שנים!) שעשתה כ 270000 ק"מ ובדקו את מצב הבטריה. TLDR - ירידה של 11% בלבד בביצועי הסוללה:
https://insideevs.com/news/530836/2013- ... gradation/
https://insideevs.com/news/530836/2013- ... gradation/
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
אני לא רואה לאן יש לך לרדת.14/09/2021 14:55gildmor כתב:הלוואי שתמיד קניה ישירה היתה יותר זולה, אי אפשר להניח את זה באופן גורף.14/09/2021 13:35TheCoolest כתב: אני בטוח שהם יודעים מה הם עושים. מה שהם עושים זה מנסים למצוא עוד דרכים לחלוב את הצרכן בארץ.
מה שאותי מעניין לדעת זה איך בדיוק העניין הזה של רכישה של רכב חדש דרך צד ג' יעבוד עבור אותם אנשים מול טסלה....
בכללי, יבואנים מקבילים זה משהו מבורך שבדרך כלל מעודד תחרות ומוזיל מחירים ולדעתי מהמחיר כרגע יש לאן לרדת.
במקרה הספציפי, אני מניח שיותר זול לכולם שלא יפתחו אולמות תצוגה ויחזיקו נציגים בכל מקום בארץ, אלא יסתמכו על אולמות של יבואנים אחרים.
ואני מניח שהתמחור יהיה בהתאם, כמו בבתי מלון שמעונינים לעודד את כל המפיצים האחרים שלהם ולכן אצל רובם המחיר יהיה גבוה יותר אם מזמינים ישירות.
מה שעוד יותר מטורף מקניה מהאינטרנט זה שהיו כאלה שרכשו בלי נסיעת מבחן בכלל, מן הסתם זה לא מתאים לרוב האנשים....
אם ניקח את דגם הבסיס שעולה בארה"ב $40,000, נכפיל אותו ב-3.25 לקבלת השווי בשקלים ונקבל 130,000 ש"ח.
על זה נוסיף 7% מכס, נקבל 139,000 ש"ח. תוסיף לזה עלויות משלוח\ייבוא ומסי שקר כלשהו של המדינה ותגיע פחות או יותר לעלות של הרכב ללא מע"מ. כ-145,290 ש"ח.
לי אישית המחיר הזה נשמע הגיוני. אולי לא הכי זול שהוא יכול להיות, אבל הגיוני לחלוטין.
אתה לא תראה כאן שום תחרות מול טסלה, ואפילו אם המחיר מיבוא מקביל היה זול יותר בכמה אלפים, זה לא היה משכנע אותי לקנות דרך צד ג'. אני מעדיף שהכסף שלי יילך ישירות למי שצריך אותו על מנת לקדם את הטכנולוגיה קדימה ולא למישהו שרק רוצה לנפח לעצמו את הכיס.
עריכה: לגבי המשפט האחרון, כנראה שאני מטורף
יכול להיות שפיספסתי משהו אבל לטסלה יש כיום אולם תצוגה בארץ ונסיעות מבחן, כך שגם להם יש עלויות נוספות שהולכות לנציג כלשהו בארץ.14/09/2021 16:43TheCoolest כתב:
אני לא רואה לאן יש לך לרדת.
אם ניקח את דגם הבסיס שעולה בארה"ב $40,000, נכפיל אותו ב-3.25 לקבלת השווי בשקלים ונקבל 130,000 ש"ח.
על זה נוסיף 7% מכס, נקבל 139,000 ש"ח. תוסיף לזה עלויות משלוח\ייבוא ומסי שקר כלשהו של המדינה ותגיע פחות או יותר לעלות של הרכב ללא מע"מ. כ-145,290 ש"ח.
לי אישית המחיר הזה נשמע הגיוני. אולי לא הכי זול שהוא יכול להיות, אבל הגיוני לחלוטין.
אתה לא תראה כאן שום תחרות מול טסלה, ואפילו אם המחיר מיבוא מקביל היה זול יותר בכמה אלפים, זה לא היה משכנע אותי לקנות דרך צד ג'. אני מעדיף שהכסף שלי יילך ישירות למי שצריך אותו על מנת לקדם את הטכנולוגיה קדימה ולא למישהו שרק רוצה לנפח לעצמו את הכיס....
הירידה היא ממחיר הבסיס שהוא מחיר לצרכן בודד ומגלם בתוכו הרבה עלויות נוספות מראש של שיווק\מכירות\אולמות תצוגה וכו...כך שגם אם הם מוזילים ליבואן מקביל את עלות הבסיס, בסה"כ הם מוכרים יותר ומרויחים יותר.
הם מרויחים נגישות לכל שאר הארץ חוץ מתל אביב ללא השקעה משמעותית. אם החזון שלהם הוא לא להשאר רכב נישה, הם לא יכולים לגדול מספיק מהר עם מכירה ישירה בלבד.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
הם מוכרים את כל מה שהם מייצרים. בארה"ב יש למודל 3 SR+ ומודל LR Y תור של כמעט חצי שנה.
הם לא צריכים את העזרה של משווקים אחרים, לכן אני לא רואה שום סיבה שהם ימכרו להם ביותר זול או בכלל.
ועל הסכומים אותם הם מרוויחים על כל רכב שהם מוכרים יצרנים אחרים יכולים רק לחלום.
הם לא צריכים את העזרה של משווקים אחרים, לכן אני לא רואה שום סיבה שהם ימכרו להם ביותר זול או בכלל.
ועל הסכומים אותם הם מרוויחים על כל רכב שהם מוכרים יצרנים אחרים יכולים רק לחלום.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
יבוא מקביל, ניחוש שלי, יוריד דרמטית את העלות למודלים היוקרתיים יותר שמתומחרים שערורייתית בארץ. מודלים S X וה roadster
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
לא יודע.
עשיתי "דוקטורט" בניסיון להבין איך מחשבים את המסים על הרכב שרציתי לפני הרכישה.
צירפתי את פירוט החיובים על הרכב שלי: החישוב של המיסים יצא פשוט יחסית, זה מה שקיבלתי. אמנם לא 100% מדויק, אבל קרוב מאד למס ששילמתי בפועל. ועכשיו בואו נחשב את עלות הבסיס של הרכב אותו אנו קונים (ללא תוספות צבע, סלון, ג'אנט וכו') התחשב בזה שהמחיר באתר של טסלה ארה"ב לא כולל שירותי הובלה, ואצלנו מביאים את הרכבים מסין, נשמע לי הגיוני שיש הפרשים מסויימים במחיר. ולכן אני באמת מתקשה להבין איפה היבואנים המקבילים מתכוונים לגזור כאן קופון.
מודל LR S עולה כרגע $83K בארה"ב. בוא נכפיל את זה ב-3.25 ונקבל 270K ש"ח.
בארץ היא עולה 370K ש"ח לפני מסים.
תוריד 17% מע"מ, תקבל 316K.
תוריד 7% מכס, תקבל 295K.
הפרש של כ-25K ש"ח, זה אמנם "הרבה כסף", אבל זה לא נשמע לי כמו הפרש כזה גדול כשמדובר בסכומים כאלה גבוהים.
בתוך 25K הפרש הם צריכים לכלול את כל הלוגיסטיקה של הרכישה, הייצוא, שילוח, ייבוא, טיפול בכל מה שקשור לתצוגת הרכבים באולמות שלהם, שירות?
אני לא מומחה בנושא יבואני הרכב, אני פשוט לא כל כך מבין איפה יש להם כאן מקום להוזיל משהו בצורה מאד משמעותית.
אז נניח הם יוזילו 10K מהמחיר במקרה הטוב, אז זה יתורגם ל-30K או 40K במחיר הסופי.
אני חושב שמרבית האנשים שיש להם את הממון לשלם יותר מחצי מיליון שקלים על רכב, יוכלו לגרד עוד כמה עשרות אלפים ולקנות ישירות מהיצרן בדיוק כמו שאנחנו עשינו.
אבל בסופו של יום אולי אני טועה ואתה צודק.
עשיתי "דוקטורט" בניסיון להבין איך מחשבים את המסים על הרכב שרציתי לפני הרכישה.
צירפתי את פירוט החיובים על הרכב שלי: החישוב של המיסים יצא פשוט יחסית, זה מה שקיבלתי. אמנם לא 100% מדויק, אבל קרוב מאד למס ששילמתי בפועל. ועכשיו בואו נחשב את עלות הבסיס של הרכב אותו אנו קונים (ללא תוספות צבע, סלון, ג'אנט וכו') התחשב בזה שהמחיר באתר של טסלה ארה"ב לא כולל שירותי הובלה, ואצלנו מביאים את הרכבים מסין, נשמע לי הגיוני שיש הפרשים מסויימים במחיר. ולכן אני באמת מתקשה להבין איפה היבואנים המקבילים מתכוונים לגזור כאן קופון.
מודל LR S עולה כרגע $83K בארה"ב. בוא נכפיל את זה ב-3.25 ונקבל 270K ש"ח.
בארץ היא עולה 370K ש"ח לפני מסים.
תוריד 17% מע"מ, תקבל 316K.
תוריד 7% מכס, תקבל 295K.
הפרש של כ-25K ש"ח, זה אמנם "הרבה כסף", אבל זה לא נשמע לי כמו הפרש כזה גדול כשמדובר בסכומים כאלה גבוהים.
בתוך 25K הפרש הם צריכים לכלול את כל הלוגיסטיקה של הרכישה, הייצוא, שילוח, ייבוא, טיפול בכל מה שקשור לתצוגת הרכבים באולמות שלהם, שירות?
אני לא מומחה בנושא יבואני הרכב, אני פשוט לא כל כך מבין איפה יש להם כאן מקום להוזיל משהו בצורה מאד משמעותית.
אז נניח הם יוזילו 10K מהמחיר במקרה הטוב, אז זה יתורגם ל-30K או 40K במחיר הסופי.
אני חושב שמרבית האנשים שיש להם את הממון לשלם יותר מחצי מיליון שקלים על רכב, יוכלו לגרד עוד כמה עשרות אלפים ולקנות ישירות מהיצרן בדיוק כמו שאנחנו עשינו.
אבל בסופו של יום אולי אני טועה ואתה צודק.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
כאמור, מודלים בסיסיים לא יושב שישנה למישהו משהו. אבל רודסטר או מודל S בגרסא הכי יוקרתית שלו, לא יודע כמה כסף עולה להם. אם זה לא היה כדאי הפ בוודאי לא היו עושים את זה.
אני מקווה שאתה מבין/יודע שטסלה בשלב זה לא לא מרוויחה כסף על מכירה ישירה של הרכבים ?! הם עד היום מפסידים על כל רכב שיוצא משער המפעל שלהם ?14/09/2021 17:37TheCoolest כתב: הם מוכרים את כל מה שהם מייצרים. בארה"ב יש למודל 3 SR+ ומודל LR Y תור של כמעט חצי שנה.
ועל הסכומים אותם הם מרוויחים על כל רכב שהם מוכרים יצרנים אחרים יכולים רק לחלום....
רוצה לדעת איך הם בכל זאת (בקושי) מתאזנים ?
הם מוכרים "קופונים" שהם מקבלים מהממשל לחברות רכב אחרות, על כל רכב "ירוק" שהם מוכרים.
אז לבוא ולספר שיצרנים אחרים יכולים לחלום על רווחים שטסלה עושה ?!
תעשה קצת שיעורי בית...לפני שאתה יוצא בהצהרות !
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
הם מרוויחים המון על הרכבים שלהם.
מה שאתה ממחזר זה מידע ישן ולא רלוונטי להיום.
מה שאתה ממחזר זה מידע ישן ולא רלוונטי להיום.
- רונן
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5684
- נתן תודות: 1133 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
כתבתי בשרשור מקביל ( במקום כאן ) ...
הנה ציטוט שלי.
לא קראתי את השירשור , אבל הייתי לאחרונה בנסיעת מבחן בדגם לונג.
יתרונות : מערכת סאונד טובה , תאוצה מדהימה.
חסרונות : חייבים כל הזמן ללחוץ על דוושת הגז כי אחרת הרכב בולם , לא רואה עצמי נוסע לאילת או לצפון עם כמה שעות של לחיצה רצופה על דוושת ה״גז״
מסך : כל דבר ואפילו הקטן ביותר - נדרש להסיס מבט למסך, להבין איפה אתה נמצא , ולכוון האצבעות , נכון שצריך להתרגל אבל שבריר של שנייה
שהעיניים לא בכביש - סכנה !
רעש איום וחזק בנסיעה - מה זה הדבר הזה ? כעת מבין מדוע איש המכירות ״התעקש״ להפעיל המוסיקה ...
כאשר ישבתי במושב האחורי , 2 גומיות אטימה ( בשני הצדדים של הרכב ) של החלונות - יצאו ממקומם ...
ריפודי עור - או שחור או לבן - אין אחרת ...
ובכלל , שאלתי אם המסך לא עולה ( זה הרי מחשב ) הרכב לא זמין לנסיעה - השיב - תתקשר לתמיכה.
איך זה שנותנים קנס למי שמתעסק עם הנייד - ובטסלה כל הזמן אתה עם מסך עובד ...
זה לא רכב - זה מחשב על גלגלים .
באתי לקנות ועזבתי מאוכזב.
הנה ציטוט שלי.
לא קראתי את השירשור , אבל הייתי לאחרונה בנסיעת מבחן בדגם לונג.
יתרונות : מערכת סאונד טובה , תאוצה מדהימה.
חסרונות : חייבים כל הזמן ללחוץ על דוושת הגז כי אחרת הרכב בולם , לא רואה עצמי נוסע לאילת או לצפון עם כמה שעות של לחיצה רצופה על דוושת ה״גז״
מסך : כל דבר ואפילו הקטן ביותר - נדרש להסיס מבט למסך, להבין איפה אתה נמצא , ולכוון האצבעות , נכון שצריך להתרגל אבל שבריר של שנייה
שהעיניים לא בכביש - סכנה !
רעש איום וחזק בנסיעה - מה זה הדבר הזה ? כעת מבין מדוע איש המכירות ״התעקש״ להפעיל המוסיקה ...
כאשר ישבתי במושב האחורי , 2 גומיות אטימה ( בשני הצדדים של הרכב ) של החלונות - יצאו ממקומם ...
ריפודי עור - או שחור או לבן - אין אחרת ...
ובכלל , שאלתי אם המסך לא עולה ( זה הרי מחשב ) הרכב לא זמין לנסיעה - השיב - תתקשר לתמיכה.
איך זה שנותנים קנס למי שמתעסק עם הנייד - ובטסלה כל הזמן אתה עם מסך עובד ...
זה לא רכב - זה מחשב על גלגלים .
באתי לקנות ועזבתי מאוכזב.
- רונן
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5684
- נתן תודות: 1133 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
מגיב לתגובה שקיבלתי :
לא אוהב פקודות קוליות. לא תמיד המחשב מבין את מה שאמרתי.
טסלה בעצם זה מחשב על גלגלים, למי לא נתקע מחשב ?
נרמז לי איפשהו שהסוללות של טסלה מחוברות לשילדה - לא כמו אצל יצרנים אחרים. אם יש בעיה בסוללות - אולי בעיה בהחלפתם.
עמגות טעינה ספציפיות לטסלה ולא אוניברסליות.
חסרון.
טסלה לא חברה שמייצרת מכוניות לאורך זמן ולכן סביר להניח שיצרן מכוניות וותיק יישם את הידע במכונית חשמלית.
לא שאני פוסל לגמרי , אבל המון נקודות תורפה למול מעט יתרונות.
חבל.
לא אוהב פקודות קוליות. לא תמיד המחשב מבין את מה שאמרתי.
טסלה בעצם זה מחשב על גלגלים, למי לא נתקע מחשב ?
נרמז לי איפשהו שהסוללות של טסלה מחוברות לשילדה - לא כמו אצל יצרנים אחרים. אם יש בעיה בסוללות - אולי בעיה בהחלפתם.
עמגות טעינה ספציפיות לטסלה ולא אוניברסליות.
חסרון.
טסלה לא חברה שמייצרת מכוניות לאורך זמן ולכן סביר להניח שיצרן מכוניות וותיק יישם את הידע במכונית חשמלית.
לא שאני פוסל לגמרי , אבל המון נקודות תורפה למול מעט יתרונות.
חבל.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag